torstai 20. huhtikuuta 2017

Alkuviikon ilot

Otsikkoon tuli 'alkuviikko', vaikka tässähän mennään jo voiton puolella kohti viikonloppua. Silti tuntuu ihan alkuviikolta, kiitos pääsiäisen ja lyhyen arkiviikon.
 
Joskus on ilo kohdata ihmisiä ja paikkoja, joissa on aikaa olemiselle. Sitä on niin tottunut siihen, että kaikkialla on aina niin kiire, että yrittää siivota itsensä pois tieltä mahdollisimman pian - ettei olisi häiriöksi tai kenenkään jaloissa turhaan pyörimässä. Mutta kun tuleekin vastaan tilanne, jossa toinen kysyy, että istuisitko alas ihan rauhassa ja ottaisitko vaikka kupin kahvia, niin kylläpä tulee hyvä mieli. Vaikka tällä ihmisellä oli varmasti paljon tekemistä, niin minulle välittyi fiilis, etten ollut tiellä ja hän halusi hetken pitää minusta huolta (vaikkakin työnsä puolesta, mutta silti).


Ilahduin myös siitä, että on asiansa osaavia ammatti-ihmisiä, joilla on napakka ja varma ote. Itselle tulee turvallinen olo, kun tietää, ettei vaikeita päätöksiä tarvitse tehdä itse. Tämä tunne tuli siitä, kun olin kontrollikäynnillä reumalääkärilläni ja hän jälleen kerran hoiti asiat tehokkaasti, varmasti ja silti ihanan lämpöisesti. Tähän asti käyttämäni lääke menee vaihtoon ja se teettää kaikenlaista sählinkiä, mutta tuli tunne, että olen hyvissä käsissä.
   
Vastuuta ottavat aikuiset ilahduttavat myös. Kimppakyydit ja toisten lasten perään katsominen vaan on jotain niin hienoa, että oksat pois! Ihan kaikkialle ei tarvitse suhata itse, kun jonkun toisen vanhempi tarjoutuu katsomaan perään, kuskaamaan ja huolehtimaan. Meillä ei ole koskaan ollut turvaverkkoja arjessa omasta takaa, joten tuollaiset pienet teot lämmittävät mieltä tosi paljon.
Vaikka maailmassa tapahtuu paljon ikävää, niin silti on tunne, että on olemassa lämpimiä ja välittäviä ihmisiä. He puurtavat keskellämme ja hoitavat omaa tonttiaan ja siinä sivussa katsovat vähän naapurinkin perään. Iso kiitos kaikille arjen enkeleille, että tästäkin viikosta on löytynyt monta hyvän mielen hetkeä! ♥   
 
Mikä sinua on ilahduttanut tällä viikolla?


17 kommenttia

 1. Onpa ihana postaus, ajatuksia pintaa syvemmälle.
  Itse haluan työssäni juurikin tuoda potilaalle sen tunteen että minä osaan ja minä tiedän mitä olen tekemässä.
  Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on just se tunne, mikä tuo potilaalle turvallisen olon. Että ammattilainen osaa ja tietää mitä tekee :) Oon varma, että olet tosi hyvä työssäsi ja välität potilaille hyvää ja turvallista oloa ♥
   Ihanaa viikonloppua Nannille!

   Poista
 2. Ihanasti kirjoitettu!
  Hienoa, että sinulla on hyvä lääkäri, johon voit luottaa. Mukavaa perjantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvät lääkärit ovat ihan aarteita. Niitä munkkilatinaa mumisevia ällöjä tyyppejäkin kun on tullut kohdattua...
   Ihanaa viikonlopun alkua sinne! ♥

   Poista
 3. Ihana postaus, hyvä mieli tarttui. Kyllä elämässä on paljon hyvää, kun tarkasti katsoo :)

  Ihanaa viikonloppua muru!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi elämässä ja arjessa tulee aina vastaan näitä ihania juttuja, vastapainoksi niille tyhmille asioille :)

   Valoisaa ja suloista viikonloppua! ♥

   Poista
 4. Mä olen tällä viikolla kärsinyt pitkään jatkuvasta kivusta, joten iloa ovat tuoneet (lääkkeiden aikaansaamat) kivuttomat tunnit. Kuinka onnellista onkaan saada elää ilman kipua. Kuinka paljon ja moneen asiaan kipu meissä vaikuttaakaan. Kuinka pelottavaa kipu voikaan olla. Kuinka sinnikkäitä joutuvat olemaan ihmiset, jotka elävät kovien kroonisten tai toistuvien kipujen kanssa. Kipu haastaa fyysisesti, psyykkisesti ja sosiaalisesti.

  Ihanat ilon aiheet sulla, Tuula! Pystyin samaistumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. p.s. Ihastelin samaa upeaa haloa keskiviikkoiltana.

   Poista
  2. Kipu on varsinkin pitkään jatkuessaan todella riipivä ja väsyttävä olotila. Se syö voimavaroja ja vie elämäniloa varsin tehokkaasti. Siitä jää myös jonkinlainen trauma takaraivoon, jos kipu on liian kovaa tai jatkuu liian pitkään. Toivottavasti sulla on hyvät kipulääkkeet ja toivon todella, että ne kivut hellittävät pian! ♥ Valoa ja jaksamista!!

   Poista
 5. Olipa hyvän mielen postaus kauniine kuvineen. :)
  Minä olen tällä viikolla lomaillut perheen kanssa Lapissa ja ilahtunut suomen upeasta luonnosta, lumesta, muksuista..
  Iloista viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista :)

   Suomen luonto, lomailut ja muksut on kyllä ilahduttavia asioita. Mukavaa, että olette saaneet nauttia noista jutuista.

   Kiva kun kävit ja kommentoit. Oikein kivaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa! ♥

   Poista
 6. Ihana postaus ja näin on ja lämpö ja yhteisöllisyys tuntuu ihan täällä blogimaailmassakin. Kiitos sinulle siitä lämmöstä ja ihanaa viikonloppua������

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia - ihana kommentti :) Blogimaailmassakin tosiaan on ihanaa yhteisöllisyyttä ja ihan mielettömän hyvää ilmapiiriä sekä kannustusta muita kohtaan. Ihan huippujuttu!

   Ihanaa pian alkavaa viikkoa! ♥

   Poista
 7. Ihanasti kirjoitettu <3 Teki mieli heti kutsua sut kahville ihan vaan istumaan ja huilaamaan. Laittaa sun pojat leikkimään meidän neidin kanssa.

  Ihanaa viikonlopun jatkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aww, olipa ihana ja hyvää mieltä tuova kommentti ♥ Ah, tosiaan kahvihetket on huippuja silloin, kun lapset leikkivät ja saa itse huokaista ja olla hyvässä seurassa aikuisten kesken :) Ehkä joskus kahvitellaankin :D

   Mukavaa kohta alkavaa uutta viikkoa! ♥

   Poista
 8. Sullapa on ollut ihana alkuviikko. Toivottavasti loppuviikko meni yhtä hienosti.
  Täytyy myöntää, että minua ilahduttaa taas edessä oleva lomaviikko. Vaikka tuntui kyllä, että kaikki asiat alkavat loksahdella paikoilleen ja yleisolo tuntuu nyt hyvältä. Ihanaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa lomaviikkoa Sari! Nauti ja rentoudu :) Hyvä kuulla, että palaset loksahtelee ja tuntuu kivalta muutenkin. Jatketaan näissä tunnelmissa puolin ja toisin! ♥

   Poista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall