keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Kuopusliikutus, blogimietintö ja muita viikon ihmetyksiä

Kuopusliikutus

Viikon isoin liikutus oli, kun kuulin kuopuksen mietteistä etelänreissuni ajalta. 7-vee oli mm. pohdiskellut ja toivonut, että voi kunpa se äiti saisi siellä matkalla kerrankin rentoutua kunnolla, kun arjessa äidillä on aina niin hirveän paljon hommia. Voi mun pientäni... ♥


Keittiöihmetys

Työpaikan tiskirätti ei ollut lomani aikana osannut pyyhkiä ympäriinsä lennelleitä kahvitahroja, kahvinpuruja (miksi ne muuten eivät osu sinne suodatinpussiin, vaan aina pöydille??) tai näkkärinmuruja. Niin ikään noin tusina likaista kahvikuppia ei ollut osannut kävellä itsekseen tiskikoneeseen. Mihin joutuisikaan työpaikka, jos lomailisin vaikka kuukauden? Paitsi että heinäkuussa lomailenkin. Ehkä siivoaminen on sen verran haasteellista puuhaa, että vain fiksu nainen kykenee siihen muiden töidensä lomassa. Krhm.

 
Kynsi-ilmiö
 
Viikon loma Välimeren lämmössä aiheutti sen, että koko talven lohkeilleet ja liuskoittuneet kynteni aivan kukoistivat - kiiltelivätkin kuin olisi ollut paksu geelilakkakerros, vaikkei ollut. Samoin kynsissäni aina olleet "rypyt" oikenivat. Vaan kuinkas kävikään - Suomeen palattuamme meni noin neljä päivää, kun kynsiparat olivat taas omat rypistyneet itsensä...

Jos pysyvästi asuisi etelässä, niin mitenköhän hehkeiksi mahtaisivatkaan iho, kynnet ja hiukset tulla? Kyllä väitän, että lämmössä ja auringossa on helpompi olla kaunis kuin täällä kalvakassa Pohjolassa, jossa aurinko luimistelee suurimman osan vuotta jossain horisontin tienoilla. Minäkin näytän 11 kk vuodesta olmin ja zombien kalpealta risteytykseltä.
 
Blogimietintö
 
Paljon on puhuttu blogien kaupallistumisesta ja sen pohdintaan törmäsin myös Emmi Nuorgamin postauksessa. Itse en jaksa kovin kaupallisia blogeja seurata. Kivat tuotteet kivoissa blogeissa saatan noteerata. Mutta jos blogi on täynnä pelkkää kaupallisessa mielessä tuotettua mainontaa, euron kuvat silmissä kiiluen, niin minä klikkaan itseni muihin sfääreihin varsin pian. Enkä nyt kritisoi sitä, että joku ansaitsee ropoja blogillaan - minun juttuni ei vain ole ole lukea pelkkiä mainoksia, vaan haluan aitoja juttuja ilman taustalla pyöriviä euroja ja niiden valtaa.
  
Tuli kuitenkin mieleen tuota linkkaamaani postausta lukiessani, että kyllä se bloggaamminen on edelleen mahdollista ihan ilman mainostulojakin. Silloin saa horista - tai olla horisematta - mitä mieleen sattuu juolahtamaan. Ei tarvitse olla riippuvainen, jos ei halua, ja bloggaaminen voi olla vain hauska harrastus. Sitähän se oli yleisesti ottaen vuosikausia, ennen kuin tämäkin touhu keksittiin kaupallistaa.
  
Vaikka itsekin myönnän joskus haaveilleeni siitä, että olisihan se ihanaa olla bloggaaja ihan työkseen, niin kuitenkin olen ihan hitokseen iloinen siitä, etten ole. Ei se oman blogin pyörittäminen kuitenkaan tee sen vapaammaksi kuin palkkatyössä käyminen. Sen sijaan, että olisi sidottu työnantajaan, onkin sitten sidottu niihin vaippamerkkeihin, käsirasvoihin tahi lisäravinteisiin sun muihin. Riippuvaisia ollaan yhtä kaikki ja sen lauluja laulellaan, jonka kuusen juurella istutaan...

(Toim. huom. Marikan blogissa jo esiin tullutta skumppasponsorointia kyllä harkitsen vakavasti, anyone..?)
  
Näihin mietteisiin... Nautitaan auringosta, kun sitä vaihteeksi on tarjolla ♥ 


10 kommenttia

 1. Skumppasponsori kelpaisi mullekin 😂🥂🍾

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei olisi hassumpi juttu ollenkaan :D Kyllä irtoaisi juttua, kun analysoisi kuplien rakennetta, makua ja... HHIK, mithä khysyttiinkhään..??
   Meidän pitää ehdottomasti päästä skoolailemaan, niin voidaan miettiä lisää tätä sponsoriasiaa ;)

   Poista
  2. Ja skumppaa maistellessa voi kyllä helposti arvioida tuotteen kuin tuotteen :)

   Poista
 2. Mä olen viattoman onnellinen sunnuntaibloggailija, ja iloinen siitä. Ehkä olen vähän immuuni monille blogimaailman paineille ja kotkotuksille, kun teen toisaalla verkkoa ja somea myös työkseni. Ehdottomasti haluan säilyttää itselläni kirjoittamisen linnakkeen, joka on silkkaa vapaa-aikaa ja vailla sen kummempia tavoitteita tai pyrkimyksiä. Kunhan kirjoittelen mitä mieleeni juolahtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sunnuntaibloggaajuus on oikein jees :)
   Nykyään tuntuu, että varsinkin alle 3-kymppisillä naisbloggaajilla on kova hinku päästä ammattibloggareiksi. Mutta ehkei mietitä tarpeeksi sitä, että onko se oikeasti niin glamoröösiä ja hehkeää kuin pinnalle päin näyttää - saati oikeasti kestävällä pohjalla olevaa työtä. Taitavimmat ehkä osaavat muokata työtään ja mukautua aina uusiin juttuihin, säilyttäen lukijoiden mielenkiinnon, mutta se taitaa olla kuitenkin varsin pieni ryhmä.

   Eli sunnuntaibloggaajat ja riippumattomuus kunniaan :) Kippis sille!

   Poista
 3. Voi tuota kuopusta: ihanasti sanottu.

  Minä en ole ikinä haaveillut, että bloggaisin työkseni. Minulle tämä on vaan kiva harrastus. Tosin mulle kyllä kelpaisi joku matka/retkisponsori, joka järjestäisi mulle ihanaa ohjelmaa. Kun lopetin työmatkailun, totesin nopeasti että jestas tulee kalliiksi, kun pitää matkustaa omalla rahalla. Toisaalta saan ihan itse valita minne menen ja rauhassa nauttia kohteesta. Matkahimo pysyi hyvin hallinnassa, kun työreissut olivat usein kuitenkin aika raskaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole juurikaan töiden takia matkustellut. Nekin vähän reissut kotimaassa (jos nyt luetaan pois ex-työnantajien "työhyvinvointi"reissut Suomenlahden vesille :D ). Tavallaan olen siitä ihan iloinen, vaikka joskus haaveilen työmatkoista ihan vaan siksi, että saisi rauhallisen illan hotellissa - pois kotona odottavien meluisten iltarutiinien ääreltä ;)

   Matkasponsori kieltämättä olisi ihan jees. Kelpaisi mullekin, jos saisi silti horista omiaan, eikä olisi liiaksi sidottu :)

   Poista
 4. Onpa hassua tuo kynsihomma, mullahan siis kynnet hajoilee heti kun innostun vähänkin kynsilakkoja laittamaan. No siitäkin huolimatta niitä joskus laittelen.
  Itse ota vastaan ainoastaan sellaisia yhteistöitä joista oikeasti tykkään ja voin aidosti kirjoittaa hyvää. Liikaa en halua blogistani tehdä mainosblogia juurikaan sen vuoksi etten itsekään jaksa sellaisia blogeja jotka haiskahtavat pelkältä mainostoimistolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on just hyvä linja noiden yhteistöiden suhteen. Silloin jos pystyy hyvillä mielin kirjoittamaan tuotteesta positiivisesti, niin se paistaa tekstistäkin läpi ja tuntuu aidolta :)
   Musta ois muuten ihana lakkailla kynsiä enemmänkin, mutta on vähän sama kokemus kuin sulla. Joko lakat tai lakanpoistoaineet tekee kynsille hallaa. Ja kun ne muutenkin tuppaa liuskoittumaan, niin tyydyn yleensä vain minimaaliseen värittömään lakkaan, enkä juurikaan läträä lakanpoistoaineilla.

   Ihanaa viikonloppua Nannille! <3

   Poista
 5. Ihana kuopus 💖
  Hyvä kirjoitus bloggaamisesta, mulle myös merkkaa todella paljon sellainen riippumattomuus että saa horista mitä haluaa.
  Ihanaa viikonloppua ihanalle 💖💖 nyt nautitaan.

  VastaaPoista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall