perjantai 23. joulukuuta 2016

Joulu on jo ovella

Ilmassa alkaa olla jännitystä ja kutinaa, täpinää ja säpinää. Tälle päivälle ja huomisellekin on kaikenlaisia tehtäviä, mutta joulufiilis on jo hyvällä mallilla.


Minulle joulutunnelma tulee pakettien laittamisesta, lasten odotuksesta ja antamisen ilosta. Se tulee jouluruokien miettimisestä ja fiilistelystä, kauppajonossa kärvistelystä ja siitä selviytymisestä - tunteesta, että nyt olen hankkinut kaikki ne lukemattomat tarvittavat asiat, ja sitten kuitenkin unohtanut ostaa jotain oleellista... Onkohan yhtäkään joulua, ettei joku olisi laukannut kaupalla vielä aattoaamuna hakemassa jotain pientä, mutta tärkeää.

Joulutunnelma tulee riisipuurosta sekä sekahedelmäsopasta ja sille pyhitetystä kulhosta. Tunnelma tulee telkkarin jouluohjelmista, joululauluista ja lasten tuhannesta kysymyksestä: "Koska pukki tulee?". Ja ihan ehdottomasti joulutunnelma tulee joulukirkosta ja siellä nieleksityistä liikutuksen kyyneleistä, joulurauhan julistuksesta ja näiden kaikkien aiheuttamasta tunnemyräkästä. Se tunne on sekoitus lapsuuden muistoja, nykyisten ja menneiden läheisten rakkautta, haikeutta, nostalgiaa, iloa ja kiitollisuutta siitä mitä on.

Jouluun kuuluvat tuoksut, maut, kynttilät ja yhdessä oleminen. Odotus, jännitys, ilo ja päivää rytmittävät ruuat ja kahvit. Illalla joulusauna ja raukeus, kotiin laskeutuva hiljaisuus ja viinilasi. Hyvä kirja tai leffa ja tyytyväinen olotila. Ajatus siitä, että joulupäivän saa köllötellä rauhassa, pelailla lautapelejä, lukea kirjaa ja ottaa kaiken löysin rantein.

Joulu on aina kuin loppusuora kuluvalle vuodelle. Silloin voi huokaista helpotuksesta, katsoa taakseen ja miettiä, että kaikesta sitä onkin taas selviydytty. Harteiltaan voi heittää muutaman lastin pois painamasta ja olla itselleen erityisen armollinen.

Tänään viimeisten hulinoiden keskellä minä aion taputtaa itseäni olkapäälle. Sanon, että hyvä tyttö, hienosti pärjäät! Sitten tarjoan itselleni lasillisen kylmää proseccoa ja olen hetken aikaa läsnä vain itselleni. Kunnes huomaan, että jokin palaa pohjaan tai lasten riekkuminen herättää takaisin arkitodellisuuteen ;)  


Ihanaa joulua kaikille teille rakkaille lukijoille!


16 kommenttia

 1. Ihanaa joulua sinulle ja perheellesi!
  Nauti täysillä prosecco-hetkestäsi, olet sen ansainnut :)

  VastaaPoista
 2. Kuulosti ihanalta!
  Oikein hyvää joulun aikaa koko teidän perheelle!

  VastaaPoista
 3. Ihanaa joulua ja kiitos kuluneesta vuodesta.

  VastaaPoista
 4. Vuosi alkaa tosiaan olla loppusuoralla, josko tämä loppupätkä vuodesta olisi sitten se hyvin suorapätkä, onhan noita mutkia ja mutkaisia polkuja tainnut ihan ollakin, meillä molemmilla. Taputus, sitä tarvitaan. Taidetaan kaikesta selvitä, myö herkkiksetkin. <3

  Ihanaa joulutunnelmaa Tuula sinulle, ja sinun perheellesi, jouluiloa, joulurauhaa! Puss* <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan tulevalle uudelle vuodelle tasaista kyytiä ja vain vähän mutkia (ja nekin sellaisia kivoja kiemuroita, eikä mitään äkkijyrkkiä kamalia kurveja). Kiitos toivotuksista ja ihania loppuvuoden päiviä! ♥

   Poista
 5. Jouluiloa!
  Toivottaa, Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, ja hyviä loppuvuoden päiviä sinulle! ♥

   Poista
 6. Oikein ihanaa joulua tuoksuineen ja tunnelmineen :)

  VastaaPoista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Oikein lokoisia välipäiviä ennen uutta vuotta! ♥

   Poista
 8. Kirjoitat osuvasti. Ihanaa joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset ♥ Toivottavasti teillä oli ihana joulu! Ja nyt mukavia välipäiviä! :)

   Poista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall