perjantai 19. elokuuta 2016

Kirkkaampi maailma, sekä aamujen kauheudesta

Pari viikkoa sitten jouduin nöyrästi marssimaan optikolle ja tunnustamaan, että taidan tarvita uudet silmälasit. Asia oli ollut mielessä vaatimattomat pari-kolme vuotta, mutta asian sinetöi se, kun mökillä pihatöissä pamahti puulankku suoraan silmälaseihin ja teki pintaan isot rumat naarmut.

Vaikeinta on aina se uusien pokien valinta. Malleja on noin tsiljoona ja sopivien seulominen on aluksi ihan mahdottoman tuntuista. Sovitin varmaan kolmisenkymmentä mallia ja niistä lopulta karsiutui välieriin n. puolenkymmentä mallia. Niistä sitten finaaliin meni kahdet, joista lopulta oli helppo nähdä, että ne toiset olivat selvästi paremmat. Sitten kun olin tehnyt valintani, alkoi jännitys. Että mitä jos valitsinkin väärin ja inhoan niitä ja tunnen oloni ihan tyhmäksi seuraavat pari vuotta? :D

Eilen sitten sain uudet lasit, ja eihän ole pahat? Minulla ainakin maailma kirkastui huomattavasti, kun on uusi naarmuton pinta.  Ei ole sumeuksia tai valoa oudosti taittavia kulumia. Enkä koe mitään isompaa identiteettikriisiä, vaan olo on melko kotoisa jo nyt.

 

Yllä uudet silmälasit. Alla vertailun vuoksi vanhat.
Ei hirveän isoa eroa loppujen lopuksi.


Sitten arkiaamuista... Voi taivas, että vihaan aamuja. En ole ollenkaan aikaisen madon nappaaja, vaan luonnostani verkkainen illankukkuja. Jos saisin itse valita rytmini, niin menisin nukkumaan 23-24 ja heräilisin hitaasti 8-9 maissa. Arjen pakkorytmi kuitenkin pistää herätyskellon pirisemään 6.30, joten iltaisinkin on mentävä nukkumaan aikaisemmin kuin tahtoisi.

Sitten se aamujen käskytys ja lasten venkoilu, voi apua... Ennen kuin ollaan siinä pisteessä, että lähetän esikoisen kouluun ja saatan kuopuksen eskariin, niin pääni ympärillä on kiristävä vanne, sydän tykyttää ylikierroksilla ja stressikertoimet ovat huipussa. En tiedä olemmeko ainoa lapsiperhe, jossa hellantelttuset eivät tee juuri mitään ennen kuin äiti suuttuu joko vähän tai paljon. Hampaidenpesu, vaatteiden pukeminen, syöminen, liikkeelle lähteminen - kaikki yhtä kivireen vetämistä ja hampaidenkiristelyä.

Voisitteko nyt jo pestä hampaat! Miksi löit isoveljeä? Ootko sä VIELÄKIN pyjamassa? Nyt olisi jo pitänyt syödä, vauhtia, hopi hopi, kiirekiire, nyt jo suutun, RÄYH!! 

Varmaan tuttua monelle. Mutta voisivatko ne hellantelttuset vielä joskus oppia tekemään asioita ihan oma-aloitteisesti, ja varsinkin niin, ettei tarvitsisi joka asiasta hermostua ja karjua? Joka ikinen aamu uhkaan, että lähden vaan itsekkäästi töihin, enkä yhtään huolehdi kenenkään syömisistä, pukemisista ja ajoissa ehtimisistä. Koskahan toteutan sen? ;)

Voisin myös mielelläni ottaa iltaan lisätunteja. Sellaista, että saisi vaan virua sohvalla kirjan kanssa, ilman että lapset, mies, tiskivuoret tai pyykkikasat tarvitsevat minua. Saako jostain verkkokaupasta ostettua omaa laiskotteluaikaa?

Nyt meni vähän valituksen ja narinan puolelle, mutta sitä se elämäkin joskus (usein?) on. Aina ei ihan jaksa mukautua siihen, että on kiirekiirekiire ja se vanne kiristyy pään ympärille. Taitaa tulla viikonloppu juuri sopivasti. Ehkä se vannekin vähän taas löystyy ja sydänparka saa pompotella vähän hitaammin, kun on tiedossa kaksi hidasta aamua ilman stressiä.

Levollista viikonloppua kaikille! ♥


14 kommenttia

 1. Hyvin sopivat uudet lasit! Sama homma on itselläkin joka kerta, kun ostaa uudet pokat. Se on samalla ihanaa (uusi ilme) ja kauheaa (osaanko valita satojen kehyksien joukosta juuri sopivat). Ja pelottaa, että jos tein sittenkin väärän valinnan, monen sadan euron ostos kuitenkin..

  Painostavat myyjät/optikot ovat myös joskus ahdistavia. Juuri edellä mainituista syistä johtuen haluan tehdä valintani rauhassa ja miettien. Eräänkin kerran olen huomannut turhautumista myyjässä, kun en valitsekaan kehyksiä kymmenessä minuutissa :(

  Myös aamujuttu kuulosti tutulta, illanvirkku olen minäkin ja arkiaamut ovat niiiiin takkuisia. Nyt vielä pääsen jotenkin ylös, mutta talven pimeydessä - uuh.

  Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että uudet lasit sopii. Itse sitä on usein vähän sokea niiden suhteen :) Minäkin muuten haluaisin valita rauhassa ja miettien. Mua vähän ahdistaa, jos myyjä on koko ajan siinä vierellä katselemassa. Tällä kertaa oli onneksi hiljaista myymälässä ja se myyjäkin oli sellainen hienotunteisen mukava.

   Rentoa viikonloppua! ♥ Nautitaan hitaista aamuista :)

   Poista
 2. Uudet silmälasit sopivat sinulle hyvin. Olet rilli-ihmisiä :)
  Minä keväällä hankin kahdet / yhden hinnalla. Tavalliset ja aurinkolasit. Aurinkolaseista olen tykännyt kovasti, mutta tavalliset ovat jääneet käyttämättä. Sovittiin silloin, kun hain rillit, että jos 3kk:n kuluttua hankin uudet rillit, saan ne puoleen hintaan. Myyjä huomasi, etten viihtynyt noissa laseissa.
  Ja niinpä hankin nyt uudet rillit puoleen hintaan, eilen hain ne. Vähän totuttelemista vaativat nämäkin.
  Rentouttavaa viikonloppua hitaine aamuineen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Minulla on ollut silmälasit ala-asteen lopulta lähtien, joten jonkin sortin rilli-ihmiseksi sitä on vuosien varrella kouliintunut. Silti jos lähden vaikkapa juhlimaan, laitan piilarit, koska ne tuntuvat silloin kivemmalta.

   On se uusien lasien aina vähän sellaista riskipeliä ja totuttelua. Joskus on minullakin mennyt vähän metsään ja sitten on harmittanut. Olisi kiva, jos lasit olisivat vähän edullisempia, niin raaskisi vaihdella useammin eikä pieleen mennyt ostos harmittaisi ihan niin paljon.

   Kivaa uutta viikkoa sinulle kaima! ♥

   Poista
 3. Edellisissäkään en näe mitään ulkonäöllistä vikaa, mutta uudet ovat jollakin tapaa "pehmeämmät". Sopivat oikein hyvin kauniille naiselle!!
  Muistan tuon ajan..mitä kaaosta ne aamut olikaan. Silloin sitä kaipasi sitä rauhaa ja omaa aikaa ja ja ja...no, sä tiedät. Tätänykyä sitä eloa saisi olla kotona vähän enemmän. Ihminen ei ole kai ikinä tyytyväinen?
  Mukavaa ja rentoa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista (punastus) ♥
   Kai se on niin, että sitä tietynlaista eloa kuitenkin kaipaa. Vaikka sitten silloin pahimman sähellyksen aikaan toivookin, että olisi rauhallisempaa :D Ihmisen mieli taitaa usein toivoa jotain muuta kuin mitä on mahdollista saada (voi meitä :D ).

   Lempeää uutta viikkoa Helmelle Naiselle! ♥

   Poista
 4. Hyvin istuvat :)
  Ja niin tunnistin tuon nukkumis - ja heräämisrytmin. Voi kun saisi herätä ihan hiljalleen. Ja lapsen hoputtaminen - lapsen joka on niiiiin aamu-uninen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on muuten ihan hassua tuo lasten aamu-unisuus. Tuppaa olemaan niin, että viikonloppuna herätään intopiukeana ennen seiskaa, eikä ole mitään väsymystä - vaikka illalla olisi nukkumaan menty arkea myöhemmin. Arkisin sitten on niin niin väsynyttä porukkaa aamuisin, että oksat pois :D Valikoivaa on väsymyskin siis.

   Toivottavasti siellä on pirteä ja mukava maanantaiaamu! Kivaa viikkoa ♥

   Poista
 5. Rillit on <3 Sopii sulle tosi hyvin.

  Itse vaihdoin rillit viime talvena. Myyjä ehdotti mulle pokia, johon mä heti nou nou, liikaa väriä. Kun sitten aikani sovittelin ja hermostuin, kun ne mitä olin ajatellut eivät todellakaan sopinut mulle, päädyin kuitenkin niihin myyjän ehdottamiin. Eikä niissä oikeastaan ole väriä kuin tuolla välissä, näkyy ehkä juuri päältä päin... Olen ollut tyytyväinen, mutta silti välillä kaipaan jotain muuta. Voi kun voisi vain käydä ostamassa jostain muutaman kympin tarjouslaseja, mutta tällä iällä se ei enää ole mahdollista.

  Kyllä tuo aamuhärdelli helpottaa vuosi vuodelta. Meillä nyt tämä neljäsluokkalainen alkaa olla aikas reipas aamuisin, tosin en tiedä kuinka aamut menisi, jos kävisin töissä. Mutta muutosta on ihan hirmuisesti viime kevääseen. Eli tsemppiä toivottelen :)

  Mukavaa viikkistä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että rillit sunkin mielestä sopii mulle :)
   Sulla ainakin tuossa kuvassa on tosi istuvat silmälasit! Mä muuten olen samanlainen, että jos jossain näkyy jotain väriä, niin eka reaktio on että ei missään nimessä. Parit sellaiset sovittelin, missä olisi ollut väriä ihan nimeksi jossain sankojen sisäpuolella, mutta se oli vaan tällaiselle rillikonservatiiville liikaa :D Näissä on sellainen mustanruskea kehys, jossa on kevyt "marmori"efekti (vai miksi sitä nyt kutsutaankaan).

   Meilläkin tokaluokkalainen on jo paljon reippaampi kuin takavuosina. Että ehkä tämä helpottaa koko ajan ja pikku hiljaa :) Vielä kun saisi itsensä reipastettua, hih!

   Mukavaa uutta viikkoa! ♥

   Poista
 6. Kivat kakkulat sulla, sopii oikein hienosti!

  Aamut on kyllä kauheita, mulla kello soittaa 5.40 ja siitä se sit alkaa... Neiti meillä on itsenäinen ja omatoiminen, on aina ollut, ei huuhaile eikä unohdu haaveiluun, mutta sitten on tämä pienin, hohhoijaa, koko ajan pitää muistuttaa, että jatka matkaa, pue päälle jne. Mutta on sekin ehkä aavistuksen helpottanut tässä iän karttuessa.

  Jos löydät noita tunteja iltaan, kerro heti, mä haluan kanssa ostaa niitä, illoissa kun ei ehdi yhtään mitään 😡.

  Kivaa viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kuulostaa tutulta tuo muistuttelu - muuten lakkaisi tapahtumasta yhtikäs mitään :) Mutta kai tässäkin asiassa on toivoa ja parin vuoden päästä tyypit ehkä jo hoitaa hommat omatoimisemmin (kunnes tulee murkkuikä ja äiti saa sydäreitä muista syistä, heh).

   Kerron heti, jos löydän noita lisätunteja jostain. Joskus ajattelin, että pitäisi kodeissa olla jotain salahuoneita tai -komeroita, joista vain äidit olisivat tietoisia. Sellaiseen voisi mennä piiloon hyvän kirjan ja karkkipussin kera :D

   Hyvää uutta viikkoa Anu! ♥

   Poista
 7. Kiva lasit.
  Minulle on varmaan aika pian edessä myös lasien vaihto. Keski-ikä iskee pahasti vasten naamaa, kun pääsen päivittämään rillini kaksitehoiksi.

  Aamuvenkoilu on tuttua meilläkin, mutta kevenee koko ajan. Nykyisin lähinnä etsitään kuumeisesti kamppeita, joiden tarpeen pikkukoululainen tietenkin muistaa vasta aamulla *huoh*. Meillä soi klo vielä aikaisemmin 5:30 ei todellakaan ole minun juttuni. Mä niin inhoan noita herätyksiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullekin optikko jo varoitteli, että seuraavat lasit onkin sitten helposti jo kaksitehot. Nytkin jo kyseli josko oisin halunnut jonkin erikoishionnan, joka olisi ollut askel sinne kaksitehoihin päin ja helpottanut sitä vaihetta, kun lähinäkö alkaa huonontua. Mutten raaskinut maksaa moisesta ihan vielä...

   Ja uhh, 5.30 herätys on kyllä ihan syvältä... Mulle tuo puoli seiskakin on jotain ihan järkkyä ja ahdistavaa. Onneksi on ne viikonloput, kun nykyään jo saa nukkua pitkään ja heräillä hitaasti ilman kiireitä :)

   Kivaa viikkoa Kepposkalle! ♥

   Poista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall