keskiviikko 29. marraskuuta 2017

Pikkujouluasukriisi ja sen ratkaisu

On se vuodenaika, kun pikkujoulut alkavat uhkaavasti lähestyä. Ehdin jo hieman kriiseillä, että mitä ihmettä laittaisin päälleni. Varsinkin, kun ensimmäisissä kekkereissä on ohjelmassa aktiviteetteja ja myöhemmin illallistamista. Toisista pikkujouluista ei ole hajuakaan, että mitä ihmisillä on niissä ympyröissä tapana pukea päälleen - rentoa, tyylikkään muodollista, vai jotain siltä väliltä.
 
Yhtenä päivänä otin asiakseni lähteä katsastamaan vaatekauppojen tarjontaa. Siellä oli esillä lähinnä kategoriaa A) kveekarikaavut (mikä ihmeen taantumus-/vanhoillisuuskausi nyt oikein on meneillään, kysynpä vaan? Miksi pitäisi naisen verhoutua leuasta varpaankärkiin asti muodottomaan säkkiin??) B) diskopallot ja C) muuten vaan huonot.

Ratkaisu oli kuitenkin lähempänä kuin uskalsin toivoakaan. Eilen illalla pojat hoksasivat, että tässä taannoin oli teemapäivä, jolloin lapset saivat vaatettaa äitinsä. Meiltä tämä päivä jostain kumman syystä lipsahti ohitse, mutta ratkaisimme asian siten, että lapset saivat pukea minut kotona arki-illan päätteeksi.
 
Lopputulos oli poikien mielestä kertakaikkisen upea ja äiti "kerrankin kaunis". Kuulemma asussa sopii myös lähteä pikkujouluihin. Varsinkin kirjavat korut ja erityisesti keltaiset muovikorvikset ovat oikein leikkisät ja hauskat, mikä sopii pikkujouluun kuin nenä päähän ;)

Erityishuomiona sanottakoon, että esikoinen oli kiitettävästi perillä siitä, että naisilla pitää olla nykyään "paksut ja tyylikkäät kulmakarvat". Samoin huulipunaa piti olla sekä tukka "silleen taakse vedettynä".

Problem solved  ;)Kuvat ja stailaus: Kuopus 7 v ja Esikoinen 9 v.
 

19 kommenttia

 1. Oikein loistava stailaus, hyvä pojat!!!!! Vähän huonosti näkyy, mutta eikö mekko oikeasti menisi, näyttää hyvältä. Jos vaikka salaa vaihdat asusteet? ;)
  Nimim: ei yksiäkään pikkujouluja ja se poistaa monta stressiä...Vaikka olihan se kivaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihan hyvä stailaus. Tosin alun perin tuohon mekon kanssa ehdotettiin sinapinkeltaista minihametta, joka onneksi jäi pois. En tiedä miten se olisi ollut tarkoitus pukea... :D Tykkään itsekin tuosta mekosta, vaikka sen kangas on sen verran kevyt, että sopii paremmin kesään.

   Halit ja toiveikasta torstaita! <3

   Poista
 2. Kyllä sun kelpaa: kahdet pikkujoulut ja omat stylistit 😍

  Mä niin haluaisin pukeutua bling-bling discopalloksi, joka olisin todellakin muotojen perusteella. Mutta ei oo bileitä...

  Kivaa keskiviikkoa ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ei ole bileitä, niin sitten sellaiset pitäisi järkätä ;)
   Mulla on poikkeuksellisesti tänä vuonna kahdetkin viralliset pikkujoulut. Aika jännääkin tiedossa kaikin puolin. Teettää vaan sen, että pitää olla kaksi eri asua - tai oikeastaan kolme, koska ekoissa pitää vaihtaa asua kesken päivän :D

   Mukavaa torstaita Tuijalle! <3

   Poista
 3. Oikein hyvä asu! Kassikin punainen, ihan joulua varten ajateltu! =)

  Mulla on edessä oikeastaan neljät pikkujoulut. Rentoja kaikki, mutta silti, mitä ihmettä puen päälle.... Mä niin inhoan kaikkia juhlia juurikin siksi, että ei ole mitään päälle laitettavaa..... argh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla onkin monet pikkujoulut :) Tuo pukeutumisen kanssa pähkäily on kyllä joskus hieman tuskaisaa. Itsestäni ainakin tuntuu aina siltä, ettei ole mitään oikeanlaista. Tällä kertaa onneksi on toiset pikkujoulut sen verran muodolliset, ettei tarvitse arpoa - valitsee vaan sen kaikkein klasissimman mekon, jonka sattuu onneksi omistamaan :D Toiset epämuodollisemmat sitten tuottaakin melkein enempi päänvaivaa. Ollako rento vaiko tyylikäs? On meillä naisilla probleemat :D

   Kivaa torstaita! <3

   Poista
 4. Voi miten suloisia stailaajia siellä. :)
  Mukavaa pikkujoulua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy vissiin useammin antaa poikien stailata mut, kun olivat niin liikuttavan innoissaan <3
   Kiitos, tänään on ekat pikkujoulut, tip tap tip tap... :D

   Mukavaa viikonloppua! <3

   Poista
 5. Ihanat pojat ja ihana pikkujoulutyyli! Just perfect. Ihania juhlia, juhli täysillä!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojat on kyllä niin <3 Voi olla, että enää jokusen vuoden päästä äiti ei saa tällaista huomiota ja stailauksia...

   Kiitos, tänään juhlitaan ekoja pikkujouluja :)
   Suloista viikonloppua sinne! <3

   Poista
 6. Kriisi ohi siis! Hienosti stailattu! Meillä on koulun itsenäisyyspäiväjuhla maanantaina kaupungin teatterilla. Toivotaan kansallispukua! Meiltä ei todellakaan sellaisia löydy. Esikoiselta puuttuu juhlahousut ja kengät. Tokalta kengät, kolmannelta mekko. Multa kaikki. Miksi lapset kasvaa koko ajan?! (Minäkin leveyttä..) Olisihan tässä vielä monta päivää ennen maanantaita, mutta harrastukset! Viikonloppunakin miesväki menee Kouvolaan turnaukseen. Anteeksi valitus! Ymmärrän asukriisisi ja eläydyin siihen täysillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo koulun juhlat tuottavat säännöllisesti mulle päänsärkyä. Meillä tosi harvoin muuten tarvitsee mitään juhlakampetta, mutta koulua varten sitten on "pakko" päivittää vaatekaappiin joku juhlavampi vaatekerta. Grr.
   Tuo kansallispukutoive on kyllä ihan ufo! Eihän kenelläkään tänä päivänä ole moista, ja ne ovat vielä ihan järkyttävän kalliita. Huh. Ja tosiaan arkirumba on sellaista, että ihan tavallisenkin juhla-asun hankinnassa on omat haasteensa aikataulusyistä. Tsemppiä!! :)

   Mukavaa viikonloppua sinne! <3

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Ilmeisesti isältään peritty ominaisuus ;)

   Valoisaa ekaa adventtiviikonloppua sinne! <3

   Poista
 8. Mahtistylistit sulla :D. Ja selvästi silmää naiskauneudelle.

  Mun luottomakutuomari on meidän vanhempi poika (23 v), jonka sanaan voin aina luottaa. On meinaan kriisi ihan joka kerta, kun pitää lähteä johonkin ihmisten ilmoille. Tänä vuonna tosin ei taida olla yksiäkään pikkujouluja tai muutakaan häppeningiä tiedossa, joten tyydyn katselemaan Linnan juhlia kotisohvalla kotiverkkareissa. Ellen sitten päädy ostamaan juhlaverkkareita :).

  Iloista juhlintaa sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihanaa, että oma makutuomari :) Helpottaa kummasti, kun saa jonkun mielipiteen asuvalinnassa. Mulla ainakin tulee harmaita hiuksia ja megastressi, jos ei ole ketään tuomaroimassa.

   Linnan juhlat kotisohvalla kuulostaa just hyvältä. Ja nimenomaan verkkarit jalassa :) Se taitaa minullakin olla ohjelmassa itsenäisyyspäivänä. Mutta tänään kuitenkin juhlin!

   Mukavaa viikonloppua! <3

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Tuo on kyllä kiva mekko :) Ja jotenkin liikkistä, että pitää olla paljon koruja ja mahdollisimman värikkäitä. Pienet pojat... <3

   Rentouttavaa viikonloppua Katjalle! <3

   Poista
 10. Korujen määrään voisi ehkä vähän karsia, mutta muuten oikein hyvä setti! Hyvä pojat!

  VastaaPoista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall