maanantai 14. toukokuuta 2018

Ihana Tukholma

Tasan viikko sitten olin nautiskelemassa Tukholman upeasta keväästä yhdessä Tuijan ja Tarun kanssa. Edellisestä visiitistäni oli kulunut jo useampi vuosi ja muutenkin olen vieraillut länsinaapurin pääkaupungissa melko harvoin. Voisi siis sanoa, että oli jo aikakin käydä.


Tukholma näyttäytyi varsin keväisenä ja kohdalle osui lähes helteinen päivä. Olimme paikalla juuri viime tipassa nauttimassa kirsikkapuiden kukinnasta, emmekä todellakaan olleet ainoita. Kungsträdgården oli täynnä paitsi putoilevia kukintoja, myös turisteja ja päivästä nauttivia paikallisia. Itsekin söimme lounaan puiden varjossa istustellen ja ihmisvilinää katsellen.


Pääpaino oli kuljeskelulla ympäriinsä, mutta piipahdimme myös vaateliikkeissä Taru-muotikoordinaattorin johdolla. Vaikka itselläni ei ollut tarkoitus ostaa mitään, niin en sitten kuitenkaan voinut vastustaa paitaihanuutta Massimo Duttin liikkeessä. Itse asiassa keskustassa olisi ollut ostoshoukutuksia vaikka kuinka paljon, ja shoppailufaneille kaupunki tarjoaa tosi hyvin mahdollisuuksia.


 
Itse olen viehättynyt eniten kahviloissa istuskelusta sekä talojen ja ihmisten katselusta. Varsinkin Gamla stan tarjoaa siihen hyvän mahdollisuuden - toki myös keskustan katukahvilat. Jos olisi enemmän aikaa, olisi hauska lähteä katselemaan Tukholmaa vähän laajemminkin. Ja mikä ettei joskus voisi tehdä perhereissun ja kahlata läpi vaikkapa Djurgårdenin houkutuksia lasten kanssa.

Milloin itse olet viimeksi käynyt Tukholmassa ja mitä pidät kaupungista? Mitkä ovat parhaat vinkkisi Tukholman reissulle?


* Risteily yhteistyössä Tallink Silja Oy:n kanssa. *

Lisätietoa:

Silja Symphony
Päivä Tukholmassa -risteilyt
Tukholma vinkkejä
 12 kommenttia

 1. Mun viimeisestä Tukholman reissusta on niin hävettävän kauan, etten kehtaa edes tunnustaa. Ja toisaalta en edes voikaan, koska en muista, milloin se oli :D.

  Hassulta tuntuu, että lukioikäisinä meillä oli mun silloisen ystävän kanssa tapana poiketa Tukholmassa (vaate)ostoksilla tämän tästä. (Olin illat ja viikonloput töissä silloin, joten oli omaa rahaa käytössä, muuten ei olis tullut kuuloonkaan). Nyt en varmaan enää osais edes järjestää itseäni satamasta keskustaan, kun on toi ruotsikin niin ruosteessa käytön puutteesta toisin kuin silloin nelisenkymmentä vuotta sitten... (kääääk!).

  Teidän matkasta on kyllä huokunut sellainen tosi lämminhenkinen fiilis. Olen iloinen kaikkien teidän puolesta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin muuten oli nuorempana tapana käydä Tukholman risteilyillä kerran-pari vuodessa. Varsinkin niitä vuosina, kun itse asui Helsingissä, oli lähteminen tosi helppoa. Täältä maakunnasta on mukamas aina kauhea vaiva raahautua Helsinkiin ja satamaan... (vanhuus ja laiskuus iskenut vissiin).

   Kiva kuulla, jos hyvä fiilis huokuu läpi, koska oli tosiaan hirmu mukavaa ja aidosti lämminhenkistä. Matkakavereiden kanssa kun pystyy oikeasti puhumaan kaikesta mahdollisesta, niin se jo tekee matkasta hyvän :)

   Ihanaa viikkoa Annukalle! <3

   Poista
 2. Kivoja kuvia :) Aivan ihanat kirsikankukat.

  Minun tulee käytyä todella harvoin Tukholmassa. En ole risteilyihmisiä ja meillä pojatkaan eivät enää himoitse päästä laivalle. Siksi ei ole tullut käytyä risteilemässä useampaan vuoteen. Leikki-ikäisinä Siljan leikkihuone, Promenadelle oleva ikkuna ja karkit olivat aivan parasta maailmassa.

  Viking Gracella kävin pari vuotta sitten. Jos se laiva lähtisi Helsingistä, niin tulisi risteiltyä useammin. Minusta se oli aivan älyttömän hiljainen ja sain nukuttua hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olin muuten Viking Gracella pari kk sitten ja täytyy sanoa, että oli tosiaan hiljainen laiva. Mutta muuten se ei saanut multa pisteitä. En nyt tässä ala avautua kuitenkaan enempää ;)

   Luulen, että meillä pojat voisi vielä jonkin verran viihtyä laivalla,jos olisi vaan pleikkoja tms. käytössä. Ja tietty se on hauskaa, jos viilettää pitkin laivan sokkeloita vähän seikkailemassa (ja äiti saa sillä aikaa syödä rauhassa buffassa) :D

   Iloa viikkoon! <3

   Poista
 3. Tukholma on kyllä ihan mieletön paikka, siellä on niin ihania putiikkeja ja kahviloita sekä ravintoloita. Mikä siellä olisi ollessa kun vain olisi paaaaaksu lompakko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen joo, että se paksu lompakko lisäisi viihtyvyyttä vielä huomattavasti. Mikäs olisi istuskellessa kahviloissa ja shoppaillessa ihanissa putiikeissa! Lottovoittoa odotellessa :D

   Mukavaa viikkoa Nanni! <3

   Poista
 4. Ihanat kuvat, ihana seura ja huikea reissu. Tuli kyllä sellainen Tukholmainnostus, että pian haluaa päästä laivalle uudestaan <3

  Kiitos vielä loistoseurasta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kaikin puolin huippua! Ja vielä kun sää osui niin hienosti kohdilleen, niin kyllä kelpasi. Edelleen kaipaan hieman niitä valmiita ruokapöytiä... :D

   Kiitos itsellesi muru! <3

   Poista
 5. Huippu reissu kyllä tulee hienosti esiin sekä kuvista, että teksteistä. Hienoa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva jos tunnelmat välittyi :) Oli virkistävä reissu ja se tipahti just oikeaan aikaan.

   Aurinkoa ja halauksia! <3

   Poista
 6. Kyllä meillä vaan oli niin mukavaa :) Kiitos seurasta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli todella, lämmitti tosi paljon mieltä ihan kaikki tuossa reissussa :) Niin että kiitos vaan itsellesi! :D

   Mukavaa loppuviikkoa ja aurinkoa sinne! <3

   Poista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall