tiistai 5. syyskuuta 2017

Arboretum

Hatanpään arboretum - siinä paikka, johon en ihan heti kyllästy. En voi kuin kehua maasta taivaaseen puiston kauneutta, jälleen kerran. Kukkaistutukset, puusto ja kulkureitit tarjoavat määrättömästi silmänruokaa ja mielenrauhaa.

(Tampereen kaupunki saa halutessaan sponssata tätä harjoittamaani mainontaa vaikka parilla skumppapullolla, toim. huom. ja vinkvink. Öhöm.)

Sijainti on ihanteellisesti parin kilometrin päässä Tampereen ydinkeskustasta ja melkeinpä työmatkani varrella. Parkkipaikkoja löytyy ja julkisillakin pääsee melkein viereen.


Jos satun fillarilla polkaisemaan töihin, saatan ajella pienen mutkan kautta puiston läpi. Ihan vain siksi, koska siellä on niin kaunista.

Puistossa on pieni kesäkahvila, joka ainakin toistaiseksi on vielä viikonloppuisin auki. Siellä voi varautua hieman persoonalliseen otteeseen ja melko pieniin tiloihin. Kauniina päivänä saa melkein poikkeuksetta jonottaa. Iso plussa olisikin isommat tilat ja paremmin organisoitu myyntitiski.
 
Viikonlopun kuvasatoa ohessa, mutta suosittelen mieluummin raahautumaan paikan päälle. Puistossa on nähtävää kaikkina vuodenaikoina. Toukokuulta pitkälle syksyyn on aina jotain kukkivaa, ja muina aikoina voi ihailla Pyhäjärven maisemia sekä upeita puita ja puiston kerroksellisuutta.
Toim. huom. 2, kuvan pullon oli tyhjännyt joku muu.

10 kommenttia

 1. Lumoavan kauniit kuvat <3, tonne pitää päästä joku kaunis päivä! Kaunista viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vien sut tuonne haahuilemaan, kun ens kerralla tuut Tampereelle :) Puistopiknik tai jotain?

   Ihanaa viikkoa sinne! <3

   Poista
 2. Hienoja kuvia. Kyllä Arboretumissa kannattaa ehdottomasti käväistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tuo on kyllä niin kiva ja voimaannuttava paikka, että käynti siellä on aina plussaa.

   Poista
 3. Seuraavan kerran kun poikkeat, niin vinkkaahan etukäteen, minä nimittäin olen töissä tässä ihan vieressä... Vaikka totuuden nimissä en ole tänä kesänä käynyt Arboretumissa kertaakaan, kehtaanko edes myöntää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, niinhän se taitaa usein olla, että lähelle on pitkä matka :) Eipä mullakaan tule usein käytyä esim. Tampereen keskustassa, vaikka käyn töissä tässä ihan vieressä... Mutta pitääpä vihjaista, kun seuraavan kerran olen menossa tuonne puistoon käymään.

   Poista
 4. Todella kauniilta näyttää tuo paikka. Täytyy pistää korvan taakse, jos kävisi siellä seuraavan kerran Tampereen keikalla. Erilaiset luontokohteet ovat kyllä käymisen arvoisia. Niissä sielu lepää :)
  Tampere on muutenkin kaunis kaupunki - yksi lempikaupungeistani Suomessa. En pitäisi mahdottomana ajatusta asua siellä.
  Mukavaa syyskuista viikon jatkoa :)
  Terkuin, Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tampere on kyllä kiva ja kaunis kaupunki. Tykkään siitä, että on koski ja järviä molemmin puolin :) Ja kaikki on suht kätevästi käden ulottuvilla ja lyhyen matkan päässä.

   Ihanaa viikkoa sinne Johannalle!

   Poista
 5. Ihan taidekuvia olet ottanut, onpahan hurjan kaunis paikka <3 Tuo tyhjennetty pullo, niin juoma on tosi ihana kesäjuoma ja vielä edukasta. :) Luin tuon edellisenkin postauksen ja ai että nauratti, kun ihana äiti rantautui kotiin klo 4:ltä, olet huippu ja hyvä sinä. <3 Me ollaan muutakin kuin äitejä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3
   Heh joo, ollaan tosiaan muutakin kuin äitejä - vaikka lapset ei sitä ihan vielä ymmärrä ja tuli nuhteet myöhäisestä kotiintulosta :D Luulenpa, että tää kääntyy jokusen vuoden päästä toisin päin...

   Poista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall