torstai 13. lokakuuta 2016

Marsilaisista ja venuslaisista

Miehet ovat Marsista ja naiset Venuksesta. Senhän jo kaikki tiedämme. Tai sitten joiltain muilta planeetoilta, meitä on moneksi. Pysyteltäköön tässä postauksessa vain näissä Marsin ja Venuksen kansalaisissa. (Ja tähän kohtaan se vastuuvapautus, että EN ole vastuussa kenenkään mielenpahoittamisista, jos nyt hieman oikaisenkin mutkia suoriksi. Ja koska universumi on yhtä ja samaa tähtipölyä, niin muistetaan, että meissä kaikissa on ripaus kaikkien planeettojen tomua.)

Luotettavista lähteistä kuulemani mukaan marsilaiset ovat keskimäärin melko eteviä teknisissä ja loogisissa asioissa. Heille koko universumi edustaa loogisten ilmiöiden jatkumoa. Kaikelle on selitys ja ratkaisu. Tapahtumat ovat suoria janoja, jotka alkavat pisteestä A ja päättyvät pisteeseen B. 1+1=2, ja asiat joko ovat tai eivät ole (eikä jotain siltä väliltä).

Venuslaiset puolestaan ovat uutislähteideni mukaan universumin älyllistä huippua (krhm), vaikkakin hieman kimurantimpia. Naisen ajatukset - ja tunteet varsinkin - voivat ihan hyvin lähteä liikkeelle pisteestä A, kurvata jostain Z:n kautta, lähestyä C:tä, mutta sitten nainen jääkin miettimään, että oliko se oikea loppupiste B vai aakkosten vika Ö. Siitä voikin kehittää kriisin, ja lopulta alunperin suora jana on auttamatonta tippaleipäsykeröä. Silti se lopputulos on (tietenkin!) juuri oikea, koska se nyt vaan on niin. Asioilla tuppaa myös olemaan hirveän monia puolia, eikä mikään niistä välttämättä ole yksiselitteisen oikea.

Tässä taannoin ihmettelin eräälle miesihmiselle, että kappas tätä asiaa Ö. Se oli vain toteamus, koska tuntui kivemmalta sanoa jotain ääneen kuin möröttää hiljaisuudessa. Miesihminen siihen, että teepä kuule sille asialle toimenpiteet X, Y ja Z. Minä siinä mietiskelin, että kyllähän minäkin nyt tiedän tuon X, Y ja Z, enkä sitä paitsi kysynyt neuvoa, kunpahan vaan totesin asian Ö. Mutta ehkä se miesolento tunsi itsensä tarpeelliseksi, kun sai ohjeistaa neuvottomaksi luulemaansa naiskansalaista :) Teinpähän vain kaikessa hiljaisuudessa ne XYZ-jutut ja mieskansalainen porskutti eteenpäin loogisella jatkumollaan. Minä taas jäin mietiskelemään hänen motiivejaan neuvomiseen, mahdollisia alitajuisia vaikuttimiaan, yhteiskunnan mies- ja naiskuvaa, ja olin ajatukset sykeröllä loppupäivän.

Opetus nro 1: Älä neuvo venuslaista, ellei neuvoa ole nimenomaisesti kysytty.
Paitsi että joskus alitajuisesti se venuslainen toivoo juurikin opastavaa otetta, mutta ei vaan kehtaa suoraan kysyä. Tällöin tietenkin marsilaisen pitää ymmärtää asian laita telepaattisesti ja neuvoa riittävän hienotunteisesti ja oikeilla sanankäänteillä. Helppoa kuin heinänteko, vai mitä?

Entäs ne tunteet sitten. Miehilläkin niitä on, todistettavasti. Luotettava lähteeni on kertonut, että osalla miehistä on ihan yhtä intensiivinen tunne-elämä kuin naisilla. Kaikilla miehillä se vain ei välttämättä tule esille kovinkaan selvästi. Mutta marsilaisia pitääkin osata tulkita. Että tarkoittaako se hrmh nyt hyvää vai huonoa juuri tänään ja tässä nimenomaisessa tapauksessa. Ja että oliko se leukaperien kiristys hymy vai onko sillä jännityspäänsärky vai keskittyykö se vaan intensiiviseen loogis-analyyttiseen ongelmanratkaisuun.

Opetus nro 2: Kysyvä ei tieltä eksy (paitsi jos kysyy tietä venuslaiselta, joka ei erota vasenta oikeasta, kuten allekirjoittanut). Mieskansalaiselta voi tsekata, että onko se nyt se eilinen jääkiekkotulos mikä harmittaa, vai onko jotain isompaa vikaa universumissa tahi parisuhteen tilassa. Paitsi että se vastaus on todennäköisesti hphm. Helppoa kuin heinänteko!

Marsilaisen voi toisinaan olla vaikea ymmärtää muiden planeettojen asukkien omituisia ja (epä)loogisia tunteenpurkauksia. Ne tulevat ja menevät, eikä niiden alkusyy välttämättä selviä missään vaiheessa marsilaispoloiselle (jos sille venuslaisellekaan). Siinä missä pms-raivoaan tuulettanut nainen porhaltaa jo eteenpäin tunteiden vuoristoradassa, jää marsilainen miettimään, että mitenköhän tuon venuslaisen ongelman ratkaisisi. Marsilainen saattaa vaikka ehdottaa, että kannattaisiko vaikka ostaa uusi tiskiharja, jos se tiskaaminen niin nyt harmitti... Seuraavana päivänä on saattanut asian oikeaksi ratkaisuksi ilmiintyä kukka keittiönpöydälle. Venuslainen siitä kyllä kovin ilahtuukin, varsinkin jos kaapin salajemmaan on teleportannut myös suklaata sieltä Marsista.

Opetus nro 3: Tarjoa venuslaiselle aina kukkia ja/tai suklaata. Sillä olipa venuslaisen ongelma mikä hyvänsä, niin suklaa yleensä toimii väliaikaiseksi, ellei peräti lopulliseksi ratkaisuksi. Paitsi jos ongelma oli (muka) liian leveä vyötärö ja vartaloahdistus. Silloin venuslaisella keittää yli, jos marsilainen tarjoaa suklaata. Tällöin juoksee kovaa ja kauas.

Sitten vielä extrana opetus nro 4: jos venuslainen on löytänyt mielestään ihanan lohtuneuleen, joka on pehmoinen, lämpöinen ja ihanan väljä, niin ÄLÄ herrantähden sano, että se pitää palauttaa, koska se saa naiskansalaisen näyttämään isolta. Tämän jälkeen ei enää auta suklaa, ei hellittely, eikä mikään. Venuslainen saa n. viikon kestävän kriisin ja peilaa joka päivä, että näyttääkö isolta vain siinä nimenomaisessa neuleessa vai ihan muutenkin. Tämän jälkeen ei missään nimessä suklaata! Juokse ihan hemmetin kovaa!

Venuslainen ja sen neule, joka EI ole
liian iso, vaan mukava ja ihana. Nih.

Jos marsilaisen on nyt ihan välttämätöntä huomauttaa venuslaisen kertakaikkisen vääränlaisesta vaatteesta, niin asia tulee ilmaista hienotunteisin ja romantillisin korulausein, kuten: "Kultaseni, näytät todella upealta. Kenelläkään muulla ei ole niin upeaa vartaloa kuin sinulla. Olin sitä mieltä heti, kun näin sinut ensi kertaa. Saat minut aivan pyörryksiin pelkällä läsnäolollasi ja olet upea. Kultaseni, tuo vaate on kyllä kaunis, mutta ei vedä vertoja sinun ulkonäöllesi. Tässä suklaata ja lasi viiniä." Sen jälkeen varustaudu silti juoksemaan kovaa ja kauas.

Terveisin, Venuksen kansalainen (joka kuluttaa suuria määriä suklaata)

14 kommenttia

 1. Aika konkreettisia ohjeita ja täytyy kyllä sanoa, että hyvin hyödynnettäviä, taidan luetuttaa tämän tuolla meillä asuvalla marsilaisella, jotta sekin ymmärtäisi, etenkin tuon suklaa ja kukkakohdan, siinä varsinkin on petrattavaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, suklaa ja kukat (ja viini) toimii aina. Meillä mies nykyään osaa jo reagoida venuslaisiin kriiseihin lausahtamalla: "Odotas, mä tarjoan sulle suklaata" :D :D

   Hyviä Mars/Venus-hetkiä sinne! ;) Ja ihanaa loppuviikkoa ♥

   Poista
 2. Hheh, heh, heh :D Voihan marsilaisia ja venuslaisia.

  Olen viettänyt 26 vuotta elämästäni erilaisissa marsilaiskeskuksissa ja se on selvästikin alkanut vaikuttaa käytökseeni. Tuon ykköskohdan kanssa menen marsilaisten kanssa samaa vipuun. Kuvittelen, että johonkin tilanteeseen halutaan ratkaisu tai selvä ongelmanesitys olisi kutsu ratkaista ongelmaa. Kaverit ovat joskus jopa suutahtaneet, kun olen kylmällä logiikalla ratkaissut minulle esitetyn ongelman, kun tarkoituksena onkin ollut vain keskustella ongelman aiheuttamista tunnetiloista ja velloa niissä yhdessä. Aina vannon että tästä eteenpäin yritän kuulostella, että haluaako Venus vain tunnustella ongelmaa vaiko ratkaista sen :)

  Opetus nro 3 on timanttinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marsilaisten runsas läsnäolo vaikuttaa kyllä siten, että venuslainenkin alkaa ajatella vähän kuten marsilaiset. Ja onhan meitä muutenkin moneksi (onneksi) :) Itse huomasin muutamassa erittäin naisvaltaisessa työpaikassa, että väsyin siihen vellomiseen ja vatvomiseen. Joka asiasta tehtiin draamaa ja juostiin itkemässä milloin kenellekin, että "kun se naapuripöydän irma mulle silloinkin kakskyt vuotta sitten sanoi niin ja näin..." :D MArsilaiset osaavat keskimäärin olla ottamatta painolastia samalla tavalla.

   Mukavaa loppuviikkoa - onneksi perjantai häämöttää jo kulman takana! ♥

   Poista
 3. Kiitos muru päivän nauruista ;D!!!
  Ihanaa perjantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä muru :)
   Ihanaa perjantaita - ja syysloman aloitusta - sinnekin ♥

   Poista
 4. Kiitos päivän piristyksestä! Toivottavasti tämä on teleportattu myös kaikkien miesten (eikun siis marsilaisten) sähköposteihin tiedoksi opetustekstinä.
  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykin sanoa luotettavalle tietolähteelleni, että klikkaa nappia "teleport to all Martians" :D Sillä lailla se menee suoraan jakeluun kaikille marsilaistyypeille jonnekin aivojen uumeniin. Voi tosin kestää jokusen viikon/kuukauden/vuoden, että se tieto siellä uumenissa jakautuu oikeisiin lokeroihin...

   Ihanaa viikonloppua sinnekin! ♥

   Poista
 5. Ihana, ihana, ihan mahtava planeettateoriaoppitunti. Oikein mielenkiintoinen :). Tässä on takuulla perää.

  Mukavaa perjantaita Tuulalle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä voitais vielä kehitellä eteenpäinkin, plus miettiä muidenkin planeettojen tyyppejä :D Ja voitais vähäksi aikaa teleportata itsemme sinne tähtien taakse, mistä ehkä ollaan kotoisinkin ;)
   Ihanaa perjantaita sinne ja tänäänhän se taas lävähtää Vain elämää! ♥ Sitä odotellessa... Puss!

   Poista
 6. Ihanaa luettavaa :). Voin niin hyvin samaiastua, sillä kohtasin juuri viikolla vastaavan tilanteen, missä halusin vain todetä öön ja sain marsilaiselta toimenpideohjeet xyz-tyyliin. Harmitti vietävästi, sillä tokihan tajusin itsekin tehdä xyc. Miksi aiheesta ei olisi voinut vain jutustella. En kaivannut ratkaisuehdotusta. Ei voi ymmmärtäää, kun on tämä planeettavälimatka! Olen kyllä törmännyt marsilaiseen käyttäytymiseen myös naisten taholta. Soluttautujia on siellä täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juttelin miehen kanssa tuosta xyz-jutusta ja miesten neuvomisrefleksistä. Kuulemma se on ihan looginen juttu. Että ei pidä ääneen ihmetellä mitään, jos ei halua neuvoja :D :D :D Parempi vissiin siis miespuoliselle ihmiselle höpöttämisen sijasta soittaa vaikka tyttökaverille tai rupatella vessapaperirullan kanssa...

   Tsemppiä meille venuslaisille selviytymisessä marsilaisten (ja muiden outojen otusten) kanssa :)
   Kivaa viikkoa! ♥

   Poista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall