perjantai 9. maaliskuuta 2018

Uusi look

Kevätauringon lisääntyessä tulee usein tarve muuttaa jotain. Olisi kiva hankkia kasa uusia vaatteita, rymsteerata kotia, päivittää hiukset ajan tasalle tai ostaa edes uutta huulipunaa. Vaatekaappien järjestelykin on ollut pitkään tehtävälistalla. Mutta mitä muuta voisi järkevä (?) nainen tehdä kuin rymsteerata bloginsa uuteen uskoon!

 
Tässä uudistuksessa ei tarvinnut edes nostaa peffaa sohvalta. Olen sitä paitsi ottanut eilisen lääkärin sanat hyvin kirjaimellisesti: nyt vähän iisimmin. Tarkemmin ajatellen olen lähes liikuntakyvytön, enkä mitenkään voi liikkua sohvalta ja tarvitsen hyvin paljon palvelua ;)  Näin ainakin voin pari päivää yrittää passuutta itseäni sen sijaan, että itse nousisin paapomaan muita joka välissä.
 
Mitä pidätte tästä ilmeestä? Muistatteko vielä vanhan lookin ja kumpi on parempi? Onko ylipäänsä blogin layoutilla merkitystä vai laitatteko sisällön etusijalle?
 
Minulla on tapana heilua lievän rönsyilyn ja askeettisen selkeyden välillä. Tällä kertaa tuntui siltä, että kaipaan blogin puolelle enemmän vähäeleisyyttä ja ryhtiä. Ehkä joskus myöhemmin alan taas häröillä ja keksin bannerin ja sivuhärpäkkeitä ;) 
  
Muiden blogeissa arvostan ennen kaikkea aitoutta, omaleimaisuutta ja vetävää sisältöä. Kakkosena tulee kuvat ja ylipäänsä visuaalisuus, mutta edes hienoinkaan layout tai upeimmat kuvat eivät pelasta, jos teksti ei jollain lailla puhuttele tai en ollenkaan osaaa samaistua bloggaajaan. Joka ikisen tekstin ei tietenkään tarvitse olla klassikkoainesta, mutta kunhan edes joskus on jotain sellaista, joka kolahtaa sieluun, niin minusta saa uskollisen fanittajan.
 
Toisinaan blogeissa näkee keskusteluja siitä, kumpi on tärkeämpää: visuaalisuus vai teksti. Tietenkin asia riippuu siitä, mikä on blogin tarkoitus. Vaikkapa muoti- ja sisustusblogeissa visuaalisuudella on iso asema ja hyvälaatuiset kuvat ovat kaiken a ja o. Nekään eivät tosin ilman kunnollista tekstisisältöä saa ilmaa siipiensä alle (tai niinhän sitä luulisi).
 
Selkeissä asiablogeissa (mm. tiede-, harrastus- tai ammattiblogit) tärkeintä on asiantunteva sisältö, jota kuvat saattavat tukea, mutta joita ei välttämättä tarvitse olla lainkaan. Jos bloggaaja puhuu vaikka mediakriittisyydestä tai gravitaatioaalloista, niin visuaalisuudella on korkeintaan sivurooli.
  
Sitten on meitä, joiden blogeja en ainakaan itse osaa edes kategorisoida. Mikä minä olen? Olenko edes mihinkään lokeroon laitettavissa. Tämä ei ole selkeästi lifestyleä, ei äitiblogia, vaan vähän sitä sun tätä. Yritän itse mennä teksti edellä, vaikka tunnustankin, ettei minulla ole mitään selkeää punaista lankaa, joka kulkisi läpi kaikkien postausten. Välillä on enemmän asiaa, välillä vähemmän. Mutta toisaalta en ole tilivelvollinen kenellekään, joten eipä tuon niin väliä. Pääasia, että te lukijat olette siellä - kaikesta huolimatta tai ehkä juuri siksi? <3 


Oireenmukainen lääkitys ;)

Mukavaa viikonloppua!

8 kommenttia

 1. No nyt rehellinen arvio: en muista, millainen oli aiempi ulkoasu! =D Huomasin kyllä, että tämä on uusi, mutta en nyt kyllä mitenkään saa mieleeni sitä aiempaa... Eli en todellakaan siihen suuremmin kiinnitä huomiota minäkään, tärkeämpää on se sisältö. Joskus kyllä tulee tutustuneeksi joihinkin ulkoasultaan tosi tosi kauniisiin blogeihin (ne kuvat houkuttelee sinne), mutta todellakin: jos sisältö ei kiinnosta, niin en kyllä ulkoasun takia siellä sitten sen enempää aikaa vietä.

  Itse muuten mietin juuri tätä samaa asiaa, että pitäisköhän tolle mun blogille tehdä jotain... mutta koska en osaa, en taida jaksaa. Mulla on ollut sama look siellä vissiin jo vuosikausia... lukijoita tulee ja menee tasaiseen tahtiin kuitenkin, joten se ei liene tärkein asia siellä?

  Mukavaa viikonloppua ja otahan nyt tosiaan rauhallisesti siellä!! Joskus on ihan hyvä olla passattavana prinsessana vaan... =D ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla sama, eli välillä käyn jossain todella huolitelluissa ja visuaalisesti viimeisen päälle blogeissa. Mutta jos ulkoasun lisäksi ei ole painavaa sisältöä, niin en jaksa kauan pelkän ulkoisen lookin perusteella seurata. Maailma on muutenkin huippukuvia ja kivoja layouteja täynnä - sisältö on se, joka ratkaisee blogeissa :) Melkeinpä tyydytän sen visuaalisen tarpeen Instagramin puolella, jossa valikoima on valtaisa ja eri kategorioita on vaikka kuinka paljon.

   Tämä ulkoasun käyttöönotto oli oikeastaan aika helppo juttu. Latasin vain ilmaisen pohjan ja tein parit säädöt, ja se oli siinä. Etukäteen testasin vain itselleni näkyvällä testiblogilla, jos jokin olisikin mennyt pieleen :D

   Sulla on mun mielestä selkeä ja hyvä blogin ulkoasu, joka kestää aikaakin, joten no worries :)

   Mukavaa alkavaa viikkoa! <3

   Poista
 2. Ehdottomasti hyvä muutos!! Rauhallista viikkistä <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muru :) Aikani tykkäsin siitä aiemmasta lookista, mutta nyt oon tosi tyytyväinen tähän. Vaihtelu virkistää.

   Mukavaa uutta viikkoa sinne! <3

   Poista
 3. Nyt on kyllä bloggeri jotenkin sekaisin, tai sitten minä. Tuo naistenpäivä postaus kuten tämäkin on mennyt ihan ohi. Puolivahingossa klikkasin itseni blogiisi ja näinkin täällä uusia postauksia.

  Naistenpäiväpostaukseen voisin kommentoida sen verran, että hyvää naistenpäivää näin jälkikäteen. Olkoon naistenpäivä ihan jokainen päivä.

  Ja tähän postaukseen kommentoin, että vaihtelu virkistää niin kotona, vaatekaapissa, hiuksissa jne, joten miksei blogissakin. En kyllä sanoisi vanhassakaan ilmeessä olleen mitään vikaa, joten molempi parempi. Itse vaihdoin kesällä blogin ilmettä ja nyt mielessä on uusi uudistus. Saas nähdä jaksanko ryhtyä moiseen.

  Ihanaa sunnuntaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos naistenpäivätoivotuksista, ja ihan totta, meidän päivä on joka ikinen päivä!

   Välillä tosiaan on kiva vähän vaihdella, oli se sitten vaatekaapin tai blogin suhteen. Siihen vaatekaappiin muuten palaan piakkoin - tosin eri näkökulmasta :D

   Kivaa iltaa sinne ja iloa uuteen viikkoon! <3

   Poista
 4. Minä harppaan aina bannerin ohi suoraan kirjoitukseen :) Olen bannerisokea :) Mutta hyvältä näyttää uusi banneri.

  Minulle blogi on ennenkaikkea lukukokemus. Menee vaikka kuvitta, jos teksti on hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja sama tosiaan täällä - tärkeintä on lukukokemus ja teksti. Kuvat eivät silloin ole välttämättä ollenkaan tarpeen, kun teksti vie mennessään.

   Mukavaa pian alkavaa viikkoa! <3

   Poista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall