tiistai 31. joulukuuta 2019

Viimeinen

Vuosikymmen alkaa olla viimeisiä asioita vaille valmis. Vaikka vuodenvaihde ei olekaan mikään maaginen taikasauva, joka puolen yön aikaan muuttaisi kaiken paremmaksi ja toteuttaisi hyvät toiveet, voi siihen silti mielessään ladata toiveita ja ajatuksia siitä, mitä haluaisi kantaa mukanaan tulevaan vuoteen.  

Minulle 2010-luku on ollut melko raskasta aikaa. Olen toki saanut osakseni paljon hyvääkin: toisen lapseni, sydänystäviä ja työn iloa. Toisaalta olen menettänyt paljon, pettynyt ja kolhinut sydäntäni, sairastanut keskivaikean masennuksen, eronnut (ja palannut takaisin yhteen - viisasta tai ei), kohdannut työelämän kurjat puolet ja taistellut elämän mörköjen kanssa. Olen rakastanut ja saanut rakkautta, menettänyt tärkeitä ihmisiä jokapäiväisestä elämästäni ja pohtinut sitä, miten suuri merkitys onkaan sillä, millaisia ihmisiä polun varrelle osuu niin hyvässä kuin pahassa. 

Tajusin myös bloganneeni jossain muodossa koko vuosikymmenen! Blogi on tuonut paljon iloa, vuorovaikutusta ja ihka oikeita kestäviä ystävyyssuhteitakin. Kuitenkin jo pidemmän aikaa on tuntunut siltä, ettei bloggaaminen enää tuo sitä samaa kutinaa ja hyvää fiilistä kuin aiemmin. On aika lopetella ja päästää irti. 

Siksi kiitänkin tämän postauksen myötä teitä kaikkia ihania, jotka olette olleet mukana, tsempanneet, tukeneet, myötäeläneet ja antaneet itsestänne hippusia kommenttien muodossa <3  Moni teistä tuntuu kuin vanhoilta ystäviltä. Sen takia olenkin epäröinyt lopettamispäätöksen kanssa niin pitkään. Vaikka itse blogi ei enää tunnu palkitsevalta, te ihmiset olette tehneet tästä arvokasta. 

Kokonaan en häviä, vaan pysyn edelleen Instagramin puolella ja kurkin teidän ihanien blogeihin. 

En tiedä mitä seuraava vuosikymmen tuo tullessaan yhteiskunnassa tai henkilökohtaisesti. Vain aika näyttää, millaisia käänteitä edessä on. Jos saisi toivoa, haluaisin väljyyttä, rentoutta, oman näköistä arkea ja iloista kepeyttä. 

Sinulle siellä toivotan parasta mahdollista vuosikymmentä, juuri oikeanlaista onnellisuutta ja sydäntä ilahduttavia asioita! Kiitos kuluneista blogivuosista teille kaikille ja upeaa vuosikymmentä 2020! 

13 kommenttia

 1. Voi. Mulle tuli tästä ristiriitainen olo.

  Surullinen siksi, että olen suhun nimenomaan tämän sun blogin kautta saanut tutustua ❤️ ja sun tekstit on antaneet mulle paljon ajattelemisen aihetta, samaistumispintaa ja iloa.

  Mutta samaan aikaan olen sun puolesta huojentunut siitä, että olet tehnyt päätöksen, joka susta itsestä tuntuu hyvältä. Se jos mikä on tärkeää ❤️.

  Vaikka blogi sulkeutuu (yhyy), meidän ystävyys onneksi jatkuu.

  Kaikkea hyvää sis ❤️ (tulikohan nyt varmasti tarpeeksi sydämiä .. )

  VastaaPoista
 2. Kiitos - ja onnellista uutta vuotta myös sinulle - ja never say never <3

  VastaaPoista
 3. Iloa ja valoa alkavaan vuoteen <3!

  Kaipaan blogipäivityksiäsi, mutta ymmärrän myös sen, että elämässä on tehtävä itsensä kannalta tärkeitä ja voimaannuttavia valintoja.
  Onneksi kuitenkin on insta: kuvasi tuovat iloa, valoa ja voimaannusta ainakin minulle <3

  VastaaPoista
 4. Voi Tuula, olen niin surullinen että lopetat. Sun postaukset ovat kultaa ja NE ovat aina olleet AITOJA ja elämänmakuisia. Tärkeää kuitenkin on, että kuuntelee itseään ja on itselleen uskollinen - hatun nosto sinne.
  Lämmin karhunhali ja toivottavasti tavataan pian livenä <3<3 Mitä parhainta uutta vuotta 2020

  VastaaPoista
 5. Voi! Tulee kyllä ikävä näitä sinun kirjoituksiasi ❤ Sinulla on upea kirjoittamisen taito ja kirjoituksiisi on ollut helppo samaistua. Mutta kaikki hyvä loppuu aikanaan ja niin sen pitää mennäkin.

  Olet tehnyt varmasti oikean päätöksen, itsellesi lempeän. Sitä lempeyttä ja monenlaisia ilon hetkiä toivon sinulle ❤ ihan roppakaupalla!!! Onneksi saan seurata sinua instan puolella ❤
  Nautitaan elämästä ja tehdään itseämme kohtaan oikein - ollaan lempeitä itsellemme.
  Kiitos kaikista blogivuosista, on ollut ilo olla matkassasi mukana ❤❤❤
  Terv. Johanna

  VastaaPoista
 6. Voihan tätä suru-uutista... mutta on hyvä kuunnella sydäntään ja mennä omien voimavarojen mukaan. Sinä olet niin taitava ja ihana kirjoittaja, että tätä blogia tulee kyllä iso ikävä D: Kiitos niin paljon näistä yhteisistä hetkistä blogissasi. <3

  Ollaan murunen yhteydessä toisaalla <3 <3

  Halein, rutistuksin Soili

  VastaaPoista
 7. Voi sinua ihanaa ja jos muutatkin mielesi, täällä ollaan. Sillä jo itsessään lopettamispäätös voi keventää niin, että yhtäkkiä kirjoittaminen voi tuntuakin taas mielekkäältä. <3 Tekstejäsi on ollut upeaa lukea, olet todella taitava kirjoittamaan ja pukemaan tekstiksi erilaiset tunteet.

  Facessa ja Instassa sitten. <3 Sydämellistä uutta vuotta sinulle ihanainen Tuula <3

  VastaaPoista
 8. Olen iloinen, jos päätös helpottaa oloasi ja keventää velvollisuuksien (tavallaan, jos koit niin) kuormaa edes vähän. Itseni puolesta olen surullinen, olet tuonut lämpöä, valoa ja inhimillisyyttä blogimaailmaani <3 Ja kauniita kuvia.

  Toivon, että saat voimaa ja tilaisuuksia saada aikaan muutosta, joka vie parempaan tilanteeseen ja mieleen... Muista kuitenkin aina, että olet ihana <3 !!

  Instassa tavataan!

  VastaaPoista
 9. Olen niin samoilla linjoilla, kuin kaikki muutkin; ymmärrän päätöksesi ja toivon, että se tuo sulle sitä väljyyttä ja rentoutta elämään, mitä kaipaat <3 Toisaalta olen ihan yhtä surullinen "lähdöstäsi", kuin kaikki muutkin, olet aarre täällä blogimaailmassa ja onnekseni olen saanut tutustua suhun myös ihan oikeassakin elämässä, joten tiedän sun olevan aarre myös ruudun "oikealla puolella". Itsekkäästi toivon, että alat kaipaamaan tänne takaisin, koska sun kirjoitukset on aina olleet niin upeita.

  En kuitenkaan häviä mihinkään sun elämästä, etkä sinäkään mun elämästä <3 Pus <3 <3 <3

  VastaaPoista
 10. Kiitos Tuula kaikista merkityksellisistä kirjoituksistasi ja tsemppaavista, empaattisista kommenteistasi.

  Hyvää jatkoa - ja onnen hetkiä elämääsi! <3

  VastaaPoista
 11. ***************

  Suuren suuri KIITOS kaikille teille ihanille <3
  Ette tiedäkään, miten iso merkitys sanoillanne ja kaikilla vuosien varrella kirjoittamillanne kommenteilla on ollut! Ilman teidän olemassaoloanne olisin luultavasti lopettanut jo paljon aiemmin :)

  Ei ole poissuljettua, ettenkö vielä joskus palaisi blogimaailmaan. Tällä hetkellä motivaatio on kuitenkin kulutettu loppuun. But you never know...

  Parasta mahdollista alkanutta vuotta kaikille! <3

  ***************

  VastaaPoista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall