maanantai 30. tammikuuta 2017

#omakehupäivä

Väsynyt maanantai, aamulla läpikäyty yökenherää-kriisi ja tylsistynyt olemus. Nyt tarvitaan selvästi omakehua ja hännän nostamista. Ja kukapa sen hännän nostaisi, ellei ihan itse.

Nappasin Valeäidin blogista omakehumaanantai-postauksen. Kiitos, hyvä idea! Tämä varmaan sopii mille tahansa viikonpäivälle ja otinkin oikeudekseni otsikoida tämän omaan blogiini omakehupäiväksi. Ihan siltä varalta, ettei tämä ehdi ulos tuutista ennen viikonpäivän vaihtumista. En nimittäin aina voi kehua olevani kovin säännöllinen bloggaaja :)

Kehut ja positiivinen palaute ovat tärkeitä. Jokainen vanhempi varmaan pyrkii kehumaan lapsiaan säännöllisesti - vaikka myönnettäköön, että uhmahepulien, näsäviisastelujen ja äiti on ihan paska -tympeilyjen keskellä se onkin joskus vaikeaa.
  
Mutta kuka kehuisi aikuista? Meidän työpaikalla kehuja saa korkeintaan kerran vuodessa ja se tapahtuu pikkujoulujen jatkoilla n. klo 2 aamuyöllä :D  Ilmeisesti on niin, että jos ei tule haukkuja, niin kaikki on ok, mutta vitsit kun niitä kehujakin olisi joskus kiva kuulla. Kotonakaan harvoin kuulee kehuja/kiitoksia, saati että muistaisi itse kehua perheen toista aikuista.

Mutta jos muut eivät kehu, niin kehutaan sitten itse:

♥ Minulla on ikäisekseni ok kroppa ja hyvä peruslihaskunto. 

♥ Töissä olen hyvä neuvomaan ja selittämään asiakkaille asioita. 

♥ Olen hyvä kuuntelemaan ja ymmärtämään muita. 

♥ Tsemppaan ja kehun mielelläni ihmisiä. (Sitä voisi tehdä paljon enemmänkin.) 

♥ Olen superhyvä laiskottelemaan ja jättämään kotihommia tekemättä :D

Missä sinä olet hyvä?


#omakehu

19 kommenttia

 1. Ihania kehuja itsellesi 💕

  Tämä postausidea täytyy toteuttaa aina, kun tulee niitä huonommuuspäiviä 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omakehuja on hyvä viljellä varsinkin silloin, kun vähän väsyttää ja arki meinaa nujertaa. Ehkä se ajan mittaan kohottaisi itsetuntoa, kun joka päivä muistaisi kehua itseään..?

   Sinä olet superhyvä bloggaaja, esteettinen sisustaja ja tosi lämpöisen oloinen ihminen, jonka seurassa varmasti viihtyy :)

   Mukavaa päivää! ♥

   Poista
 2. Mä keksin lisää sulle:
  - olet kaunis sisältä ja ulkoa
  - olet taitava kirjoittaja
  - olet hyvä äiti
  - sulla on paksu tukka
  - olet superesteetikko

  Puss!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, kiitos ♥ Olipa ihanat kehut ja tuli hyvä mieli :)

   Sinä olet pirteä ja ennakkoluuloton, sisukas, kaunis, empaattinen ja sulla on hyvä muotisilmä.

   Puss sinnekin ja ihanaa päivää! ♥

   Poista
 3. Siis mihis mun kommentti katosi? Mä pongasin tämän saman postausaiheen ja aloitinkin sitä jo, mutta... En millään keksinyt riittävästi kehuja... Mutta tuossa listasi viimeisessä minäkin olen tosi hyvä :) Mutta sinä voisit kyllä lisätä listaasi, että olet hyvä kirjoittaja, otat kauniita kuvia ja olet kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi ihanista kehuista ♥

   Ja kyllähän säkin keksit kehun aiheita itsestäsi, hyvä sinä! Lisäksi olet hyvä bloggaaja ja kirjoittaja, arjen organisoija, osaat kannustaa muita ihanasti ja olet empaattinen :) Plus varmaan miljoona muuta asiaa, joita en vain tiedä.

   Mukavaa päivää ja muistetaan tänäänkin ne omakehut ♥

   Poista
  2. Oi miten ihanasti kirjoitettu, kiitos ihana <3

   Poista
 4. Ihanaa kun osallistuit, kiitos! Hyviä kehuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli kiva! Hyvä kun keksit tällaisen :) Täytyykin muistaa myös tänään kehua itseään.

   Ihanaa päivää! ♥

   Poista
 5. Ihana bloggaus! On tosi tärkeää välillä kehua itseään. Vaikka se on meidän ikäisille tosi vaikeaa. Mieskin valitti, että se oli kaikkein hankalin osuus työhaastattelukuvioissa. Kiitos vaan onnitteluista, välitän ne hänelle! Meidät on varmasti kasvatettu niin, että "omakehu haisee" ja siksi ei koskaan saanut sanoa olevansa hyvä. Niinpä me varmasti lähes kaikki olemme opetelleet kehumaan lapsiamme ja toivottavasti myös muita ympärillä olijoitamme. Minusta tuntuu, että olen hyvä kommentoimaan näitä blogeja muun muassa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä muuten olet toden totta tosi hyvä kommentoimaan! Tulee aina lämpöinen ja kiva fiilis sun tsemppaavista viesteistä :) Olet empaattinen, fiksu, lämpöinen ja löydät oikeat sanat.

   Tuo kyllä pitää paikkansa, että itsensä kehuminen ja osaamistensa nostaminen esille oli ennen sellainen hyshys-juttu. Piti pitää se kynttilänsä vakan alla ja olla vaatimaton. Nykyään on onneksi jo vähän eri lailla ja lapsia kannustetaan löytämään ne omat vahvuutensa ja olemaan niistä positiivisella tavalla ylpeä.

   Minäkin muistan miten vaikeaa on ollut työhaastatteluissa keksiä ne positiiviset jutut itsestään. On pitänyt etukäteen oikein tsempata, että on keksinyt jotain. Onneksi sitä voi harjoitella ja varmasti se omien hyvien puolien esiin kaivaminen ja itsensä kehuminen tekee hyvää itsetunnolle :)

   Ihanaa päivää! ♥

   Poista
 6. Omakehupäivä on aivan loistava! Hyvä Tuula!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Omakehu päivässä pitää psykiatrin loitolla? :D

   Poista
 7. Olipas kiva postaus :) Me unohdamme itsemme liian usein. Sitä sanotaan, että itsensä rakastaminen on kaikkein vaikeinta. Jos osaisimme sen taidon niin elämä olisi kaikin puolin paljon helpompaa.

  Taidanpa napata tämän tästä ja toteuttaa jossain vaiheessa!

  Kivaa viikkoa sinulle Tuula :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsensä rakastaminen on toden totta vaikeaa! Yritetään muistaa harjoitella joka päivä, edes ihan pikkuisen...

   Kiva, jos nappaat tämän itsellesikin!

   Mukavaa viikkoa ja muistahan ne omakehut ♥

   Poista
 8. Oot ihana ja taatusti löytyisi paljon muutakin ihanaa sinusta. Anun blogissa jo tätä tuumailin, jotenkin helmikuut on vaikeita, enkä taas keksi itsestäni mitään hyvää. Noh on mulla upea mukikokoelma ja olen ihmis/eläin/lapsirakas. <3 Muiskuja päivään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo on totta, mitä keksit :) Lisäksi olet lämpöinen, inhimillinen, samaistuttava, empaattinen, karismaattinen, säteilevä ja viisas nainen ♥ Ja varmaan hirmu monta muutakin upeaa asiaa!

   Muiskuja sinnekin! Ja toivotaan, että helmikuu olisi mahdollisimman lempeä.

   Poista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall