torstai 7. syyskuuta 2017

Omakehu

Kuinka usein sitä muistaa kehua itseään? Olla tyytyväinen tekemistään asioista ja iloinen toimivista perusjutuista?
 
Entä kuinka usein sitä sen sijaan sortuu parjaamaan itseään - sotkuisesta kodista, tekemättömistä töistä, lasten tarkastamattomista läksyistä ja lukematta jääneistä iltasaduista? Töissä tehdyistä pikkuvirheistä, miinussaldoista ja vastaamattomista meileistä.
  
Sanoisin, että itselläni vaaka kallistuu jälkimmäisen puolelle ja turhan usein moitin itseäni. Ihan vain tasapainottaakseni tilannetta on aika hieman kehaista itseäni. Sillä kukapa sen kissan hännän nostaisi, ellei kissa itse. Eikö?


Tänäänkin jaksoin nousta aamusella sängystä, vaikka maan vetovoima ja vällyjen kutsu oli ihan vastustamaton. Jaksoin herätellä lapset ja kuunnella nurkunat, patistella hammaspesulle ja aamupalalle, käskeä vaatteet päälle ja hoputella koulutielle.
 
Töissä näpyttelin meilejä, vastailin puhelimeen ja pyörittelin ohjelmistotestejä. Keittiössä ohimennen pyyhiskelin pöydille levinneet kahvinpurut ja muut sotkut. Luin siinä ohessa taas jonkun elämänmuutoksen tehneen tyypin ylistystä siitä, miten ei enää ikinä aio tehdä mitään sellaista, mihin hän ei tunne poltetta. Pahus, olisi jäänyt meikäläiseltäkin työpaikan keittiö siistimättä, jos olisin jäänyt odottelemaan sisäistä paloa ;) 
 
Töiden jälkeen kurvasin hakemaan yhden kirppisostoksen ja köröttelin iltapäiväruuhkassa. Kotona jälleen kerran patistelin lapset syömään ja pukemaan päälle harrastusvehkeet. Lähetin lapsosen ja miehen futistreeneihin vesisateeseen (eikä yhtään harmittanut jäädä kotiin), hoitelin tiskit ja pyykit, imuroin isoimmat roskat, tsekkasin vielä lasten läksyt ja raivasin saunan lauteet, jotta päästiin lämmittelemään löylyihin.
 
Iltasella jaksoin jälleen kerran silitellä, lukea lapsille kirjaa, kehua, lukea iltarukoukset ja laittaa peitot ojennukseen.

Taputan itseäni olalle ja lupaan palkita itseni jollain kivalla tekemisellä viikonloppuna. Koska todellakin ansaitsen sen <3Muistakaa tekin kehua itseänne! 

Huomaatteko, olen myös jaksanut postata tällä viikolla joka päivä! Itsekehu siitäkin ;) 

#postauspäivässä

16 kommenttia

 1. Olet todellakin kehusi ansainnut <3, niin kuin me muutkin!

  Liittyen samaan aiheeseen, tää on musta ihana myös
  Nukkumaan käydessä ajattelen:
  Huomenna minä lämmitän saunan,
  pidän itseäni hyvänä,
  kävelytän, uitan, pesen,
  kutsun itseni iltateelle,
  puhuttelen ystävällisesti ja ihaillen, kehun:
  Sinä pieni urhea nainen,
  minä luotan sinuun.

  - Eeva Kilpi -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä ihana runo, yksi lemppareista :)
   Ollaan me aika urheita ihania pieniä naisia, vai mitä :D

   Hyvää uutta viikkoa <3

   Poista
 2. <3!

  Just noin, ihana täysinäinen peruspäivä.


  Jos sisäistä paloa pitäisi tuntea, niin jäisi kyllä aika moni asia pahemman kerran vaiheeseen minun elämässäni.
  esim. kissanhiekkalaatikoiden putsaukseen en ole kertaakaan tämän parikymmenvuotisen kissanomistajuuden aikaan tuntenut minkään valtakunnan paloa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta on toki ihanaa, että joillain on se sisäinen palo, mutta fakta kuitenkin taitaa olla, että aika suuri osa elämästä on kaikkea muuta kuin sen oman intohimon noudattamista. (Toki olisi ihanaa vaan lötköttää sohvalla, lukea kirjoja ja syödä suklaata - siihen tunnen hyvinkin lujaa paloa :D )

   Poista
 3. Sisäistä paloa odotellessa...

  Kyllä itseä voi välillä vähän kehua ainaisen soimaamisen sijasta. Mutta kyllä omaakin mieltä lämmittäisi enemmän, jos niitä kehuja saisi muilta. Itse yritän jakaa kehuja, toki enemmänkin voisin jakaa.

  Suloista viikonloppua, ja olet palkintosi ansainnut. Oliskohan se vaikka lasi tai kaksi skumppaa?? <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, paloa odotellessa... Mutta on se hyvä, että on meitä puurtajiakin, jotka vaan tekee ne asiat, vaikkei niin suuresti aina nappaisikaan. Ei se yhteiskunta sillä tavalla toimi, että aina voisi tehdä vain sitä, mitä kulloinkin haluaa (sanoo sisälläni asuva pieni Ymmi) ja senhän me tiedämme :)

   Poista
 4. Ihana postaus! Minä olen samanlainen, että helposti aina huomaan itsestäni vain ne tekemättömät asiat ja epäsiistin kodin. Tosin huomaamatta tulee tehtyä paljon joka päivä, josta pitää olla tyytyväinen. Saan työpäivänä tehtyä paljon asioita, kotona huomaamatta tyhjennän ja täytän tiskikonetta, eilen putsattiin yhdessä miehen kanssa sieniä, jotka hän sitten paistoi, käytän koiran ulkona kolme kertaa päivässä, soitan äidilleni joka päivä (otin tavan isän kuoleman jälkeen 14 vuotta sitten), huolehdin niistä aikuisista lapsista ja yritän myös nauttia ihan vain omasta olostani. Sekin on välillä tärkeää, ettei tee mitään. On vain ja antaa virran viedä! Nautinnollista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan me naiset aikamoisia arjen supersankareita. Monet asiat toimitellaan päivän mittaan ja pidetään rattaat pyörimässä :) Taputukset ja isot kehut meille kaikille <3 Ja tsempit tähänkin viikkoon!

   Poista
 5. Sä olet niin ansainnut, sillä arki vie <3 Tuon ankaruuden tunnistan itsekin ja aina sen mitättömyyden tunteen, miksi en ole missään hyvä ja miksi tein näin tai noin, teinkö nyt väärin, loukkasinko. Raskasta, raskasta.

  Ihana tuo Greengaten kannu, joka täältä löytyy vihreänä, mutta sattumoisin keittiöpyyhe sinisenä tämän aamun kahvimukikuvassa.

  Ihanaa viikonloppua ja nauti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä niin rakastan tuota kannua. Joskus takavuosina oli ihan pakko se saada, vaikka taisi lohkaista mukavan lommon äitiyspäivärahoihin :) Mutta iloa se on tuonut kyllä koko rahan edestä. Joskus voi hemmotella itseään just noin, että hankkii jotain, joka ilahduttaa arjessa vielä pitkänkin ajan päästä.

   Kivaa uutta viikkoa Tiialle! <3

   Poista
 6. Eilen kehuin itseäni ja se on paljon se. Olin kaksi päivää vetänyt kesätauon jälkeen elvytyskoulutusta meidän lääkäreille, hoitajille sekä fyysikoille. Koulutukset menivät nappiin ja toisen ryhmän kanssa oli jopa hulvattoman hauskaakin. En voinut kuin kehua itseäni, että tämä on homma josta tykkään ja jossa olen hyvä mutta olenhan tehnytkin sitä jo niin monta vuotta.
  Mutta muuten sitä tuleekin vain parjattua itseään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isot kehut sulle hyvin vedetyistä koulutuksista! Go girl! :) Minä muuten ihailen kaikkia, jotka osaavat luontevasti kouluttaa ja olla esillä. Siinä on mulla hieman opettelemista... (Mutta itsekehu silti siinä, että paniikinomaisesta jännityksestä huolimatta olen sitäkin tehnyt.)

   Poista
 7. Malja meille kaikille pienille urheille naisille kun selviämme arjen kurimuksessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti! Isot kehut, halaukset ja skoolaukset meille kaikille <3 :)

   Poista
 8. Hei 😊,

  Kehu täältä sinulle: Olet ollut tosi reipas kun olet niin useasti jaksanut kirjoittaa blogiisi!!! Kaiken arjen keskellä 🤗
  Mukavaa alkavaa viikkoa 😄
  Terv. Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista :) Vaikka loppuviikosta postaustahti sitten lässähtikin hyvistä aikeista huolimatta :D Mutta eipä mitään, tästä taas jatketaan. Mukavaa viikkoa <3

   Poista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall