torstai 3. tammikuuta 2019

Vuosi 2018

Tosi moni on tehnyt summauksen taakse jääneestä vuodesta. Minä tunnetusti olen se hidas hämäläinen, joka tulee perässä, kun muut ovat jo ihan muissa aiheissa.

Vaikka sanotaankin, että tikulla silmään sitä, joka vanhoja muistelee, on mielestäni hyvä joskus pysähtyä ja katsoa taakseen. Ilman näitä kysymyksiä ja muistin virkistämistä olisi näistäkin asioista moni jäänyt unohduksiin, sekä hyvässä että pahassa.

Mennyttä miettimällä voi saada oivalluksia myös tulevan suhteen. Jos jokin asia ei saanut riittävästi huomiota viime vuonna, niin olisiko nyt sen aika?

Nämä samat listaukset löytyvät ainakin Sutkautuksista ja Fab forty somethingistä.

Luonto ja lämmin kesä ilahduttivat vuonna 2018

1. Mitä sellaista teit kuluneen vuoden aikana, mitä et ole koskaan tehnyt?

En muistaakseni tehnyt mitään erityistä tai uutta. Vanhat polut ovat ihan hyviä, vaikka toki joskus voisi kokeilla jotain ihan erilaistakin.

2. Oletko kyennyt pitämään uuden vuoden lupauksesi?

En tee uuden vuoden lupauksia. En myöskään pidä tipattomia tai sokerittomia. Voin toki toivoa kaikenlaista hyvää osakseni, sekä hieman kohtuullistaa suklaanmussutusta...


3. Tuliko elämääsi uusia ihmisiä kuluneen vuoden aikana?

Täällä some- ja blogimaailmassa kyllä, ja olisi ihanaa tavata livenäkin. Ehkä jo tänä vuonna?

4. Menetitkö ketään läheistäsi?

En onneksi, vaikka ehdimme jo pelätä pahinta erään läheisen kohdalla. Mutta niin vain tuo teräsvanhus parantui ja porskuttaa kohti 102. syntymäpäiväänsä.

5. Missä maissa vierailit?

Piipahdin pari kertaa Tukholmassa hyvässä seurassa. Kaunis kaupunki, mutta jestas, että siellä kävellessä kyllä jalat väsyvät ja jano vaivaa pientä kulkijaa :D

Joku kirja, jonka jätin kesken. Olen nykyään tosi ronkeli, enkä yhtään jaksa kahlata kirjoja, jotka eivät lähde vetämään.

6. Mitä sellaista toivoit itsellesi, mitä et saanut?

Pysyvää mielenrauhaa ja tasapainoista oloa. Luultavasti sellainen on mahdotonta tässä elämänvaiheessa ja herkkis-mielenlaadulla.

7. Mikä päivämäärä tulee muistuttamaan sinua kuluneesta kaudesta?

Ei mikään tietty, mutta alkuvuoden paukkupakkaset ja hyvät hiihtokelit jäivät mieleen. Ja vielä enemmän jäi mieleen ihanan aurinkoinen hellekesä! Miten rakastinkaan sitä lämpöä.

Pari mökkireissua ilahdutti suuresti. Kunpa sinne olisi päässyt useammin...

8. Mikä oli suurin saavutuksesi tänä vuonna?

Ihan vain arjen haasteiden selättäminen ja oman jaksamisen kanssa vääntäminen. Olisipa supernaisen voimat, joilla lennähtelisi päivästä toiseen täynnä energiaa.

Kesäloman alussa piipahdin lasten kanssa Helsingissä. Parin yön reissuun mahtui monta kivaa juttua :)

9. Mikä oli suurin pettymyksesi?

Oli kurjaa havahtua siihen, etten saa tukea sellaiselta taholta, jolta sitä olisin odottanut taustani puolesta. Se harmittaa ja satuttaa. Hetkittäin jopa tuntui siltä, ettei ole yhtäkään sellaista ikiomaa ihmistä, joka olisi täysin minun puolellani asiassa kuin asiassa. Luulisin, että jokainen meistä kaipaa sellaista ainakin aika ajoin.

10. Sairastitko tai loukkaannuitko?

En isommin, mutta sain pari todella sitkeää tautipöpöä. Ei haittaa, jos joskus sairastaa lievän parin päivän flunssan, mutta viikkokausien puolikuntoisuus tekee hulluksi, kun ei pääse liikkumaan ja olo on nuhjuinen.

11. Kenen käytös pöyristytti sinua eniten?

Donald Trumpin ja muiden huippujohtajien piittaamaton käytös. Ja toisaalta - krhm - omien lasteni edesottamukset muutamaankin kertaan...

Suomenlinnassa pitkästä aikaa <3

12. Mihin käytit suurimman osan rahoistasi?

Peruselämiseen eli asumiseen, syömiseen ja autokuluihin. Viimeksi mainittu haukkasikin todella pitkän pennin, kun piti korjauttaa sitä sun tätä. Myös lasten harrastukset vievät paljon rahaa, mutta sen maksamme mielellämme niin kauan kuin lapset vain haluavat harrastaa. Näin jälkikäteen harmittelen sitä, etten itse päässyt lapsena/nuorena niihin harrastuksiin, joille sydän sykki. Niissäkään jutuissa, joissa olin oikeasti hyvä, en saanut mitään valmennusta tai tukea. Olisi ollut kiva nähdä, miten pitkälle olisin päässyt hyvällä treenillä.

13. Mikä oli paras ostoksesi?

En oikein ole shoppailijatyyppiä, eikä mieleen edes ole jäänyt mitään erityistä siltä rintamalta. Parhaita ostoksia lienee se, että latasin kuntosalikortille monta kymmenen kerran settiä.

14. Mistä ihan todella, todella innostuit?

En mistään ihan todella hurjasti, mutta kuntoilu oli asia, joka minua inspiroi monen monta kertaa.

Sitten oli yksi iso ja pitkäaikainen huoli jonka vierähtäminen hartioilta tuntui todella isolta helpotukselta. Ilman todella ammattimaista apua ei sekään olisi onnistunut. Olen ikuisesti kiitollinen saamastani avusta.
Ihana Tukholma!

15. Mikä laulu tulee aina muistuttamaan sinua kuluneesta kaudesta?
-

16. Viime vuoteen verrattuna, oletko...

Onnellisempi vai onnettomampi? Samoissa taidetaan mennä. Ehkä piirun verran viiraa enemmän... ;)

Lihavampi vai laihempi? Valitettavasti hieman lihavampi. Housut kiristävät ja olo on ällön turpea.

Rikkaampi vai köyhempi? Plus miinus nolla. Mutta hei, autossani on kivat tukivarret, jarrulevyt, pakoputki ja ties mitä. Harmi, etteivät ne näy päälle päin :D

17. Mitä toivoisit tehneesi enemmän?

Toivoisin, että olisin nähnyt paljon enemmän ystäviä, käynyt kahvittelemassa, taidenäyttelyissä ja konserteissa. Varsinkin ystävien näkemiseen haluaisin panostaa tänä vuonna enemmän. 

Piipahdus Tampereen illassa ystävän kanssa.

18. Mitä toivoisit tehneesi vähemmän?

Valvomista ja somen käyttöä olisi kenties voinut vähentää. Mutta itseni tuntien sama meininki varmaan jatkuu tänäkin vuonna... 

19. Miten vietit juhannusta ja joulua?

Juhannus meni maalla miehen kotimaisemissa. Tuuli ihan hullun paljon ja villapaita oli visusti päällä. Joulu taas sujui totutusti kotosalla. Miehen vanhemmat olivat meillä aattona ja meininki oli perinteistä (joulurauha tv:stä, joulukirkko, perinteiset ruuat, lahjojen jako, sauna, jne).

20. Rakastuitko kauden aikana?

En varsinaisesti, mutta voinen sanoa, että minulla on jo nuo isot ja pienet elämäni miehet läsnä arjessa.


21. Mikä oli lempitelkkariohjelmasi?

Loppuvuodesta tuli HBO:lta Elena Ferranten kirjaan perustuva sarja Loistava ystäväni. Oli kiva nähdä se tv-sarjan muodossa, kun pidin kirjastakin niin kovin paljon. 

22. Vihaatko jotain tai ketään, jota et vihannut viime vuonna?

Jos jotain vihaan, niin arjen poukkoilua ja tunnetta siitä, että koko homma on yhtä kivireen vetämistä. 

23. Mikä oli paras lukemasi kirja?

Lukuvuosi oli vähän huono, kun en oikein tahtonut löytää sopivaa mielentilaa ja riittävästi löysää aikaa lukemiselle. Koko vuoden aikana luin vain 13 kirjaa, mikä tuntuu minimaaliselta. Ei toki huonokaan saalis, mutta ollapa sellainen lukutoukka, joka ahmisi kirjan viikossa.

Parhaiten mieleen jäivät Margaret Atwoodin 'Herran tarhurit' ja Kate Atkinsonin 'Ihmiskrokettia'. Joko olen sanonut, että rakastan Atkinsonia? Se ihana sarkastinen huumori, pieni maagisrealistinen twisti ja lauseiden käyttö on hurmaavaa. 

Helsingin uusi keskustakirjasto Oodi oli hieno!

24. Mikä oli suurin musiikillinen löytösi?
-  

25. Mitä halusit ja sait?

Vuoden loppumetreillä klikkasin itselleni ja pojille etelänloman alkukesäksi. Olin haaveillut siitä jo pitkään, yrittänyt säästää ja vertaillut noin tsiljoonaa vaihtoehtoa. Kun sopivan oloinen paikka ja hinta-laatusuhde vihdoin löytyi, uskalsin klikata varaa-nappia. Uskoisin, että loistopäätös :)  Mutta nyt se saamarin auto ei enää saa hajota...

Kiasma ja ihmeellinen valo.

26. Mitä halusit, mutta et saanut?

Alkuvuodesta päätin, että treenaan kunnolla ja opin mm. vetämään leukoja. Pääsin kolmeen leuanvetoon, mutta sitten tuli ärsyttävä pöpökierre ja sen jälkeen kesälomat ja hellelukemat. Lopulta koko homma jäi... Mutta hei, sain silti kolme! Se on täti-ihmiselle ihan jees.


27. Mikä oli vuoden paras elokuva?
-


28. Mikä yksittäinen asia olisi tehnyt selvästi vuodestasi paremman ja onnellisemman?

Pari lisätuntia vuorokauteen. Tai pidemmät yöunet. Tai lottovoitto.  

29. Mikä piti sinut järjissäsi?

Luottoystävät, lenkkeily ja kuntosali. Eikä sovi väheksyä viiniä ja irttareita.  

Kuntoilusta sain hurjasti iloa läpi vuoden.

30. Ketä julkkista himoitsit eniten?

Oli sikäli poikkeuksellinen vuosi, etten himoinnut yhtikäs julkkiksia. Toki jos George Clooney olisi tullut tarjoamaan shamppanjaa ja suklaata, olisin himoinnut ainakin niitä jälkimmäisiä.  

31. Mikä poliittinen tapahtuma tai tilanne liikutti sinua eniten?

Ilmastouutiset olivat riipaisevia... Ja sitten ärsytti se, kun jotkut eivät edelleenkään usko ilmastonmuutoksen olevan totta! Miten siihen voi olla uskomatta, kun tiedemaailma on sen aukottomasti osoittanut olevan totisinta totta?! Sama sitten kai olisi uskoa maapallon olevan litteä...


32. Ketä tai mitä kaipasit?

Vaikka mitä... ystäviä, äitiä (aina vaan), unta, omaa aikaa, mielenrauhaa, suklaata, kivoja seikkailuja... 

33. Kuka oli paras tapaamasi ihminen?

Ei kukaan yksittäinen, vaan nämä kaikki, jotka ovat läsnä elämässäni tavalla tai toisella. Hienointa oli jälleen kerran huomata se, että on niitä, jotka jakavat kanssani samat omituisen kiemuraiset ajatukset ja tuntemukset. Tiedätte keitä olette <3 

Skool ystävyydelle!

34. Mikä tai kuka yllätti sinut kuluneena vuonna?

Ehkä se, että kun jotain pyytää, voi vaikka saadakin :) Sekin yllätti, että syksyllä sain vihdoin raivattua vaatekaappini.

35. Mitä tavoitteita asetat uudelle vuodelle?

Uusin viime vuoden yhden toiveen: haluan oppia vetämään leukoja ja saada vaikka 5 putkeen. Haluan myös pudottaa painoa pari kiloa, ihan oman mukavuuden vuoksi, koska nyt en tunne oloani kotoisaksi. Se vaatii varmasti herkkujen vähentämistä, mikä on kaltaiselleni hedonistille melkoinen vaatimus...

Muuten asetan toiveen, että olisin tämän vuoden lopulla hivenen tasapainoisempi ja henkisesti paremmissa kantimissa kuin nyt.


Ihanaa vuotta 2019! <3 

18 kommenttia

 1. Aivan ihana teksti ❤️. Just niin ihana kuin olet itse. Ja sun omakuvissa näytät sielukkaalta ja välillä vähän surumieliseltäkin (mikä ei ole huono asia, vaan se mitä näen) kaunottarelta.

  Kiitos, kun oot mun ystävä ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanasti sanottu <3 Kiitos. Tietynlainen melankolia/mietteliäisyys lienee mun ikuinen kumppanini. Mutta oon myös sellainen 'resting bitch face', joka näyttää surulliselta, kun on ihan hyvä fiilis :D

   Pitäisikö meidän muuten ottaa tämän vuoden tavoitteeksi, että nähtäisiin vihdoinkin kasvokkain? Olisi niin ihana treffata sut sielunsiskoni <3

   Poista
  2. Kyllä pitää ❤️. Ihan samaa ajattelin tässä just päivä-pari sitten.

   Poista
 2. Ihana Tuula <3 ja superkiva raportti!

  "Ihan vain arjen haasteiden selättäminen ja oman jaksamisen kanssa vääntäminen. Olisipa supernaisen voimat, joilla lennähtelisi päivästä toiseen täynnä energiaa. " Jäin miettimään noita lauseita, koska sama toive on joskus ollut mullakin. Mä uskon, että meille herkille se arjen sankaruus/äitiys on on kovempaa kuin muille. Ja se on ihan OK. Me ollaan hyviä just näin. Mä ainakin ihailen, että teet niin paljon urheilullista lastesi kanssa (mä en, vain katson/kuskaan).

  Muiskuja ja onnellisia tämän vuoden päiviä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muru <3

   Mä luulen myös, että meille e-herkille arki kaikkineen on paljon "enemmän", koska meillä ei ole suojaavaa teflon-kerrosta, vaan kaikki tulee päälle niin kovin intensiivisenä. Vaatii vahvaa tahtoa, että saa karsittua ne liiat ärsykkeet ja pidettyä mielen riittävän vakaana. Joskus oon miettinyt, että pitäisi varmaan alkaa tehdä mindfulnessiä (jos vaan kärsivällisyys venyisi siihen).

   Ihania hetkiä sinnekin ja tehdään tästä vuodesta niin oman näköinen kuin vain suinkin mahdollista! <3

   Poista
 3. Näitä oli kiva lukea! Tuo leuanveto-tavoite oli hauska, katsotaan miten on tämän vuoden lopussa sitten tilanne, meneekö se viisi vai peräti kymmenen! =)

  Oikein mainiota vuotta 2019 sinulle! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, saapa nähdä miten leuanvetojen käy. Aika nollista taas lähdetään sen suhteen. Just menee hikisesti kaksi, jos oikein potkii ja riuhtoo :D Musta olisi niin siistiä, jos pystyisi huomaamaan, että tässäkin iässä vielä voi kehittyä ja saada voimaa ja oppia uusia fyysisiä juttuja.


   Ihanaa ja onnellista uutta vuotta Heli! <3

   Poista
 4. Miten kiva postaus!<3 Jos en olisi tehnyt jo koostetta viime vuodesta, olisin varmasti tehnyt tämän. Ihanat kuvat ja niin viisaat vastaukset! Oi, oi, olenkohan KOSKAAN vetänyt yhtään leukaa. En varmaan. Inhosin kouluaikoina koukkukäsiriipuntaankin, jossa kädet on eripäin kuin leuanvedossa, ja leuka piti pitää tangon yläpuolella niin kauan kuin jaksoi. Mun käsivoimat on ollu aina surkeat, vaikka liikuntaa tuli lapsena paljon harrastettuakin.:P

  Ihania muistoja tälle uudelle vuodelle roppakaupalla!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kauhea, se koukkukäsiriipunta oli kyllä melkoista... Samoin kuin se puolapuilla suorin käsin roikkuminen. Mulla kun on vielä ihan hullu kilpailuvietti, niin muistan miten kamalaa oli siinä kroppa täristen roikkua viimeisillä voimilla, kun olisi niin halunnut olla paras (enkä koskaan ollut, pöh :D ). Käsivoimat taitaa olla monella naisella se heikko lenkki ja itsekin sen huomaan esim. totaalisena puristusvoiman puutteena...

   Sulla on ollut niin ihanat postaukset tässä vuodenvaihteen tienoilla - aarrekartat, upeat kranssit ja kaikki. Toivottavasti sieltä aarrekartasta toteutuu mahdollisimman moni unelma! Onnellista vuotta ihana Taina <3

   Poista
 5. Tämä oli kiva ja lähtee kenties toteutukseen täälläkin. Hei kyllä on kevyt olo, jos autossa on kaikki kohdillaan eli peukut sille. <3 Irtareita ei pidä koskaan väheksyä tai täällä päässä suklaata ja ananas limukkaa.

  Oikein ihanaa uutta vuotta Tuula ja kivaa viikkistä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli kiva haaste tehdä ja tästähän voisi tehdä jokavuotisen tavan, kuten ainakin Sutkautus-Tarukin on tehnyt :)

   Autolla kelpaa juu ajella, ja nyt tosiaan ei voi kuin toivoa, ettei tälle vuodelle tuli mitään rempattavaa, tai menen lopullisesti konkurssiin... Harmittaa syytää autoiluun niin paljon rahaa, mutta kun oikein ilmankaan en tule toimeen. Kohtahan tosin vissiin sekin tarpeellisuus riistetään tavallisilta kansalaisilta tai ainakin tehdään siitä niin kallista, että vain rikkailla on varaa autoiluun (ärr ja murr…). Mutta se siitä aiheesta ennen kuin alkaa kiukuttaa enempää :D :D

   Hätätilanteessa kyllä ne verensokeria nostattavat jutut ovat arvossaan, olkoot vaan yleisterveydelle miten haitallisia tahansa. Parempi vähän (tai paljonkin) sokeria silloin tällöin kuin omaan kiukkuunsa pökertynyt nainen :D

   Tulkoon tästä vuodesta oikein ihana ja toivon myös sun tulevalle toiminimelle onnea ja menestystä! <3 Muisk ja kivat viikkikset!

   Poista
 6. Minusta kolme leukaa on hyvin! Go Tuula go!
  Hyvää Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempistä :) Onhan se kolmekin ihan jees. Nyt kun pääsisi taas edes siihen, täältä lähes nollista, kääk.

   Ihanaa alkanutta vuotta myöskin sinulle! <3

   Poista
 7. Kolme leuka on kova! Mukavaa uutta vuotta, Tuula!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjukka <3 Olin itsekin ihan tyytyväinen siihen kolmeen. Kunhan tästä saa kunnolla tsempin päälle, niin josko tämän hetkisestä puolestatoista leuasta pääsisi ensin takaisin kolmeen ja siitä vielä pari eteenpäin...

   Ihanaa alkanutta vuotta! <3

   Poista
 8. Ihana postaus ja upeita kuvia susta <3 Tää on tosi kiva haaste ja munkin oli tarkoitus tämä tehdä, mutta innostuin loman viimeisinä päivinä rymsteeraamaan pojan huonetta ja saatiin siitä vihdoinkin tehtyä ison pojan huone. Innostuin tästä mun yllättävästä tarmonpuuskasta niin, että jatkan heti seuravankin huoneen järjestämistä/konmarittamista.

  Mutta ensin pitää kuitenkin palata töihin - blaah, yhtään ei huvittaisi. Tiedän toki, että kunhan rytmiin taas pääsee, on ihan kivaa, mutta tämä aloittaminen on aina kyllä yhtä tuskaa loman jälkeen...

  Ihanaa alkavaa viikkoa sulle Tuula <3

  VastaaPoista
 9. Arjen aloittaminen on tosiaan kyllä ihan tuskaa. En ollut yhtään valmis tähän, vaan olisin voinut vielä kölliä lempeämmissä aikatauluissa. Mutta eiköhän tää tästä, kun vääntää vaan sisulla.

  Meilläkin pitäis järkkäillä ja rymsteerata poikien huoneita, nyt ne ovat ihan hunningolla ja jääneet jälkeen poikien ikävaiheesta. Kun saisi vaan tuon kuuluisan tsempin päälle...

  Ihanaa alkanutta vuotta ja uutta viikkoa Emma! <3 Ja sanon sulle samaa kuin Annukalle tuossa aiemmin, että olisipa huippua nähdä tämän vuoden aikana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin olisi ja kyllä me nähdäänkin! Jotain järkätään ihan varmasti <3

   Poista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall