torstai 9. maaliskuuta 2017

Näppylöitä, talviangstia ja kallista "luksusta"

Tällä viikolla on ollut kumman tahmaista ja monenmoiset asiat ovat harmittaneet. Osansa tekee sekin, että inhoan tätä vuodenaikaa. Talvea ja kylmää on takana jo niin kauan, että haluaisin hypätä suoraan lämpimiin kevätpäiviin. Hiiteen loska, kylmä viima ja auton lämmityspiuhat ja skrapaamiset!

 
Iso ärsytys 
 
Tein tällä viikolla apteekkireissun ja varsin kalliin lääkeostoksen. Sairastan nivelreumaa ja käyttämäni lääke kuuluu osastoon erityiskorvattavat (ja sikakalliit). Alkuvuodesta lompakko ammottaa tyhjyyttään, kun lääkekatto ei vielä ole täynnä ja ostot menevät omaan piikkiin (kirjaimellisesti, hahhah). Hintaa ostoksille tuli 411 euroa ja se pitää sisällään kaksi pistosta. Ihanan kallista vai mitä? Ensi kuussa on edessä sama ostos. Ilman Kelan myöntämää erityiskorvausta hinta olisi toki tähtitieteellisiä summia, joten kaipa tässä pitää pienen ihmisen vaan niellä ärtymyksensä... hmph.
   
Lääkekatto tänä vuonna on noin 605 euroa ja se osa, jonka maksan "ylimääräistä", pitää vielä erikseen anoa takaisin Kelalta. Mieluummin pistäisin nuo sataset johonkin muuhun kuin sairastamiseen ja siihen, että saan tökkiä itseäni piikeillä. Ärsyttävää, kun tämä sairaus ei ole oma valintani.

"Luksus"ostos, jonka ansiosta ei taaskaan
tarvitse miettiä lähtisikö vaikkapa matkoille...
 
Keskiärsytys 
   
Ihoni on päättänyt alkaa hankalaksi. Kasvoni ovat koko aikuisiän olleet pääsääntöisesti hyvässä kunnossa. Sekaihoon on joskus saattanut tulla yksittäisiä finnejä tai näppyjä. Mutta nyt! Iho on todella pintakuiva ja punaisia pieniä näppyjä on joka puolella. Näytän kalpealta olmilta, joka sairastaa jotain eksoottista pilkkutautia! Kaikki meikkituotteet jäävät kuivaksi kököksi ihon pinnalle ja näppylöitä ei meinaa saada peittoon. 
 
Hölvään kasvoihini kosteuttavia naamioita ja rasvaan ahkerasti. Mutta ei, näpyt ja kuivuus pysyvät. Hiivatin ärsyttävää! Hyvät vinkit ovat tervetulleita!

Pikkuärsytys
 
Olen aina tykännyt Lumenen tuotteista, mm. niiden helpon ostettavuuden vuoksi. Aiemmin kasvorasvoissa on ollut kätevä "ikähaarukka", josta on voinut nopeasti luntata, minkä ikäisille tuote ensisijaisesti on suunnattu. Nyt tuota ikähaitaria ei enää ole! Eilen yritin kovasti bongata tarpeisiini sopivaa kosteuttavaa voidetta, mutta en osannut tulkita olenko Kuulas-, Hohde- tai jotain muuta kohderyhmää (vai mitä niitä nyt oli...)  Taidan seuraavaksi marssia muutenkin apteekkiin ryppyineni ja nyppyineni.

Pienet lohdut 

* Jääkaapissa on pari siideriä. Tulen takuulla käyttämään ne loppuviikon aikana.
* Kuntosalilla käy Ronaldon näköinen nuorimies. Sillä on ystävä, joka on - hah! - myös Ronaldon näköinen :D  Ihan liian nuoria (ja olenhan sitä paitsi varattu), mutta silmänruoka ei koskaan ole pahitteeksi. (Hyi mua...)


Näppyläisin terveisin, 
kävelevä ja erittäin kallisarvoinen lääkekaappi aka. Tuula 

20 kommenttia

 1. Niin on tutun näköinen piikki. Mä en ole alkuvuonna voinut käyttää, kun ei ole millä ostaa. Ja olen vielä samasta syystä velkaa viime vuoden alkuvuoden samasta rahapumpsista. Prkl. Mutta tällä mennään.
  Ja hienoa, jos tuo auttaa sulla oikeasti!!

  Katsoa saa, muttei koskea. Kyllä pitää silmäiloa olla maaliskuun väsyttämällä naisella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silmäniloa on aina hyvä olla :) Ja sitäkin varovasti annostellen (näin keski-ikäisenä ja -äkäisenä), sillä mikään ei ole mauttomampaa kuin avoimesti tuijotella :D

   Voi ei... nuo on just niitä kurjimpia juttuja, että joutuu venyttämään terveyttään JA talouttaan äärimmilleen lääkkeiden kalleuden takia :(

   Mullakin oli pari vuotta sitten tilanne (kun asuttiin erillään miehen kanssa ja kuluja oli paljon enemmän), etten voinut tuota biologista lääkettä käyttää. Mulla saattaa mennä tuo nykyinen lääke vaihtoon, kun on vähän kiikun kaakun, että onko riittävän tehokas. Mietitään lääkärin kanssa ens kerralla tätä...

   Kaikesta huolimatta (ja juuri siksi) ihanaa viikonloppua ja lämpimiä halauksia! ♥

   Poista
 2. Nivelreuma on kyllä hankala sairaus ja kalliiksi tulee sen hoito, onneksi Kela edes loppuvuodesta tulee mukaan kustannuksiin. Ja hienoa tietysti, että noita lääkkeitä on ylipäänsä olemassa. Kyllähän sille rahalle olisi takuulla muutakin käyttöä...

  Mulla on sama ongelma ihon kanssa, kuiva kuin korppu ja silti nyppyjä ja näppyjä täynnä! Mulla ei ole edes teininä ollut näin montaa näppylää kasvoissa, että pistää vihaksi! Mutta arvaas, löysin ehkä avun ihan apteekin perusvoiteesta, sitä naamaan suihkun jälkeen (heti) ja vielä illalla ennen nukkumaanmenoa toinen kerta ja parina iltana olen nyt toteuttanut (no ehkä tämän viikon) ja nyt naama ei enää ole niin kuiva ja tuntuu, että näpytkin on vähentyneet, kokeilehan!

  Ja kyllä sitä silmän iloa pitää olla meille naisillekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä oon tosiaan iloinen, että nykyään ON tehokkaampia reumalääkkeitä. Kun sairastuin -91, niin lääkkeet oli varsinkin alkuvaiheessa tehottomia. Nyt on hoito jo parempaa :) Ja kunhan nää ekat ostot saa tehtyä ja lääkekaton täyteen, niin sitten helpottaa (kunhan vaan lompakko kestää sinne saakka).

   Mä otinkin sun neuvosta vaarin ja laitoin eilen ja tänään vain Aqualania, sekä pahimpiin näppykohtiin Bepanthnenia. Ehkä kokeilen niillä nyt vähän aikaa, enkä läästi naamaani yhtäkään varsinaista kasvorasvaa tms.

   Lempeää ja valoisaa viikonloppua! ♥ (Luojan kiitos se on jo ihan nurkan takana!)

   Poista
 3. Näinpä. Merkillisen usein muuten törmää kuvitelmiin, että Suomessahan Kelat sun muut korvaa kaiken, eikä sairaiden ihmisten tarvitse itse maksaa mistään mitään. Joopati joo. (parasta stopata tähän, ettei sanainen arkku repsahda auki :D)

  Hittolainen, kaikkia kivuuksia tilataan sun loppuviikkoon ❤ Kantsii hei hankkia myös viintä, ettei sidukat koe oloaan yksinäiseksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viintä ehdottomasti! Kyllä se sidukka muuten tuntee olonsa orvoksi ja syrjityksi :D Ja karkkia, koska muuten karkille tulee paha mieli, ellei joku niitä halua syödä.

   Pahin tuo lääketilanne on varmaan pienituloisille ja niille, joiden ensimmäisen lääkeoston kertahinta on vielä isompi kuin tuolla mun lääkkeellä... Aina en itsekään pystynyt ostamaan tuota ko. lääkettä, kun ei vaan talous venynyt. Ja sen sitten sai kokea nivelissä :( Kela on mulle ollut aina punainen vaate, eivätkä nämä nykyiset sekoilut ainakaan yhtään siloita sen julkista kuvaa. Mokoma kyykytyslaitos.

   Mutta keloista ja muista tyhmyyksistä huolimatta kohta on viikonloppu ja se on nastaa!

   Ihanaa ja aurinkoista fiilistä sinne! Halaukset ♥

   Poista
 4. Toivottavasti nuo kalliit lääkkeet tehoavat hyvin! Ronaldot ja viikonloppusuunnitelmat kuulostavat hyviltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi nuo lääkkeet tosiaan tepsivät kohtuullisen hyvin :) Ja hyvä, että noita edistyksellisempiä lääkkeitä on. Koko ajan myös tulee uutta tutkimusta ja sille iso hatunnosto. Nykyään on parempi sairastaa, kun tietämyksen ja hoidon taso on ihan eri kuin joskus menneinä vuosikymmeninä tai -satoina :)

   Aurinkoista ja rentoa viikonloppua Minna! ♥

   Poista
 5. Voihan Kela, voihan omavastuut ja voihan maksukatot. Siinä kohtaa kun ihmisten täytyy tinkiä elinikäisen sairautensa hoidosta, koska rahat eivät riitä (vrt. myös case diabetes), mennään yhteiskunnassa mun mielestä pahasti väärään suuntaan. Hoitamatta jättämisen seuraukset ja kustannukset ovat usein sekä inhimillisellä että yhteiskunnan tasolla paljon kovemmat kuin olisi se, että tuki yhteiskunnan suunnalta olisi alunalkaen vähän runsaampi. Näistä on olemassa varmaan jokaisen sairausryhmän osalta selkeät laskelmat - en ymmärrä, miksei niitä huomioida päätöksiä tehtäessä.

  Mur! Pyörittelen näitä juttuja siis työssäni, siitä harmistus. Omassa perheessä käytetään vain satunnaisia lääkerasvoja ja inhaloitavia lääkkeitä harvakseltaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri taannoin luinkin tuosta diabetes-lääkkeiden hintojen muutoksesta ja siitä, että osa asiakkaista on jättänyt lääkkeet ostamatta. Niin surullista. Tiedän itsekin joitain ihmisiä, joilla on pieni palkka ja isot lääkekulut. Kyllä siinä joutuu todelliselle koetukselle ja helposti tulee pakollinen tarve priorisoida vaikka ruuan ostamista tai laskujen maksamista sen sijaan, että ostaa kalliita lääkkeitä. Vaikka yhteiskunta tuleekin jonkin verran vastaan, niin erityisesti pitkäaikaisissa sairauksissa turva voisi olla parempikin. Ja se pitäisi taata, ettei tulisi tuollaisia yhtäkkisiä korvattavuuksien poistumisia - siinä on ihmisten terveys kuitenkin kyseessä.

   Mutta eteenpäin, sanoi mummo lumessa ;) Hyvää viikonloppua ja paljon rutistuksia! ♥

   Poista
 6. Nuo lääkeostokset näin vuoden alussa ovat todella inhottavia, kun omavastuut muokattiin näin ihmisille sopivaksi. Onneksi kuitenkin on lääkkeitä, jotka auttavat. Muuten olo olisi todella epämukava.
  Minäkään en nauti tästä vuodenajasta. Mutta haluan hypätä suoraan siihen kevätpäivään, kun maa jo vihertää ja on kuivaa. Sen väliajan saa poistaa. Tai voisikohan se yli nukkua?
  Kannattaisi varmaan käydä siellä apteekissa näyttämässä niitä näppyjä. Nehän voivat olla merkki allergiasta jollekin kasvotuotteelle, jota nyt käytät. Samoin ihon voimakas kuivuminen.
  Hah, näillä hyvillä ohjeilla toivotan sinulle mukavia liikuntakertoja silmänruoan parissa (se on ihan hyvä juttu) ja muutenkin ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisi tosiaan käväistä apteekissa ja katsoa olisiko sieltä apua. Ainakin apteekin ihotuotteet ovat yleensä hyvin siedettyjä, hyvin testattuja ja suht laadukkaita :) Tämä kuivuus tosin voi olla ihan pitkän talven aiheuttamaa. Kuiva huoneilma ja lämpötilojen vaihtelut eivät tee hyvää, samoin iho alkaisi jo kaivata auringon valoa... KEsä, tule jo! :D

   Tänään täällä on ihan superloska ja masentava harmaus. Pitäisi mennä kumppariostoksille, kun talvinilkkuritkin päästää vettä läpi jostain mikroskooppisista saumoista - sen verran on märkää :( Huomiselle on onneksi aurinkoa luvassa!

   Ihanaa viikonloppua Sarille! ♥

   Poista
 7. Kylläpä on hintaa noilla lääkkeillä, ymmärrän kyllä hyvin ärsytyksen! Hemmetin isoja summia, jotka todellakin tekee loven lompakkoon! Toisaalta terveys ennen kaikkea.

  Mua taas ärsyttää Lumenen rasvojen hinnat. Helposti 30 euroa purkista...samalla hinnalla saa jo Cliniqin tai Vichyb rasvan....

  Puss! Sileää ihoa ja näpyttömyyttä sinne...(uskoisin, että noi voi olla jotain naishormoni juttuja...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa muakin on alkanut ärsyttää Lumenen hinnat. Taidan siirtyä seuraavaksi muihin rasvoihin, ehkä juuri apteekkituotteisiin, joissa on keskimäärin aika hyvä hinta-laatusuhde. Muutenkin olen ollut semisti pettynyt Lumenen uudistuksiin. Laatu ei ole ollut niin hyvää kuin olisi voinut olettaa :(

   Näppyja tai ei, onneksi on kohta viikonloppu! ♥ Kotona meikit veks ja paksu rasvakerros nassuun. Lasi viiniä käteen ja Netflix viihdyttäköön minut hyvälle tuulelle :)

   Mukavaa viikonloppua, muru! ♥

   Poista
 8. TUo salin Ronaldo asia sai kyllä melkoisen leveän hymyn huulilleni :D uuh miten ihanaa silmänruokaa.
  Osta jotain sellaista voidetta joka imeytyy kasvoihisi todella hyvin ja syvälle ihoon, ettei se kosteuta vain pintaa. No todennäköisesti siis tiesitkin tämän. Ystävälläni on aina sama ongelma atoppisen ihonsa kanssa.
  Äitini reumapiikki maksaa 3490€ ja aina kun pistän sen hänelle (äidilläni on niin kamala neulakammo ettei pysty sitä itse pistämään) pelkään että jotenkin töpeksin tuon megakalliin piikin vaikka töissä pistelenkin potilaita päivät pitkät. On ne pahukset vain halavatun kalliita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo reumalääkkeet - varsinkin biologiset - on kyllä älyttömän kalliita. Mullakin olisi varmaan samoissa hinnoissa ilman Kelan erityiskorvausta tuo piikin hinta. Muakin joskus pelottaa, kun itseäni tökin, että kämmään sen jotenkin pilalle. KErran sattuikin olemaan ilmeisesti viallinen piikki, mutta sen apteekki hoiti hienosti ja sain tilalle uuden.

   Pian kohti viikonloppua... Tuokoon se mukanaan kaikkea kivaa meille kaikille!
   Aurinkoa ja halauksia sinulle! ♥

   Poista
 9. Ymmärrän ärsytyksen noin kalliiden lääkkeiden kanssa. On sekin kamalaa, että kaikilla ei ole varaa tarvitsemiinsa lääkkeisiin. Onneksi on kuitenkin lääkkeitä.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lääkkeet ylipäänsä on loistojuttu, mutta ne hinnat tosiaan ovat aika hirveitä... Tekevät ison loven kukkaroon kenelle tahansa, ja pienituloisimmille ovat kokonaan ulottumattomissa :( Ei ihan tasa-arvoista, sanoisin.

   Mutta ulkona paistaa aurinko ja kevät tekee tuloaan, joten tänään en jaksa ajatella enemää ikäviä juttuja :D Kivaa viikkoa! ♥

   Poista
 10. Saa kyllä harmituttaa, sillä onpahan aina aikamoinen paukku laittaa lääkkeisiin moiset summat alkuvuodesta. Nivelreuma on vielä todella inha sairaus ja ei tuo piikittäminkään kuulostaa yhtään kivalta. Sattuuko tuo piikki?

  Minuakin aavistuksen hämää Lumenen selvä halu tehdä nuorennusleikkausta ja siksi ei kenties tuota ikäkohdentumaa tuotteissa, vaikka osa on ihan samoja purkkeja kuin aiemminkin, vain uudessa ulkoasussa. Toisekseen huolettaa kallistuneet hinnat, erityisesti meikeissä, toivottavasti Lumene ei hinnoittele itseään ulos. Upeita tuotteita kylläkin ja kaunis uusi raikas look. <3

  Ihanaa viikonloppua <3 ja sidukat huuleen ehdottomasti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reuma on aika inha ja salakavala sairaus :( Onneksi mulla pysyy melko hyvin kurissa lääkkeillä. Piikki ei oikeastaan satu. Jotkut muut lääkkeet ovat kirvelleet kyllä, mutta tuo ei juuri ollenkaan, onneksi :)

   Minustakin tuo Lumenen hinnat ovat nyt turhan kalliita... Ennen olin varsin uskollinen Lumenelle, mutta nyt alkaa kieltämättä muut tuotteet houkuttaa. Ehkä seuraavaksi testaan jotain apteekin tuotteita, etenkin kun nyt olen paitsi ryppyinen myös nyppyinen :D

   Ihanaa uutta viikkoa!

   Poista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall