torstai 28. kesäkuuta 2018

Etukäteislomastressi

Loma on jo käsin kosketeltavan lähellä, mutta en oikeastaan tiedä olenko lomafiiliksissä vai en. Tänä vuonna loma alkaa hassusti: perjantaisen työpäivän jälkeen olen periaatteessa lomalla, mutta en sitten kuitenkaan, koska maanantaina pitää vielä vaivautua toimistolle. Että pitäisikö tässä nyt kehitellä lomafiilis perjantaiksi vaiko vasta ensi maanantaiksi?


Sitten olisi hirveästi tekemistä ja tsemppaamista ennen loman alkua. Jotenkin olen nimittäin onnistunut kasaamaan ensimmäiselle lomaviikolle niin paljon tekemistä - vaikkakin ihanaa sellaista - että iskee melkein ahdistus... Hämmästyttävää tässä on se, että oikeasti olen laiskamato, joka välttelee kalenterimerkintöjä varsinkin loma-aikaan. Miten tässä nyt näin pääsi käymään?

Tulevan viikon aikana:

1) ajan Kotkaan ja yövyn siellä mitä viehättävimmässä seurassa
2) ajan takaisin kotiin ei niin viehättävässä seurassa (itsekseni)
3) käyn maanantaina töissä tekemässä kaikenlaisia epäviehättäviä työasioita
4) käyn kampaajalla ja yritän tulla viehättäväksi, jonka jälkeen hölkkään henkihieverissä bussiasemalle ja...
5) ...matkustan lasten kanssa Helsinkiin kahdeksi yöksi ja toivon sen olevan oikeinkin viehättävää
6) viihdytän lapsia Helsingissä aikavälillä ti-to, ja kaiken sen jälkeen olen luultavimmin kaikkea muuta kuin viehättävä
7) matkustan seuraavana päivänä ystävän kanssa Helsinkiin, hyppään Ruotsinlaivaan ja yritän taas muuntautua viehättäväksi (mutta siitä riippumattakin meillä on takuulla hyvinkin viehättävä reissu).

Kohdat 1, 5 ja 7 vaativat lisäksi enemmän tai vähemmän pakkaamista ja varustautumista.

Ennen ensimmäistä lomaviikkoa tarvitsisin siis oikeastaan lomaa ja varsinkin sen jälkeen tarvitsen lomaa lomasta. Ainakin tarvitsen monta lasia viiniä sekä terapoivaa omaa aikaa (mikä onkin helppoa, kun perheen miesväestö haluaa jakamattoman huomioni).

Lisäksi tarvitsen toimivia avokassukkia! Miten ne voivatkin aina olla sellaisia, että rullautuvat kantapään alle jo 3 metrin kävelyn jälkeen? Yritä siinä sitten käveleskellä huolettomana lomalaisena, jos joka toisella askeleella iskee **tutus ja pitää korjailla sukkia? 

sukka rullautuu kantapään alle

PS. Huolestuneille tiedoksi, että tokalle lomaviikolle kalenterissa ei ole enää yhtä monta merkintää ja kolmas ja neljäs ovat tyhjää täynnä ja sellaisina pysyvätkin vaikka mikä tulisi. 

17 kommenttia

 1. Kuullostaa kuitenkin, kaikesta hengästyttävyydestään huolimatta kivalta loman aloitukselta, sellaiselta, että saa ajatukset irti töistä (paitsi tuo maanantain toimistolla käynti). Sitten noiden jälkeen onkin hyvä ottaa loppu loma leppoisasti ja ilman aikatauluja. Me lähdetään heti loman aluksi reissuun, sekin irrottaa mukavasti ajatukset työstä ja arjesta... Mulla on vielä ensi viikko lusittavana täällä, huomenna pidän lomapäivän ja toimin tulevan futistähden kuskina Särkkäcupissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai teillä on Särkkäcupia :) Meidänkin poitsun joukkue osallistuu, mutta aikataulut oli niin nurinkurisia ja tyyppi ei muutenkaan tällä kertaa halunnut, joten jää meiltä väliin... Pelionnea teille!! ♥

   Kyllä tuossa tosiaan ajatukset saa irti töistä. Ja kunhan vaan pääsee reissun päälle, niin takuulla nää herkkiksen ahdistelutkin unohtuu varsin nopsaan :)

   Kivaa loppuviikkoa ja tsemppiä viimeisiin työrutistuksiin! ♥

   Poista
 2. Kyllä sulla pitäis olla merkintä ainakin lauantaille 14.7.
  Tärkeä sellainen <3

  Ja nyt on luvattu niin kepulit kelit viikonlopulle, tai ainakin perjantaille, että kantsii jättää lomafiiliksen kehittely suosiolla maanantain toimistokäynnin jälkeiselle ajalle. Pysyy paremmin viehättävänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä teen kompromissin ja kehitän huomenna puolinaisen lomafiiliksen, loput sitten maanantaina :D

   14.7. on mulla ylhäällä, mutta edelleen vähän kysymysmerkillä. Selviää varmaan ko. viikon aikana, että miten käy :)

   Muiskuja loppuviikkoon ♡

   Poista
 3. Ihanaa, että sinulla alkaa LOMA !!! Sitä tunnetta ei kyllä mikään voita :). Ohjelmaa näyttää myös riittävän, mutta lomallahan ne kaikki on vaan kivoja juttuja ja onneksi kalenterisi näyttää myös tyhjiä viikkoja. Minullakin on ensi viikolla kalenterissa pelkkää tyhjää ja mikäs sen mukavampaa ;)
  Nauti joka hetkestä lomallasi ja hyvää viikonloppua plus kippis lomalle!!!
  Terkuin, Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä ja loma on kyllä ihmisen parasta aikaa, ei voi muuta sanoa :) Ihanaa saada heitettyä kaikki työasiat mielestä ja vaan relata. Ja ne pitkät laiskat aamut, aaah!

   Kiitos superpaljon toivotuksista ja kippis, hyvää viikonloppua sinne! ♥

   Poista
 4. Ihania juttuja luvassa! Ymmärrän kyllä senkin, että kivatkin jutut voivat ahdistaa, kun niitä on liikaa. Mulla loma aiheuttaa ristiriitaisia tunteita tämän vuoden lomajärjestelyiden takia. Olisi pitänyt olla talvella tiukempi ja vaatia pidempi loma. No, toivottavasti näilläkin lomapäivillä musta tulisi taas rennompi ja levänneempi äiti ja hoitaja. Silmänalusetkin saisivat vaalentua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä harmi juttu, ettei lomaa ole tarpeeksi ja riittävän pitkissä pätkissä :( Toivotaan, että kuitenkin lomapäivät on sitäkin ihanampia ja saat relattua kunnolla! Tsemppiä (ja kilttejä lapsia)!! ♥

   Poista
 5. Ihanaa loman alkua sinne, yritä nauttia täysillä!

  Ja noi sun suunnitelmat kuullostavat kivoilta, ohjelmaa ja vapaata aikaa molempia. Mä en ole tehnyt mitään suunnitelmia, olen vaan niin loman tarpeessa että aion ottaa päivän kerrallaan.

  Valoa ja iloa<3<3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Suunnittelemattomuus ja aikatauluttomuus on mun mielestä lomassa just parasta. Ihanaa vaan ottaa iisisti. Siksi mua jollain ristiriitaisella tavalla aina ahdistaakin, jos onnistuu haalimaan liikaa tekemistä, vaikkakin kivaakin sellaista. Onneksi mullakin on loppuloma vielä aikaa ottaa lungisti.

   Ihanaa loman aloitusta sinne, nauti! ♥

   Poista
 6. Kivalta, mutta tosiaan melko kiireiseltä vaikuttaa sun eka lomaviikko. Välillä, kun lomalla käy noin, että kalenteri on ihan täynnä (vaikka vaan parinkin päivän ajan), niin loma lomasta on todella tarpeen. Onneksi sulla on sitäkin tiedossa ekan viikon jälkeen :) Mulla on ollut harvinaisen tyhjää kalenterissa tänä kesänä, taisi olla sen verran rankka vuosi, etten ole jaksanut mitään erityistä kesäkuun aikana (muuta kuin erilisia ex tempore-juttuja lapsen kanssa). Nyt sitten kohta vähän vilkastuu, kun miehenkin loma alkaa.

  Tänään ehdottomasti käynnistät lomafiiliksen ja olet, kuin maanantaita ei olisikaan. Ja maanantaina käväiset toimistolla tyyliin "ai niin, tämäkin piti hoitaa" ja sitten uudestaan lomanaloitusfiilis päälle. Ihanaa Kotkan viikonloppua sulle Tuula ja kivaa perjantaitunnelmaa <3

  p.s. noi avokassukat taitaa olla joku Saatanan keksintö; kun se tajusi, että me naiset ei jouduta käyttämään sukkahousuja ympäri vuoden, niin se keksi noi, että olisi edes jotain, mikä valuu, hiostaa ja on aina väärässä paikassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Repesin tuolle sukkahousu/avokassukkajutulle :D Joo, ihan todellakin saatanan keksintöä ja kosto siitä, ettemme käytä kesällä sukkiksia :D :D

   Tuo on tosiaan lomailussa ihanaa, ettei välttis ole ollenkaan niitä suunnitelmia, vaan menee sitten fiiliksen mukaan ja tekee ex tempore -juttuja (tai on tekemättä). Ihanaa loman jatkoa sinne ja kippis kesälle! ♥

   Poista
 7. Onneksi sinulla on kalenterissa vapaatakin lomaa, se varmaan tuntuu kuules entistä ihanammalta, kun ensin tohottanut kaikenlaisia loma-aktiviteettejä.

  Kivaa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se löhöily on kyllä ihanaa reissaamisen jälkeen :) Kohta startti Kotkaan ja jippii, kivalta tuntuu sekin!

   Mukavaa viikkistä! ♡

   Poista
 8. Mä niin tiedän tuon tunteen, että liioista kalenterimerkinnöistä iskee ahistus! Pitkään aattelin että mussa on jotain vikaa kun kivatkin jutut tympäsee, mutta nykyään hyväksyn sen että kivatkin asiat väsyttää jos niitä on liikaa. Varsinkin kun työ on epäsäännöllistä kolmivuoroa joka myös tekee osansa yhtälöön...

  Toivottavasti sun lomas käynnistyy mukavasti! Ainakin kovin mukavalta vaikuttaa sun ohjelmisto. :)
  Toivottelen siis mukavia reissuja, ja vastapainoksi leppoisia löhöilypäiviä! Ja tietenkin sopivaa lomasäätä!

  VastaaPoista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall