maanantai 12. kesäkuuta 2017

Parga pähkinänkuoressa 1/2

Viikon loma Kreikassa on takana. Muistona on kännykän ja kameran muistikortti pullollaan ihania kuvia, rusketus ja (vielä ehkä hetken aikaa) rento mieli. Loma oli kaikin puolin onnistunut ja kohde oli meille esikoisen kanssa ihan nappivalinta.

Näkymä Pargan linnoitukselta alas kaupunkiin.
 
Viikon tekemiset ja tekemättömyydet ovat mielessä vielä suloisena sekamelskana. Uintia, hiekkaa, aurinkorasvaa, hetkittäistä lukemista (jos lapsi oli puhumatta sen pari minuuttia, heh), äidille hieman kylmää olutta, lapselle loputtomasti limpparia, rentoilua, kävelyä ympäriinsä. Merituuli kasvoilla, hymyilevät ihmiset, ateriat ravintoloissa ja pakahduttava ilon tunne... Sitä kaikkea oli viikko täynnä, ja paljon enemmänkin.
 
Pienestä koostaan huolimatta Parga antaa paljon. Ainakin, jos ei ole mikään ekstremen ja vilkkaiden turistirysien ystävä. On hiekkarantoja ja uintimahdollisuuksia, on idyllinen rantakatu ja lukuisia kahviloita ja tavernoita. Kuntoilun ystäville löytyy patikoitavaa sekä pikkukaupungin kujilla että pienillä vaelluspoluilla. Rantoja löytyy kävelyetäisyydeltä 1-3 (riippuen kävelykunnosta ja hotellin sijainnista). Vene- tai taksimatkan päästä rantoja on valittavissa vielä lisää.
 
Kooltaan Parga on sellainen, että kaikkiin paikkoihin pääsee kätevästi kävellen ja tekemistä on lapsen kanssa juuri sopivasti viikon reissulle. Toki olisimme takuulla viihtyneet pidemmänkin aikaa. Ei ollut varsinaisesti himokiire päästä kotiin ja arkirutiineiden keskelle ;) 
 
Jos nyt joku kysyisi, että mikä lomassa oli parasta, niin en osaisi tyhjentävästi vastata. Kaikki. Pikkukaupungin kauneus, luonnon vehreys ja valtaisan kauniit kukat, lämpö, aurinko ja ilmapiiri. Se, ettei ollut aikatauluja. Äitinä arvostin sitä, että ruuat tulivat nenän eteen kannettuina ja joku muu petasi vuoteen sekä lakaisi hiekat lattialta.

Sekin ilahdutti, että 8v sai todella paljon positiivista huomiota. Lempiravintolaksemme muodostui Bacchos-taverna, jonka sisäänheittäjä ja tarjoilijat heittivät yläfemmaa ja kutsuivat poitsua "my best friendiksi" aina, kun kävelimme paikan ohi tai pistäydyimme syömään. (Samaan aikaan joku naisjulkkis Suomessa paheksui ravinloissa aterioivia lapsiperheitä. Hieman eri meininki...)  Itse sain muutaman hienotunteisen kohteliaisuuden, Madam, you have beautiful eyes, jotka lämmittivät mieltä. Kukapa ei pitäisi siitä, että tulee huomioiduksi kauniilla tavalla.
 
Toivon pääseväni Kreikkaan uudelleen vielä joskus. Kuvat kertokoot lisää ;) 

Acheron-joella, joka tunnetaan myös tarujen Styx-virtana, johon Achilles kastettiin.



Kukkaloisto oli silmiä hivelevää.

Valtoksen kilometrin pituinen hiekkaranta.




Matkan pieniä iloja - edulliset viinilasilliset ;)



 

14 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Sitä se kyllä oli :) Koko viikon aikana oli vain pari pientä nahinaa pojan kanssa. Muuten ihanan rentoa ja onnellista olemista <3 Auringossa ja poissa rutiinien ääreltä on helppo olla tyytyväinen.

   Poista
  2. Eikä ne pikkukahinat reissussa edes jaksa ärsyttää niin paljon. Ne kun yleensä johtuu vain jännityksestä ja/tai väsymyksestä 😊

   Poista
 2. Mäkin haluun Kreikkaan, Parga on mulle
  Ihan uusi kohde 👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostain syystä Kreikka oli mulla listalla ykkösenä, kun mietin matkakohdetta. Kreikassa on jotain hyväntuulista ja kepeän positiivista :)

   Poista
 3. Oi miten ihanalta kuullostava loma ja nuo kuvat on ihan täydellisiä, niistä voi niin aistia rentouden ja tunnelman! Ihana kun pääsitte lomalle esikoisen kanssa kahdestaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loma kahdestaan teki tosi hyvää. Seuraavalla kerralla sitten kuopuksen kanssa :) Tuntui, että saatiin enemmän irti yhdessäolosta, kun sai keskittyä vain yhteen lapseen kerrallaan. Ja pieni pala hermoja jäi ihan äidin omaankin käyttöön :D

   Poista
 4. Kreikka <3!

  Ne maisemat, ihmiset, ihmiset, maisemat <3 <3!!

  Ja valo.
  Valo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo kaikki <3 Rakastuin Kreikkaan!

   Ps. Ja se edullinen viini ja olut. Hik ;)

   Poista
 5. Aivan ihania lomakuvia ja -tunnelmia! Tervetuloa kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari ♥ Oli ihan ok tulla kotiinkin, vaikka nyt Suomen suvi näyttääkin viileää ja sateista puoltaan. Mutta ihanat muistot jäi reissusta ja fiilistelen sitä mielessäni vielä pitkään :)

   Poista
 6. Kivoja lomakuvia ja mukava kuulla, että reissunne oli onnistunut :)

  Minä rakastan Välimerellä sitä takuuvarmaa aurinkoa. Ei tarvitse miettiä, että otanko lomalla mukaan villapaidan ja sadevaatteet. Aina on rantakeliä.

  VastaaPoista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall