perjantai 18. elokuuta 2017

Viikon paskimmat vinkit

Anteeksi ruma otsikko.

Viime aikoina mediassa on näkynyt monenmoisia säästövinkkejä. Suurin osa on ollut alta lipan, tyyliin "jätä ostamatta kallis cappucino ja tyydy pannukahviin". Mutta entäs jos käy kahvilassa ja ostaa niitä cappucinoja korkeintaan parin kuukauden välein? Sillä säästöllä ei vielä pitkälle pötkitä.
 
Uusin bongaamani säästövinkki oli se, miten pystyy säästämään kymppitonnin vuodessa ihan helposti. Laittaa vain joka kuukausi sivuun 500 euroa ja tekee vapaa-ajallaan ylimääräisiä töitä. Daa! Miksen ole aikaisemmin tajunnut?

Tällaiset "säästö"vinkit oikeasti korpeavat niitä, jotka eivät kuljeskele ympäriinsä kalliit lattemukit kourassa tai joiden kuukausipalkka ei salli sitä, että syrjään voisi laittaa satoja euroja ihan kivutta. Argh! Vinkkien lukemisen jälkeen tunnen itseni sangen surkeaksi ja pienituloiseksi, vaikka palkkanauhan mukaan olen vain jotain melko keskinkertaista keskituloisen ja pienituloisen väliltä.
 
Vinkkinä toimittajalle (jotka ette kuitenkaan lue tätä): lopettakaa ne alentavat säästövinkit! Lukijat eivät ole idiootteja.
 
Ja joo, säästövinkin antanut bloggaaja myöntää itsekin, että ko. säästäminen toimii vain silloin, jos on riittävästi rahaa. Mutta silti...
 
Sitten viikon huipentuma. Etenkin teille kirjojen ystäville. Nyt ne kirjat syrjään, sillä Nivea vapauttaa meidät kirjojen ikeestä ja vinkkaa sen sijaan tuijottelemaan ihoamme. Kyllähän se toki onkin varmasti paljon viihdyttävämpää. Miksen ole tätäkään oikeasti tajunnut aiemmin?

Linkki Nivean facebook-sivuilta löytyvään videoon


Oikeasti. Voi kiesus!
 
Voisitteko siellä kosmetiikkayhtiöissä (anteeksi yleistys) herätä! Minä tunnen paljon monenlaisia naisia. Nuoria, vanhoja, keski-ikäisiä, äitejä, lapsettomia, sporttisia, lukutoukkia, luonnonlapsia, vimpan päälle laitettuja, uranaisia jne... YKSIKÄÄN heistä ei takuulla laittaisi kirjaa syrjään vain siksi, että voisi lukemisen sijaan ihastella itseään ja ihoaan.

Kosmetiikka on vain kosmetiikkaa. Se on arjen perushygieniaa ja pieniä ulkonäköä buustaavia apukeinoja. Kosmetiikka EI ole mikään itseisarvo eikä naisen elämä pyöri oman ulkonäön tai sen ihailun ympärillä. Ei ainakaan pitäisi.

Näillä vinkeillä (tai ilman) kohti viikonloppua ;)

31 kommenttia

 1. No niin, mistäs aloittais...

  Laittaisin 500 eur sivuun joka kuukausi, jos siihen olisi varaa. Tekisin ehkä toista työtä, jos siitä oikeasti olisi hyötyä. Tosin ensin pitäisi saada se ekakin työ... Kahvia en juo, joten en voi säästä lateita, cappuchinoista enkä edes siitä tavallisesta pannukahvista.

  Ja kaunis iho - mikä se on? Olen melkein 50 vee todella laiska ihon hoitaja, joten kaunista ihoa ei taida olla. Enkä muutenkaan pidä itseni tuijottamisesta, vaikka joku kiva kohta jostain ehkä löytyisikin. Ennemmin luen todellakin kirjaa, katson elokuvaa tai luen kivoja blogeja. Daa!

  Ihkuu viikonloppua sulosääriä tuijotellen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä vain tuijoteltiin rasvattuja sääriä koko viikonloppu, aah ja ooh ;D (Tai sitten ei...)

   Luulen, että suurin osa noista säästövinkeistä (älä osta kallista kahvia, jätä kallein viineri ostamatta ja osta kaupasta 50 sentin pulla jne...) on tarkoitettu noille tyhjäpäille omien sääriensä tuijottelijoille :D Ei kai niitä kukaan normaalijärjellä varustettu voi ottaa tosissaan. Silti ne mua ainakin ärsyttävät suunnattomasti, kuten mitkä tahansa itsestäänselvyyksien latelut. Taas nuo "säästä 500 euroa kuussa, niin kas, susta tulee varakas" ovat ärsyttäviä muuten vaan, koska ei vaan kaikilla ole mahiksia tuollaiseen...

   Hyvää ja hehkeää uutta viikkoa Tuijalle! <3

   Poista
 2. aikauhhia! naurukohtaus - koska muuhun ei enää pysty.

  Siksi varmaan onkin korppuinen, kuiva ja ikääntynyt iho, kun vain istun lukemassa, enkä hivele katseellani sorjia sääriäni.
  Saatan pistää vahvaan harkintaan ko merkin käytön, vaikka se on ollut vuosia yksi vakimerkkejäni...

  Ja tiätty pistäisin tilille 500, jos olisi sen verran löysää.
  Joku talousguru voisi tulla mielihyvin neuvomaan, miten minun tuloistani tuupataan sen verran sivuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt vaan kuule ne kirjat hiiteen ja tuijottelet itsesi hehkeäksi ja rasvailet koipiasi kaiket illat ;) Ja juu, mullakin ollut ko. putiikin rasvoja pitkään, mutta ehkei se olekaan mua varten. Kun en tajunnut, että koipien rasvaus (ne pari kertaa kuussa, jolloin sen muistan) ja lukeminen sulkevat toisensa pois...

   Ihanaa viikkoa, rasvan kera tai ilman <3

   Poista
 3. Juu ja hohhoijaa. Jos tienaa niin, että on mistä laitella sivuun, niin mikäpä siinä, laittakoot. Mutta tällainen perusduunari, ja nyt sitten opiskelija, ei todellakaan pysty. Olen viime aikoina koittanut nipistellä jemmatilille rahaa, ihan vaan sitä silmällä pitäen, että kohta se tiukka aika sitten todella koittaa opiskelun takia, mutta valitettavasti sieltä jemmoista on aina sitten kuun lopussa joutunut tiristelemään... Mielestäni olen aika säästäväinen tyyppi, tai siis sanotaan niin, että en ole tuhlaavainen. Mutta elämä vaan maksaa. Nyt mun opiskelujen takia autoilu lisääntyy aika roimasti, joten bensakulut kasvaa. Että öö, mistähän sitten säästäisi... Mussutan kyllä miehelleni säännöllisesti, että tuo tupakointi on turhan kallis harrastus, mutta siitä se ei valitettavasti aio luopua. No, hän tehköön sitten töitä sen verran, että kessunsa kuittaa sillä. Itse en muuten olisi todellakaan valmis säästämisen takia tekemään vapaa-ajallani yhtään enempää töitä! Mieluummin enemmän vapaata ja pienemmät tulot!!

  Ja tuo rasvamainos... voihan syvä huokaus.

  Mutta hei, hauskaa viikonloppua sulle! Nyt mä viimeinkin pureudun opiskelutehtävien kimppuun..... olen niitä sujuvasti vältellyt tekemällä kaikkea muuta, kuten esim lukenut blogeja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla vähän sama homma. On jemmatili, jolle yritän nipistää rahaa jokusen kympin silloin, jos pystyy. Aina ei pysty ja joskus sieltä jemmasta on pakko ottaa rahaa autoremppoihin sun muihin. Eli aikalailla plus miinus nolla. Eipä ole kymppitonneja siellä jemmassa näkynyt, vaikka elänkin suht järkevästi ja säästellen... Ison osan vie auto, vakuutukset ja lasten harrastukset - sen normielämän lisäksi.

   Sikälikin tuo säästövinkki oli mielestäni huono, että eiköhän ne hyvätuloiset joka tapauksessa ymmärrä säästää, ihan ilman jonkun ulkopuolisen vinkkejäkin... Jotenkin en pidä tästä nykymediasta ja sen jutuista, joiden lähtökohtana tuntuu olevan, että ihmiset ovat niin turkasen tyhmiä, että niille pitää joka ikinen perusasiakin kertoa. Mutta eihän se niin mene - on meillä ihmisillä sentään vielä aivot. Kai.

   Tsemppiä sinne opiskeluihin ja hatunnosto, että uskalsit aloittaa jotain uutta! :) Kivaa viikkoa <3

   Poista
 4. Enpä minäkään lämmennyt noille säästövinkeille. Kahvia en juo ollenkaan. Nyt muutama kuukausi mennään mun osalta niin pienillä tuloilla, ettei tosiaan ole mitään mistä sivuun laittaa. Eikä näiden kuukausien jälkeenkään perhepäivähoitajan palkalla paljon leveillä tai säästetä. Ja koppuraisen kuivasta ihosta voi päätellä, että kädessä on useammin kirja kuin rasvapurtilo.

  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin ilmeisesti kädessä on liian usein kirja, eikä se rasvapurkki. Saati, että olisin tuijotellut koipiani. Sen verran on nimittäin taas kuiva iho ja varmaan säärikarvatkin tökkäis silmään, jos yrittäisinkin jalkojani ihaillen katsella :D

   Mukavaa uutta viikkoa Minnalle! <3

   Poista
 5. Otitpa mielenkiintoisen aiheen esille. Olen näitä säästtövinkkejä joskus lukenut ja ne kyllä aliarvioivat tavallista lukijaa. Ja joskus hymyilyttävätkin.
  Ja tuo Nivea -juttu. "Mihin tarvitaan kirjaa, kun voi keskittyä ihailemaan kaunista ihoa?"
  Apua! Minä en jaksaisi vanhenevaa ihoani ihailla laisinkaan. Paljon mieluummin keskityn kirjaan tai elokuviin. Ja someen. Olipa typerä mainos Nivealta!
  Kiitos mainiosta jutusta ja aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nivea veti kyllä ihan alta lipan tuolla mainoksella. Olivatkin sen viikonlopun aikana poistaneet kaikessa hiljaisuudessa. Mutta vähän tyhmästi toimittu sekin... Enkä tiedä kuka ihmeen vitsinikkari noita mainoksia oikein keksii? Ei ilmeisesti ainakaan ole itse koskaan lukenut muuta kuin rasvapurkkien kylkiä...

   Minulle kirjat tulevat aina menemään ohi rasvapurnukoiden, olkoonkin sitten niin, ettei ihossa ole mitään erityisen ihailtavaa :D

   Mukavaa uutta viikkoa & iloa ja aurinkoa! <3

   Poista
 6. Ah kipinää ja asiaa. Juu mistäs säästät, jos säästät jo. Nivea nyt on toki vain fiilismainos, mutta hei haloo, Nivean voitelema iho on kuitenkin aika perus ja mies sitä joskus kuiviin koipiinsa lääppii, siitä hetkestä on ihon tuijottelu ja sitä kautta nirvanaan vaipuminen kaukana. Oli ihana postaus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Juu, ei tosiaan nyt ihan nirvanaa ole täälläkään koettu Nivean voiteita koipiin lääppiessä... Että sikäli mieluummin valitsen sen kirjan. Ja luulenpa, että olipa voide mikä hyvänsä, niin silti valinta kallistuu sen kirjan puoleen.

   En tiedä mikä lie aivopieru Nivealla oikein käynyt... Olisivat nyt mieluummin mainostaneet ajatuksella, että koipien rasvailun jälkeen on ihanaa antautua hyvän kirjan pariin, kun koppurat koivet eivät kutise. Mutta että tuollainen vastakkainasettelu, joka olettaa, että nainen on tyhjäpää, jolle riittää omien jalkojen ihon ihailu. Huhheijaa :D

   Ihanaa viikkoa Tiiuskalle ja iloa arkeen! <3

   Poista
 7. Mua niin ärsytti noi ssästövinkit....musta ne olivat suorastaan vitsi. Sitä paitsi en koskaan tilaa lattea, koska se on ihan hullun kallista.

  Muiskuja ja rentoa viikonloppua Nivea säärillä tai ilman <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua kanssa niin korpeaa nuo kaikenmaailman höpsöt säästövinkit. Kenelle ne oikein on tarkoitettu? Aivottomille? Tai sitten rikkaille (joiden ei oikeasti edes tarvitse tietää mitä säästäväisyys tarkoittaa)?

   Täällä meni viikonloppu ilman rasvoja (unohdin), mutta hyvinpä sitä selvisi ilmankin :D

   Loistavaa uutta viikkoa, ystäväiseni! <3

   Poista
 8. Jestas! :) Tosiaan, säästäisihän sitä mielellään isojakin summia, jos se olisi mahdollista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No äläpä muuta sano. Jos voisin, niin mielelläni pistäisin sivuun vaikka tonnin kuussa. Mutta kun ei voi, niin tyydyn naureskelemaan näille vinkeille :D

   Kivaa viikkoa! <3

   Poista
 9. Otsikko on ihan täydellinen!
  Luin tuon saman säästövinkin ja pikkaisen otti pannuun. Todellakaan näillä palkoilla ei ainankaan perheellinen laittele 500e tai pienempiäkään summia säästöön, niillä ihan eletään.
  ja jos haluun juoda kerran kuussa pareeman teen tai kahvin pullan kera, jossain ravintolassa niin teen sen. Se kahden euron säästö mikä siitä tulee ei varmasti hetkauta suuntaan tai toiseen.

  Täytyykin hakea Nivea kaapista ja alkaa tuijotella sääriä ;)

  Muksaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan sama juttu täälläkin. Aikana ennen lapsia sain tiukalla elämisellä jotain sivuun ja osittain niillä säästöillä kustannettiin meidän häät (silloin joskus muinaishistoriassa). Nyt menee rahat tosiaan elämiseen, laskuihin, lainanmaksuun, autoon, lasten harrastuksiin, mitä näitä nyt onkaan... Säästöön jos jotain jääkin, niin seuraavassa kuussa se taas hupsahtaa johonkin muuhun enemmän tai vähemmän pakolliseen...

   Mutta muistetaan tuijotella sääriämme ;) Hyvää uutta viikkoa! <3

   Poista
 10. Vai, että naiset urakalla silosääriään tuijottelemaan!? Se näissä jutuissa on pelottavaa, kun aina ei voi olla varma, että onko kyseessä vitsi. Tänä päivänä kun on todellakin okei olla lukematta lehtiä, kirjoja tai muutenkin olla sivistämättä itseään, kunhan sen sijasta treenaa vatsalihaksiaan tai pyllyään. Siitä se onni urkenee, kun on muhkea peba.

  Nuo ihan höpöhöpö-säästövinkit eivät palvele ketään.

  Luulin pitkään kommentoivani samaa artikkelia rahasta bloggaavasta Juliasta, kunnes avasin sinun linkkisi. Minä nimittäin luin jutun samasta naisesta Hesarista
  http://www.hs.fi/elama/art-2000005328132.html

  Minusta taas tuo artikkeli Hesarissa rahasta kirjoittavasta bloggaajasta oli mielenkiintoinen, koska Suomessa ei puhuta rahasta julkisesti juurikaan. Siksi minulle kaikki jutut, joissa tavalliset palkansaajat puhuvat rahasta ovat tervetulleita. Minusta bloggaja on kyllä sisäistänyt etuoikeutetun asemansa, koska pystyi säästämään noin paljon kuukaudessa ja oli myös tuolloin perheetön. Minusta on kuitenkin hienoa, että joku puhuu säästämisestä. Yleensähän vaan tuodaan esille kuluttamista.

  Some ja naistenlehdet elävät kulutuksesta. Sen kyllä huomaa jo noiden artikkelien erostakin. Siinä missä Hesari kirjoittaa laveasti rahasta puhumisesta ja Julian motiiveista niin Me Naiset typistää homman kehnoiksi säästövinkeiksi. En ole blogia vielä lukenut, mutta Hesarin perusteella sain siis käsityksen, että kyse on enemmänkin rahasta avoimeisesti puhumisesta kuin minkään hyvien säästöneuvojen jakamisesta. Pitänee tutustua blogiin ja tehdä samalla laatuanalyysi naistenlehden vs. sanomalehden journalismista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin luin myös Hesarin jutun ja se oli kyllä paljon parempi. (Silti ärsyynnyin vähän.) Rahasta ja tavallisen ihmisen rahankäytöstä on kyllä ihan mielenkiintoista lukea. Vaikka tavallaan koen, ettei siitä silti itselleni omakohtaisesti ole isompaa apua. Käytän rahaa varsin maltillisesti ja yritän nipistellä säästöön silloin kun pystyn, mutta valitettavasti ne jemmat joutuu ottamaan käyttöön aina jossain vaiheessa.

   Itse olen jotenkin kasvanut siihen, että rahasta ja esim. omasta palkkatasosta ei ole soveliasta puhua - se oli kai sitä 70-80 -luvun häveliäisyyttä. (Ei silloin huudeltu poliittisista suuntautumisistakaan tai muutenkaan tunnustettu julkisesti juuri mitään.) Jos itse pitäisi kertoa oma palkkansa julkisesti, niin en tiedä uskaltaisinko. Tulisiko jokin leima tai joutuisiko lokeroiduksi tietyn tasoiseksi ihmiseksi..? En tiedä. Mielenkiintoisia aiheita ja ajatuksen pyörittelyjä raha-asiat silti ovat :)

   Kivaa viikkoa Kepposkalle! <3

   Poista
 11. Ohhohps 10000e säästöön... selvä juttu ;). Joo taitaa muutama nolla jäädä tekemättä tuosta säästöhommelista.

  Mukavaa viikonloppua Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kuule heti säästelemään vaan, niin äkkiäkös taas lentelee lomille vaikka minne ;) Itse sain juuri säästöön peräti 100€ (ei ollut vielä lapsosen ip-kerhosta laskua tässä kuussa), mutta ensi kuussa se ja moninverroin enemmän raksahtaakin sitten autoremppaan. Että se siitä :D

   Poista
 12. Onneksi olen kulkenut se kirja kourassa tai useammin kamera ja olen täysin tietämätön mistään säästövinkeistä. Eipä ole mistä sästää kiito kikyn ja muiden megaääliöväläysten...
  Mutta kun oikein miettiin, niin kyllä varmasti joku tsiikaa nyt jalkojaan ja jättää sen kirjan lukematta (koska ei ole ikinä ennekään yhtään kirjaa lukenut) mutta lukee some-päivityksiä ja samallahan voi teitty ottaa kuvia niistä kintuistaan ;)
  Mä säästän nyt kun jätän ostamatta tuon nivean rasvan.

  Nautinnollisia lukuhetkiä viikonloppuusi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin taidan ensi kerralla jättää niveat ostamatta ja säästän nekin roposet kirjaan. Tai mieluiten lainaan kirjastosta, niin ei tarvitse maksaa mitään :D Voin ehkä sitten lukemisen lomasta katsella karvaisia ja laikukkaita koipiani ja todeta, että on se kirja kumminkin aika paljon viihdyttävämpi :D

   Mukavaa viikkoa ja tsemppiä arkeen! <3

   Poista
 13. Ihan parhaan otsikon takana oli ihan paras postaus. Siis miten minä olenkaan ollut niin pöljä etten ole älynnyt laittaa joka kuukausi säästöön tuota viittäsataaeuroa?? Tai vaikka tonninkin voisi laittaa, ihan helposti. Kaikkihan me voidaan laittaa saastöön tuollainen pikkusumma. Voi luoja mistä noita säästövinkkejä satelee.
  Mitä taas tulee siihen ylikalliiseen kahviin, tosiaan jos sen kerran kaks kesässä ostaa niin ei sillä suuria säästöjä tehdä. Huoh
  Pidetäänkö meitä ihmisiä ihan tyhminä?
  Mistähän sitä muutes ihminen saisi vielä sen toisen työn vapaa-ajalle ja siihen kaikenlisäksi virtaa, ensimmäinenkin vie kaiken muhun itsestäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, sitähän se säästäminen on, että ihan vaan laittaa ne rahat säästöön, daa! :D Minusta myös tuntuu, että meitä ihmisiä tosiaan pidetään melko tyhminä, kaikkien noiden hömppävinkkien ja juttujen perusteella...

   Onkohan se muuten säästöä, että kun duunissa saa ilmaiseksi juoda kahvia, niin juo sitä sitten oikein litratolkulla, kun kerran ilmatteeksi saa..? Taidankin mennä santsaamaan!

   Tsemppiä ja iloa viikkoon Nannille! <3

   Poista
 14. Kiitos nauruista. :D Tuo mainos oli kyllä outo, onneksi vedettiin pois. Aurinkoista uutta viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, hyvä että vetivät sen mainoksensa pois. Mutta aika mauton ja huonosti arvioitu kaiken kaikkiaan... Mitä ihmettä he oikein ajattelevat nykynaisista??

   Iloa ja virtaa viikkoon! <3

   Poista
 15. Mahtava postaus, kiitos!:D Jossain vaiheessa ärsyynnyin niin paljon iltapäivälehtien tyyliin, että lopetin kokonaan niiden lukemisen. Täytyisi varmaan palata tuohon lakkoon, sillä niistä ei kyllä oikeasti saa yhtään mitään, ajan hukkaa kerta kaikkiaan!:/ Enemmän se selailu onkin ajan tappamista, ja samalla on sitten pula ajasta, ihan pöllöä!

  Täytyy varmaan ryhtyä laittamaan 500 syrjään joka kuukausi, niin pääsis edes ens kesänä kunnon reissuun. Tässähän on aikaa niin paljon aikaa, että kassassa pitäisi olla 4000-5000 ennen sitä.;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mäkin taidan ryhtyä säästämään oitis. (Kai voin jättää sitten parit laskut maksamatta??)

   Mä luen toisinaan kahvitunnilla noita iltapäivä- ja muita pöhkölehtiä. Lähinnä niistä jutuista saa hyvää naurunaihetta ja huumoria. Kiva naureskella työporukalla, että kiesus taas näitä otsikoita ja juttuja :D

   Mukavaa viikkoa Taina! <3

   Poista
 16. Loistavat kannanotot tärkeisiin asioihin. Minä bongasin tänään Ukkolan blogitekstin: "Lopettakaa suomalaiset ruikutus ja menkää töihin!" Että joku voi kirjoittakin jotain tuollaista. Tuskin täällä olisi työttömiä jos se noin helposti kävisi. Että inhotti!

  VastaaPoista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall