torstai 5. tammikuuta 2017

Pieniä isoja juttuja

Toista viikkoa joululomalla oltuani alan ymmärtää eläkeläisiä ja sitä, ettei koskaan ehdi mitään. Minulla tosin on ehkä hieman eri kiireet kuin eläkeläisillä - minulla on kiire nukkua, juoda pitkiä aamupäiväkahveja, lojua sohvalla ja lukea. Kauhean tekeväinen olen siis ollut ;)  Siinä sivussa olen toki kuunnellut ja selvitellyt poikien painimatseja, kuunnellut loputonta pölinää ja siivonnut noin miljoona legoa lattioilta.

Joutilaisuus ja aikatauluttomuus on tehnyt hyvää. Itse asiassa niin hyvää, että tunnun puhuvan välillä ihan höpöjä. Tätä menoa en osaa vastata puhelimeen töissä ensi viikolla. Mahdanko muistaa enää salasanojakaan?


Tämän vuoden ensimmäinen kirja on Anthony Doerrin 'Kaikki se valo jota emme näe'. Loistava! Haluaisin vain istua ja lukea lukea lukea... Annan kirjalle vahvan suosituksen. Varsinkin näinä aikoina, kun ilmassa häilyy vihapuheita, suvaitsemattomuutta ja ikävien asioiden lietsontaa. Kirja liikkuu Toisen maailmansodan ajassa, Ranskan miehityksessä ja Saksan kolmannen valtakunnan ahdasmielisessä ilmapiirissä. Huikeaa tekstiä, joka saa pohtimaan eurooppalaisuutta, ihmiskohtaloita ja yhteisiä arvoja. En tehnyt varsinaisia uudenvuodenlupauksia, mutta kaikenlaisia pieniä ajatuksia olen muhitellut. Tiedän, että arjen raameja ei voi tällä hetkellä kovin suuresti muuttaa, mutta pieniä asioita voin tehdä ilahduttaakseni ihan vain itseäni.
 

Tänä vuonna aion käyttää entistä enemmän kynsilakkaa, huulipunaa ja kivoja koruja. Aloitin jo, ja ostin pari uutta kynsilakkaa. Alesta löysin puoleen hintaan olkalaukun, juuri oiken kokoisen ja näköisen. Noista irtoaa iloa minulle pitkäksi aikaa. Vaatekaapista aion heittää pois sellaiset asut, joita en oikeasti käytä tai jotka eivät imartele minua. Aion opetella käyttämään kivempia vaatteita ja näyttämään naisellisemmalta.

Yksi helmasynneistäni on se, että pienennän usein itse itseäni. Kuljen henkisesti pitkin seinänvierustoja ja tekeydyn huomaamattomaksi. Mutta onko pakko? Voisinko rohkaistua ja olla näkyvämmin nainen ja Minä? Pitää pään pystyssä, nauraa mokilleni, heilautella tukkaa itsevarmasti ja olla nolostelematta itseäni. Osaisinkohan?


Kaiken kaikkiaan haluan tänä vuonna löytää enemmän pieniä arjen iloja, tavata enemmän ystäviä ajan salliessa ja olla enemmän tasapainossa. On pakko olla mahdollista, että mieleni pysyy entistä tyynempänä työn ja perhearjen sekamelskassa. En vielä tiedä miten onnistun, mutta ehken mieti sitä liikaa, vaan menen laittamaan huulipunaa ja lähden kaivamaan autoa esiin jääkerroksista. On aika lähteä leikkimään ruuan metsästäjää. Palkinnoksi lupaan itselleni kukkakimpun!

13 kommenttia

 1. Ihana teksti.

  Tulkoon tästä hyvän olon, naurun ja kikatuksen ja värien vuosi. Vuosi, jona lakkaan kynsiä, maalaan huuleni punaiseksi ja suon itselleni hemmottelua.

  Puss.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin - tähdätään siihen muru! Kikatetaan aina kuin suinkin siihen on syytä ja käytetään hyväksemme arjen pieniä sulostuttavia konsteja, oli se sitten huulipuna, kynsilakka tai vaikka skumppalasillinen. Suukkoja ja valoa sinne! ♥

   Poista
 2. Olen eläkkeellä ja päätin että tänä vuonna teen ihan mitä haluan. Ja vuosi onkin alkanut hyvin, olen tavannut ihania ihmisiä ja lakaissut maton alle energiasyöpöt valittajat. Ja yritän itse olla mukava ja enkä valita edes säästä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahtava päätös! Toivotan sinulle mitä parhainta vuotta ihanien juttujen parissa! ♥ Minäkin lupaan, että vastedes valitsen kivoja juttuja aina kuin vain mahdollista. (Kai ne pölypallot sängyn alla odottavat, vaikka välillä pitäisin vähän hauskaa :D )
   Mukavaa pian alkavaa viikkoa!

   Poista
 3. Täällä on otettu käyttöön myös jymyvoima nimeltään kynsilakkaterapia. Varpaiden kynnet on glitteröity, ei todellakaan mitään luomua, mutta kyllä kummasti piristää. :)

  Mulla on taipumusta myös kulkea sienien vierustoilla, luulen että keskipaikoille en vaan kykene, joku magneettinen voima vie seinien viereen. Ehkä näitä erityisherkkyys ja introverttiys-piirteitä?

  Ko esittelemästäsi kirjasta tuli mieleen, että kuulostaa hyvin kiehtovalta kirjalta, ja olen saanut tutustua jo kansiin... sain siis ko kirjasta kannet lahjaksi. (Ystäväkollegani halusi muistaa minua. :D Pitänee yrittää haalia jostain se sisältökin.)

  <3 Kivoja ajatuksia sulla vuoteen, ilolla tätä vuotta eteenpäin, eiks jeh? <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulenpa myös, että se itsensä pienentäminen ja näkymättömäksi tekeminen on jotain erityisherkkyyteen ja introverttyiteen liittyvää. Ei ole tarvetta olla esillä, vaan päin vastoin se on kauhu, jos joutuu valokiilaan. Mutta silloin kun pakosti joutuu, niin ollaan sitten pää pystyssä ja hymy huulessa (vaikka sitten syän märkänis :D ).

   Ihanaa oloa ja kauniita hetkiä sulle, ihana Soili ♥

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos :) Luulenpa minäkin, että osaisin. Ainakin pieninä palasina näin alkuun. Ihanaa ja valoisaa oloa Katja ♥

   Poista
 5. Ihania tavoitteita, jotka ovat kaikki toteutettavissa.
  Oikein mukavaa loppiaista ja viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati :) Sinulle myös parhainta sunnuntaita ja pian alkavaa arkiviikkoa! ♥ Sitten alkaakin jo taas koulut (ja mulla taas työt). Iiks ja kääks. Mutta eteenpäin mennään ja eiköhän se siitä ala taas rullata!

   Poista
 6. Asiat (pienet ja isot), jotka ilahduttavat itseä kantavat kyllä niin pitkälle, että rohkeus nousee esiin. Minä jossain vaiheessa poistin kotoani kaikki kulahtaneet ja tylsät vaatteet. Aloin pitää kotona niitä vaatteita, joista pidin erityisesti (eivät olleet siis mitään siistejä työvaatteita). Nyt en enää välitä paljoakaan muiden mielipiteistä ja käytän töissäkin sellaisia pitsejä ja helmoja, jotka viihdyttävät itseäni.

  Uskon, että puna huulissa, kimalle kynsissä ja itsensä hoitaminen muutenkin toimii piristyttävästi. Tee juuri niin kuin itsestäsi tuntuu hyvältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana päätös tuo, että poistaa kaikki tylsät vaatteet ja pukeutuu siten, että se ilahduttaa itseä. Kyllä siitä saa hyvää mieltä ja positiivista energiaa. On voimaannuttavaa, että ottaa askeleita siihen suuntaan, ettei enää miellytäkään ensisijaisesti muita, vaan osaa rohkeasti ottaa oman mielihyvän - sehän ei ole muilta pois :)

   Kiitos kivasta kommentistasi ja ihanaa tulevaa viikkoa! ♥

   Poista
 7. Kuulin hiljattain jotain sellaista kuin "Anna naiselle oikean värinen huulipuna ja hän voi valloittaa koko maailman". Lisää huulipunaa ja rohkeasti valloittamaan! On niin surullista, miksi me naiset aina vähättelemme ja pienennämme itseämme vaikka syytä ei olisikaan. Punaa huuliin ja menoksi :)

  VastaaPoista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall