perjantai 26. toukokuuta 2017

Hymyilevä helatorstai ja koskettava hetki

Eilen pakkasin itseni ja pojat autoon, sitten suunta Päijät-Hämeeseen. Matkalla perinteiset taukopaikat, puskapissat ja kännykkäkuvat kauniissa maisemissa. En ikinä kyllästy kuvaamaan noita paikkoja. Kuvasarjan viimeinen kuva on lapsuuteni paikkakunnalta, muut matkan varrelta. Maisemat olivat niin ihanan keväisen vihreitä, että oli nautinto ajella halki maaseudun.
 
Puskapisujen suhteen olen muuten kehittänyt Taktiikan - kyllä, isolla T:llä. Yhdessä paikassa pysähdytään ajan kanssa, sieltä ei ole kiire pois. Ihastellaan maisemia ja räpsitään kuvia. Ja käydään siellä puskassa. Jos pysähdyksen jälkeen joudutaan autojonon hännille, niin tietää jo valmiiksi, että suurin osa niistä kääntyy pian muualle. Toinen pysäytys on sitten kiireisen puskapisun pysäytys - äkkiä auto tutulle pysähdyspaikalle, jätän moottorin käyntiin, minä pikavauhdilla puskaan, n. 5 sekunnissa takaisin autoon. Jos hyvä tuuri käy ja olen ajoittanut etukäteisajon ja nopeuden oikein, ei takaa ehdi tulla hidastelijoiden jonoa (tiedättehän ne papparaiset, jotka köröttelevät 20 km alinopeudella ja vetävät perässään kilometrin letkaa...), vaan pääsen jatkamaan omaan tahtiini melkein tyhjällä tiellä. Muutenkin puskapissat ovat jo niin ominta alaani, että voisin kirjoittaa asian tiimoilta opaskirjan :D


Muuten päivään kuului rakkaiden ihmisten ja yhden höpönassun koiran tapaamista. Oli paljon hyvää mieltä, naurua, veljenvaimon loihtimat herkkupöydät ja hyvänmielen hyrinää. Kyläilyjen lomassa kävimme äitini ja isovanhempieni haudalla. Olen ihan varma, että he kaikki katselivat meitä sieltä jostain pilvenreunalta ja hymyilivät meille hyväksyvästi. Vaikka pojat eivät koskaan ehtineetkään nähdä äitiäni, niin luulen, että heille on välittynyt jonkinlainen kuva hänestä. Ainakin se, että jos mummo eläisi, niin hän rakastaisi poikia hurjan paljon ♥   
 
Television äärellä en ehtinyt paljon päivystää, mutta näin koskettavia hetkiä presidentti Koiviston hautajaisista. Kyllä se liikutti ja sai juhlallisen haikealle mielelle. Koskettavinta oli katsoa, kun Tellervo Koivisto seisoi tyttärensä kanssa haudalla ja heitti jäähyväisiksi punaisen ruusun. Se hetki, kun jäljelle jäävä puoliso seisoo haudan äärellä, on musertavan surullinen ja liikuttava. Siihen tiivistyy niin tavatonta yksinäisyyttä ja kuoleman lopullisuutta. En voinut olla miettimättä, että kuka minun hautani äärellä aikanaan seisoo...  
  
Iloinen päivä sai ehkä hieman mietteliään lopun, kun pyörittelin tuota asiaa vielä nukkumaan mennessäkin. Keväisessä päivässä oli läsnä uuden elämän vehreys sekä haikeat ajatukset poismenneistä ja siitä, ketä vierellämme kulkee loppuun saakka. Kuitenkin päällimmäiseksi jäi tyytyväinen ja hyvä mieli. On turvallinen olo, kun maailmassa on ihmisiä, joiden kanssa tuntee merkityksellistä yhteyttä.

Yhden työpäivän pyräyksen jälkeen onkin jo viikonloppu. Ja siitä on enää pieni matka lasten kesälomaan ja omaan tulevaan seikkailuun, josta myöhemmin lisää ;) 
 

13 kommenttia

 1. Ihana kesäpostaus! <3 Lomia odotellessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika pian koittaa jo lasten lomat. Ja omakin loma hiipii koko ajan lähemmäs. Jee sille! <3

   Poista
 2. Täällä toinen puskapissailija, viikolla lähdin juoksulenkille ja kesken kaiken oli pakko pyrähtää pusikkoon, muuten olisi lirahtanut housuun.
  Oli tuo eilinen hautajaispäivä kyllä koskettava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, mullakin on lenkkipisut välillä tarpeen :D Ei auta vaikka olis just kotona käynyt... Voi meitä :D

   Poista
 3. Ihana miniloma ja irtiotto ennen seuraavaa (josta pikkulinnut jo vähän lauloivat). Meillä tuo ukkeli harrastaa automatkoilla noita puskapisuja, me naisväki pärjäämme pitkälläkin matkalla yhdellä huoltispysähdyksellä, samalla kun ostetaan iskälle kahvia ja muille jätskiä 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä taas nimenomaan naisväki (=minä) tarvitsee pisutaukoja ja aika usein se on mallia puskapysähdys :D

   Oli tosiaan kiva miniloma tuo helatorstai - sen jälkeen oli melko rento päivä töissä :)

   Poista
 4. Kauniita kuvia ja mukavalta kuullostava pieni irtiotto arjesta, piristää aina! Puskapisulla en olekaan käynyt moneen vuoteen. Mikähän seikkailu sinua odottaa, uteliaisuus ainakin heräsi 😄. Ihanaa, aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo irtiotto teki kyllä hyvää ja oli kaikin puolin rentouttava :) Tuollaisia vapaapäiviä saisi olla enemmänkin - tulisi ehkä tehtyä enemmän kaikenlaista kivaa!
   Aurinkoa sinne myös :)

   Poista
 5. Ihania kuvia ja tunnelmia. Ja hei kohta tekin pääsette seikkailemaan!!! Oi onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuleva seikkailu kutkuttaa jo vatsanpohjaa kivasti. Jee :) Ja sullakin on ollut ihana lomaviikko. Lisää näitä meille tilaukseen universumilta!

   Poista
 6. Ihania kuvia!
  Meillä alkaa olla puskapissat taakse jäänyttä elämää, kiitos tiheän Abc-verkoston ja poikien parantuneen rakon hallinnan. Jännäksihän se menee, että milloin alkaa puskapissavaihe uudestaan, kun oma rakko ei enää kestä ;) ;)

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla taitaa olla just tuo vaihe, että oma rakko ei kestä :D Tai ei sen puoleen ole kestänyt ikinä... kun suunnilleen ajattelenkin veden juomista, niin alkaa pissattaa. Onneksi on vihreä vuodenaika ja reheviä pusikoita ;)

   Poista
  2. Mulla taitaa olla just tuo vaihe, että oma rakko ei kestä :D Tai ei sen puoleen ole kestänyt ikinä... kun suunnilleen ajattelenkin veden juomista, niin alkaa pissattaa. Onneksi on vihreä vuodenaika ja reheviä pusikoita ;)

   Poista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall