keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

Lomaraportti 3/3

Viimeinen lomaviikko käsillä. Työn alkaminen hiipii lähemmäs samaa tahtia kuin luvatut helteet lipsuvat kauemmas (ja latistuvat ilmeisesti nippanappa 20 asteeksi ja vesikuuroiksi). Että johan sitä näin kesäisen ja mahtavan sään myötä joutaakin pian kömpiä takaisin töihin... (Juu,pessimismi ja huono sarkasmi ovat toinen nimeni 😉 )Viime viikolla kului pari päivää Hämeenlinnassa kylpylässä. Samalla tuli tsekattua linna, vähän Aulankoa ja tietenkin se paras osuus: valmiit aamupalapöydät. "Yllättäen" olin syömässä aina pisimpään, kun muut olivat jo kyllästyneet.

Kylpyläreissun iloinen ylläri oli se, että veden kanssa superarka ja uimakoulun "reputtanut" kuopus oppi sukeltamaan ihan omia aikojaan. Tyyppi oli niin ylpeä ja tyytyväinen uudesta taidostaan, että itsekin hyrisin ilosta.Aulangolta.

Hämeen linnaa.

Hotellireissun jälkimainingeissa suuntasin poikien kanssa mökille Päijäntelle, lapsuuden maisemiin isäni mökille. Viiden yh-mökkiyön jälkeen voin sanoa, että äitiyden paino tuntuu raskaalta viitalta harteilla. Hiljaisuus ja omat hetket ovat olleet kortilla ja hermot tiukalla. Miten olenkaan kaivannut sitä, että olisi niitä verkostoja vähän tiheämmässä. Kun lasten kanssa on 24/7 ja yksin voi poistua korkeintaan huussiin tai 15 minuutin minilenkille, niin tietää kaipaavansa omaakin aikaa.

Olen myös potenut huolta ja surua läheisen takia. Ei ole helppo katsoa, kun askel lyhenee ja kunto huononee. Vuodet vierivät ja tuntuu kipeältä ajatella kaikkea tätä... Kunpa voisi palata hetkeksi taaksepäin ajassa - jonnekin lapsuuden päiviin, kun kaikki oli auringonpaistetta, mustikkapiirakkaa ja huolettomuutta.

Seuraava etappi on pyykkilastien pyöritys kotona, uudet pakkaamiset ja roudaamiset sekä suunta toisaalle maalle. Työkuntoon pääsemiseen tarvittaisiin K18-loma jossain huopatossutehtaalla, mutta joutunen tyytymään viinipulloon ja kilon irtokarkkipussiin ;)

Vielä pienen tovin hengittelen tätä lapsuuden järvi-ilmaa ja yritän pakata mieleeni jotain eteenpäin kantavaa ja voimia antavaa.

Hyviä heinäkuun vikoja päiviä ja kepeitä tuulia!  <3

14 kommenttia

 1. Kauniita maisemien äärellä olet lomahärdelliä pyörittänyt. Tännekin kelpaisi sellainen K-18 latautumisloma ;) Nämä säät eivät ole mökkeilyä suosineet ja meilläkin lapset hyörivät levottomina ja nahistelevat keskenään. Ihan hirveän nopeasti kolme viikkoa on kulunut - yksi hujaus vaan :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja täällä 4 viikkoa tuntuvat menneen ihan hetkessä. Ylihuomenna taas toimistolle ja ikuisuudelta tuntuvaan työpäivien putkeen. Tsemppiä meille!! Ajattelin panostaa erityisen hyviin työeväisiin, jos se yhtään toisi lohtua päiviin... ;)

   Poista
 2. Niin ne lomat aina menee melko sukkelaan. Minulla on ainakin tullut mieleen se, että miten tällaisen viileän kesän (joka ei ole oikein kesältä tuntunutkaan) jälkeen jaksaa taas taapertaa pitkän syksyn ja talven 😔 Alakulo kyllä saattaa iskeä. Mutta hieman vielä vapaata ennen kuin arki alkaa.

  Mukavaa loman loppua sinulle 🤗

  Terveisin, Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin kummittelee mielessä pelko siitä, että miten ihmeessä sitä jaksaa taas pitkän talvikauden tällaisen kesän jälkeen. Kunnon aurinko ja lämpö olisivat olleet tarpeen <3
   Tsemppiä sinnekin ja kivoja kesäpäiviä, olipa sitten töitä tai lomaa!

   Poista
 3. Vaikka säät ei oikein nyt suosineet, niin ihan parasta tuo uimataidon oppiminen ja kiireettömät valmiit aamiaiset <3 Ihana tuo mansikkakku, oijoi.

  Zemppiä töiden alkamiseen ja toivottavasti osaat nauttia lomasta viimeiseen lomapäivään asti, ettei ala työt painamaan päälle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säät on kyllä olleet ihan ankeita ja omituisen kenkkuilevia. Toivottavasti tulisi nyt edes kivoja kelejä iltoihin ja viikonloppuihin (mutta ei kiitos helteitä, koska se olisi kuin veitsen kääntämistä töihin palaavien haavoissa :D )

   Kiito tsempeistä, niitä tarvitaan! Sinnekin kivoja hetkiä <3

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. K-18 loma tänne myös! Viimeistä lomaviikkoa viedään ja jotenkin ihan liian nopeasti on aika mennyt. Mukavia viimeisiä lomapäiviä! Kai tällainen lasten kanssa 24/7 olo kasvattaa henkisesti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko ajatella, että ehkä tämä lasten kanssa hermojen venyttely tekee meistä vähintään sankarittaria :D Se K18 loma kyllä ois haaveissa vielä joskus. Viikko ilman lapsia olisi superluksusta.
   Tsemppiä sinne <3

   Poista
  2. Viikko ilman lapsia! Superluksus on melkein liian laimea sana kuvaamaan moista supermegaekstraluksusta.
   Kiitos tsempeistä! Ensi viikonloppuna lähden todennäköisesti kaverin kanssa pieneen reissuun.

   Poista
 6. Kauniita kuvia ja ihanaista mökkitunnelmaa!! Nyt otat loppuloman NAUTINNON kannalta. Relaat ja hemmottelet itseäsi saunassa, juot viinikannun (pienen), herkuttelet ja imet sisääsi Suomen kesää. Sinä upea vahva nainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä neuvoja ja taidan ottaa käyttöön vaikka työpäivistä toipumiseen. Duunin jälkeen sauna päälle, sidu kylmenemään ja Netflix pyörimään :) Ehkä niillä selviää.
   Ihania kesähetkiä sinne myös muru! <3

   Poista
 7. Minulla on ollut tässä loman mittaan onnekkaasti muutama ohne Kinder -vuorokausi. Ne kyllä todella auttavat jaksamaan.

  Ensi viikolla alkavat työt, mutta saan siihenkin pehmeän laskun, kun lapset ovat viisi päivää mummolassa. Tavallaan olen mielessäni laskenut senkin viikon oikeastaan vielä lomaksi. Etenkin kun olen viikonlopun aivan yksin kotona.

  Kiitos ja ylistys todellakin isovanhemmille, jotka ovat vielä sellaisessa kunnossa, että pystyvät lapsia hoitamaan. (Vaikka asuvatkin kamalan kaukana.) Veikkaan, että tämä meno ei jatku enää vuosikausia, mutta olen kiitollinen siitä, että niin kauan kuin meillä on ollut pieniä lapsia, näin on ollut.

  Parin vuoden päästähän teinit eivät suostu enää mummoloihin lähtemäänkään, vaan ovat kotona aaaaaaina. ;-) Eikä niitä uskalla jättää keskenäänkään, joten itsekään ei voi poistua minnekään. Täytyy toden totta nauttia näistä ajoista nyt!

  Sujuvaa työhön paluuta. Toivotaan vielä paljon kauniita elokuun iltoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin saattaa ensi viikolla olla pari lapsetonta ja miehetöntä päivää. Oon kyllä niistä niin innoissani ettei oikeastaan töihin meno harmita kovin paljon :D Yksinäiset hiljaiset illat - here I come!!

   Hyvää töiden alkua sinne myös! <3

   Poista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall