tiistai 28. helmikuuta 2017

Piipahdus Helsingissä

Terveisiä Helsingistä! Poikien ja minun hiihtolomaviikon kunniaksi piipahdimme yhden yön verran Helsingissä. Sunnuntaina lähdimme aikaisella bussilla kohti pääkaupunkia ja pieniä seikkailuja. Esikoisen kanssa olen joskus aiemmin käynyt Helsingissä, mutta kuopukselle tämä oli ensimmäinen kerta. Reissua odotettiin kovasti etukäteen ja pojat intoilivat erityisesti bussilla reissaamisesta sekä luvatuista metro- ja ratikka-ajeluista. Täällä periferiassa kun on täytynyt tyytyä vanhempien tylsään autokyytiin ja satunnaisiin paikallisbussikyyteihin :D


Luonnontieteellinen museo näyttelyineen oli mielestäni kiva kohde. Esteetikkona olisin
voinut jäädä ihastelemaan portaikkoa vaikka koko päiväksi ♥
 

Majapaikkana meillä oli keskustan Holiday Inn ja sitä voin kyllä kehua. Sijainti oli mainio, huone siisti ja palvelu joustavaa. Sisään pääsimme kirjautumaan jo 12.30 ja seuraavana päivänä saimme luovuttaa huoneen klo 14. Helpotti kovasti aikatauluja ja omia tekemisiä, kun aikaa oli tavallista runsaammin. Maksavana asiakkaana tykkäsin myös siitä, että hotellin ravintolassa lasten annokset olivat ilmaisia, kun aikuinen oli mukana ruokailemassa.
 
Itse nautinkin erityisesti siitä, että pariksi päiväksi saattoi unohtaa arkirutiinit ikuisine ruuanlaittoineen. Oli ihanaa vain istua passattavaksi ja herkutella. Reissussa erityisesti aamiaisbuffet saa sydämeni sykkimään lämpöisesti. Pojista ehkä oli mukavaa, että äiti ei ragennut ikuisen spagetin ja jauhelihasoosin kokkaamisen äärellä, vaan istuskeli rennosti ja lasten kanssa höpötellen ;)  Etukäteen en ollut suunnitellut muuta kohdetta kuin Luonnontieteellinen museo. Omasta mielestäni se oli huippukiinnostava ja ajattelin, että pojatkin olisivat innostuneet todella paljon. Mutta poikien osalta innostus jäi vähän laimeaksi ja ennenaikainen reissuväsymyskin alkoi piinata kesken käynnin. Kuopus heittäytyi poikittain milloin portaisiin, milloin keskelle näyttelysaleja. Esikoinen taas näsäviisaili siihen malliin, että teki mieli pistää hänet näyttelyvitriiniin ja nimetä tyyppiesimerkiksi ärsyttävästä 8-vuotiaasta.

Kahvit, pillimehut ja pullat helpottivat tilannetta - aika montakin kertaa reissun aikana - ja jatkoimme matkaa metron ja ratikoiden saloihin tutustuen. Luulenpa, että näistä pojista tulee varsinaisia joukkoliikenteen mallikäyttäjiä, sen verran innokkaina reissasimme edestakaisin pitkin Helsinkiä. Minulle iski lievä nostalgia, kun katselin tuttuja katuja ja mieleen tuli muistoja niiltä vuosilta, kun itse asuin Helsingissä. Ah, niitä aikoja.

Toisena päivänä annoin vaihtoehdoksi joko Sealifessa käymisen tai Itiksessä piipahtamisen. Pojat kumma kyllä valitsivat jälkimmäisen. Siellä he halusivat käydä Itiksen leikkiasemalla. Vaikka paikka oli melko pieni ja suunnattu ehkä vähän nuoremmille lapsille, niin pojat viihtyivät tunnin leikkimisen ajan varsin mainiosti. Minua olisi kiehtonut kovastikin kierrellä lukuisissa vaatekaupoissa, mutta lasten kanssa se ei vain onnistu. Heidän toleranssinsa äidin lempikaupoissa on noin puoli minuuttia :D Reissu oli kokonaisuudessaan kohtuullisen mukava ja onnistunut, vaikkakin sanottakoon, että aikuisen näkökulmasta myös melko raskas. Katuvilinässä sai jatkuvasti olla tarkkana, ettei 6-vuotias sählännyt itseään autojen/ratikoiden alle tai eksyksiin. Pojilla oli samoin koko hereilläolon kestävä tyypillinen höpötysten ja kysymysten tulva, mikä kuormittaa aikuisen hermoja pidemmän päälle ihan toden teolla. Yhtään pidempää reissua en tuolla kokoonpanolla jaksaisi. Jos mukana olisi toinen aikuinen, olisi ehkä itselle mahdollista piipahtaa yksinäiselle lasilliselle tai kahvikupilliselle ja jatkaa sen jälkeen uudistuneilla hermoilla ja voimavaroilla.
  
Sen verran onnistunut matka kuitenkin oli, että voisin harkita lähteväni uudelleen vaikka kesällä. Silloin voisi piipahtaa poikien kovasti himoitsemassa Suomenlinnassa jahtaamassa Pokemoja ja viettää muutenkin enemmän aikaa ulkona.
 
Tänään on ohjelmassa ollut palautumista - lähinnä minulle, sillä pojat porskuttavat intoa täynnä. Huomenna sitten kohti Koiramäkeä, jonne voitin liput ihanan Katjan Optimismia ja energiaa -blogista. Lisää kivoja seikkailuja siis luvassa!

12 kommenttia

 1. Me ei oo koskaan käyty tuolla luonnonhistorian museossa. Meidän 11vee neiti nautti kyllä kaikista museokäynneistä Lontoossa, mutta jotenkin kotimaan museot on jäänyt käyttämättä 😊

  Mukavaa lomaviikon jatkoa 😘

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo luonnontieteellinen oli ihan mielenkiintoinen ja voisin kuvitella että päälle 10-vuotiaille antaa vielä enemmän kuin noille meidän vilpereille, joilla ei keskittymiskyky ihan täysin vielä riitä :D Lontoo varmaan onkin museoiden ja kohteiden puolesta ihan huippupaikka!

   Mukavaa hiihtolomaviikkoa! ♥

   Poista
 2. Tuo luonnontieteellinen museo olisi kyllä mielenkiintoinen paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli se kyllä mielenkiintoinen :) Nyt jäi vähän läpijuoksuksi, mutta katsotaan joskus parin vuoden päästä, jos pojilla riittäisi paremmin keskittymiskykyä siinä vaiheessa. Nytkin tosin varsinkin luurangot ja isot eläimet tekivät vaikutuksen.

   Kivaa viikon jatkoa! ♥

   Poista
 3. Teillähän oli mukava Helsinki-matka. Me ei ollaan koskaan käyty lasten kanssa luonnontieteellisessä, kun kaikki inhoamme ötököitä. Mutta Kansallismuseo on meidän poikien lempparipaikka (vieläkin). Ovat aina olleet kiinnostuneita historiasta. Ja Korkeasaari oli toinen pop juttu. Näin linja-autonkuljettajien äitinä on ihana kuulla, että lapset pitävät julkisista liikennevälineistä. Peukku sille!
  Mukavaa loman jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kansallismuseo oli muuten yksi mitä mietin kohteeksi. Ehkä ensi kerralla raahaan pojat sitten sinne :) Minusta on jotenkin tärkeää, että käy erilaisissa paikoissa ja oppii katselemaan museoita, näyttelyitä jne. Ja linja-autoissa ja muissa liikennevälineissä on kyllä tunnelmaa. Itse nautin pitkästä aikaa erityisesti ratikoista ja Helsingin katujen katselemisesta :)

   Kivaa viikon jatkoa Sarille! ♥

   Poista
 4. Ihanaa kun pääsitte hieman irtautumaan arjesta. Reissussa saa aika tiuhaan pysähdellä syömään tai kaihville ettei kestävyys kunto katkea tyystiinsä, varsinkin lapsilla.
  Itävallassa kävimme tuon tyylisessä museossa ja voin sanoa että siinä oli museolla sen verran kokoa että sinne olisi saanut vierähtämään vaikka koko päivän ja paketillisen rakkolaastareita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teki kyllä hyvää irtautua arjesta ja päästä pois kotihommien ääreltä :) Just nuo kahvittelut ja pysähtelyt olivat ihania.
   Tuo Itävallan museo kuulostaa kivalta. Minä muuten aina unohdan, että joskus ne museot voivat olla ihan huippuja ja tosi kivoja. Pitäisi käydä useammin.

   Mukavaa viikon jatkoa! ♥

   Poista
 5. Sinä reipas nainen kun tosta vaan hoidat ässänä teille tollaisen "irti arjeta" reissun! Ihan mahtavaa!

  Ja hei jo se, että on hetken ilman kokkausta - ON TAIVAS. Ainakin mulle :)

  Puss ja ihanaa loman jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon itsekin ihan iloinen ja yllättynyt, että jaksoin (minä joka normaalisti olen laiskimus). Piristi, vaikka samalla oli ne väsyttävätkn puolet :) Ja se on aina niin luksusta, että istuskelee ravintolassa passattavana sen sijaan, että itse kokkaisi.

   Ihanaa viikon jatkoa sinne, muru ♥

   Poista
 6. Meidän on pitänyt käydä Luonnontieteellisessä monta kertaa ja aina se on jäänyt vaikka lähellä asutaan.Kiva retki teillä ja mukava blogi 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva että tykkäät blogista :)
   Tuo Luonnontieteellinen on kyllä kiva. Meillä pojat tykkäsi eniten niistä isoista eläimistä - mammuteista, norsusta ja dinosaurusten luurangoista. Aikuisellekin oikein mielenkiintoinen kokemus :)

   Mukavaa viikon jatkoa! ♥

   Poista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall