maanantai 27. maaliskuuta 2017

100 vuotta

Sellaisina päivinä, kun pääsee juhlimaan 100-vuotiasta tärkeää ihmistä, tuntee olevansa etuoikeutettu. Viikonloppuna juhlistimme miehen mummon upeita pyöreitä vuosia lähimmän suvun voimin. Oli iloa, naurua, hieman kuplia ja pieni joukko ihmisiä väliltä 6-100 vuotta.


Miehen mummosta on tullut minulle tärkeä ihminen. Hän otti minut heti alusta lähtien niin lämpimästi vastaan, ettei jäänyt epäilystäkään etteikö hän olisi hyväksynyt minua juuri sellaisena kuin olen. En ole kuullut koskaan pahaa sanaa hänen suustaan ja hän on todella lämmin ja ihana ihminen. Varsinkin kun omat isovanhempani ovat jo kuolleet, on ihanaa, että on tällainen miehen kautta tullut mummo, jota ihan varauksetta pidän myös omana mummonani.
  
100-vuotiaan elämään on ehtinyt mahtua monenlaista. Syntymä tsaarinajan Suomeen, maan itsenäistyminen, lapsuus ja nuoruus Karjalassa, nuorenparin elämä ja perheen perustaminen, sodat ja evakkomatka, uuden elämän aloittaminen toisaalla Suomessa. Elannon ansaitseminen maatilalta, arjen työt ja sittemmin lapsenlapset. Maatilasta luopuminen, muutto kuntakeskukseen, puolison kuolema. Toisen lapsen poismeno, lapsenlapsenlapset. Paljon iloja ja suruja. Syntymiä ja kuolemia. Elämän mutkia ja suoria, kuoppia ja sileyttäkin. Niin paljon mahtuu pitkään ihmiselämään.
 
Mummo asuu vielä kotonaan. Kotihoitajat käyvät päivittäin huolehtimassa ja katsomassa vointia. Vaikka liikkuminen on jo vaikeaa, niin hoksottimet pelaavat. Hän on kiinnostunut suvusta ja läheisistään, soittelee ja kyselee kuulumisia. Mummolla on tärkeä paikka meidän kaikkien sydämissä ♥

Valmiina juhlimaan!
 

  
Juhlista ja mummon sekä miehen sukulaisten näkemisestä jäi superhyvä mieli. Näillä fiiliksillä kohti uutta viikkoa ja keväisiä päiviä!
  

18 kommenttia

 1. Huikean ihanaa päästä juhlimaan 100-vuotiasta! En kyllä koskaan pääse itse kokemaan samaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä mukava ja pieni perhejuhla ♥ Ja aika harvinaista herkkua tosiaan.
   Valoisaa viikkoa Tuijalle! ♥

   Poista
 2. On kyllä syytä juhlaan, vau mikä kunnioitettava ikä! Ja sinä niin kauniina juhlassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Oli kerta kaikkiaan niin sydäntä lämmittävä juhla. Mummo itsekin tuntui olevan kovasti mielissään juhlistaan, mikä oli tärkeintä :)

   Aurinkoa viikkoon! ♥

   Poista
 3. 100 vuotta on tosi paljon :-) Onnea Mummolle!

  Meillä oli surullisempi tilaisuus tässä hiljakkoin, enon muistotilaisuus... Mutta olipa tosi kiva nähdä sukulaisia, serkkuja ja muita äidin puolelta; pitkästä aikaa tapasin heitä ja se oli kyllä mukavaa :-)

  Aurinkoista viikkoa <3

  Terkuin, Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otan osaa sun enon poismenon takia :(
   Toki tuo sukulaisten näkeminen on hyvä juttu tuossa asiassa. Meillä ainakin tuppaa olemaan vähän niin, että tiettyjä sukulaisia ei näe kuin isoilla synttäreillä tai hautajaisissa...

   Aurinkoista viikkoa Johannalle! ♥

   Poista
 4. Tuollaista mummoa on ihana juhlia ja 100-vuoden ikää! Meillä ei ihan noihin lukemiin päästy. Pappani oli 92 v ja mamma 89 v kuollessaan.
  Ihanaa viikkoa juhlien jälkimainingeissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 100 vuotta on tosiaan melkoinen ikä :) Mahtuu niin paljon tuollaisen elämän varrelle. Omat mummoni elivät n. 90-vuotiaiksi, mutta ukki ja pappa kuolivat jo aiemmin. Sikälikin olen siis iloinen, että minulla on miehen kautta tuollainen ihana mummo.

   Mukavaa kevätviikkoa! ♥

   Poista
 5. Ihanat juhlat teillä, ja ihanan kuulloinen mummo!

  Valoisaa uutta viikkoa auringonpaisteineen kaikkineen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummo on kyllä ihana ja melkoisen sitkeä tapaus :) Olen iloinen, että on tuollainen lämpöinen ihminen, joka jaksaa olla kiinnostunut kaikista meistä.

   Auringonpaistetta ja hymyjä tähän viikkoon! ♥

   Poista
 6. Onnea ja terveitä päiviä mummolle! 100v juhliin harvoin pääsee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin toivon mummolle kovasti onnea ja terveitä päiviä :) Siitä olen iloinen myös, että nykyään kotipalvelut toimivat sen verran hyvin, että on mahdollista asua omassa kodissaan. Palvelutalossa ei mummo viihtyisi pätkääkään, vaan oma rauha pitää olla :)

   Kivaa ja valoisaa viikkoa Kepposkalle! ♥

   Poista
 7. Paljon ihania ja arvostettavia asioita. Ja se, että sä saat niistä hyvän olon ja osaat arvostaa. Se on hienoa!
  Osaan niin kuvitella sun olon, toisten asioiden jälkeen on vaan niin superhyvä ja -onnellinen mieli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo yhteiset hetket on niin hienoja. Se, että on rinnakkain tämä 100-vuotias ja hänen lastenlastenlapsensa ja me kaikki siltä väliltä ♥ Lunkeja ja kivoja ihmisiä, naurua, hyvää tahtoa jne... Siitä tykkään ja nautin!

   Ihanaa viikkoa Sinulle! ♥

   Poista
 8. Voi miten ihana mummo teillä on. <3 Vanhoissa ihmisissä huokuu entisaika, vaikeista ajoista, sota-ajoista, pula-ajasta selviytymiset ja ne elämän tärkeimmät asiat.

  Minäkin omin itselleni mieheni mummot, joista toinen kyllä kuoli parisen vuotta sitten, mutta toinen on vielä elossa, yli 90v on ja miten hän ilahtuukaan kun käydään kylässä, pitäisi vaan useammin käydä.

  Kivaa päivää Tuulalle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä noissa vanhoissa ihmisissä on tosiaan sitä jotakin. On menty läpi monista vaikeista ajoista, kestetty monet surut ja koettu myös monet ilot. Olisi ehkä syytä olla katkera monestakin asiasta, mutta tämä mummo on niin lämmin ja välittävä, että ei voi kuin ihailla. Olen otettu siitä, että saan tuntea hänet ♥

   Minullakin on usein mielessä, että pitäisi nähdä useammin mummoa - ja muita sukulaisia tietysti myös. Miten tää elämä onkin mennyt sellaiseksi, että aina on jotenkin kiire, eikä ehdi nähdä ketään??

   Ihanaa päivää sinne Soilille! ♥

   Poista
 9. Ihana kirjoitus ja ihana mummo! Upea ikä. Meillä myös samankaltainen onni, sillä J:n pappa täytti juuri helmikuussa 101 vuotta, ja sen kunniaksi kävimme koko perheen voimin ulkona syömässä. Tämä herra on siis samanlainen tapaus, jalat toimii, mutta myös ne hoksottimet erittäin hyvin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistankin, että on joskus ollut puhetta teidän papasta :) Taitaa olla melkoinen teräsvaari. Ihanaa, että kävitte juhlimassa 101 ikävuotta.

   Mukavaa viikkoa sinne! ♥

   Poista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall