perjantai 9. helmikuuta 2018

Asioita, joita en kadu

Jotkut väittävät, että päivääkään eivät vaihtaisi pois. Ja että mitään eivät kadu. Minä kyllä vaihtaisin ison tukun päiviä, jopa viikkoja tai kuukausia elämästäni. Kadun moniakin asioita - tehtyjä ja tekemättömiä.

Sitten on niitä asioita, joita en ole koskaan katunut.


~ Iltasadun lukeminen lapsille. Nykyään se ei enää ole joka iltaista, mutta yritän yhä lukea parina-kolmena iltana viikossa, jos vain jaksan. Pojat rakastavat sitä ja itsellekin yleensä tulee hyvä mieli. Paitsi silloin, kun pojat ovat ihan älyttömän iltavillin vallassa...

~ Haliminen ja suukottelu.

~ Hyvän kirjan lukeminen. Sitä voisi ajatella, että aikansa voisi käyttää johonkin ns. hyödylliseen tekemiseen. Mutta kuka sitä jälkeenpäin muistaa, että oliko koti pölypalloton? Sen sijaan hyvät tarinat ja kirjaelämykset jäävät mieleen.

~ Ystävien tapaaminen. Siinä on aina läsnä syvää onnea ja yhteenkuuluvuutta.

~ Kuntoilu. Joskus lenkille tai kuntosalille lähteminen ottaa päähän, mutta kertaakaan en ole harmitellut, että kehvana kun pitikin lähteä liikkumaan.


~ Toisen kannustaminen. Tsemppaaminen kuuluu asiaan ja siitä saa itsekin hyvää mieltä.

~ Läheisen huolien kuuntelu. Koska tiedän miten tärkeää se voi olla. Joskus sitä itsekin tarvitsee olkapäätä ja kuuntelevia korvia.

~ Luonnossa oleminen.


~ Kukkakimpun ostaminen. Kukista tulee aina hyvä mieli. Ja kesällä voi maljakkoon napsia luonnonkukkia pellonreunoilta.

~ Reissut ja elämykset.

~ Herkut ja viinilasilliset. Ne vain ovat tulleet tarpeeseen. (Jätetään nyt huomiotta ne kerrat, kun on mennyt vähän överiksi. Litra jäätelöä kerralla tai "vhiellä yhhdet" ei välttämättä aina ole ollut hyvä idea :D )


Kuvat taas hirveän vanhoja räpsyjä. Ajan ja iltaisen valon puute tekee sen, että uusia tulee harmillisen vähän. Toivottavasti valokuvausinspiraatio heräilee kevään ja lisääntyvän valon myötä. Vielä kun vanha Canonini osaisi päivittää itsensä hienoksi ja valovoimaiseksi tykiksi... :D


20 kommenttia

 1. Olipa kivoja <3.

  Ja totta. Minäkään en kadu yhtäkään pojille lukemaani tai itse keksimääni iltasatua tai muuta tarinaa. Vaikkei ihan aina olis jaksanutkaan, niin kyllä niistä tuokioista on ollut niin monenmoista iloa ja hyötyä paitsi justiin siinä hetkessä, myös myöhemmin. Ja muistan, että tuli ihan tosi hyvä mieli, kun jommankumman pojan kanssa oltiin neuvolakäynnillä ja siellä näytettiin jotain kuvia, mistä lapsen sitten piti nimetä eri asioita. Oli sellaista ikäkautta, kun olisi riittänyt ihan vaan se, että lapsi kertoo yhdellä sanalla, mitä milloinkin neuvolantäti sormellaan osoittaa, mutta kun täti osoitti lintua ja poika vastasi, että "Lintu istuu tolpan nokassa", neuvolantäti nauroi ja sanoi mulle, että "teillä on selvästikin luettu lapsille". Että kai maar se sittten siihen puhekieleenkin vaikuttaa niinkuin sanotaan.

  Ja muutenkin kaikki sun vastaukset oli sellaisia, mitä olisin vastannut itsekin, jos olisin keksinyt :D. Paitsi kirjoja en ole pitkään aikaan lukenut, kun en pysy hereillä, jos yritän.

  Iloista viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se kirjojen lukeminen varmasti kartuttaa lapsen sanavarastoa, parantaa kuuntelukykyä ja luo osaltaan tietä tarinoiden maailmaan :) Meillä lapset kuuntelisi kirjoja vaikka ummet ja lammet. Ja tietenkin äidin lukemana - iskä ei kuulemma ole yhtään niin hyvä :D Joskus lukevat itsekin, vaikka siihen hommaan saakin välillä vähän potkia. Mutta kun innostuvat, niin sitten kirjan parissa kuluukin yllättävän pitkät tovit.

   Iloa viikonloppuun myös sinne! <3

   Poista
 2. Hyvänmielen postaus, kiitos! Ihanaa ja rentouttavaa viikkistä <3

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus 😊

  Mä yritän elää niin, ettei mitään tarvitse katua. Kaikesta tapahtuneesta en ole ylpeä ja jotkut asiat olisi saanut jäädä tapahtumatta. Mutta ajattelen, etten olisi tässä juuri nyt onnellisena, jos jokin asia menneisyydessä olisi mennyt toisin.

  Lukeminen lapsille on ihanan palkitsevaa, vaikkei aina niin mukavaa. Itsellenikin pitäisi taas lukea parn viikon tauon jälkeen, kirjatkin jo odottavat yöpöydällä. Halimista, suukottelua ja herkuttelua ei sovi todellakaan unohtaa, ja viikonlopuksi on uudet kunat ostettuna 😊

  Suloista viikonloppua ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on totta, että ilman niitä menneisyyden asioita sitä ei olisi ehkä juuri tässä ja sellaisena kuin on :)
   Ihanaa viikkistä ja nauttimista sinne! <3

   Poista
 4. Ihania juttuja ja ihana postaus kaikkinensa :)

  VastaaPoista
 5. Eihän tuollaisa asioita voi katua, enempi katuu, ettei ole tehnyt niitä enempää!!!
  Ja kyllä täälläkin voisin muutaman päivän vaihtaa/elää uudestaan....Onneksi pystyy nohtamaan hyvin ;)

  Mukavia hetkiä viikonloppuusi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohdus on joo hyvä ja armelias tapa selvitä niistä päivistä, jotka mieluiten vaihtaisi pois. Itsellä vaan tuppaa jäämään mielen perukoille etenkin ne ikävät asiat turhankin helposti. Tarvitsisi delete-nappia :D

   Ja totta, näitä kivoja asioita pitäisi tehdä enemmän :) Mukavaa uutta viikkoa sinne! <3

   Poista
 6. Totta ja olen juuri tuo, etten päivääkään vaihtaisi pois, koska ajattelen, että kaikella on tarkoituksensa ja jos yksi palanen vaihdettaisiin, niin kokonaisuus saattaisi rikkoontua tai asiat eivät olisi juuri nyt niin kuin ovat. Eli tälläisiä outoja oman pään kehittämiä uskomuksia, jotka ovat myös itsesuojelua.

  Mutta joo ehkä vaihtaisin päivät jolloin tyttärellä oli pallolaajennus ja avosydänleikkaus, mutta omia kärsimyksiä en vaihda, koska siitä syntyy minä. Mutta joo kadun sitä, etten aina jaksanut jotain, olinko riittävä jne, itseäni osaan kyllä syyllistää.

  Ihanaa viikonloppua Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se menee, että niissä huonoissakin päivissä on arvonsa. Minä itse taas vaihtaisin paljonkin, koska en välttämättä kaipaisi niitä painolasteja ja koen, että ne eivät jalosta minua, vaan vievät vain voimia (edelleen, vaikka joistain on jo aikaakin) :( Tietyt haasteet ovat kyllä sellaisia, että niissä piilee jonkinlaisia kasvunpaikkoja ja niitä en vaihtaisi.

   Niin tutun kuuloista tuo itsensä syyllistäminen. Sitä soimaa itseään juuri noin, että miksen silloin jaksanut sitä ja tätä, tehnyt toisin tai osannut venyä enempään. Voi meitä... <3 Kunpa useammin muistettaisiin kaikki se, mitä kaikesta huolimatta tehtiin ja jaksettiin!

   Lempeää ja kivaa viikkoa Tiialle! <3

   Poista
 7. Hei,
  tästä jutusta tuli muisto jostain kaukaisuudesta mieleen kun ystäväni kanssa nauroimme vedet silmissä, mahat kippurassa juuri tätä, että päivääkään en vaihtaisi pois... Eli kylläpä ehkä olisin vaihtanut ainakin päivän tai pari silloin :D Eiköhän meistä melkein jokainen ainakin yhden päivän elämästään vaihtaisi pois; aina on jokin sana tai teko itseltään minkä olisi voinut jättää sanomatta tai tekemättä.
  Jatketaan eloa ja yritetään elää niin ettei tarvitsisi katua joitain elettyjä päiviä.
  Iloista sunnuntaita ja uuden viikon kynnystä Tuula <3
  Terkuin, Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tosiaan hyvinkin mielelläni vaihtaisin joitain tehtyjä (tai tekemättömiä) asioita pois. Ja sitten niitä tapahtumia, jotka veivät kaiken väärille raiteille ja vaikuttivat isosti koko muuhun elämänkulkuun jotenkin "väärällä" tavalla. En aina jaksa uskoa sillä tavalla kohtaloon, että ne asiat tapahtuvat, jotka on tarkoitettukin. Uskon, että joskus ne asiat ovat vain silkkaa p****aa ilman mitään jalostavaa tai valaisevaa tarkoitusta. Enkä oikein usko, että kaikki kärsimys tuo sädekehän pään päälle. Joskus siitä jää vain paha mieli, jonka mieluiten vaihtaisi kokonaan pois...

   Mutta keskitetään huomio niihin kivoihin juttuihin, joihin voi vaikuttaa, ja joita ainakaan ei tule kaduttua :) Ihanaa viikkoa Johannalle! <3

   Poista
 8. Ihania juttuja!

  Minä olen toistaiseksi onnistunut jättämään menneet taakseni niin, ettei mitään isompia katumuksen aiheita ole jäänyt. Ainahan olisi voinut tehdä asioita toisin, jos tietäisi etukäteen, mitä tuleman pitää. On päiviä, joita voisin vaihtaa pois. Toisaalta nuokin päivät ovat muokanneet minua sellaiseksi kuin olen, joten joku arvo niilläkin on ollut - vähintään henkisenä kasvuna. Mutta ihania asioita olet listannut :)

  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan jonkinlainen lempeys itseä ja menneisyyttä kohtaan auttaa menemään yli niistä elämän paskoista kokemuksista. Itsellä se ei kyllä aina ole toiminut, ja joitain tapahtumia kohtaan on edelleen syvä pettymys ja katkeruus... Ehkä ajan kanssa niistä vielä joskus osaa päästää irti ja ajatella, että kaikesta huolimatta sitä on itse tehnyt parhaansa sillä, mitä kulloinkin on sattunut olemaan käsillä. Joskus se parhaaseensa venyminen on enemmän, joskus vähemmän, mutta kuitenkin sen hetkinen paras mahdollinen :)

   Mukavaa ja valoisaa viikkoa! <3

   Poista
 9. Kivoja asioita, ei näitä kannatakaan katua. Sä olet sisältäKIN kaunis ihminen.
  Mä en kadu. Hirveän paljon on ollut kaikkea kakkaa, mutta -vaikka se klisee onkin- niin en ikipäivänä olisi näin vahva ihminen kuin nyt ilman niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana Helmis :)
   Se on kyllä totta, että se mikä ei tapa, vahvistaa. (Tai ainakin jos osaa käsitellä sen asian oikein, eikä se paska jää katkeruudeksi mielen perukoille - minä en aina ole osannut ja joitain ikäviä sattumuksia edelleen muhittelen mielipahan kera. Ei hyvä...)

   Ihanaa ja valoisaa viikkoa! <3

   Poista
 10. Ihana hyvänmielen lista! <3 Minä kadun kyllä hirveän montaa asiaa, mutta ehkä kannattaisi tosiaan keskittyä niihin mitä ei kadu. Hyvää huomista ystävänpäivää! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! <3 Hyvää ystävänpäivää näin myöhässä!
   Minäkin myönnän kyllä, että kadun monia asioita ja joistain tunnen jonkinlaista katkeruutta. Ehkä niistä ajan kanssa osaa vielä joskus päästää irtikin, kunhan aika on kypsä. Auttaa kyllä, kun yrittää kääntää mielen noihin kivoihin juttuihin, joista ei vahingossakaan voi katua :)

   Iloa ja tsemppiä loppuviikkoon! <3

   Poista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall