perjantai 1. kesäkuuta 2018

Ihana kamala toukokuu

Tämä teksti antoi odottaa itseään, koska kamala toukokuu. Toisaalta on ollut kaikkea kivaakin, koska ihana toukokuu.


Kamalaa:

Päällekkäisiä menoja, liian monia pideltäviä lankoja yksissä käsissä. Minuuttiaikataululla suhaamista, organisoimista, läjäpäin muistilappuja. Koulun teemapäiviä, joihin tarvitaan mukaan milloin vilttiä, pyörää, kasseja, nyssyköitä, evästä. Yhtenä päivänä ei missään nimessä herkkuja ja toisena nimenomaankin herkkuja. Niin että mitä nyt oli kenellekin ja koska?

Torsatain ja perjantain muistilaput


Sairastelun ja puolikuntoisuuden takia reumalääke piti tauottaa lähes kuukaudeksi, minkä johdosta toinen ranne tulehtui ja pamahti jäykäksi kuin rautakanki. Kaikki arkiset hommat vaativat  buranan hölväämistä yli turvarajojen sekä erikoisille kiemuroille taipumista - miten voikin olla vaikkapa leivän voiteleminen niin vaikeaa rautakangella?
 
Liikkumaan en ole päässyt kunnolla kuukauteen, joten olen korvannut kuntoilusta tulevat endorfiinit syömällä karkkipussillisia. Jostain syystä sitä uskottelee itselleen, että kun on väsynyt ja paha mieli, niin ansaitsee ja suorastaan tarvitsee karkkia. Tuloksena on vielä kamalampi olo. Mutta sanonpa vaan, että Omarin uusi mokkamaku on taivaallinen! 

Esikoinen tiputti kuukausi sitten ostetun puhelimen ja se meni täysin säröille. Itku...

Mieltä kaihersi monta asiaa ja epävarmuustekijää. 

Ihanaa:

Luonto on ollut tosi kaunis ja lämpö aivan ihanaa. Ekaa kertaa naismuisiin heitin talviturkin jo toukokuussa.

Lasten kevätjuhlat olivat eilen. Juhlassa nro 1 itkin alusta loppuun. Olin iloinen, että olin jättänyt hiukset auki ja saatoin piilotella niiden takana. Tiedä sitten miltä se näytti, kun istuin tukka naamalla ja hiusten seasta tippui kyyneleitä... Juhlassa nro 2 olin jo vähän karaistunut, enkä itkenyt kuin vähäsen suvivirren aikana. Kotona itkin lisää, ja keksin itkuaiheita sitä mukaa kuin edellinen asia oli itketty pois listalta. (Tämä nyt ei varsinaisesti ollut ihanaa, mutta kevätjuhlat kylläkin.)
  
Löysin kirjastosta lukulistallani pitkään roikkuneita kirjoja ja sain lukuinspiksen. Kun ei kerran voi kuntoilla (koska rautakanki), niin luetaan sitten.
Extra: Kevätjuhlassa nro 2 sain kunnian istua itsensä Michael Korsin vieressä. Sali oli täpötäynnä ihmisiä ja osa joutui seisomaan, mutta onneksi Michael oli saanut oman paikan, eikä tarvinnut istua kenenkään sylissä kuten nimettömien nyssäköiden. Teki mieli kysyä Michaelin seuralaiselta, että a) näkeehän Michael nyt hyvin näyttämölle, itse kun olen osittain pylvään katveessa ja b) hölväsitkö sitten kerralla kokonaisen vaiko vain puolikkaan hajuvesipullollisen. Ja että onpa onni, että tuli astmalääke mukaan, koska muuten saisin kohtauksen ja yskisin keuhkoni Michaelin päälle. Vähän yskinkin. Ensi kerralla kyllä sanon, että vaikka miten olisit Michael, niin menepäs siitä äidin syliin, niin joku seinänvierustalla seisova pääsisi istumaan. Oi aikoja, oi tapoja.

Toukokuu oli ristiriitaa ja yli omien jaksamisrajojen menemistä. Kesäkuu on takuulla parempi ja rennompi.
 
Huomenna jaetaan todistukset ja taas itken ;)

Onnea kaikille valmistuneille ja heidän huoltojoukoilleen! ♥ Erityisesti viimeksi mainitulle hatunnosto - hienosti tehty! 
 

18 kommenttia

 1. No voi itku mitä harmeja sulla on ollutkaan, mutta onneksi kuitenkin jotenkin kuullostaa, että asiat on menossa parempaan suuntaan.

  Mä istuin kanssa kevätjuhlassa sellaisen äidin vierellä, joka oli kaatanut varmaan pullollisen hajusteita päälleen, eikä mitään keveää kesäistä tuoksua vaan tosi voimakasta. Mä en juurikaan yleensä noihin reagoi, mutta nyt alkoi ihan ahdistamaan koko tuoksu ja teki kyllä mieli sanoa, että ensi kerralla vähemmänkin riittää.

  Mutta kävipä sulle tuuri, että oikein Michaelin vieressä sait istua, mitä ihmettä näiden ihmisten päissä oikein liikkuu, hei haloo!!!!

  Kivaa lauantaita kuitenkin, me juuri vietiin nuorimmat kouluille kevätjuhliin ja kohta köydään sit noukkimassa ne pois loman viettoon. Itsellä vielä reilu kuukausi ennen lomaa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en myöskään mitenkään voi ymmärtää tuota hajuveden hölväämistä koulun kevätjuhliin. Tai sitä, että jotkut oli pukeutuneet kuin yökerhoon! Jestas... Eihän sinne omaa itseään (tai laukkuaan) mennä esittelemään, vaan iloitsemaan lasten kanssa.

   Täälläkin vielä kuukausi kesälomaan. Onneksi viikot menevät aika nopsaan - toivottavasti ne kuitenkin lomalla menisivät oikein matelevan hitaasti :D

   Kivaa alkanutta viikkoa ♥

   Poista
 2. Tsemppiä sinne hurjasti, täälläkin toukokuu oli superraskas vaikka tietenkin hyvääkin oli paljon.

  Mä olisin varmast pokkana pyytänyt Michaelia siirtymään syrjään!! Voi, että millaisia ihmisiä on olemassa!

  Kesäiloa <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toukokuut tuppaa olemaan vähän raskaita, kun kaiken muun lisäksi on just nuo tsiljoonat erinäiset menot ja sumplimiset ja lankojen pitelemiset... Onneksi nyt alkoi pojilla loma ja joiltain osin kevenee toivottavasti :)

   Muiskuja sinne ja tsemppiä alkaneeseen viikkoon! ♥

   Poista
 3. Siis nyt en tiedä tuliko oma kommentti vai ei, koska katkesi nettiyhteys hitsi vieköön. Mutta uudelleen, reuma on niin inha sairaus ja kurjaa kuulla, että siellä niinkin pahana ja kaikki lääkkeet tapissa, ei kiva, eikä kiva kova kiire ja stressi.

  Mutta kevennys, nauroin Michaelille täällä ääneen, voi pyhät pyssyt sentään miten jotkut ihmiset osaavat olla niin ajattelemattomia ja ihan varmasti toki itsekin tulee näitä black outeja, etten tajua ja olen moukka ja vaikak mitä, mutta että täpötäydessä salissa Michaelilla oma tuoli, hih.

  Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, siinä se Maikkeli istua tapitti coolina :D Eikä tosiaan voinut olla huomaamatta sitä merkkiä, kun se oli käännetty poispäin naisesta - että varmasti nyt kaikki huomaa :D :D Olis ollut kiva lätsäyttää siihen viereen oma merkitön kassini, joka tursuili nenäliinoja, kassin pohjalle levinneitä mynthoneita ja rytättyjä kassakuitteja :D Se Michael (tai nainen) olis varmaan silkasta järkytyksestä tippunut tuoliltaan...

   Ihanaa alkanutta viikkoa sinne ja kesäiloa! ♥

   Poista
 4. Ai että en voinut kuin nauraa tuolle lopputekstille "menepäs micheal äidin syliin", repesin ihan täysin. Mies kyselee että mikäs sulle tuli. Siis oikeasti ihan sika törkeää käytöstä, kyllä pitää olla niin hieno kassi että oman toolin tarvitsee. Ei se nyt niin fiini laukku ole etteikö olisi tosiaan voinut olla mamman sylisäskin.
  Vaikka toukokuu oli tosi upea niin itsellä se oli henkisesti jotenkin tosi tosi raskas, itkua itkun perään ja herkyydestä johtuen sain riitoja aikaiseksi joka asiasta ja sit itkin sitäkin kun olen tällainen että saan vain riitoja aikaiseksi. Mistähän tää kaikki johtuu. Mutta ihanaa kesää meille silti kaikesta huolimatta. Niin ja reuma on ihan pyllystä, kauhulla odotan että milloinkahan se äidiltä periytyy minulle. Toivottavasti ei milloinkaan :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että sain sut nauramaan :D

   Hitsit, että kuulostaa niin hirveän tutulta tuo, että omasta herkkyydestä sitä reagoi kaikkeen niin voimakkaasti ja saa aikaiseksi vaikka mitä riitoja, kun vaan kuohuu yli... Niin tiedän tuonkin, että sitten itkee omaa itseään, kun pitää olla moinen riidanhaastaja ja "hankala" ihminen. Huoh. Meillä herkkiksillä tää vaan on joskus niin paljon haastavampaa, kun kaikki menee ihon alle niin isosti. Jos yhtään lohduttaa, niin et ole ainoa, joka kokee noin ♥

   Tsemppiä sinnekin alkaneeseen viikkoon - toivotaan sen varrelle kaikkea mukavaa ♥

   Poista
 5. Toivottavasti kesäkuu vie mennessään toukokuun väsymyksen ja murheet!

  Tosin pikkukoululaisten vanhemmille kesäkuukin on aika työllistävää sumplailua sen suhteen, että kuinka koululaisten loma-aktiviteetit järjestetään. Siinä sitä sitten kerääkin mukavasti väsymystä loman alkuun :(

  Tsemppiä ja parempaa vointia sinulle!

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä :)
   Tuo on kyllä totta, että lasten kesälomilla on työllitävää vaikutusta vanhemmille. Meillä onneksi mies pääsääntöisesti tekee kotoa käsin töitä, joten voi olla jonkin verran läsnä - jos nyt ei aina henkisesti, niin ainakin fyysisesti. Itse olen onnellinen, että saan tulla toimistolle, sillä en jaksaisi sitä poikien hyörinää yhtään...

   Tsemppiä sinne kesähärdelleihin ja alkaneeseen viikkoon! ♥

   Poista
 6. No, sekä sinä että Maikkeli ootte nyt päässeet kesäkuuhun ja hyvä niin! Hajuvesirouva ja M kaipaa selvästi talviturkin kastamista; saa kyytiä niin haisuli kuin prameus ja huonokäytöksisyys. Nih.
  Leppoisampaa KESÄkuuta sulle 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, pulahdun veteen ennen kevätjuhlaa olisi tehnyt hajuvesirouvalle hyvää :D Oikeasti en voi tajuta, miksi pitää tuollaisiin juhliin hölvätä itsensä ihan järkyn hajuiseksi. Itse oon vähän hajuherkkä ja menee pilalle juhlat,jos joku on käyttänyt koko pullollisen kerralla...

   Toivotaan lisää leppoisuutta! Ehkä tämä kireä vanne tästä vielä helpottaa :D Aurinkoa ja iloa sinne! ♥

   Poista
 7. Voi Maikkeli sentään 🤬 Ihmiset on sitten typeriä. Meillä oli rajoitettu kevätjuhlaan osallistuvien määrää, kun kaikki ei vain mahdu. Sitten siellä on niitä, jotka räpläävät puhelinta tai seurustelevat tuttujen kanssa. Olisivat mokomat jääneet pihalle!

  Onneksi toukokuu on mennyttä. Rinta rottingille ja kohti parempia kesäkuisia kokemuksia ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, että voisi jäädä tulematta sellaiset ihmiset, jotka ei pysty keskittymään siihen kevätjuhlan ohjelmaan. Kun oppilaat ja opet on nähneet paljon vaivaa sen juhlan eteen, niin olisi kohteliasta katsoa se, jos kerran on tullut paikalle. Oi aikoja, oi tapoja! (Ja sitten ihmetellään, kun joillain lapsilla/nuorilla ei ole käytöstapoja. Miten voisi ollakaan, jos vanhemmillakaan ei ole?)

   Mutta näistä fiiliksistä noustaan ja aletaan heitellä kireitä pipoja veks :D Mukavaa kesäkuista viikkoa ihanuus ♥

   Poista
 8. Vähän samoissa fiiliksissä minäkin olin toukokuusta: ihana ja kamala. Toi sun kuvan muistilappujen määrä nauratti (tai vaihtoehtoisesti myötäitketti) - meillä oli myös keittiön saareke niitä täynnä koko kuukauden ajan ja osa tietenkin ehti hävitä ja hautautua sinne kasoihin, joten onnistuin sössimään pari muistettavaa juttua oikein kunnolla. Nyt ollaan kuitenkin kunnialla kesäkuun puolella ja kiireet on ainakin meillä loppuneet hetkeksi.

  Toivottavasti sun ranne voi jo paremmin, kurjalta kuulostaa tommoinen tulehdus. Ja muutenkin toivottavasti tuntuu jo valoisammalta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo muistilaput on oikeasti jotain ihan kamalaa, mutta ilman niitä en varmaan muistaisi lasteni nimiäkään :D Onneksi lasten kesälomat toivat nyt stopin kaikille ylimääräisille muistamisille. Kunhan itsekin vielä pääsee kesämoodiin - ja sitä kohti tässä yritetään kovasti mennä :)

   Ihanaa kesäistä (vaikkakin hurjan kylmää, hrr!) viikkoa sinne! ♥

   Poista
 9. :) Piti lukea muutaman kerran tuo Michael juttu, että tajusin :D

  Mutta ikäviä juttuja, ja sitten ihania - kesäkuulle enemmän sit ihania, tai vaan pelkästään niitä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä tuo Michael-juttu oli vähän kryptinen :D
   Minäkin toivon tälle kuulle sellaisia rentoja hyvänmielen juttuja. Vähemmän kaikkea pipoa kiristävää ja enemmmän rentoutta ja iloa.

   Kaikkea mukavaa ja lempeää kesäarkea toivon myös sinulle! ♥

   Poista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall