keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Voihan entero

Tänään oli se päivä, kun arjen piti solahtaa takaisin uomiinsa, kuopuksen eskariin ja minun työpaikalle. Vaan kuinkas sitten kävikään? No kävi niin, että pojalla ilmestyi eilen iltasella näppylöitä käsiin, suupieliin ja jalkapohjiin. Enterohan se tulla tupsahti sulostuttamaan arkea ja (tekemättömiä) jouluvalmisteluja. Ei auta muu kuin pysytellä loppuviikko kotona parantelemassa... Ja tietenkin viikko on juuri sellainen, että miehellä on työmenoja ja käyntejä joka ikinen päivä.

Vaikka tiedän, että on laillista olla kotona sairastavan lapsen kanssa, niin kyllä se omatunto vaan silti tahtoo supatella korvaan. Tulee väkisinkin sellainen olo, että on huono työntekijä. Tekemättömät työasiat kolkuttelevat takaraivossa ja kaikki kasaantuu ensi viikolle. Ääk.

Jos jotain hyvää haluaa kaivaa esiin tilanteesta, niin kerrankin ehdin pyykätä ja siivoilla keskellä päivää. Ja tänään tarttui kaupasta mukaan leipomisaineksia. Jos iskee inspiraatio, niin leivon pakastimeen jouluisen kahvikakun.


Potilas on onneksi hyvävointinen eikä valita - paitsi yöllä, kun pilkut kutisevat ja kukapa muu sitä sitten hoivailee lasta pitkin yötä kuin äiti. Tylsistymisen ja väsymyksen vastalääkkeeksi olen määrännyt itselleni pannutolkulla kahvia ja paljon suklaata. Onneksi olin kaukaa viisas ja hamstrasin kohvehtirasioita joulumuistamisiksi. Nyt voin muistaa niillä itseäni :D

5 kommenttia

 1. Kurja vieras teille saapui juuri näin joulun alla. Toisaalta voihan tuossa päivisin ehtiä vähän tehdä niitä kotona olevia jouluhommiakin. Eikä kukaan ole sairaalle lapselle niin hyvä kuin äiti, joka silloin voi olla kotona. Kohta ne teidänkin lapset ovat sitä ikää, että saavat yksin kotona sairastaa ja silloinkaan ei ne työt oikein suju. Joten unohda työt ja odotelkaa joulua!

  VastaaPoista
 2. Pikaista paranemista ja koittakaahan te muut pysyä terveenä!

  VastaaPoista
 3. Voi rähmä, mikä ajoitus :(
  Meille tuo on aika tuttua, monena jouluna joko oltiin vatsataudissa ennen joulua tai sitten osa perheestä oli kovassa kuumeessa jouluna. Aloin jo vastailemaan isovanhempien vierailukutsuihin, että todennäköisesti ei tulla, kun joku on sairaana kuitenkin.

  Ottakaa potilaan kanssa rennosti. Laitelkaa joulukoristeet esille. Sinulla on nyt lupa syödä suklaata ja juoda vaikka lasillinen viiniä keskellä päivää ;) ;)

  VastaaPoista
 4. Ikävää!!! Aina kun lapsi sairastaa oli arki tai pyhä niin kaikki aikataulut ja suunnitelmat heittävät häränpyllyä ;-) Ja kukapa se tosiaankaan muu hoitaa lasta niin hyvin kuin äiti; sekä yöllä että päivällä... Paranemisia ja leppoisaa oloa kuitenkin sinne :-)
  //Johanna

  VastaaPoista
 5. Tsemppiä ja paranemisia muru tätäkin kautta!

  VastaaPoista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall