torstai 8. maaliskuuta 2018

Naistenpäivää!

Vähän myöhässä, mutta hyvää Naistenpäivää kanssasisaret! Tai no, naistenpäivää, sanoisi Putous-hahmo Ansa Kynttilä ;) 


Minusta meissä naisissa on valtava potentiaali, ja kiitos länsimaisten arvojen, olemme myös saaneet ammentaa tuota potentiaalia käyttöön. Saamme toimia itsenäisesti ja vaikuttaa moniin asioihin - siinä määrin kuin se nyt ylipäänsä on mahdollista elämän arpapeleissä.

Tähän tilanteeseen ei kuitenkaan olla tultu sattumalta tai muiden antamien armopalojen kautta. Tasa-arvon eteen on tehty hurjasti töitä ja kiitos tästä kuuluu monille vahvoille naisille, ja toki myös fiksuille miehille. Työtä riittää vieläkin ja tasa-arvon ylläpitäminen vaatii huomiota.

Siksi en lainkaan ilahdu, jos maamme näkyviin poliitikkoihin kuuluva nainen toteaa, että haluaa irtisanoutua feminismistä ja nimeää sen (nykymuodon) silkaksi pelleilyksi. Vaikka feminismi nykyään ajaa muidenkin kuin naisten tasa-arvoa, ja vaikka olisikin valkoinen kristitty heteronainen, joka kaikesta päätellen ei siedä muita kuin kaltaisiaan miehiä ja naisia, niin tarvitseeko koko feminismi silti lytätä ja yrittää maalata se turhaksi itku-iitojen marginaalipiipertelyksi. Maton vetäminen toisten jalkojen alta on kerrassaan epäsolidaarista ja anteeksiantamatonta. En edes halua tässä yhteydessä mainita ko. lausunnon antaneen henkilön nimeä, koska mielesäni moisilla julkisuushakuisilla populismi(p***a)puheilla ei ansaitse tulla nimeltä mainituksi.  

Vielä vähemmän ilahduin uutisesta, jonka mukaan Ruotsissa oli jätetty tuomitsematta vaimoaan pahoinpidellyt mies. Perusteena oli mm. se, että mies oli "paremmasta perheestä" kuin nainen, eikä nainen siten ollut luotettava. Mitä ihmettä..?! Tuomion antaneista lautamiehistä yksi oli aiemmin ollut sitä mieltä, että muslimien tulisi joissain tapauksissa saada  lainsäädännöllisiä poikkeuksia mm. avioliittoa koskevissa asioissa. Tällaista ei voi länsimaisessa tasa-arvoisessa yhteiskunnassa hyväksyä eikä ymmärtää. Jos tällaiselle antaa jalansijaa, voimme ennen pitkää palata takaisin nyrkin ja hellan väliin sekä miesten määräysvallan alle.

Joten tiedoksi vain kaikenlaisia lausuntoja antavilla populistipoliitikoille: feminismiä todellakin tarvitaan monella suunnalla, tai muuten sen poliitikon urankin voi unohtaa ja mennä kotiin miehen hakattavaksi.

Huh, tästä piti oikeastaan tulla ihan vain naisia tsemppaava ja ylistävä postaus, mutta näköjään päästelin korvien sisällä muhivia paineita :D 


Oman päiväni lisämausteisiin kuului mm. polven punkteeraus ja kortisonipistos. Että yksin ei tule vanhuus... Vakiolääkärini on muuten reumataudeista väitellyt erittäin napakka ja viisas ikäiseni nainen. Jos nyt itse toimenpide ei mieltä ylentänyt, niin olen aina hänen vastaanotollaan iloinen, että on olemassa näitä asiansa osaavia ja ajan tasalla olevia lääkäreitä. Ja kun sellainen on empaattinen nainen, niin aina parempi.

Toinen lisämauste tuli, kun yritin asioida autotarvikekaupassa ja ostaa pari autohärpäkettä. Minulle ei myyty, hahhah. Se on sinänsä pitkä stoori, mutta hitto että sieppasi. Pitäkööt tunkkinsa, minä menen ensi kerralla viinikauppaan ja toivon, että edes siellä myydään :D

Hyvää naistenpäivän iltaa, ja pidetäänhän toistemme puolia! 
 

12 kommenttia

 1. Hyvin omituisia on tuon tyypin muutkin sanonnat. Jääköön omaan arvoonsa.
  Katselin tuota ruotsicasea myös ja kuumenna. Siis mitä!!! Ei ymmärrä pieni ihminen..
  Lääkäri johon luottaa, on iso juttu! Punkteeraus yök.
  Hurjan mukavaa ja lokoisaa viikonloppua Tuula!

  VastaaPoista
 2. Niihän se on ettei maailma ole vielä valmis, mitä tulee tasa-arvon. Mutta ehkä jo 10 vuoden kuluttua mennään näissäkin asioissa eteenpäin?

  Iloa viikonloppuun muru <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin haluan uskoa, että vuosi ja vuosikymmen kerrallaan mennään eteenpäin. Toivottavasti myös niissä maissa, joissa naisilla ovat asiat niin paljon huonommin kuin meillä.

   Ihanaa viikkistä sinnekin! <3

   Poista
 3. Ottamatta alkutekstiin sen enempää kantaa kuin että olen samaa mieltä kanssasi!

  Reumalääkärit on ihan oma lajinsa, työni puolesta tunnen aika monta ja voin mielessäni ihan jo nähdä, kenen vastaanotolla olet käynyt :)

  Onneksi viinikauppa toimii paremmin, kuka sitä paitsi tarvitsisikaan mitään autohärpäkkeitä kun voi ostaa viiniä??? Niin, tai jos sen auton pitää toimia niin ehkä sitten...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on vuosien saatossa ollut monenlaisia reumalääkäreitä - alkuaikojen pelottavista yrmyistä tähän nykyiseen ihanaan ja todella hyvään lääkäriin :) Oon tosi tyytyväinen.

   Tänään muuten kävin viinikaupassa ja paremmalla menestyksellä kuin siellä autohärpäkeliikkeessä. Kuka niitä moottoriöljyjä nyt muka tarvitsee?? :D

   Ihqua viikonloppua!

   Poista
 4. Vaikka asiat ovat monelta kohtaa kivasti mallillaan, niin kyllä tasa-arvossa riittää vielä työtä tuleviksi vuosikymmeniksi. Esimerkiksi perhevapaissa ja palkkayhdenvertaisuudessa on hurjasti tehtävää. Minä olen ainakin feministi hautaan saakka ;)

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noissa mainitsemissasi asioissa on tosiaan vielä paljon tehtävää. Vain pöljät naiset pissivät omille kintuille, mutta fiksut ovat feministejä :)

   Mukavaa viikonloppua sinne myös! <3

   Poista
 5. Kaikki mikä menee yli normijärjenkäytön on ihan älytöntä ;) Miksi kaikesta pitää tehdä ns. äärijotain. naistenpäivää vietetään, jotta muistetaan myös ne naiset jotka elävät tasa-arvon ulkopuolella. Ja tuo ruotsin malli on on Pe***stä, mutta kaipa sen kansalaisista on kohta yli puolet muuta kuin alkuperäisiä ruottalaisia. Ja suomihan seuraa kiltisti naapurin mallia :/

  Minulla on pari autokauppaa pannassa huonon palvelun (=siis ei ollenkaan) vuoksi. Jopa yksi ihan uusi ja kallis auto jäi mieheltä ostamatta, kun en suostunut kauppaan menemään kirjoittamaan nimeäni paperiin. Jäi siltä liikkeeltä muutama kymppitonni saamatta, kun eivät naista huomioineet! Mieheni tyytyi päätökseeni :) Nyt pakko lopuettaa tai paineet nousee...;)
  Mutta hei paranemisia sinulle ja mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan oikein pistää pannaan sellaiset kaupat, joissa ei huomioida naista, murr! Minua ärsyttää myös, jos jossain maskuliinisessa ympäristössä nainen jätetään vailla huomiota. Minutkin on kiilattu jonossa juurikin autoliikkeessä. Teki mieli humauttaa jakoavaimella päähän, vaikkei toinen sitä varmaan pahuuttaan tehnyt - ehkä vain ajattelemattomuuttaan. Mutta syvällä ne ennakkoasetelmat istuvat...

   Minäkin lopetan enkä jatka ajatusten kaivelua syvemmälle, ettei ala nyppiä liikaa. Kulaus portviiniä ja ehkä rauhoitun taas ;)

   Kitos toivotuksista ja sinne myös hyvää viikonloppua! <3

   Poista
 6. Toivottavasti polvesi tulee kuntoon! Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos! Eiköhän tämä tästä hiljalleen tule taas paremmaksi :)

   Mukavaa viikonloppua myös sinulle! <3

   Poista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall