maanantai 12. syyskuuta 2016

Blogtember #12 - kolme kirjaa

Rakastan kirjoja! Ainoa ongelma asiassa on se, että muu elämä häiritsee yleensä niiden lukemista. Tämä vuosi on kuitenkin pitkästä aikaa ollut erinomainen lukuvuosi. Ensinnäkin pojat ovat jo sen ikäisiä, etteivät vaadi ihan taukoamatonta huomiota. Toisekseen olen onnistunut löytämään monta mieluisaa kirjaa.

Kirja, jonka juuri luin: Ruma kassa / Piia Leino.

Aivan mainio, hykerryttävä, viihdyttävä, hauska. Samalla kepeä ja ajatuksia sisältävä. Ihana. Tämän vinkin bongasin Marikan poluista :)


Kirja, jota luen parhaillaan: Paljaana / Mari Koppinen

Jari Sillanpään elämästä kertova kirja. Kirja on mukava ja helposti lähestyttävä. Se ei pyri olemaan mikään kronologinen kaikenkattava järkäle, vaan pilkkoo Jarin elämää sopivan kokoisiin paloihin aiheittain. Ihan jees, jos on Siltsu-fani. Ja minä vähän olen.


Kirja, jonka haluaisin lukea: Napoli-sarja / Elena Ferrante

Luin taannoin ns. Napoli-kvartetin ensimmäisen osan Loistava ystäväni. Rakastuin, koukutuin, lumouduin. Aivan täysin! Kirja imaisi niin täysin mukaansa, että elin ja hengitin sen henkilöiden mukana. Tämä oli ehkä paras kirja tänä vuonna. Ikävä miinuspuoli on se, että muita kolmea osaa ei vielä ole suomennettu - megakriisi!Mitä kivaa sinä olet lukenut tai luet parhaillaan?

15 kommenttia

 1. Itse en ole mikään hirmuinen lukemaan, mutta luen kuitenkin. Kirjan pitää olla sopivan rento ja viihdyttävä, joten kiitän suuresti tästä kirjapostauksesta. Tiedänpä taas, mitä seuraavaksi etsin kirjastosta :)

  Superhyvää uutta viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos löytyi jokin mukava vinkki :) Minä löydän usein hyviä kirjoja just muiden vinkkien/lukukokemusten kautta. Itse kun ei aina älyä etsiä just niitä kirjoja.

   Ihanaa aurinkoista syysviikkoa! ♥

   Poista
 2. Kiitos vinkeistä, hyvät kirjat ovat aina iloisia löytöjä! Minä tykkään lukemisesta, aikaa vaan ei tahdo olla riittävästi. Itse tykkään dekkareista, Läckbergin kirjoja juuri lainasin pari kirjastosta ja yhden Vera Valan, en ole hänen kirjojaan aiemmin lukenutkaan.

  Ihanaa, aurinkoista alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän se just on, kun aikaa ei meinaa olla riittävästi. Tai sitten joutuu skippaamaan jotain, että ehtii lukea. Kotityöt jättäisin ilomielin väliin, ellei siitä seuraisi niin massiivinen arjen kaaos :D

   Supermukavaa viikkoa! ♥

   Poista
 3. Mukaansatempaisevat kirjat ovat kyllä aarteita. :) Mie löysin Prismasta viikonloppuna kaksi ihanaa mietekirjaa: "Elämänvoimaa" ja "Mielenrauhaa". Superlöytöjä <3

  Aurinkoa viikkoosi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvän kuuloisia kirjoja oot löytänyt! Ja noita elämänvoimaa ja mielenrauhaa kun muistaisi ladata itseensä nyt aurinkoisina päivinä - talven varalle :)

   Aurinkoista viikkoa sinnekin! ♥

   Poista
 4. Kiva postaus :)
  "elin ja hengitin kirjan henkilöiden mukana"....Voi, toi on niin mua! Välillä oikein raivostuttaa, kun päässä pyörii vaan kirjan henkilöt, heidän fiilikset, tapahtumat ja tunteet. Ja pitäisi tehdä vaikkapa töitä. Yhtä aikaa ihanaa ja kamalaa! :)
  Lukeminen on ihanaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just ihanaa ja kamalaa, kun on se fiilis, että on imeytyneenä siihen kirjan maailmaan. Haluaisi päästä vaan äkkiä kotiin ja lukemaan! (Ja joutuukin kärvistelemään töissä, äääk :D )
   Lukeminen on todellakin ihanaa ja rikastuttavaa ♥

   Poista
 5. Kiitos mukavista kirjavinkeistä!
  Minä luin viimeksi John Grishamin kirjan Joulua pakoon. Aivan taivaallisen herkullinen tarina siitä miten joulua paetaan jos paetaan. Sopii tällaiselle joulufriikille kuin minä. Ajatuskin siitä, että hyppäisin joulun yli saa minut kauhistumaan. Muutenkin olen nyt lukenut Grishamin muutaman kirjan, joita kirjahyllyssäni on vino pino lukematta. Olen pitänyt jokaisesta! Ajankohtaisia asioita, vähän jännitystä ja elämän makua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kivalta. Minä en oikein ole osannut päättää, että olenko jouluihminen vai en. Kiva juhla, mutta inhoan sitä "pakollista" hösötystä :D Silti ilman sitä ei tulisi sitä "oikeaa" joulutunnelmaa. Ihmiselon suuria vaikeita probleemia... :D Ja eihän siihen jouluun muuten enää ihan hirveän pitkä aika ole!

   Kivaa viikkoa Sarille! ♥

   Poista
 6. Kivoja vinkkejä!

  Itse yritin jo toistamiseen aloittaa Romain Puertolasin Tyttö joka nielaisi Eiffel-tornin kokoisen pilven.
  En oikein tiedä yritänkö sinnitellä siinä eteenpäin. Ikea-fakiirista kyllä tykkäsin...

  Sitten onkin lukuvaje - yritin jo eilen ehtiä kirjastoon vaihtamaan kirjat, tänään on ihan pakko mennä, koska Puertolas on ainoa edes vähän lukukelpoinen opus kirjapinossani tällä hetkellä. Kauheasti hutilainoja tullut viime aikoina...

  Tällä hetkellä olisin matkakirjatuulella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on juuri tällä hetkellä pienoinen lukuvaje. Siltsu-kirjaa luen valikoiden ja hissukseen, mutta muuta sytyttävää ei tällä hetkellä ole pinossa. Kriisin paikka siis ilmeisesti.

   Puertolas kuulostaa mielenkiintoiselta, joten ehkä joskus kokeilen jotain hänen kirjaansa :)

   Poista
 7. Minulla on ollut jo pari vuotta joku lukujumi, ei tunnu oikein mikään kirja innostavan. Yleensähän jos en lue mitään muuta niin luen ainakin dekkareita. Nyt ei ole mennyt oikein niitäkään.

  Viimeksi luin Alexander Call-Smithin Mma Ramotswe sarjan viimeisimmän pokkarina ilmestyneen kirjan. Oli oikein mukava hyväntuulen kirja.

  Kesken on Virpi Hämeen-Anttilan Intian matkakirja. Siinä on hyviä jaksoja, mutta tooodella puuduttavia jaksojakin.

  Haluaisin lukea Donna Tarttin Tiklin. Se on vaan niin jäätävän kokoinen järkäle, että en ole jaksanut aloittaa. Etenkään kun edellinen Pieni ystävä oli minulle pettymys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Donna Tarttia minä en ole ikinä lukenut, mutta hän on aina ollut vähän sellainen "pitäisi joskus lukea" -listalla oleva kirjailija. Ehkä voisinkin suunnistaa T-kirjaimen kohdalle kirjastossa. Mma Ramotswea olen lukenut yhden kirjan, ja ehkä voisin harkita toista.

   Ja tosiaan, joskus tulee noita jumeja, ettei innostu eikä saa luetuksi. Tuttua täälläkin aina joskus. Just nyt on sellainen vetävä vaihe meneillään ja nautin siitä :)

   Poista
  2. minua tuo Tikli pelottaa; liian paksu ja painava. Kun se iltamyöhällä mässähtää päin uneliaan naamaa, tulee pahaa jälkeä :)

   Poista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall