perjantai 11. marraskuuta 2016

Känkkäränkkänainen

Saanko esitellä syksyn aikana lanseeratun känkkäränkkänaisen. Tilaisuuteen ei valitettavasti ollut saatavilla kutsukortteja, saati punaisia mattoja tai shamppanjaa. Känkkäränkän debyytti (tai sarja sellaisia) tapahtui keittiössä, yleisönä lapset ja mies. Juomana nautittiin kevytmaitoa ja muu tarjoilu koostui jauhelihakastikkeesta lötkistyneen (lattian kautta käytetyn) spagetin kera. How glamorous!

Tässä muutamia faktoja...

* Känkkäränkkänainen nainen hiihtelee syksyisissä nilkkureissa keskellä lumihankia. Sitten manailee, kun varresta menee lunta sisään ja sukat kastuu. Murr. Mutta känkkäränkkä ei eksy päinkään sitä varastokoppia, josta löytyisivät talvikengät.

* Samainen känkkis manaa sotkuista kotia, mutta ei jaksa tehdä sille mitään. Mitä nyt kolistelee likaisia tiskejä mielenosoituksellisesti.

* Vielä enemmän tuo nainen ärhentelee kaikenmaailman kauniille sisustuskuville, jotka joskus vahingossa pomppaavat silmille. Hän toteaa, että ellei olisi niin känkkäränkkä, niin hänkin olisi kuten muut ja asettelisi sohvatyynyjä kauniiseen ja siistiin kotiin. Ja sitten pöyhisi niitä tyynyjä kaiket päivät.

* Känkkäränkkä manaa leventynyttä vyötäröään ja sitä, etteivät suunnitellut pikkujouluhousut mahdukaan jalkaan. Mutta vetää samalla karkkia suuhun, ja kun kerran ne housut ei kuitenkaan mahdu, niin sama se on syödä vielä lisää.

* Känkkisnaisella on kulmakarvojensa välissä yhä syvenevä ryppy. Hän myös huokailee niin, että huokauksista luultavasti aiheutuu globaali hurrikaani.

* Tämä kiukkuisa tapaus on sitä mieltä, että positiivinen ajattelu on syvältä. Joku tutkijakin (älkää kysykö kuka) oli sitä mieltä, että positiivinen ajattelu - tai ajatus siitä, että pitäisi ajatella positiivisesti - voi johtaa joidenkin kohdalla vain kurjempaan oloon.

--

Kuulemieni raporttien mukaan känkkäränkkänainen nähdään kyllä satunnaisesti hymy huulillaan. Tätä on lähteideni mukaan tapahtunut etenkin kaupan suklaa- tai siiderihyllyn edessä sekä jumppasalin pukuhuoneessa (hikisenä ja hengästyneenä).

Jatkan känkkäränkkänaisen edesottamuksista raportointia. Luultavasti hänet löytää lähiaikoina valahtaneena sohvalle ja käsi suklaakätköjä hamuillen.

Onko teillä havaintoja känkkäränkkänaisista ja mitä mieltä olette sellaisista?10 kommenttia

 1. Meillä asuu känkkäränkkänaisen sisar nimeltään koomanainen. Koomanainen ei jouda miettimään sisustustyynyjen asemointia sohvalle vaan vetäisee tylysti kaiken sohvalla kertyneen roinan suurilla kädenliikkeillä lattialle ja sammuu sohvalle. Koomanainen saattaa hetkellisesti havahtua hereillä, mikäli asunnossa on jotain ruokatarjoilua.

  Koomanainen ei myöskään voi mennä pikkujouluhousuissa pikkujouluihin, koska se vaatisi housujen pesua ja silitystä. Todennäköisesti koomanainen koomaa kotona pikkujouluaikaan. Tykkään känkkäränkkänaisesta enemmän, koska hänellä on paremmat mahdollisuudet saada puuskassaan jotain aikaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koomanainen kuulostaa siltä, että olen törmännyt häneen. Varsinkin näin pimeinä iltoina hän(kin) saattaa ilmaantua meille. Mieluiten ottaisin meille asumaan pirteän energisen tyypin, mutta ei ole näkynyt...

   Koitetaan kestää niitä känkkäränkkiä ja koomatyyppejä! :D

   Kivaa ja epäkoomaisaa tulevaa viikkoa! <3

   Poista
 2. Nyt kun kirjoitit tästä känkkäränkkänaisesta, niin ymmärsin, että tuo tyyppihän se meilläkin on vaellellut! On muuten hankala tyyppi, kiukuttelee ja paiskoo, on puhumatta ja jos puhuu niin ärhentelee. Pikkuisia katoamisia on tehnyt mm. turvesaunassa työkavereiden kesken ja kamerakurssilla, on onnitunut käyttäytymään ihan kuin muutkin ihmiset ja avaamaan suunsa asiallisesti (ainakin omasta mielestään...). Melkeinpä toivoisin, että tuo känkkäränkkänainen katoaisi meiltä ja tilalle tulisi sellainen ihan tavllinen tyyppi... hyvää viikonlopun jatkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En siis ole ainoa känkkisnaisen kanssa tuttavuutta tehnyt. Toivotaan, että se nyt pikkujoulukauden aikaan häipyisi jonnekin muille maille... Ja tilalle se kiva tyyppi!

   Tsemppiä alkavaan viikkoon! <3

   Poista
 3. Mä en tiedä yhtään, mistä sä puhut 😳. Ikinä en oo tuollaista känkkäränkkänaista nähnyt...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet tosi onnekas (tai sitten juksaat 😉). Ehkä se känkkis ei ole ehtinyt teille päin, kun se alvariinsa pyörii meillä...

   Toivotaan ensi viikolle hyväntuulisia henkisiä seuralaisia <3

   Poista
 4. Hah...hauska postaus. Kyllä täälläkin taitaa semmoinen välillä asustella =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tutkimustulosten perusteella se onkin suht yleinen vierailija ruuhkavuosia elävien naisten kodeissa. Onneksi kuitenkin esim. lohikäärmenainen on toistaiseksi harvinaisempi tapaus - ne kun ovat aika pelottavia (jopa omasta mielestään).

   Hyvää pian alkavaa viikkoa! <3

   Poista
 5. Mulla soi nyt päässä "olipa kerran pieni paha noita, känkkäränkkä nimeltään,...jne..."
  Täällä asustelee tätä nykyä Melankoliamöykky, jolle kyllä suklaa maistuu myös. Mutta mä uskon, että sekä Känkkikset, Melankolistit ja Koomailijat ja kaikki muut, nousevat taas tästäkin hieman paremmalle levelille ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, melankolikko on myös täällä tuttu tyyppi. Se huokailee ja haikailee ja potee ainaista kaipuuta jonnekin (tai jostain pois). Voi näitä meidän seuralaisia...

   Lempeää alkavaa viikkoa! <3

   Poista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall