tiistai 24. huhtikuuta 2018

Kuntoilukuulumisia ja parhaat salikaverit

Kuntoilu on tärkeä osa elämääni ja myös identiteettiäni. Jos liikkuminen jostain syystä pitäisi jättää pois, kokisin todennäköisesti syvää surua ja ehkä koko minäkuva joutuisi jonkinlaiseen myllerrykseen.
  
Elämässäni on ollut kausia, jolloin olen ollut totaalinen sohvaperuna. Ja toisaalta joskus nuorempana on ollut myös kausia, jolloin olen hetkellisessä mielenhäiriössä ollut tähtäämässä ties minne fitness-tasolle - kunnes olen muistanut, etten todellakaan halua esitellä itseäni julkisesti tai sekaantua hullun tiukkoihin dieetteihin. Suurimman osan elämästäni olen kuitenkin liikkunut jollain kohtuullisella tasolla.

Nykyään kuntoilu on tärkeä osa arkea, ilman sen kummempia filosofioita tai päämääriä. Käyn kuntosalilla pääsääntöisesti pari kertaa viikossa, reippaita kävelylenkkejä teen pari-kolme ja n. kerran viikossa pyrin tekemään kotona kehonpaino- ja kahvakuulatreeniä.

Painotukset saattavat hieman vaihdella vuodenajan mukaan. Talvella hiihtelin ja kesäaikaan yritän pyöräillä työmatkoja silloin, kun se aikatauluihin passaa. Toisinaan iskee jumppakärpänen ja silloin käyn esim. bodypumpissa. Tanssillisissa jumpissa olen onneton sählä, mutta joskus olen niissäkin käynyt, koska tanssi on niin kivaa. Ei sen niin väliä, vaikka liikkeet menisikin vähän miten sattuu.


Liikkuminen on osa-alue, jolla koen olevani hyvä, fyysisistä rajoituksistani huolimatta. Nuorempana olin hyvä pikamatkoilla ja joskus olen jossitellut, että millaisia tuloksia olisin saanut, jos joku olisi minua oikeasti valmentanutkin tai jos en olisi sairastunut nivelreumaan. Nykyään en voi juurikaan juosta tai tehdä muutakaan kovin iskuttavaa treeniä, kiitos juurikin nivelkremppojen. Onneksi kuntoilulajien kirjo on sen verran laaja, että omansa pariin löytää, kun vaan haluaa.
 
Liikkumisesta saan hurjasti hyvää oloa, onnistumisen kokemuksia ja energiaa. Etenkin salilla käydessä jo treenin aikana tulee mahtavan energinen fiilis, vaikka treeni olisi raskaskin. Itse asiassa mielihyvän kokeminen onkin vahvasti yhteydessä treenin kestoon ja rasittavuuteen, sillä elimistö alkaa tuottaa endorfiineja, kun sykkeet ovat riittävän koholla riittävän pitkään. Hyvä olo kantaa myös kuntoilun jälkeen - mitä raskaampi treeni, sitä voimakkaampi ja pitkäkestoisempi hyvä fiilis. Mutta entäs ne parhaat salikaverit? 

Ulkonäön ja vaatteiden suhteen en erikseen laittaudu kuntoilemaan lähtiessä. Lenkille mennessä vedän päälle vanhat lenksavaatteet, joista löytyy kaikenlaista huomautettavaa, kuten repsottavia saumoja eikä käyttömukavuuskaan ei ole huippuluokkaa. Salilla käydessä olen kuitenkin alkanut kiinnittää enemmän huomiota vaatteisiin. Kivoja salivaatteita on mukavampi katsella peilistä, johon melkeinpä väkisin joutuu katsomaan liikkeitä tehdessä. Oikeanlaiset vaatteet ovat myös huomaamattomat eivätkä hankaa tai häiritse muullakaan lailla.

Yleensä ostan sporttivaatteet H&M:stä, jossa suosikkejani ovat 10-15 euron topit. Lidlistä olen löytänyt muutamat tosi mieluisat treenihousut, kuten kuvassa olevat kukkakuosiset pöksyt. Aiemmin käytin paljon Davidin vaatteita, joissa oli erinomainen hinta-laatusuhde. Nykyään en enää ole ko. merkkiin törmännyt. Usein menen vaatteissa edullinen hinta edellä, toisena tulee toki kiva ulkonäkö.
  
Ihan ehdoton juttu salilla käydessä ovat langattomat kuulokkeet. Itse suosin korvanappeja, jotka eivät ole tiellä ja pysyvät paikoillaan kaikissa liikkeissä. Hyvä ja energinen musiikki auttaa tsemppaamaan ja antaa hyvää fiilistä. Salin telkkarista satunnaisesti pauhaavat Suomi-filmit tai tylsät radiokanavat kun eivät ole ihan omiaan siihen, että jaksaisi vääntää varsinkaan isommilla painoilla... :D

Vaikka minulla ei kuntoilullisesti olekaan varsinaisia tavoitteita, niin treenaan kuitenkin väljän suunnitelmallisesti. Salitreenini on jaettu kahteen eri tyyppiseen harjoitukseen (pääjakona vetävät ja työntävät lihasryhmät) ja vaihtelen liikkeitä vähän fiiliksen ja tilanteen mukaan. Pääsääntöisesti painotan keskipitkiä ja tiukkoja sarjoja, mutta toisinaan vedän voimapainotteisemman treenin normaalia isommilla painoilla ja lyhyillä sarjoilla. Vähintään parin kuukauden välein pidän löysän viikon, jotta kroppa saa huilia paremmin.

Ennen kuin postauksesta paisuu romaanin mittainen, taidan vetäistä lenkkikamat päälle, kuulokkeet korville ja lähden tuulettamaan korvienväliä reippaalle kävelylenkille.

Tiedän, että kaikki eivät innostu kuntoiluaiheesta, mutta mitä juuri sinä tykkäsit? Haluatko joskus lukea lisää aiheesta? Voisin innostua joskus näpyttelemään lisääkin : ) 

23 kommenttia

 1. Minä tykkäsin! Siitäkin huolimatta, että pieni "kateus" iski. Mutta koetan ajatella, että ehkä tämäkin teksti taas saa mua tsempattua tekemään asioita. Muutakin kuin uimista.
  On hienoa, että olet löytänyt asian, josta saat iloa (ja hyötyä) ja myös tunnistat sen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että tykkäsit :) Mutta ymmärrän joo tuon "kateuden". Joskus olen itsekin sitä potenut, varsinkin niinä kausina jos on ollut flunssaputkia päällä tms., enkä ole päässyt liikkumaan. Ja kun lueskelee somesta muiden maratoneista ja ties mistä saavutuksista, niin tuntuu kuin se olisi veitsen kääntämistä sisuksissa.

   Mutta sulla on tuo uiminen, ja se on hieno juttu! Kaikki liike ja iloa tuottavat jutut ovat kotiinpäin :)

   Haleja viikkoon! <3

   Poista
 2. Voi, mulla on ollut tänä talvena sellainen sohvaperunavaihe, etten muista vastaavaa.:( Ei vaan ole napannut yhtään! Nyt olen jälleen yrittänyt päästä lenkkeilyn makuun. Kaikesta liikunnasta tulee aina hyvä olo, vaikenta on lähteminen! Monena talvena olen harrastanut kotona tanssia (just dance), se on helpompaa kuin lähteä salille, mitä on myös tullut harrastettua. Mulla on ollut hieman ikävä salikäyntejä, mutta pitäisi löytää kiva sali suht lähellä kotia, sillä en tykkää, että tunnin treeni vie kahdesta kolmeen tuntia...

  Sulla on hyvä meininki ja näytät upealle!<3 Reipasta kevättä Tuula!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina :)

   Täälläkin vaikeinta on juuri se lähteminen ja aloittaminen. Mulla auttaa se, että samalla kun vien jompaakumpaa poikaa treeneihin, menen itse viereiselle kuntosalille. Muuten joutuisi taistelemaan enemmän oman lähtemisensä kanssa, mutta nyt se tulee vähän kuin automaattisesti.

   Ja hei, hyvä kun muistutit tuosta Just dancesta! Joskus vuosi-pari sitten ladattiin se, mutta on viime aikoina jäänyt ihan unohduksiin. Se on hauska ja yleensä sen kanssa on käynyt niin, että on ajatellut vetävänsä ihan vaan yhden tanssin. Sitten havahtuu puoli tuntia myöhemmin hikisenä, että oho, mites tässä näin kävi :D

   Ihanaa kevätviikkoa sinne! <3

   Poista
 3. Aaarghh olen sellainen laiskamato, mutta sinusta näkyykin, että treenaat ja olet niin kaunis <3 Varmasti urheilu antaa monella tasolla hyvää oloa ja vapauttaa stressiä.

  Muiskuja viikkoon <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, kiitos ihanista sanoista :)
   Tuo on niin totta, että liikkuminen antaa hyvää oloa ja auttaa stressiin. Mulle se on henkireikä ja myös sitä omaa aikaa, jota kaipaan. Ehkä se on jonkin sortin riippuvuus ja "huume", koska ilman liikkumista tulee pidemmän päälle ihan kahjo olo... Mutta laiskamatoilukin on ihan jees, ja sullahan on kuitenkin koira, jonka kanssa lenkittely on tosi hyödyllistä kunnon kannalta :)

   Muiskuja sinne myös viikkoon! <3

   Poista
 4. Sinun liikkuminen kuulostaa juuri hyvältä ja oikeanlaiselta.
  Nappikuulokkeet on loistavat salille ja täällä vähän sama fiilis, että salille siistimmät vaatteet päälle ja lenkillä ei niin väliä.
  Minä muuten katselen myös kirpparelta paljon treenivaatteita, saa muutamalla eurolla todella hyviä.

  Kivaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä, kirpparit olisikin järkevää katsastaa aika ajoin :) Olen viime aikoina ollut vähän laiska niiden suhteen, niin paljon kuin niistä tykkäänkin. Ja nuo nappikuulokkeet tosiaan on ihan ehdottomat varsinkin salilla - en muuten kestä, jos samaan aikaan sattuu olemaan jotain huonottajia tai painonkolistelijoita treenaamassa :D

   Mukavaa kevätviikkoa sinne myös! <3

   Poista
 5. toivoisin, että pääsisin samaan vauhtiin, että liikunta ja treenaaminen olisivat itsestään selvä, välttämätön ja suurta mielihyvää tuottava asia elämässäni.
  niin että KYLLÄ, luen ihan mielelläni tämmöisiä juttuja, koska ne tsempittävät itseä.

  Toivoisin myös, että oppisin tykkäämään /sietämään ryhmäliikuntaa ja punttisalia, koska niistä luultavasti olisi minulle hyötyä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just tuo vauhtiin pääseminen on usein se avainkysymys. Kun arjen vastukset ja ehkä oma energiatasokin tuppaavat olemaan esteitä sille, että kuntoilu oli jollain lailla rutiinomainen ja itsestäänselvä valinta. Mutta sitten kun se flow-tyyppinen vauhti tulee päälle, on paljon helpompaa, kun jokaista kuntoilukertaa ei edellä se vääntö itsensä ja pyykkipinojen kanssa...

   Punttis on mahdottoman oivallinen keksintö, joskin tosiaan vaatii sietämistä (kuten toisten hikisten ahtereiden heilumista oman naaman edessä, yöh) :D

   Olet jo pyöräilysankarini (sen lukemissankaruuden lisäksi), joten ihan hyvin sä vedät :)

   Poista
 6. Nonni. Taas olis voinut teksti olla suoraan mun elämästä :). Jos ei pääse liikkumaan ja raittiiseen ilmaan, noutaja tulee..

  Sellanen ero meillä kyllä on, että tanssillisille tunneille mua ei saa :). Mulla ei kertakaikkiaan ole sellaista jalka-käsi-koordinaatiota, että pysyisin vähäisessäkään määrin tahdissa tai oikeassa suunnassa tai ylipäätään missään. Olen ennemminkin kuin joku jänis ajovaloissa ja kimpoilen päättömästi justiin vastakkaiseen suuntaan kuin muut ja siitä ei kyllä tuu mitään nautintoa. Bodypump on mun feivoritti, mutta ikävä kyllä mun osalta taaksejäänyttä elämää. En halua kirjoittaa mitään sairaskertomusta, mutta alunperin 6 vuotta sitten jäätyneestä olkapäästä (kiinnikkeinen nivelkapselin tulehdus) alkanut kahden ja puolen vuoden kokovartalokipuhelvetti teki sen, että kaikki oli aloitettava nollasta, mutta ikävä kyllä, en pysty enää viemään painoja niskan taakse ja pumpissa se on kumminkin aika oleellinen osa. Mutta en sitä enää sure, koska salilla on onneksi mahdollisuuksia tehdä liikkeitä kivuttomasti, kun on laitteet sitä varten (Vaikka ei siellä niin nopeasti niin hyviä tuloksia tulekaan ainakaan mulle kuin pumpissa. Tai voihan se olla, että siinä suhteessa ikä on jo sen verran tehnyt tehtäväänsä, ettei ylipäätään enää lihakset sitä tahtia kehity kuin vielä 6 vuotta takaperin, kun olin vasta 47).

  Mulle ei ole nopeita soluja suotu, vaikka esim. pallopeleissä kyllä pärjään ja jaksan, mutta juoksemaan musta ei ole. Siis mitään pikamatkoja.

  Sensijaan golfissa voin ihan aidosti sanoa olevani hyvä. Mies mua sen pariin 8 vuotta kinusi ja lopulta sanoin, että no, okei, voin tulla kokeilemaan ja se lähtikin jotenkin ihan hirmu helposti ja kivasti heti käyntiin ja se on edellytys sille, että on mielekästä. Mulle ei riitä se, että pyörittelisin palloa nurmella mitenkuten eteenpäin.
  Justiin perjantaina täällä aukesi kenttä ja yleensä siitä on seurannut se, että kaikista hyvistä aikomuksistani huolimatta, sali jää sen puolen vuoden ajaksi väliin, mikä kuluu kentällä. Mutta nyt ostin salille vuosikortin, joka oli kyllä hyvä juttu, koska nyt voi mennä sillä mielellä, että teen edes vähän ja silti ehdin pelaamaan. Ei tarvi taas lokakuussa aloittaa salihommia nollasta niinkuin yleensä. Kopkop...

  Näytät nätiltä niinkuin aina ja ihanat pökät kans <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista, sinä ihana :)

   Upeaa, että sulla on tuo golf! Oli laji mikä hyvänsä, niin on tosi hienoa, että on löytänyt sen oman juttunsa ja tykkää siitä mitä tekee. Salit ehdii odottaa syyspimeitä, jos veri vetää viheriöille :)

   Hurjan kuuloinen tuo olkapääjuttu! Heti heräsi pienoinen huoli, sillä itsellä toinen olkapää on hieman krempannut jonkin aikaa. Ei pahasti, mutta siten, että salilla saa vähän varoa ja olla tosi huolellinen liikeradoissa. Pitäisi varmaan mennä lääkärille tai fysioterapeutille, vaan enpäs ole saanut aikaiseksi...

   Bodypump on kiva laji, siitäkin syystä, että ne pitkät sarjat saavat aikaiseksi jonkinlaisen pumppiefektin lihaksiin. Näyttäisi kuin lihakset kasvaisivat suunnilleen yhdellä treenikerralla, vaikka ihan niin ei käy. Mutta pitkät hapottavat sarjat saavat aikaan sen, että lihaksessa käy jonkin aikaa kova melske ja lihas on 'turvoksissa', joka sitten rauhoittuu ajan kanssa. Toki se pitkäkestoinen ja kovasykkeinen treeni myös kuluttaa hyvin energiaa ja rasvat saavat kyytiä :) Pitkällä tähtäimellä luulen, että punttis on kuitenkin parempi tuloksien saamisen kannalta ja siellä tosiaan pystyy paremmin kontrolloimaan tekemänsä liikkeet. Variaation mahdollisuudet ovat todella paljon laajemmat kuin bodypumpissa.

   Mukavia golffailuja ja muutenkin kivaa viikkoa! <3

   Poista
  2. Laitan sulle tähän pikaisesti linkin tuosta jäätyneestä olkapäästä (ei todellakaan tarvi olla sun tapauksessa siitä kyse ja sydämestäni toivon, ettei olekaan). Siinä on aika hyvin kuvailtu prosessi. Mulla kipu pitkittyi ja laajeni sen takia, etten saanut ajoissa oikeaa diagnoosia, vaan siinä vaiheessa kun olisi pitänyt varsin antaa olkapään olla rauhassa, mulle määrättiin fysioterapiaa ja kuminauhajumppaa, jotka pahensi ongelman sellaseen mittakaavaan, etten halua muistella. En enää pystynyt kivutta kävelemään, istumaan, seisomaan, eikä todellakaan ollut puhettakaan nukkumisesta. Käsi jämähti paikalleen kuukausiksi sellaiseen asentoon, ettei ollut mitään mahkuja pukea tai riisua mitään, mikä piti vetää pään yli. Ukkeli kyllä vitsaili, että "Melkein 50 vuotta piti odottaa, että vaimo alkoi oikein pyytää, että riisuisin hältä vaatteet" :D

   Mutta siis tässä linkki (yksi niistä)
   http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00698

   Poista
  3. Kuulostaa kyllä todella kurjalta tuo sun olkapääongelma, uh. Mulla on itsellä käynyt mielessä, että olisiko tää alkavaa jäänyneen olkapään oirehdintaa. Vaivaa lähinnä salilla tietyissä liikkeissä toistaiseksi. Ehkä hipsin lääkäriin joskus tässä lähiaikoina varmistamaan, että onko kyse siitä vai jostain muusta.

   Hauska tuo sun miehen kommentti riisumisesta :D :D

   Poista
 7. Ihanat nuo pökät! Ja KYLLÄ, allekirjoitan kaiken mitä kirjoitat liikkumisesta ja liikkumisen ihanuudesta. Voi näitä hetkiä kun ei pääse liikkeelle. Minä olen käynyt nyt 2-4 kertaa viikossa niillä tunneilla, joilla sinäkin olit mukana ja sitten olen yrittänyt vähän lenkkeillä... Polvet vähän kipeytyy, mutta toistaiseksi kuitenkin meinaan yrittää, jospa vaikka tottuisivat...

  Tanssillisille tunneille minua ei saa, olen kuin norsu porsliinikaupassa ja nopeuden kanssakin on niin ja näin ja notkea olen kuin rautakanki, mutta näillä mennään ja yritys hyvä kymppi, eikös niin?

  Minä menen kaikissa vaatteissa hinta edellä, sitten vasta kaikki muu, samoin urheiluvarusteissa. Noh, juoksukengät nyt ostin, mutta tarjouksesta löysin edulliset. Ja sain joululahjaksi langattomat nappikuulokkeet, ne on kyllä ihanat, eikä jää enää johtokaan kiinni joka paikkaan.

  Pyörä on jo huollettu, nyt vain pitäisi löytyä intoa polkemiseen, jospa jo huomenna...

  Mutta sitä ihmettelen suuresti, että mitä enemmän liikun, sitä enemmän vaaka näyttää ja tuntuu, että olen lihonut, minusta ihan epistä! Toki tässä kyllä vaikuttaa selvästi myös ikä :/

  Ihanaa viikon jatkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä muuten sama! Vaaka näyttää enemmän kuin joskus aiemmin, kun en edes kuntoillut niin paljon. Mutta toisaalta peili kertoo, että kroppa on kiinteämpi. Hmm, toisaalta sitten housut ja paidanhihat kiristää, mutta en sen takia kyllä jätä salia :D

   En ihmettele, että käyt niillä tunneilla. Tykkäsin siitä yhdestä kerrasta ihan hulluna! Harmittaa vaan, kun oman ajankäytön kannalta kuntoilut täytyy miettiä niin tarkkaan ja kuntosalin pitää olla ihan kotikulmilla ettei aikaa menee turhiin ylimääräisiin kulkemisiin. Jos sinne sun kuntoilupaikkaan saisi kertalippuja, niin voisin satunnaisesti käydä tosi mielelläni :)

   Ihanaa viikkoa sinne myös! <3

   Poista
  2. Tällä viikolla pääsisi tutustumaan taas😊. Olen tänään menossa klo 19 tunnille... vaikka ymmärrän oikein hyvin ajankäytön ongelmat ja pääasia varmaan, että liikkuu sillain ettei siitä tule liikaa stressiä...

   Poista
  3. Oijoi, vähän houkuttais :) Mulla normaalisti arjessa menee omat kuntosalitreenit käsi kädessä lasten treeniaikojan mukaan - onneksi punttis on siinä ihan vieressä suurimmassa osassa treenejä. Iso ajansäästö, kun voi hoitaa kaksi asiaa samalla kertaa :)

   Poista
 8. Täällä yksi sohvaperuna sohvan nurkasta iltaa :D

  En ole koskaan ollut liikunnallinen, tuskin koskaan tulen sitä liikuntakärpäsen puremaa saamaankaan. Mitään ihan hillitöntä onnen tunnetta en liikunnasta ole koskaan saanut, raitis ilma sitä vastoin ihan kävellessä auttaa moneen vaivaan. Salikortteja on tullut ostettua elämässä lukuisia, ja aina ne on jääneet käyttämättä eli ehkä nyt viiskymppisenä alan uskoa, että se ei ole mun juttu.

  Kivan rennon oloisella otteella liikut, hatunnosto sulle reippaudesta. En voi sietää ihmisiä, joiden elämään ei tunnut mahtuvan muuta kuin liikunta, ja sen varjolla kaikki muu jää, kun ei ole aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus luin, että osalle ihmisistä ei kerta kaikkiaan tule sitä endorfiinimielihyvää kuntoilusta. Joillain se tulee vasta, kun on kuntoillut jonkin aikaa ja elimistö ikään kuin oppinut uusille tavoille. Mutta osalla ei endorfiinit ala hyrrätä lainkaan, jolloin jää ne hyvänmielen kiksit saamatta. Hyvät fiilikset tulee sitten jostain muista asioista :)

   Ja tosiaan, ei liian tiukkapipoinen nipo kantsi olla liikkumisen suhteen. Mulla menee tällä hetkellä hyvä flow liikunnan suhteen, mutta kaikkea muutakin on pakko mahtua elämään. Tosin usein se kuntoilu on pois muista kivoista jutuista, kuten lukemisesta tai kivoista tv-sarjoista - tai siististä kodista :D

   Mukavaa viikkoa sinne! <3

   Poista
 9. Kiva postaus! Ihanan paljon pääset liikkumaan, siitä vähän kade :D Ja näytät kyllä superehyvältä! <3 Ja housut myös! ;)

  Itsekin liikkuisin enemmän, mutta ei vaan tunnu tunnit juuri nyt riittävän. Kuntosalilla on pakko käydä paristi viikossa, mutten tuo pari vuotta sitten leikattu polvi alkaa toden teolla oikutella. Nyt on taas päässyt juoksemaan ulos, ja toteamaan kuinka rankkaa se on!

  Hei kerropas lisää noista kuulokkeista, mulla on ollut hankintalistalla jo piiiiitkään. Millaiset sulla on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kyllä joku ihmeen hyvä liikuntakausi ollut päällä. Pojat on siinä vaiheessa, että mullekin on helpompaa, kun he menevät ulos futailemaan tai kavereiden kanssa leikkimään.

   Mä ostin nuo langattomat napit Verkkokaupasta. Ovat Skullcandy-merkkiset ja niitä (+muita merkkejä) on useita erilaisia. Hinnat ja ominaisuudet vähän vaihtelee, mutta mä tykkään tuosta tosi paljon :) Tärkeintä on, että pysyy hyvin paikoillaan salilla ja lenkillä. Jos nyt olisin ollut viisaampi, niin siinä 'kaularemmissä' olisi voinut olla myös puhelun vastauspainike sekä biisien kelaus eteen/taaksepäin. Muuten ihan passelit :)

   Mukavaa viikkoa ja tsemppaushali arkeen! <3

   Poista
 10. Kyllä todellakin, kuulisin mielelläni näistä aiheista lisää. Ehkä niistä saisi vähän lisäinspiraatiota omaan saamattomuuteen tuolla liikuntasaralla, mistä en nyt rupea tässä avautumaan sen enempää...

  Ja hei nainen, sä näytät tosi upealta!

  VastaaPoista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall