keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Joulumenu

Iso osa joulun tunnelmasta tulee ruuasta ja herkuista. Tänä vuonna taitaa myös olla ensimmäinen kerta, kun toinen lapsista ilmoitti, että hän odottaa enemmän jouluruokia kuin joululahjoja. Ilmeisesti on tullut äitiinsä, joka rakastaa joulun ruokapöytää ja sen runsautta. Jouluna pitää olla ruokaa paljon. Ei tarvitse sitten joka käänteessä olla kokkaamassa, kun voi vain lämmitellä samoja ruokia muutaman päivän ajan. Laiskan emännän taivas ;)

Meidän joulumenu on varsin perinteinen. Tänä vuonna ei tule edes mitään uusia kokeiluita, kuten yleensä. Mennään samoilla tutuilla ruuilla sekä viime jouluna hyväksi koetulla lohimoussella.

Aamu starttaa perinteisesti riisipuurolla ja sekametelisopalla ja ennen joulukirkkoa syödään jotain pientä suolaista (ja minä maistan ehkä ihan tilkan viiniä, toki vain varmistaakseni, ettei se ole pilalla). Varsinainen ruoka syödään sitten joskus iltapäivän kuluessa, kun siltä alkaa tuntua.

Menu 

○ Perunalaatikko *
○ Lanttulaatikko *
○ Porkkanalaatikko *
○ Kinkku
○ Vihersalaatti
○ Rosolli * & kastike
○ Lohimousse
○ Savulohta (?) *
○ Silliä *
○ Lihapullat
○ Marinoidut oliivit

 *) jonkun muun tekemää  


Kahvin kanssa mutustetaan suklaista kuivakakkua. Se muuten ei ole ollenkaan kuiva eikä nuiva, ja on ihan itse keksimäni resepti. Sillä on herkuteltu jo monen monena jouluna. Ehkä laitan reseptin joskus blogin puolelle.


Meille on muodostunut tavaksi, että miehen vanhemmat tulevat meille aattoa viettämään. Tänä vuonna vierailu on vielä kysymysmerkki, sillä mies sairastaa enteroa, enkä vielä tiedä uskaltavatko appivanhemmat tulla tautipesään. Täytyy myöntää, että joulupöytä tuntuu tyhjältä, jos olemme nelisin omalla porukalla.
 
 Mutta tuli mitä tuli, niin joulu on silti aina joulu ja parasta on istua joulupöytään kaikessa rauhassa ♥

16 kommenttia

 1. Tuo on totta, että joulupöytä on kyllä parasta joulussa. Olen tilannut laatikot pitopalvelusta ja eilen huomasin ostaa imelletyt perunalaatikot kaupasta. Pitopalvelun laktoositon kun ei ole imellettyä. Meillä kuuluu laatikoiden ja kinkun lomaan joulupöytään myös riistasta tehty kastike ja Forssan majoneesisalaatit punajuuri ja peruna. Ehkä myös joku sillipurkki tulee ostettua joukkoon. Mutta eipä siinä niin muuta ihmeellistä sitten tarvitsekaan. Enää muutama päivä siihen, kun saa yölläkin syödä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi, riistaruuat ovat niin herkkuja :) Ihan erilaista kuin nuo kaupan lihat. Ja tosiaan, jouluna voi vaikka yölläkin syödä, jos siltä tuntuu. Jääkaapille on kiva hipsiä salaa pikkutunneilla ja herkutella ihan vähäsen :D

   Hyvää joulua! ♥

   Poista
 2. Hyvin samanlainen on meidän joulumenu. Lohimoussea ja lihapullat puuttuvat, niiden tilalla karjalanpiirakoita ja leipäjuustoa. Joskus jopa karjalanpaistia, muttei tänä vuonna.

  Muutaman tortun paistan kahville, muuten herkutellaan suklaalla ja vihreillä kuulilla (jotka muuten on vielä ostamatta, iiiik!!!!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja harmi tuo entero, toivottavasti ukkeli tokenee jouluksi 😊

   Poista
  2. Tuo entero oli kyllä parin päivän ajan aika inhottava, mutta onneksi mies alkaa olla taas tolpillaan :) Että eiköhän se joulu sieltä tule. Ihan kohta se jo onkin, jee ja iik!

   Ihanaa joulua! ♥

   Poista
 3. Hyvin samalta näyttää meidän joulumenuu, tosin lohimoussea ei ole, mutta viime vuosina on lihapullat pitänyt lisätä listalle. Lisäksi ajattelin tehdä punajuuri-aurajuustopaistosta sekä kokeilla ensimmäistä kertaa bataatti-inkiväärilaatikkoa, saas nähdä tuleeko tehtyä... Joulutorttuja pitää vielä leipoa, niitä ei ole tehty lainkaan ja suklaat ostaa (viini kanssa), juuri olemme tuhonneet viime jouluisen rasiallisen vihreitä kuulia, joten niitä emme ehkä osta, vaikka kuinka kuuluvatkin jouluun... Niin ja kahvipöytään pitää tehdä puolukka-kinuskikakku :)

  Joulupuurot meilläkin syödään aamulla rusinakeiton kanssa ja illalla appivanhemmat tulevat toivottavasti kahville, perinteen mukaan, ovat viime vuosina halunneet syödä omassa kodissaan (ehkä eivät jaksa enää sitä hulinaa, joka meillä on...), mutta kahviteltu on aina illan suussa. Isäni ei vielä tiennyt joulusuunnitelmiaan, herra, joka ei osaa päättää...

  Ihanaa joulun odotusta sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hyvältä kuulostaa teidänkin ruokasuunnitelmat. Tuota bataattilaatikkoa tekisi itsekin mieli joskus kokeilla. Ja punajuuret on usein olleet joulupöydässä jossain muodossa. Nyt vaan laiskuuttani jäävät olematta :)

   Oikein ihanaa ja lämpöistä joulua teidän perheelle! ♥

   Poista
 4. Hyvältä kuullostaa teidän joulupöytä! Pidän peukkuja, että appivanhemmat pääsevät aattona teille, kuuluvathan ne vähän niin kuin joulutunnelmaan. Tai ainakin mulla oli entisessä elämässä sellainen kokemus.

  Puss!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne appikset vähän niin kuin kuuluvat jo jouluun. Ja pääsevät onneksi tulemaan, jee :) On kivempaa, kun juhlapöydässä on muitakin kuin oma porukka.

   Suloista joulun tunnelmaa, muru! ♥

   Poista
 5. Hyvältä kuulostaa teidän menu, aikalailla samanlainen kuin meillä, mutta meillä on lohta graavina ja lämminsavuna ja sitten tietysti mädit.

  Toivottavasti saatte vakioporukan kasaan joulupöydän ääreen. Meillä on useana vuotena joku sairastellut ja se on vaikuttanut juhlijoiden määrään. Mutta ihan yhtä hyvä on ollut aatto pienemmällä kuin suuremmallakin porukalla. Me olemme tänä vuonna aaton kotona omalla porukalla. Ihanaa, kun saa nukkua aamulla pitkään eikä tarvitse emännöidä isoa porukkaa eikä siirtyä ruokien kanssa mihinkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on ihan luksusta, jos/kun saa aaton olla omassa kodissa, eikä tarvitse reissata ja roudata kamoja ympäriinsä. Me tehtiin päätös lasten synnyttyä, että meille saa tulla, mutta me emme lähde mihinkään. Mulle se on sopinut tosi hyvin ja oon ollut tyytyväinen.

   Vielä kun saisi edes pikkiriikkisen ripauksen lunta, niin olisi oikein hyvä.

   Oikein ihanaa joulu Kepposkalle! ♥

   Poista
 6. Perinteisellä ja tutulta kuulostaa teidän joulupöytä. Me mennään äitini ja hänen miehensä luo jouluksi, he tulivat eilen Suomeen Espanjan kodistaan. Äidin kanssa puhuttiin jo jokin aika sitten jouluruuista, mutta nyt en yhtään muista mitä aiottiin jouluksi laittaa... Itse lupasin tehdä saaristolaisleipää. Toivottavasti entero paranee pian! Meillä yhdellä streptokokki (angiina) ja eilen testattiin koko muu perhe. Yksi sairastui eilen iltapäivällä. Katsotaan, miten tilanne kehittyy... Itse olen yskä-nuha-kurkkukipuillut yli kuukauden.

  VastaaPoista
 7. Perinteisellä ja tutulta kuulostaa teidän joulupöytä. Me mennään äitini ja hänen miehensä luo jouluksi, he tulivat eilen Suomeen Espanjan kodistaan. Äidin kanssa puhuttiin jo jokin aika sitten jouluruuista, mutta nyt en yhtään muista mitä aiottiin jouluksi laittaa... Itse lupasin tehdä saaristolaisleipää. Toivottavasti entero paranee pian! Meillä yhdellä streptokokki (angiina) ja eilen testattiin koko muu perhe. Yksi sairastui eilen iltapäivällä. Katsotaan, miten tilanne kehittyy... Itse olen yskä-nuha-kurkkukipuillut yli kuukauden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että tuota angiinaa ja kurkkukipuja :( Toivottavasti nyt joulu menisi mahdollisimman terveenä teillä kaikilla ja pääsisitte nauttimaan joulupöydästä ilman pöpöjä! Pidän peukkuja.

   Hyvää joulua! ♥

   Poista
 8. Ruoka ja kiireetön syöminen on ihanaa jouluna ja sen jälkeen joulupäivänä voi pyjamassa kaapia jääkaapista valmiita herkkua, katsella joululeffoja tai lukea kirjaa. Ihanaa, ensin aherrus, sitten nautinto.

  Sydämellistä joulua sinulle ihana Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin, kaikki nuo kivat asiat, ja aherruksen jälkeinen rentoilu!

   Oikein ihanaa, lämpöistä ja sydämellistä joulua sinullekin Tiia! ♥♥♥

   Poista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall