torstai 3. elokuuta 2017

Kun naisen jättää yksin kotiin...

Kun naisihmisen jättää muutamaksi päiväksi yksin kotiin, voi varautua siihen, että pian sohvat, lipastot, pöydät ja koko huusholli on uudessa järjestyksessä. Eli lyhyenä vinkkinä tuttua järjestystä rakastaville miehille (jotka ette kylläkään lue tätä blogia): pysy aina kotona ja vahdi lempisohvasi paikkaa sillä visusti istuen.

Minulla siis alkoi arki, mutta mies ja lapset ovat saaneet kölliä vielä alkuviikon maalla. Tarkoitukseni oli ottaa työpäivien jälkeen lunkisti - uppoutua sohvan ja Netflixin uumeniin, lipitää ämpärillisiä maitokahvia (tai siideriä) ja olla muutenkin kuin ellun kana.

Mutta kuinkas kävikään. Jokin kysymysmerkki ilmestyi pääni päälle ihmetellen, että onko meillä pakko olla tämän näköistä? Kun aina marmatan siitä, että meillä on urpon näköinen koti, niin voisiko asialle tehdä jotain? Eli ei kun matot rullalle, pyyhemyttyjä huonekalujen jalkojen alle ja rymsteeraus käyntiin.

Hieman muuttunut järjestys

Parin tunnin reuhtaamisen jälkeen olin tyytyväinen uuteen järjestykseen, mutta tietenkin huomasin joukon uusia epäkohtia. Plus ne ennestäänkin tiedossa olleet ärsytykset kuten eteisen ikuinen kenkäkaaos. Eli seuraavana päivänä auto kohti Ikeaa. Olin hirveän tyytyväinen, kun löysin eteiseen kenkäkaapit ja vieläpä paremmat ja halvemmat, joita olin etukäteen katsellut. Toki mukaan lähti myös pari muuta juttua, muttei ihme kylläkään yhtäkään tuoksukynttilää, servettipakkausta tai pikkunättiä kippoa, joita normaalisti on 'pakko' saada.

Eilen illalla otin ruuvimeisselin kauniiseen käteen ja sitten vain kenkäkaappia kasaamaan. Kaikki meni melkein kuin Strömssöössä, mitä nyt yksi osanen meni väärään kohtaan ja sitä rataa. Mutta siinä missä menetin yhdet valmiit ruuvinreiät - jotka loistavat nyt etusokkelissa, krhm - niin käytin naisellista kiukkuenergiaa ja junttasin ruuvit läpi silkalla tahdonvoimalla :D  Mihin kaikkeen sitä nainen pystyykään, jos sattuu haluamaan. (Miksiköhän tämän kaltainen luja tahto ei ulotu työelämään tai muuhun kunnianhimoiseen, kysyn vaan?)


Tänään pitäisi kasata toinen samanmoinen kaappi. Ja ostaa eteiseen uusi matto, koska vanha ei enää mahdu. Ja sitten yrittää taltuttaa kodin totaalikaaos ennen kuin perheen miesväki palaa. Ja ja ja... Sikäli ongelmallista tällainen rymsteeraus, että se näköjään johtaa loputtomaan noidankehään - kun  yhden tavaran siirtää toiseen paikkaan, pitää sieltä toisesta paikasta siirtää tavarat kolmanteen ja niin päin pois.

Olen kieltämättä hieman pöllämystynyt tästä yllättävästä sisustusinnosta. Minä kun olen aina ollut jokseenkin sisustuksenvastainen ja ajatellut, että kun jonkun huonekalun kerran johonkin laittaa, niin siinä se on ja pysyy maailmanloppuun asti. En muutenkaan ole lämmennyt kodin puunaamiselle tai ylenmääräiselle laittamiselle. Laiskanpulskeana olen mieluummin käyttänyt vapaan aikani ihan muuhun.
 
Sikäli tämä hetkellinen innostus on kylläkin tervetullutta, että kotonahan tulee väkisinkin vietettyä varsin paljon aikaa, joten olisihan se mukavaa, jos siellä viihtyisi mahdollisimman hyvin. Ensi kerralla kuitenkin muistan järjestelystä aiheutuvan kaaoksen ja lähestyvän burn outin, kun saan päähäni "ihan vähän vaan järjestellä". Ei tästä seuraa kuin ylirasitus, hirveä tuskanhiki ja ammottava aukko budjettiin.
  
Mielenkiinnolla myös odotan, mitä muu perhe ja erityisesti toinen aikuisjäsen tykkää kodin uudesta järjestyksestä. Odotan vähintään aplodeja, punaisia ruusupuskia ja magnum-pullollisia kuohuvaa. Varaudun kuitenkin ostamaan skumppani *) ihan itse ja kuuntelemaan ihmettelyä siitä, että miksei enää mikään löydy sieltä, missä se on aina ollut ;)


*) Toim. huom. Kuinka monessa postauksessa EI ole mainittu skumppaa? Parhaiten vastannut saa palkinnoksi valitsemansa kuohujuoman omalla kustannuksellaan.

26 kommenttia

 1. :)
  minulla on muuten pelottavan usein samanlainen harrastus: kun mies on poissa, sisustushiiret hyppivät pöydällä. Minua onneksi vähän rajoittaa se, ettei fillarin tarakalla kovin kummoisia huonekaluja kuljetella.

  Ehdotan vahvasti että ostat ne ruusut ja skumpat valmiiksi kaappiin, ja kun miekkonen tulee kotiin, hyppäät sen kaulaan, huudat että yllätys! ja nyt kilistetään! ja tässä mulle kukkia!
  Jalat alta siltä, kertarykäisyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vihjeestä :) Olinkin sen verran kaukaa viisas, että ostin skumpan ihan itse. Lisäksi ryhdyin vielä säästökuurille ja jätin kukat ostamatta. Pitää venyttää penniä, että saa vielä muutamat sisustusjutskat hankittua - kunhan nyt ensin toipuu tuosta taannoisesta kodinlaittourakasta...

   Poista
 2. Voi että miten mahtava into siellä onkaan menossa :) Ja hurraa: Ikeasta ei lähtenytkään mitään pikkutavaraa mukaan.

  Meillä tapahtui myös "eräänä päivänä takkahuoneessa", kun mies ei ollut kotona. Odotin suurta aviokriisiä, mutta kävikin onneksi niin että mies oli tosi tyytyväinen ostokseen, eli uuteen sohvaan. Toivottavasti teillä käy samoin. :) Kenkäkaappi selkiyttää tilaa tosi kivasti, koulutusta vaan miten kengät sinne asetellaan ;)

  Ihanaa iltaa sinne puss <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin kävi niin, että mies oli tosi yllättynyt ja tyytyväinen.
   Tosin mulla nyt taisi tulla ihan ikuisuusprojekti tuosta pikku järjestelystä. Nyt pitäisi vielä mennä uudelleen Ikeaan ja hankkia vielä kolmaskin kenkäkaappi yhteen toiseen kohtaan huushollia. Ja järjestellä kaappeja oikein huolella. Katsotaan sitten joskus vuonna 2025 jos kämppä olisi taas ojennuksessa :D

   Kivaa uutta viikkoa!

   Poista
 3. Tiedän niin tuon tunteen. Itsellä lähinnä tuota sisustusvimmaa aiheuttaa jo pelkkä imurointi. Joskus alan vain "pikaisesti" imuroimaan ja pian humaan vaihtelevani verhoja ja sängyn paikkaa ja ja ja....
  Siinä sitä on lapsilla monesti yllätystä kun he tulevat kotia ja huone on saanut ihan uuden ilmeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on joskus takavuosina käynyt noin. Että on alkanut ihan vaan vähän alkanut imuroida ja sitten jonkun ihme mutkan kautta päätynyt järkkäilemään valokuvia albumeihin tms :D Nykyään harvemmin iskee mitään sisustus- tai järkkäilyinnostuksia. Tuosta taannoisesta inspiksestä oon kyllä kiitollinen. Koti on nyt oikeasti paljon kivempi :)

   Poista
 4. Hattua nostan sinulle kyllä inspiraatiostasi 😊 Minulle tuppaa käymään niin, että kun on omaa aikaa niin valitsen sen sohvalla köllöttelyn 😉 vaikka kuinka olen suunnitellut tekeväni yhtä ja toista. Sitten päätänkin vaan aina olla ja nautiskella hiljaisesta talosta ja omista aikatauluista. Työt ehtii tehdä muulloinkin.
  Käy vaan ostamassa se skumppa ja ne kukat - yllättyy mies ja sinä voit palkita itsesi ahkeruudestasi 😀
  Mukavaa viikonloppua!

  Terv. Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin piti oikeasti vain köllötellä sohvalla, mutta sitten kuului korvien välistä jokin 'naks' ja eikun hommiin :D Sikäli hyvä, että tuli nyt tehtyä, kun kerrankin sai rauhassa huseerata eikä ollut kukaan pomppimassa jaloissa tai ihmettelemässä, että mitähän tästäkin nyt tulee...
   Skumpat täällä tosiaan jo juotu ;) Kukat jätin ostamatta, kun yritän vähän venyttää penniä kaikkien hankintojen jälkeen. Siinä onkin varmaan seuraava projekti - saada rahat riittämään kaikkiin tuleviin pakollisiin juttuihin...

   Kivaa uutta viikkoa! :)

   Poista
 5. NO kuten jo naamakirjassa taisin kommentoida, täällä siivous- ja sisustusmopo karkasi ihan täysin, kun piti vain siivota ja järjestellä kotoa muuttaneen Likan huonetta...lisäkohteeksi joutui myös olohuone, minun työhuone ja lopulta varastokin...ja huomenna pitää mennä Ikeaan, kun mies sanoi, että olohuone näyttää kivalta, mutta nyt jotenkin kolkolta, kaipaa kuulema jotain :) Ai niin mies joutuu lähtemään mukaan, koska avasi suunsa ja epähuomiossa ehdotti ;D
  Mukavaa viikonloppua rumsteerauksen keskelle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sullakin hyvä esimerkki siitä, miten siivouksesta voi lähteä liikkeelle melkein loppumaton ketjureaktio :) Meillä vähän sama homma... Kaapit menevät nyt mullin mallin ja kaikenlaista järkkäilyä on edessä vielä paljon. Syödessä näköjään nälkä kasvaa, eikä enää halua tyytyä siihen, että systeemit on vähän mitä sattuu. Olisihan se kiva ne kaapit ja tavaroiden säilytykset saada aikuismaiselle tasolle, eikä halua enää tyytyä 'väliaikaisiin' opiskelijakämppämäisiin ratkaisuihin :D

   Mukavaa alkanutta työviikkoa! :)

   Poista
 6. Oi mikä mahtava inspis ja kivan näköinen lopputulos! Mulla tuppaa jäämään inspikset kesken....alku on aina lupaava mutta sitten sohva/laiskuus iskee....

  Muiskuja viikonloppuun <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muakin olisi sohva houkutellut jo melko pian, mutta pakko oli reuhata loppuun, kun olin jo sekoittanut huonekalut keskelle lattiaa :D Nyt hetken hengähdän (ja odotan seuraavaa tiliä) ja sitten pitäisi taas vähän reuhata... Phuuh :D

   Kivaa viikkoa muru!

   Poista
 7. Sinä se sait ihanan inspiraation noin yksinäisten iltojen iloksi! Mä olen kyllä sellainen sisustaja, että kun tämä on tähän kerran laitettu, niin tässä se saa sitten olla. :) Enkä ole juurikaan tavaroiden paikkoja vuosien saatossa muutellut. Saas nähdä kuinka käy, kun mökkiremontti saadaan käyntiin. Voi olla, että iskee kotiinkin ihan uudet tuulet. Tuskin!
  Toivottavasti miehesi lukee tämän ja ymmärtää mitä häneltä kotiin tullessa odotellaan :).
  Ihanaa viikonloppua "uudessa" kodissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olin tosiaan yllättynyt moisesta sisustusinspiraatiosta - harvinaista herkkua meikäläisellä :) Lopputulos - vai pitäisikö sanoa välitulos - on aika kiva ja mieskin oli tosi tyytyväinen. Skumpat ostin ihan itse, mies kun ei sellaista ehkä tajua. Kukat jätin kauppaan odottamaan syksyn pimeitä. Silloin ehkä tarvitsee enemmän noita pieniä piristysruiskeita :)
   Mukavaa viikkoa!

   Poista
 8. Jos tuollainen inspiraatio iskee, se kannattaa ehdottomasti hyödyntää!!

  Saisi iskeä minuunkin tuollainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kyllä tuli hyödynnettyä tää inspis ihan big time. Haittapuoli on se, että vaikka inspis meni jo ohi, niin jonkinlainen pakko olis jatkaa järjestelyä. Nyt on nurkat täynnä rompetta niiltä vanhoilta paikoilta. Tiedossa uusi reissu Ikeaan... :D

   Poista
 9. Puuskat on ihania. Etenkin kun ne on harvinaisia!
  Hyvää työtä. Saako ennen jälkeen kuviakin et tajuis mitä oot tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, enpä ottanut ennen-kuvia :( Jälkeen-kuvia noin teoriassa olis otettavissa, jos nyt löydän jutun juurta aiheesta. Mutta siis pähkinänkuoressa: siirsin kolme huonekalua täysin uusille paikoille. Ruokapöytä toisin päin ja pikkuisen eri kohtaan. Plus sitten se eteisen mylläys, jossa yksi vanha kamala kenkähylly lähti veks ja tilalle tuli kaksi siistiä uutta kenkäkaappia. Lisää tapahtuu, kunhan jaksan (eli ehkä vuonna 2030). Kauhee ruljanssi enkä suosittele :D

   Poista
 10. Minulle käy aina just noin! Sisustukseen saa uppoamaan uskomattomsn paljon aikaa, energiaa ja rahaa. No, hukkaan se ei mene, sillä viivtyisässä kodissa on ihana olla.
  Sain just kuopuksen huoneen rempan valmiiksi ja jo löytyi heti seuraava projekti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon, että minulle kävisi useamminkin noin, että iskisi kodinlaittoinspiraatio :) Yleensä olen sillä saralla melko aikaansaamaton ja laiska (tai sitten ei vaan ole tarpeeksi aikaa ja tahtotilaa). Mielessä on kyllä koko ajan kaikenlaista, mutta se toteutus yleensä vaan uupuu. Ihailen kaikkia kodinlaittajia, jotka jaksavat panostaa ja lopputuloksena on nätti ja viihtyisä koti :)

   Poista
 11. Haha, ihana tuo kuva, jossa on kaappi ja lonkerotölkki!

  Kuten uhosinkin, ekaa kertaa varmaan ikinä minä EN ole siivonnut enkä rymsteerannut yhtään, vaikka perhe on poissa. Tuntuu eksoottiselta! Sen sijaan olen käynyt töissä, urheillut, käynyt lukupiirissä, käynyt leffassa, tavannut ystäviä ja kilistellyt skumppalaseja.

  Virkistävää vaihteeksi. Porukka palaa kotiin huomisiltana. Saapa nähdä, pistänkö kuitenkin aamulla hihat heilumaan vai maltanko mieleni. ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asennusjuoma olla täytyy ;) Eikös miehilläkin ole aina remppakaljat.
   Hyvä päätös olla rymsteeraamatta ja reuhaamatta. Omat kivat jutut on tärkeitä ja niille harvemmin on riittävästi aikaa. Iso peukutus täältä noille kivoille aktiviteeteille! :)

   Poista
 12. Ihana inspis, tulispa mullekin! Kämppä huutaa kaaoksen partaalla, loma loppuu, enkä saanut mitään paikkaa selvittyä vaikka tarkoitus olikin... onko nuo kenkäkaapit minkä korkuisia?

  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo ostamani kenkäkaapit olivat Ikean Bissa-mallistoa. Mitat olivat: lev. 49 cm, syv. 28 cm ja kork. 93 cm.
   Mun pitäisi vielä ostaa yksi semmoinen yhtä laatikkoa korkeampi malli toiseen paikkaan. Lonkeroa lisää luvassa siis ;)

   Kivaa viikkoa!

   Poista
 13. Tämä naisihminen on ollut paljonkin yksin kotona tänä kesänä, mutta eipä ole tullut tehtyä oikein mitään järkevää. Maalit on odottaneet seinillä pääsyä huhtikuusta alkaen 😳 Jospa sitä ns. normiarjen alkaessa ja kavereiden inspiraatiohepuleista vähän inspiroituis itsekin.

  Ihanaa viikkoa ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä aina voi olla inspiroitunut ja touhukas. Aikansa on sillekin, ettei saa aikaiseksi, mutta satsaa aikansa johonkin muuhun. Mulle noita inspiksiä sattuu tyyliin kerran kymmenessä vuodessa. Vielä pitää vähän tsempata, että saa loputkin kamat parempaan ojennukseen. Ja olisihan noita vaikka mitä projekteja, mutta pitänee ottaa pala kerrallaan :)

   Mukavaa uutta viikkoa!

   Poista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall