perjantai 5. tammikuuta 2018

Vuoden eka haaste - 20 kysymystä

Bongasin Fabroftysomething- ja Tuulanneli-blogeista kivan haasteen, ja pitihän se napata itsellekin.

1. Mitkä kirjat hyllyssäsi huutavat luetuksi tulemista?
Juuri nyt ei oikeastaan mikään, mikä on harmi. Odotan sitä ilontunnetta, että kirjastosta jokin loistokirja hyppää kassiini ja haluaa tulla luetuksi.

2. Oletko tapojesi orja?
Kyllä, ja ehkä hyvä niin. En ole kovin vaihtelunhaluinen, vaan tyydyn usein tuttuihin ja hyviksi havaittuihin rutiineihin.

3. Pidätkö siitä, että ihmiset puhuvat suoraan vai kaunistellen?
Miten sen nyt ottaa. En siedä sitä, että ihmiset läväyttelevät "totuuksia" tai suodattamattomia mielipiteitä päin toisen naamaa. Mutten pidä siitäkään, jos kaunistellaan niin paljon, ettei ulosannista saa mitään irti. Arvostan rehellistä puhetta, mutta hienotunteisesti ja toista kunnioittaen, niin ettei loukkaa ja aiheuta turhaa riitaa.


4. Missä asenossa nukut?
Varmaan kaikissa mahdollisissa, sillä pyörin nukkuessani miten sattuu.

5. Onko sinulla tunnuslausetta?
On kaiketi, mutta ei mitään yltiöpositiivisia. Pessimisti ei pety. Tai: vaikeuksien kautta pettymyksiin. Minulla taitaa olla taipumusta sarkastiseen synkeyteen :D

6. Nimeä asia, joka ärsyttää sinua eniten?
Hitaat liikkeellelähtijät liikennevaloissa, tupakoivat naapurit, korkeat ruuanhinnat, autoverot, juoruilevat ihmiset, välinpitämättömät ihmiset, jukuripäiset lapset, oma laiskuus, selluliitti... Noin alkuunsa ;)

7. Onko sinulla vanhoja kortteja tai kirjeitä?
Säästän osan saamistani korteista ja kirjeistä, erityisesti jos sen tekemiseen on nähty vaivaa tai se sisältää jonkin erityisen kivan muiston.

8. Pahe, josta nautit liikaa luopuaksesi siitä?
Herkkujen syönti ja viininlipitys. Toisaalta, ovatko ne paheita, vai ihan normaalia elämää?


9. Mitä sinun tulisi tehdä enemmän?
Nukkua! Olen illankukkuja ja sänkyyn meneminen vaatii aina itsekuria - jota ihan aina ei löydy. Aamuisin sitten väsyttää ihan armottomasti.

10. Mikä on paras uutinen, jonka olet saanut?
Parhaat uutiset ovat liittyneet lapsiin tai työpaikkojen saamiseen.

11. Luotatko ihmisiin?
Valikoiden. Joskus olen liian sinisilmäinen ja petyn. Toisinaan taas haraan vastaan, vaikka pitäisi uskaltaa luottaa.

12. Mitkä ovat lempielokuviasi?
Tuulen viemää, Taru sormusten herrasta -trilogia, Amelie tai joka jouluinen Rakkautta vain.

13. Kun olit lapsi, miksi halusit tulla isona?
Opettajaksi.

14. Kummassa asuisit mieluummin: kaupungissa vai maaseudulla?
Mieluiten asuisin maaseudulla lähellä kaupunkia. Nyt asun keskisuurella paikkakunnalla lähellä kaupunkia.


15. Kuka elämässäsi on vaikuttanut sinuun eniten?
Lapseni. Myös koulumaailma aikoinaan vaikutti paljon omakuvaani. Mutta kaikki elämäni tärkeät ihmiset ovat osaltaan muovanneet minua. Olen geenieni, temperamenttini, kohtaamieni ihmisten, ympäristön ja elämäntapahtumieni summa.

16. Mikä on lempivitsisi?
En koskaan muista vitsejä, mutta nauran erityisesti tilannekomiikalle ja olen mustan huumorin ystävä. Muiden mielestä huumorini on luultavasti todella huonoa, äkkiväärää ja sarkastisen synkkää. Sanamuunnoksille ja -kömmähdyksille sekä hassuille lehtiotsikoille saatan nauraa vedet silmissä ja maha kippurassa.

17. Mikä eläin olisit?
Laiskanpulskea maalaiskissa.

18. Jos saisit kokeilla mitä tahansa ammattia päivän, mitä kokeilisit?
Olisi mukava kokeilla valokuvaajan ammattia päivän verran. Olisi kaikki hienot vehkeet, studio ja mielellään ammattitaitokin - ai että nauttisin!

19. Mitä huomaat ensimmäiseksi ihmisessä?
Sen, miten ihminen suhtautuu minuun ja itseensä. Onko hän sinut itsensä kanssa ja vaikuttaako hän suvaitsevaiselta vai torjuvalta. Ihminen voi ja saa olla ujo (olen itsekin), mutta jos huomaan torjuntaa tai epäluuloisuutta, pakitan itsekin enkä uskalla tehdä itseäni tykö.

20. Millaisista lomista pidät?
Ei väliä, kunhan on aurinkoa ja lämpöä!


14 kommenttia

 1. Hei kiva, kun toteutit haasteen!

  Tätä oli todella kiva lukea ja taas opin jotain uutta myös sinusta.

  Mukavaa viikonvaihdetta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli tosi kiva tehdä :) Ja totta, näiden myötä oppii kanssabloggaajista aina vähän uutta. Se on jännä, että vaikka ihmisiä ei olisi nähnytkään, niin juttuja lukiessa tulee ikäänkuin melkein tutuiksi :)

   Ihania talvisia päiviä sinne! <3

   Poista
 2. Oli mukava lukea vastauksesi. Monessa kohtaa nyökkäilin ja olisin voinut vastata ihan samalla tavalla.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on kivoja just siksikin, että toisten vastauksia lukiessa on kiva bongata, että mitkä asiat menee yksiin ja missä kohdassa ehkä vastaukset eroaa :) Ja toisinaan tuntuu, että joutuu itsekn miettimään omaa vastausta ja opiskelemaan itseään vähän lisää.

   Mukavia tammikuisia päiviä! <3

   Poista
 3. Tää oli tosi kiva! Lempileffoja on täälläkin Amelie ja Tuulen viemää.

  Muiskuja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo leffat on iki-ihania. Tuulen viemää olisi taas pitkästä aikaa kiva katsoa (nenäliinapaketin kera). Ekan kerran näin sen n. 15-vuotiaana, myöhemmin ehkä 25- ja 35-vuotiaana. Joka kerta on löytynyt uusia oivalluksia sen suhteen ja ymmärtää sen ihan eri tavalla.

   Muiskuja ja hyviä talviviboja! <3

   Poista
 4. Voi miten moneen olisinkaan vastannut samankaltaisesti😂. Minäkin olen vailla lukemista, Läckbergin uusin joululahjaksi saatu on nyt luettu, joten on vähän tyhjä olo...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidetaan olla monissa jutuissa aika samiksia :)
   Hyvät joululahjakirjat on parhautta, mutta hitsi miten tyhjä olo onkaan, jos ei ole mitään hyvää luettavaa käsillä. The Kirjaa odotellessa...
   Pirteää tammikuuta ja talvifiilistä! <3

   Poista
 5. Oih rakkautta vain on ihana leffa <3 Ja moni muukin oli aika likipitäen sama, paitsi tuo eka...kirjat kasautuvat ja huutavat lukemista!!! mutta kun on niiin paljon muuta, kuten kukkia, niiden kuvaamista ja leipomista ja neulomista ja.... :)
  Ja tuo 19 :) No seuraan ensin hetken sadasosan sivusta, miten kukakin käyttäytyy ja sitten varovasti lähestyn ja kun huomaan olevani samoilla vesillä, niin...no lopun tiedätkin ;)

  Niin ja tuo nukkumaan meno, miksi se on aina niin vaikeaa, siis ajoissa nukkumaan meno??? Monesti olen viimeinen kukkuja talossa ja aamulla saan tuntea sen nahoissani...
  Onneksi näin viikonloppuna voi kukkua kuin lystää :D

  Mukavaa viikonlopun jatkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän se just on ongelma, kun on niin paljon kaikkea (kirjat, perhe, liikkuakin pitäisi, työt, likapyykkikasat, valokuvaus...), ettei ehdi aina edes päättää mitä pitäisi tehdä. Ei ihme, ettei siinä pääse sänkyynkään ajoissa :D Mistähän saataisiin vuorokauteen pari lisätuntia?

   Viikonloput on ihania just siksikin, että aamulla saa nukkua pitkään, kun ne illat kuitenkin venähtää lähes poikkeuksetta pitkiksi.

   Iloa ja mukavaa tammikuun alkua! <3

   Poista
 6. Tämän haasteen laitankin talteen ”pahan päivän varalle” 😊

  Mäkin voisin olla kissa, mutta ehkä kuitenkin sellainen hemmoteltu ja passattu kotikissa. Niin monesti olen kateellisena katsellut meidän Tyyne-kissan elämää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos sinäkin teet tämän "sitten joskus", niin tulen lueskelemaan. Vaikka tuun kuitenkin, kirjoitatpa mitä tahansa :)
   Juu, minäkin olisin varmaan sellainen laiska kissa, joka lähinnä makoilisi uuninpankolla ja kävisi välillä latkimassa navetalla maitoa :D

   Lempeitä tammikuun talvipäiviä! <3

   Poista
 7. Oi vitsi miten ihana postaus, samaa mieltä monestakin mutta mieleen pomsahti mm tuo kohta 3 ja 5 sekä 11. Luotan välillä ihmisiin ihan liikaa ja sit saankin kakkaa niskaani kunnolla. Pessimisti ei todellakaan pety kun ei ole suuresti odotuksiakaan.

  VastaaPoista
 8. Olipa kiva postaus. Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall