keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

Uutiskatsaus

Hyviä (tai huonoja?) uutisia! Säästän aikaanne ja kerron kaikenkarvaisia uutisia ja juttuja n. viikon varrelta.
   
Luvassa ensimmäisiä kuvia mustasta aukosta! (Tiede-lehti)
  
Tänään on käynnistynyt maailmanlaajuinen yritys kuvata galaksimme ytimessä sijaitsevaa mustaa aukkoa, tai tarkemmin sanoen sen liepeillä näkyvää ns. tapahtumahorisonttia. Mustan aukon sisäänhän ei voi nähdä, koska edes valo ei pääse sieltä ulos. Kuvausprojektiin osallistuu samanaikaisesti 9 eri observatoriota ympäri maailman. Projektin tulos toivottavasti on nähtävillä joskus loppuvuodesta.
 
Koska olen innostunut kaikesta avaruuteen liittyvästä, hihkuin innosta tämän uutisen luettuani. Huikean mielenkiintoista!
 
Tuomio: ehdottomasti hyvä uutinen
  
Kevään paras hankinta: mekko joka tilanteeseen (Iltalehti)
  
Jos nyt kuumeisesti mietit, millainen vaate kannattaa ehdottomasti hankkia kevääksi, niin Iltalehti tietää asian puolestasi. Osta paitamekko. Kaupan päälle saat takuuvarman huomiota, koska näytät siltä kuin olisit muistanut pukea päällesi pelkän yläosan ja unohtanut housut kotiin.
 
Kuva pöllitty IL:n sivuilta.

Tuomio: Ihan urpo juttu. Kertokaa mitä työssäkäyvän naisen kannattaa oikeasti ostaa, ilman että tuntee kulkevansa puolipukeisena yöpaidassa. (Wtf, miksi edes kerroin tämän ns. uutisen? Äkkiä eteenpäin!)
  
7 kysymystä, joilla pääset irti virheiden murehtimisesta (Kodin kuvalehti)
 
Kaikille murehtijoille helpotukseksi: lue jutun kysymykset ja suhteuta murheesi sen jälkeen uudelleen. Omiin murheisiini sopii suurimmaksi osaksi jo eka kysymys: "Kuka edes huomasi virheesi? Ketä kiinnostaa?" Niinpä. Eipä varmaan kukaan, eikä ketään kiinnosta. Ja vaikka kiinnostaisikin, niin ehkä onnistuin pöhköllä mokallani jollain lailla viihdyttämään jonkun päivää :D 
 
Tuomio: Ehdottoman hyvä juttu, ainakin kaltaiselleni ikimurehtijalle.
  
Tutkijat ovat keksineet kännyköihin näytön, joka korjaa itse itsensä (Tekniikan maailma)
 
Joskus tulevaisuudessa ei ehkä ole enää katastrofi, kun kupeittemme hedelmät, alias lapset, pudottavat puhelimensa sillä seurauksella, että näyttö menee rikki. Mikäli nyt keksitty näyttötekniikka saadaan joskus tuotantoon (järkevästä hinnasta nyt puhumattakaan), niin näyttö korjaa itse itsensä. Kätevää!
 
Tuomio: Hyvä uutinen (mutta vain silloin, jos kustannus on järkevä. Muuten nuo pikku tihulaiset jatkavat näyttöjensä tuhoamista ja me sen kuin tuskailemme tyhjennetyn lompakkomme äärellä).
 
Miksi ihmeessä me meikkaamme? (Nyt.fi)
 
Artikkelissa kerrotaan mm. ilmiöstä nimeltä beauty boys eli meikkaavat miehet, sekä evoluutiobiologisia syitä siihen, miksi me naiset meikkaamme. (No tietenkin siksi, että houkuttelisimme vastakkaista sukupuolta.)
  
Tuomio: Mielenkiintoinen juttu ja tuli pohdittua taas niitä oman meikkaamisen syitä. Että houkuttelenko tässä nyt (sitä samaa vanhaa) miestä vai vahvistanko meikillä identiteettiäni vai mitä? Joka tapauksessa viettänen huomennakin sen kymmenen minuuttia vessanpeilin edessä ;)   
 
Toivotan uutiskatsauksesta mukavat illanjatkot ja näkemiin! Mikä oli mielestäsi paras uutinen? Tai mihin kiintoisaan juttuun olet itse törmännyt viikon varrella?
   
T. Uutisankkurinne Tuula
 

13 kommenttia

 1. Aivan mielettömän hauska postaus. Osa nykymuodista on kyllä sellaista että vilahtaa ohi mun ymmärryksen ihan 6/0
  Mulla oli joskus nuorena niin iso paitapusero että kun pidin sen kanssa mokkahametta niin sitä hametta ei näkynyt sen puseron alta, eli sama tilanne kuin tuossa sun kuvassa, mutta tolla ei visiin edes ole hametta tuolla alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, sinä olet nuorena ollut siis aikaasi edellä paitapuseron ja hameen kanssa :D Mulla myös nykymuodista menee aika paljon yli ymmärryksen. Paljon näyttää olevan vaatteita, joilla ei ole mitään tekemistä käytännöllisyyden ja oikean naisen elämän kanssa... (Joten ilmankos olenkin aina niin epämuodikas ja kuljen vuodesta toiseen farkuissa ja trikoopaidoissa :D )

   Poista
 2. Tähän mennessä eniten keskustelua on aiheuttanut uutinen Pietarin metrossa räjähtäneestä pommista. Ensin mies kävi asiaa läpi. Hän tekee työmatkoja Pietariin ja heillä on siellä sivukonttori. Mies lähetteli viestejä. Eilen illalla poika oli nähnyt uutisen lehdestä, eikä uni meinannut tulla. Piti lohduttaa ja keskustella. Itse yritän jättää huonot uutiset lukematta, mutta ei se näköjään aina toimi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hirveä uutinen oli tuo :( Varsinkin, kun se liippaa tuolla lailla teidänkin elämää.
   Minä luen joskus pelkät otsikot ikävistä uutisista, kun nekin riittää aiheuttamaan tosi pahan olon. Niitä yksityiskohtia en välttis halua edes tietää...

   Poista
 3. Näistä uutisista paras oli tuo murehtimiseen liittyvä juttu. Joskus on hyvä suhteuttaa ne omat murheet ihan uudelleen. Meillä töissä keskustelua herätti eilen uutinen nuorista miehistä, joita viedään tehohoitoon rikkinäisten hampaiden aiheuttamien tulehdusten vuoksi. Tuli taas mieleen että pitäiskö tilata pojille hammaslääkäriaikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa minullakin olisi aika mennä hammaslääkäriin. Luultavasti mulla on reikä tai pari aluillaan, kun vihloo... Mutta kun, äh, se vaan on niin vaikeaa. Ja mulla tulee sellainen huono ihminen -fiilis, jos olen onnistunut reikiinnyttämään hampaani. Vaikka hoidankin niitä ihan kuin pitääkin. Oikein tunnen sen hammaslääkärin syyllistävän katseen, apuaaa...! (Tai ehkä vain kuvittelen sen katseen. Luultavasti se miettii vaan mitä ruokaa laittaisi illalla :D )

   Poista
 4. Täällä uutisyleisö hurraa uutisannille. Tuo musta aukko on kyllä tosi mielenkiintoinen (ollaanhan me siellä käyty siis, kysyisivät vain meiltä lisätietoa :D). Mikä tuon mystisen mustan aukon merkitys oikein on.... sillä maailmankaikkeudessahan kaikella on merkityksensä. Hmmmm.

  Kollegani joskus heitti slouganin jossain kriisissäni, sanoi: "Eteenpäin vain." Minusta me erityisherkät tarvitsemme tätä(kin) ajatusta, sillä jäämme aina niin helposti jumittamaan kaikkiin mahdollisiin ja mahdottomiinkin tunteisiin, tunnelmiin, olotiloihin ja risujen narahduksiin. Tottakai väännettiin aikamme tuosta ajatuksesta kollegaystäväni kanssa, mutta on siinä paljon ajatustakin. :)

  Ja vielä yksi kommentointi mekkoon ja vaatetukseen. Katsotaan niin kohta se on muuten muotia kulkea yökkärissä ja paitulissa päivällä. Sellaisissa, joissa on iso nallekarhun kuva.

  Ihanaa ja aurinkoista päivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, sinäpä sen sanoit! Olishan ne meiltä voineet kysyä niistä mustista aukoista ja tapahtumahorisonteista sun muista! Meillä on kyllä kokemusta vaikka kuinka paljon. (Vastaus olisi varmaan, että sinne mustaan aukkoon tiivistyy paljon kaikkea negaa energiaa ja se on niin tiivistä, ettei tosiaan edes valo pääse ulos. Eikä sisään.)

   Mutta oikeasti, siis ihan älyttömän kiinnostavaa! Haluaisin tietää mitä siellä liepeillä ja sisällä on noin tieteen näkökulmasta. Ja mitä on kaikki se tuntematon aine, jota universumissa on, mutta josta ei vielä tiedetä mitään?? Isoja mystereitä :)

   Yökkärimuoti olisi sikäli kiva, että voisi samassa vaatteessa haahuilla yötä päivää. Loppuisi se joka aamuinen vaatekaapilla tuskailu, että mitä laittaisi päälle :D

   Aurinkoa sinnekin! ♥

   Poista
 5. Kiitos uutisankkurille erittäin ytimekkäästä referaatista :D Näitä lisää, jottei tarvii enää lehtiä lukea saati netistä uutisia bongata.

  Kodin Kuvalehden artikkeli oli ehdottomasti parasta antia. Mutta miksi me meikkaamme? Sitä sietää tänään taas pohtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä :D Tekisi tehdä perään heti toinenkin uutiskatsaus, kun haaviin osui niin meheviä juttuja. Ehkä parin päivän päästä taas ilahdutan teitä mahtavan hauskoilla (?) jutuilla :D

   Niin, miksi taas tuli meikattua..? Oman vai muiden mukavuuden vuoksi vai miksi? Sitä jään tänäänkin pohtimaan. Ja mitä jos joku päivä pölähtäisikin töihin ilman meikkiä, niin olisiko itsellä ihan orpo olo. Ja huomaisiko edes kukaan?

   Poista
  2. Veikkaan ettei kukaan huomaisi mitään. Tai jos huomaisi, ei kuitenkaan sanoisi mitään, kun tuskin haittaisi niitä muita. Mutta onhan se kiva johonkin tuhrata aamuisin aikaa :D

   Poista
 6. Mä niin tykkäsin sun katsauksesta päivänpolttaviin juttuihin.
  Paitamekko oli pop. Jos sattuis näyttämään kuvan mallilta. Mut kun en näytä, niin saisko parempia vinkkjeä tosiaan?

  Toinen hämärä trendi on muotiverkkarit ja korkkarit ja esim.trenssi. Joo, mallit voi näyttää siten ihan kivalta, mutta mä en.
  Nykyään olen koko ajan juoksuhousuissa. Kokeilenko asustaa vaikka ballerinoila?

  VastaaPoista
 7. Juoksuhousut ja ballerinat kuulostaa tosi IN asusteelta. Jos niihin yhdistää vielä villasukat - tai mikä vielä parempaa: tennissukat - niin todennäköisesti se on vielä hotimpi. Eikö? :D

  Lisää päivänpolttavia uutisia tulossa piakkoin (halusitte tai ette...)

  VastaaPoista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall