lauantai 23. joulukuuta 2017

Kiitollisuus, ja hyvää joulua!

Näin joulun tienoilla olen useamman kerran pyyhiskellyt silmäkulmia ja ollut sydän hieman kallellaan. Kaikille joulu ei ole kinkunpaistoa, lahjojen ostelua tai huoletonta kuusenkoristelua. Monelle se voi olla kirpaisevan kipeää aikaa, jolloin jälleen kerran edessä on pettymyksiä ja sydämessä sykkivää surua.
 
On perheitä, joissa ei pystyttykään hankkimaan runsasta joulupöytää tai lapsille lahjoja. On perheitä, joissa on menetetty läheisiä ihmisiä ja joulussa on läsnä viiltävä tuska. Tai perheitä, joissa päihteet ovat vieneet aikuiset mennessään ja lapset ovat turvattomia. Kaikilla ei ole perhettä tai ystäviä läsnä, vaan nurkissa pyörii yksinäisyys. 
   
Tänään viimeksi liikutuin, kun luin tämän Aamulehden jutun. On sydäntä lämmittävää, että ihmiset ajattelevat lähimmäisiään osallistumalla hyväntekeväisyyteen ja keräyksiin, haluten laittaa eteenpäin hyvää joulumieltä. Etenkin lasten saama apu lämmittää mieltä.


Vaikka välillä manailen sitä, että illat kuluvat kauppalistoja täyttäessä ja lasten riitoja ratkoessa, niin kaikki vaihtoehtoiset skenaariot mielessä pitäen ei voi kuin olla kiitollinen. Kenellä tahansa on oikeastaan aika lyhyt matka epäonnen puolelle ja yhteiskunnan reunamille. Miten monta kertaa olenkaan miettinyt, että ihan yhtä hyvin minäkin voisin olla vähäosainen, syrjäytynyt tai vaikka vakavasti sairas.   
   
Olen kiitollinen siitä, että perheessämme ei juuri nyt ole isoja menetyksiä tai suruja. Jääkaapissa on ruokaa ja lapsille on lahjapussi odottamassa jouluaattoa. Meillä on katto pään päällä ja olemme turvassa. Kukaan ei ole hukkateillä, ojanpohjassa tai unohtuneena paikalliseen kuppilaan.
  
Mikä onni oikeastaan onkaan riidellä likaisesta tiskialtaalta tai lasten hampaidenpesusta! Se kertoo siitä, että ympärillä on tavallinen perhe-elämä ja monta palaa oikealla paikallaan. 
Jos omistaisin taikasauvan, haluaisin taikoa kaikille turvallisen, lämpöisen ja hyvänmielen joulun, jossa olisi läsnä kaikki tarpeellinen, muttei yhtään stressiä tai ylimääräistä hössötystä. Tänään kilautan hyvillä mielin muutaman kympin kotimaan lapsiperheiden hyväksi Pelastakaa lapset ry:lle. Toivon, että se vielä joskus antaa jollekin vähän hyvää mieltä arjessa.
 
Tämän postauksen myötä vetäydyn pienelle joulutauolle (tai sitten saatan yhtä hyvin postailla, jos inspiraatio iskee).

Toivon teistä jokaiselle hyvää joulumieltä sydämen täydeltä!

9 kommenttia

 1. JUURI NÄIN! Monet kerrat olen tuolla jouluruuhkassa ajatellut samoja asioita, myös kun postannut juttuja. Jo vuosikaudet olen jättänyt postikortit lähettämättä ja käyttänyt nekin rahat hyväntekeväisyyteen. Lasten lelut ovat päätyneet niitä tarvitseville lahjoituksina jne....

  Meillä on kaikki hyvin, ainakin omasta mielestäni. En (lasikuuttani) jaksa pitää kirppispöytiä, vaan mieluumin kannan tavarat lahjoituksina tahoille, jotka tekevät sen puolestani ja jakavat sitten tuoton miten jakavat. Näinkuvittelen auttavani ihmisiä, joilla asiat on (vielä) huonommin kuin itselläni. Eli mites se nyt menikään...Hyvä antaa vähästäkin, paha ei paljostakaan...
  Ja todellakin tuli tippa silmään tuota aamulehden juttua lukiessa <3
  Nautinnollista ja rentouttavaa Joulua juuri sinulle ja myös teille koko perheelle <3 xx.... Täällä jo illalla kinasteltiin torttujen paistamisesta, niin että koko keittiö raikui ;)

  VastaaPoista
 2. Kiitollisena minäkin. Me olemme onnen pekkoja kuitenkin.

  Ihanaa joulun aikaa teille ihana Tuula <3

  VastaaPoista
 3. Me veimme Joulupuu-keräykseen lahjat, jokaista lasta kohden yhden ja kukkakeräykseen jollekin vanhukselle kukan toimitettavaksi, toivottavasti tuovat iloa saajilleen, ainakin meille toivat jo antaessaan. Hyvää joulua sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
 4. Kiitos että jaat myös tämän puolen ihmisten elämästä. Hyvin monen!! Erityisesti mua on tämä vuonna koskettanut onnettomuus, jossa rekkakuski menehtyi ja poikansa syntyi 3 päivää sen jälkeen. Itku tulee ajatuksesta...
  Onnellista joulua Tuula!♡

  VastaaPoista
 5. Saman tapaisilla ajatuksilla itsekin tätä joulua olen rakentanut. Tuntuu epäreilulta laittaa joulua kun tietää ettei tämä kaikille ole iloa ja juhlaa vaan surua ja yksinäisyyttä.
  Voi kunpa voisimme auttaa niitä vähävaraisia sekä yksinäisiä ihmisiä <3
  Oikein ihanaa joulua sinulle ja koittakaamme silti nauttia tästä joulusta.

  VastaaPoista
 6. Aivan totta kirjoittamasi! On etuoikeus kokea pientä joulustressiä kaikesta ruuanlaitosta, koristelusta ja lahjojen hankinnasta. Joskus tkee hyvää pysähtyä miettimään sitäkin puolta asiasta.

  Ihanaa joulua!

  VastaaPoista
 7. Sinä kirjoitat niin kauniisti. <3
  Oikein levollista ja ihanaa joulua koko teidän perheelle <3

  VastaaPoista
 8. Kaunis kirjoitus huomioitavaksi meille kaikille!
  Mukavia välipäiviä!

  VastaaPoista
 9. *** Lämmin kiitos kaikille ihanista kommenteista! ***

  VastaaPoista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall