tiistai 1. marraskuuta 2016

Maailman hassuin riita sekä mielikuvitusmatkailua

Kun huushollissa asuu kaksi poikaa, on koko ajan meneillään jotain. Paljon iloa, leikkejä ja yhteisiä juttuja, mutta myös sitä ikuista kinaamista, nuhjaamista ja painimista. Välillä koston kierre venyy siinä määrin pitkäksi ja otteet koviksi, että äidin tai isän pitää puuttua peliin ennen kuin kenelläkään on silmä mustana... (Että meninkin joskus opettamaan niille nyrkkeilytekniikoita, nimim. vuoden äiti ja sossun kotikäyntiä odotellessa :D )

Muutama päivä takaperin meillä käytiin varsin omituinen riita. Enpä olisi moista uskonut, ellen olisi nähnyt ja kuullut:D

Minä: Jaha, pitäisi siivota vessat. Hohhoijaa.
Esikoinen: Minä voin auttaa, saanko?
Minä: ... mykkänä hämmästyksestä ...
Kuopus: Eikun minäpäs haluan siivota! Saanko saanko?
Minä: ... vieläkin hämmästyneempi ...

Totean, että onhan meillä kaksi vessaa. Esikoinen saa pestä ensin, kun kerran kysyikin ekana. Tästä kuopus loukkaantui sydänjuuriaan myöden, kun tietenkin juuri hänen olisi pitänyt saada kunnia ensimmäisenä. Nauratti ihan hirveästi, mutta tietoisena kuopuksen omanarvontunnon haavoittuvaisuudesta pidin naurut sisälläni.

Sitten opastin kummankin pojan vuorollaan vessanpesun saloihin. Lopuksi kaikki olivat tyytyväisiä. Pojat puhkuivat ylpeyttä, kun kokivat tehneensä jotain supercoolia ja saivat kehuja hyvin hoidetusta hommasta. Minä olin ihmetyksestä ja sisäisestä naurusta ihan hykkyrällä.

Veikkaanpa kyllä, ettei tämä intohimoinen suhde vessanpesuun säily kovin kauaa.


Sitten siihen matkailuosuuteen. Kun ei ole mahiksia reissata maailmalla ihan oikeasti, niin reissaan tietokoneen ruudulla. Google mapsista vaan zoomaus johonkin kohteeseen, joka sillä hetkellä kutkuttaa mielikuvitusta. Sitten street view'lla surffausta ympäriinsä, mielikuvituksen laukkaamista ja ihastuneita huokauksia.

Tänään olen reissannut mm. Espanjan luoteiskolkilla, Skotlannissa ja Pohjois-Irlannissa. Jostain syystä jylhät merenrannat ja kumpuilevat aroniityt kiehtovat. Voi kun tuollaisille paikoille pääsisi joskus ihan oikeasti ♥

Terveisin, (vessan)siivoustyönjohtaja ja mielikuvitusmatkailija Tuulakuvat: Google 

22 kommenttia

 1. Ihana riidan aihe ja vielä vapaaehtoisesti! <3
  Mielelläni noilla aroilla kävelesin ja merelle tähyilisin....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä vieläkin hymyilen tuolle riidalle :) Noita samantapaisia maisemia olen tähyillyt niin monet kerrat streetview'n kautta. Kai se on jokin sielunkaipuu, joka noihin maisemiin vetää. KErran elämässäni haluan seistä tuollaisilla jylhillä rantakallioilla ja katsella Atlantin horisonttia... ♥

   Mukavaa päivää Satu! :)

   Poista
 2. Kyllä ne pojat saa riidan aikaiseksi aiheesta kuin aiheesta :D mutta onneksi tällä kertaa hyvässä mielessä. Meillä nuo isoimmat olivat ihan pahimmat riitapukarit ihan viime vuosiin asti, muistan kun joskus ehkä 10 vuotta sitten noita riitoja töissä marmattaessani työkaverini sanoi, että ne vähenee kun ensimmäinen täyttää 18 ja on jo hyvin vähissä kun toinenkin täyttää 18 ja tämä on kyllä pitänyt paikkansa :), enää ei riidellä lainkaan niin paljon...

  Mielikuvitusmatkailemaan tässä joutuu yksi jos toinenkin, harmi kun kuvien kautta ei saa sitä valoa ja aurinkoa tänne... Mutta kyllä me selvitään tästä(kin) marraskuusta ja pimeydestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noinhan se varmaan menee, että riidat vähenee sitä mukaa, kun lapset kasvavat ja tulee enemmän niitä omia juttuja. Ja nuo kinaamisetkin menevät vähän kausittain. Välillä menee pitkäkin aika, ettei ole mitään kummoista, ja sitten taas toisinaan känistään ihan joka asiasta.

   Ja kyllä me selvitään tästä pimeydestä! (tässä vaiheessa tuli tosin mieleen "hilpeä" joululaulu: ...hetken kestää elämä ja sekin synkkä ja ikävä... :D ) Parin kuukauden päästä jo valostuu ja sitä ennen on joulut ja kaikki. Jos ei muuten selvitä, niin vedetään antaumuksella suklaata. Sodassa, rakkaudessa ja kaamoksessa kaikki keinot ovat sallittuja ;)

   Mukavaa marraskuun tokaa! ♥

   Poista
 3. Heh, meilläkin on joskus kinasteltu siitä, kuka saa tyhjentää astianpesukoneesta aterinkaukalon, mutta ei kuitenkaan vielä vessan siivouksesta ;)

  Minäkin olen katsellut kuvia ihanista rantakohteista, mutta ei tässä auta muu kuin kaivaa talvisaapasta esille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tuo astianpesukoneen tyhjentäminen on toisinaan IN, välillä se ei sitten nappaa yhtikäs. Pitää varmaan keksiä jokin kannustinsysteemi. Peliminuutteja tehtyjen kotihommien mukaan..?

   Rantakohteet olisi mun suosikki noiden jylhien nummimaisemien jälkeen. Ah, ollapa vaan ja maata kuumalla hiekalla... ♥

   Tsemppiä viikkoon!

   Poista
 4. Heh, ihana riidan aihe. Käytä sumeilematta hyväksi!! ;)

  Kynttilät ja valot on kaivettu esiin, livesurffailukin voisi tehdä terää. Mukavaa keskiviikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin polttelen kynttilöitä päivittäin. Ja parvekevalotkin olen muistanut sytyttää. Nolottaa tosin myöntää, etten jaksanut keväällä korjata niitä pois, vaan siellä ne olivat kaiteen ympärillä koko kesän :D

   Mukavaa keskiviikkoa sinnekin! ♥ Ja ihan kohtahan se on taas perjantai.

   Poista
 5. Meillä myös esikoinen ja keskimmäinen ovat käyneet verisiä riitoja tiskikoneen tyhjennyksestä. Sisaruskateuden VOI valjastaa hyötykäyttöön! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aion kyllä minäkin sumeilematta hyötykäyttää tuon sisaruskateuden ja riidan aiheet :D Ei hassumpaa näin, ja nautin niin kauan kuin sitä kestää.

   Mukavaa keskiviikkoa! ♥

   Poista
 6. Mä oon hiukan kade, ei meillä vaan ole moisia riitoja!! Voisko niitä kylvää ;D??

  Ihanat kuvat, nyt kun pimeydessä eletään tekee niin mieli valoon!

  Kaunista päivää, muru!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin toivon, että noita riitoja olisi enemmän kuin tuon yhden kerran. Täytyy yrittää jotenkin rivien välistä hieman manipuloida, jos ei muu auta. Meillä muuten parhaiten saa pojat auttamaan, jos huokailen ihan todella surkeana ja vaikka vähän itkeä tirautan - silloin pojissa herää jokin sisäinen herrasmies, joka haluaa pelastaa äidin pulasta :D Naisen kyynelillä on ihmeellinen voima!

   Ihanaa päivää, kultainen! ♥

   Poista
 7. :D
  meillä on politikos-jaossa (eli yhteisten asioiden hoitamisen jaossa) yleensä kolme tehtävää. Näistä vessan pesu on ylinvoimaisesti suosituin. Edelleen.

  Yritän epätoivoisesti nyt saada tiskikoneen riitalistaukselle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä niin toivon, että meilläkin tuo vessanpesu säilyisi suosittuna, eikä tuo innostus liittynyt ainoastaan ekaan kertaan!

   Ehkä kehitämme jonkin manipulointisysteemin, jonka ansiosta lapset alkavat kuvitella haluavansa tehdä kotitöitä ihan hela tiden. Vähän samaan tapaan kuin miestenkin kanssa pitää toimia - antaa pieniä vihjeitä ja syöttejä, ja kohta mies uskoo itse keksineensä, että sen pitää vaikkapa viedä naisensa ulos syömään :D

   Kivaa keskiviikkoa! ♥

   Poista
 8. Loistava riidan aihe. Tuli ainakin vessat hyvin pestyiksi, kun kumpikin halusi tehdä työn kunnolla. Voi, olisipa meilläkin joskus riidelty tämmöisistä asioista.
  Noille samanlaisille maisemille minäkin haluaisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon jatkoa tämän kaltaisille riidoille :D Ei yhtään harmita tällaiset. Ja itse asiassa se kilpailu/riitely voisi vaikka laajentua koskemaan myös imurointia...

   Mukavaa päivää Sarille! ♥

   Poista
 9. Riidat on tosi rasittavia, mutta tuollaisen vessanpesu riidan minäkin kestäisin! Terveiset Espanjasta! Vessaa pesen vain minä, mutta sekin tuntuu täällä mukavammalta kuin kotona. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos terkuista :) Melkein tunnen auringon ja lämmön tuulahduksen tänne asti. Ja kyllä se veskin peseminen tosiaan maistuu paremmalta, jos sen välillä saa tehdä jossain muualla kuin kotona.

   Mukavaa viikkoa! ♥

   Poista
 10. Mistä ihmeestä se voi tullakin just tuo "haluan juuri samaa ja yhtäaikaa"??? Meilläkin on tätä samaa ilmassa, yhtäaikaisesti haluttua imuria ja moppia, ja samaan aikaa vessahätää, tietenkin.

  Kauniit maisemamatkailut siulla, vau! <3 Ihanaa viikkoa, puss <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa tutulta :D Asioita halutaan samaan aikaan. Vaikkei olisi viikkoon halunnut leikkiä jollain tietyllä lego-jutulla, niin takuulla se halutaan just silloin, kun veli leikkii sillä! Tätä voisi tietysti käyttää hyväksikin ja oikein korostaa, että "voi harmi, kun et kohta ehdi imuroimaan, jos X alkaakin siivota..." :D

   Ihanaa viikkoa sinnekin, ihana Soili! ♥

   Poista
 11. Kyllä mä nyt kysyisin, miten ihmeessä tuollainen vessansiivouskilpailu oikein toteutetaan ;-). En ole kaikista yrityksistäni huolimatta saanut mitään noin hienoa aikaiseksi.

  Virtuaalimatkailu on parasta silloin kun oikeasti ei matkalle pääse. Taidan itsekin kokeilla matkaa Skotlantiin. Kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä itsekään ymmärrä, että miten ihmeessä tuollainen riita saatiin aikaiseksi :D Toivon todella, että se uusiutuu!

   Hyvää virtuaalimatkailua ja erityisen mukavaa viikonloppua! ♥

   Poista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall