torstai 23. marraskuuta 2017

Back to basics ja kuntosalin stereotyypit

Yksi tavallisen arkeni tukipilareista on kuntoilu, johon alkusyksystä lähtien tuli ikuisuuden pituinen tauko. Oli flunssa, poskiontelotulehdus ja sitten raastava yskä, joka osittain jatkuu edelleen. Mutta nyt - tadaa - olen päässyt jo pariin otteeseen kuntosalille. Taukojen jälkeen sitä huomaa tietyt asiat entistä paremmin. Kuten sen, että punttisalilta löytyy aina vaan ne samat stereotyyppiset kuntoilijat, iloksemme ja kauhuksemme ;)


Kolistelija. Ei ole niin isoa tai pientä painoa, jota ei voisi tiputtaa suorilta käsiltä puolen metrin korkeudelta. Vaikka ensin jaksaa (joten kuten) vetää maasta sata kiloa, niin yllättäen sitä ei jaksakaan laskea maahan, vaan se täytyy tipauttaa ryminän ja kolinan kera. Mieluiten joka ikisen toiston jälkeen.

Ähkijä/karjahtelija. Olipa käsissä sitten viisi tai viisikymmentä kiloa, niin kaikki liikkeet tehdään ähkinän, voihkinan tai karjahtelun kera. Erityisesti mieleeni on jäänyt nainen, joka kuulosti siltä kuin petipuuhissa konsanaan, voihkien kovaäänisesti ja ääni nousi lopussa pari oktaavia. NNnnnhHHHaaAAhhh!!!  Teki mieli kysyä, että tarvitsetko astmapiippua tai jotain.

Stalkkeri. Tuijottelijat ovat joko varsin suorasukaisia pällistelijöitä tai sitten vaivihkaisia tirkistelijöitä. Vinkkinä vaan, että kyllä muuten ihan hyvin huomaa, vaikka yrittäisi sieltä peilin kautta tai puolapuiden takaa kurkkia. Vinkki nro 2, että vaikka välillä hikoillaankin melko lähituntumassa, niin ne silmät voi laittaa tapittamaan vaikka seinää tai kattoa, kiitos. Ei ole kivaa eikä hienotunteista tuijottaa toisen ahteria.

Vaeltaja. Tämä lajityyppi ei pysähdy hetkeksikään, vaan hyödyntää joka minuutin. Kun sarja on tehty, alkaa armoton ravaus, pomppiminen tai nykivä kävely ympäri salia. Veikkaisin, että alalajityypillä 'reviirinmerkkaaja' on myös tarve vallata sali maskuliinisilla elkeillään omaksi reviirikseen ja esittää lauman johtajaa.

Levittelijä. Useimmat liikkeet tehdään normaalisti melko neutraalin näköisesti, eikä niissä sinänsä ole mitään seksikästä tai erityisen antavaa. Mutta levittelijä saa jokaisen kyykyn tai kulmasoudun näyttämään siltä kuin tarkoitus olisi demonstroida jotain ihan muuta, if you know what I mean... Vielä kivempi, jos levittelijä on myös ähkijä...

Nykijä. Tähän tyyppiin kuuluu monta alakategoriaa. Lähtökohtaisesti kyse on kuitenkin siitä, että liikkeet tehdään vähän miten sattuu. Yleensä puolikkaita liikkeitä, remputtamalla laitteita jotenkin vähän sinne päin. Tai sitten heilutellaan puolet itseään isompia painoja sellaisella tavalla, joka sattuu katsojaakin. Auts.

Coolit. Viileän itsetietoiset tyypit suorittavat ohjelmaansa kuulokkeet korvilla, ripsipidennykset ojossa ja trikoot piukeina. Jos otsalle valahtaakin satunnainen hikipisara, sekin on glitteriä ja sopii topin väriin täydellisesti. Pinkki purkkapallo kruunaa kokonaisuuden.

Salavoimakkaat. Välillä törmää naisiin tai miehiin, joiden ulkoinen olemus ei millään tavalla viittaa urheilullisuuteen. Tällainen voi olla vaikka pieni ja hoikka vanhempi eläkeläisnainen, joka tulee ja tempaisee ilmaan painot, joista nuoremmat voivat vain haaveilla. Eikä ilmekään värähdä, ihan kuin olisi normaalia tuosta vaan kyykätä sata kiloa ohimennen.  Respect. (Tämän vastakohta voisi olla mukavoimakkaat, joilla on autonrenkaan paksuiset käsivarret, mutta vitkuttelevat viiden kilon painoilla. Koska en kuitenkaan voi tietää heidän treeninsä kokonaisuutta, en sano mitään enempää, etten itse vaikuta idiootilta.)

Sitten on hifistelijät, kimppatreejaajat, itsensä ihailijat, yms. Sekä iso joukko ihan tavallisia tyyppejä, jotka vain kuntoilevat sen kummemmin kohkaamatta tai itsestään numeroa tekemättä. Itse luultavasti olen kiukkuisesti tuijotteleva täti-ihminen, joka suu viivana mulkoilee kolistelijoita ja ähkijöitä. Mutta vaikka mulkoilisinkin, niin kaikki mahtuvat samalle salille ja onpahan jotain ällisteltävää oman treenin lomassa ;)

16 kommenttia

 1. Tää on niin hyvä. Kiitos tästä. Meidän salilla on yks mies joka kyttää AINA, ja niin avoimesti kuin olla ja voi. En tiedä onko mulla räkää poskella vai mitä hitsi se kyylää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yyh, tuollaiset vakiokyylääjät on ahdistavia :( Tulee just tuollainen olo, että mitä hittoa ne oikein kyylää?! Vois ehkä kysyä joku kerta, että onko jotain ongelmia havainnoida ympäristöä, kun pitää tuijotella, vai missä mättää? :D

   Poista
 2. Ihana postaus, oikein piti miettiä, että mihin kategoriaan sitä itse kuuluisi, mutta jätit pois sen punanaamaisena hikoilevan ja kuolemaa tekevän epätoivoisen yrittäjän 😂 . Ehkä mä sit vaan oon toi tavallinen....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin varmaan oisin samaa punanaamakategoriaa :D Siinä sivussa mulkoillen niitä pahuksen kolistelijoita ja egoilijoita :D

   Poista
 3. Tää oli hauska! Mä oon laiskamato joka ottaa rennosti mutta jonka fiilis on kuitenkin ihan jees. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fiilis on tärkeintä, muu tulee sitten jos on tullakseen :)

   Poista
 4. Niin totta, myös salilla joka on vain naisille tarkoitettu, jssa jossain vaiheessa kävin....siltäkin löytyy nämä kaikki :)
  Olipa kiva lukea ja samalla miettiä kuka on mikäkin tyyppi...ja itse olen tietenkin..... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, meilläkin salilta löytyy sekä miehissä että naisissa noita kaikkia kategorioita :D Viimeksi oli nainen, joka tiputteli just kaikki painot puolesta metristä. Teki itsekin mieli alkaa heitellä niitä ympäriinsä ihan vain kolinan vuoksi, mutta jätin väliin kuitenkin ;)

   Poista
 5. Huh, en ole koskaan ollut salilla, joten kannanotto on nyt turhaa. Meillä on taloyhtiön väestönsuojassa oma sali, jossa käy eräs entinen asukas ja hän on kuulemma juuri tuollainen kolistelija. Talossa, jonka alakerrassa tuo on, on 6 asuntoa ja viimeisessä asti kuuluu, kun tämä henkilö tiputtaa painot. Olemme yrittäneet saada hänet ja muut entiset asukkaat pois tilasta, mutta isännöitsijä on sellainen nahjus, ettei mitään tapahdu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ei, toodella ärsyttäviä tollaiset kolistelijat taloyhtiössä :( Mikä ihmeen itu siinä onkin, että pitää pudotella ne painot. Ei vissiin vaan voimat ja sisu riitä, että kilot pysyisi näpeissä. Soittakaa ens kerralla poliisit, jos tiloissa liikkuu asiattomia tyyppejä ;)

   Poista
 6. Uuuu. Haluaisin niin olla kuvailemasi Salavoimakas :D. Kiirettä vaan pittää, että ehdin sellaiseksi eläkeikään mennessä :D. Nyt on tosin taas homma hyvällä alulla, kun tällä viikolla palasin saliharjoittelun pariin pitkähkön tauon jälkeen ja se tuntui ihan hitsin kivalta! Maltilla vaan pitää ottaa, kun huomaan, että vielä on vähän sellasta huimauksen jälkeistä epätasapainoa liikkumisessa, mutta uskon, että se on kohta taaksejäänyttä elämää.

  Salilla, jolla käyn, ei noista stereotypioita cooleja nuoria naisia (jollainen haluaisin kanssa olla :)) lukuunottamatta oikein löydy, mutta parilta muulta salilta, joilla kävin ennen, pystyisin heti nimeämään mm. ähkijän, joka on mun mielestä kaikkein häiritsevin. Ei liity salihommiin, mutta tuli mieleen yksi naispuolinen radiojuontaja, joka kertoi tavanneensa elämänsä miehen, muttei voinut jatkaa suhdetta, kun tällä urholla oli tapana siellä toisessa ässällä alkavassa paikassa ihailla samalla hauiksiaan ja hokea Uuh babe, Yeah babe :D :D.

  Hyvää viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin niin mielelläni olisin tuollainen salavoimakas. Olis jokseenkin cool pystyä nostamaan oikein isoja painoja :) Sitä kohti (tai sitten ei, koska sohva ja suklaa houkuttaa yleensä liikaa).

   Ja ai kauhee, en ihmettele, jos tuo radiojuontajan suhde ei jatkunut :D Ai kiesus sentään, en itsekään voisi olla, jos toinen hokisi tuollaista koko ajan :D

   Poista
 7. Hihi voi elämä, jos kävisin ja silloin kun kävin, olisin varmaan ujopiimä, joka varmistelee ettei kukaan vaan katso. Kivaa viikkoa Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen aika ujopiimä ja kaikkein parasta olisi, jos kukaan ei katsoisi :D Sen takia tykkään käydä suht pienellä salilla, jossa käy kaikenlaista porukkaa. Joku trendisali oli kauhistus...

   Ihanaa viikkoa Tiialle! <3

   Poista
 8. Tää oli hauska :-D Mietin, että olisin varmaan ujopiimä ja ähkijä yhtä aikaa. Tai sitten pakenija.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ujopiimä ähkijä, hih :D Mussakin on roima annos ujopiimää. Ja sitten sitä kiukkuista mulkoilijaa, heh :) Kivaa viikkoa! <3

   Poista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall