perjantai 26. helmikuuta 2016

Hiihtolomalle

Meillä alkaa tänään hiihtoloma, ihanaa! Ohjelmassa on tyhjiä kalenterisivuja ja se sopii minulle paremmin kuin hyvin. Ahdistun aina, jos tiedossa on paljon sovittuja menoja ja aikatauluja. Kaikkein parhaiten minulle sopivat ex-tempore sovitut jutut ja menemiset (tai menemättömyydet). Jonain päivänä olen luvannut viedä pojat leffaan katsomaan uusimman Risto Räppääjän, mutta muuten tekemiset ovat varmaan lähinnä pulkkamäkeä, kotona hissuttelua ja muutaman kaverin näkemistä. Ja apua, tuossahan jo tuli sen verran ohjelmaa, että enempää en edes halua ajatella!
  
Hieman haasteellista tulee olemaan sikäli, että mies ei lomaile ja hän tekee töitä kotoa käsin. Miten olla 80 neliössä siten, että miehellä on työrauha ja meillä puolestaan lomarauha?? 


Ihan ensi alkuun hurautamme maalle viikonlopuksi. Epäilen, että vastassa on kalsahko mökki ja lattioilla kokoelma kuolleita kärpäsiä ja pölykerros. Onpahan illaksi puuhaa ;)  Eniten odotan viikonlopulta ulkoilua ja hiljaisuutta. Meillä kotona isohkon kunnan läpiajotien tuntumassa on aina ääniä - liikenteen hurinaa, naapureiden kolistelua. Maalla taas on niin hiljaista, että sitä voi melkein kosketella käsin. Aion hiihdellä ladun pellonlaitaan, katsella taivasta ja hengittää syvään. Ehkä tehdä pienen kävelyretken kameran kanssa. Ja takuulla juoda pitkiä päiväkahveja ja lukea kirjaa. maanantai 22. helmikuuta 2016

Viikkokatsaus

Tänään pystyn lähinnä ranskalaisiin viivoihin ja lyhyisiin tiivistyksiin. Maanantaiaivot eivät veny yhtään luovempiin teksteihin ;)  

Viime viikolla: 

* Pitkään jatkunut alakuloisuus, väsymys ja ahdistus alkoivat paikka paikoin rakoilla. Näin taas väriläiskiä ja valopilkkuja. (Pidätän siitä huolimatta oikeuden mököttää, jos siltä tuntuu.) 


* Ostin apteekista Minisun-monivitamiinia, jota näin kehuttavan muutamissa blogeissa. Auttaa tai ei, niin ainakin yritän buustata elimistöäni lisäpotkulla. 
  
* Arkiviikolla pääsin tasan yhtenä iltana irtautumaan kotoa hetkeksi. Käytin sen kävelylenkkiin ystävän kanssa. Kaikkina muina iltoina miehellä oli piiiitkiä työpäiviä ja minä olin kiinni kotona lasten kanssa. Se on aika ahdistavaa joskus... Välillä sitä tuntee melkein kuin tukehtuvansa arkeen, kun itselle ja omille tarpeille ei tahdo jäädä yhtään tilaa. 
   
* Kokeilin paria uutta resepiä, kiitos löytämäni www.soppa365.fi/ -sivuston. Lapset eivät kylläkään yhtään vakuuttuneet tomaattipastan tai kanakeiton herkullisuudesta (mokomat nirsoilijat...). Minusta tuo sivusto on kätevä, kun voi keräillä haluamansa reseptit omaan osioonsa. 
   
* Viikonloppuna kävimme kahteen otteeseen pulkkamäessä lasten kanssa. Totesin, että keski-ikäiselle ahterille pulkkamäessä rytyyttäminen on melkomoisen kiduttavaa, joskin myös hauskaa :D  
   
* Teimme myös kunnon siivouksen, jonka myötä tuli niin paljon parempi mieli. Sotkuinen koti ahdistaa, vaikka tiedänkin, että kokopäivätyö ja kiireiset illat eivät aina vain salli siivoamista pitkin viikkoa. Voin niin paljon paremmin silloin, kun kotona on suurin piirtein siistiä ja puhdasta. Rojut ja sotkut saavat pahalle tuulelle. 
   
* Sunnuntaina leivoin mokkapaloja. Selvästi tarvitsisin treeniä leipomisessa, kun homma meni hirveäksi sotkemiseksi ja kuorrutuskin imeytyi kummallisesti eikä siitä tullut sellaista herkullisen lohkeavaa. Mutta hyvää oli ja puoli pellillistä odottaa edelleen jääkaapissa. 


  
* Sunnuntain päätteeksi rehkin kahvakuulan kanssa ja totesin joko olevani todella rapakuntoinen tai sitten tekemäni treeni oli poikkeuksellisen rankka. Epäilen, että syy on ensin mainittu... Kaiholla ajattelin niitä aikoja, kun suunnilleen asuin jumppa- ja kuntosalilla ja minulla oli kiinteä kroppa ja hurjan hyvä kunto. Enää en ehkä moiseen veny, mutta nykyiselle kuntotasolle on todellakin tehtävä jotain! 
  
Valoisaa viikkoa kaikille! Ensi viikolla täällä on hiihtolomat ja minäkin lomailen poikien kanssa :) 

perjantai 5. helmikuuta 2016

Viikon positiiviset

* Kivat talvikelit palasivat - tai ehkä tulivat ekaa kertaa kaikkien niiden -25 pakkasten ja vesikelien jälkeen. On ollut ihanaa päästä luistelemaan ulkojäille muksujen kanssa ja peuhaamaan pulkkamäkeen! Seuraaville päiville onkin jo luvassa taas plus-asteita... pöh sille.

* Kuopus on edistynyt hurjasti luistelussa. Viikko sitten oli vielä kuin tönkkösuolattu muikku luistinten päällä, mutta nyt jo osaa jotenkin mennä eteenpäin ja into on sen mukainen. Iloitsen :)

* Helmikuu on leivoskuukausi. Kunnon kansalainen täyttää velvollisuutensa ja mussuttaa tyytyväisenä niin Runebergin-tortut kuin laskiaispullatkin.

* Esikoinen tosin oli sitä mieltä edellä mainittuihin herkkuihin liittyen, että "Miten niin runoilija? Runeberg'han on leivos!" :D :D

* Sain (=ostin ja köyhdyin) uuden puhelimen. Verkkokaupassa ei tarvinnut jonottaa minuuttiakaan, enkä tiedä mikä moinen harvinaisuus sekin mahtoi olla. Yleensä siellä joutuu odottamaan puoli elämää, että voi edes kysyä jotain...

* Mies on putsannut parina aamuna autoni - pyytämättä ja haluten ilahduttaa minua <3
 
* Saimme synttärikutsun maaliskuulle Helsinkiin. Tiedossa ystävän juhlintaa ja hotelliyö miehen kanssa. Luksusta, josta iloitsen kovasti jo etukäteen!

* Tänään on perjantai, ja se jos jokin on positiivista!


Hyvää viikonloppua rakkaat lukijat!