torstai 7. heinäkuuta 2016

Loma, episodi I

Ensimmäinen lomaviikko puolivälissä. Olen ehkä hieman elpynyt ja toisaalta aika hengästyt poikien seurasta 24/7 (joskin nukkuminen siinä välissä helpottaa). Ilmojen haltia päätti järjestää viileää ja sateista lomani kunniaksi, mutta minä näytän sille närhen munat, sillä minullapa on iso kirjapino ja suklaata. Antaa sataa vaan, haha!Työsähköposteja olen erehtynyt katsomaan pari kertaa. En tiedä miksi. Ehkä siksi, kun tiedän, ettei niitä kukaan muukaan lue lomani aikana. Ja siksi, kun satuin olemaan hövelillä tuulella. Otan ne kallisarvoiset minuutit tuplasti takaisin sitten, kun se T-alkuinen juttu taas alkaa.

Aamuisin olen niin hidas ja aikaansaamaton, että luultavasti teen prokrastinoinnin (hieno sana, jonka olen oppinut Marikan poluilta) maailmanennätyksiä. Hitailta aamupäiväkahveilta valun laiskasti kohti päivän velvollisuuksia (pyykit, tiskit, ruuat), mutta enimmäkseen yritän vältellä niitä ja pistän etusijalle lukemisen. Ja sen kahvin. Olen myös saanut ulkomaaneläväisen Instagram-fanin, jonka kanssa keskustelen parhaillaan kirjallisuudesta :D  

Olen myös kunnostautunut olemalla vähän sporttinen. Tähän asti olen käynyt pari kertaa lenkillä ja yhden kerran huhkinut kahvakuulalla. Plus pelannut poikien ja niiden kaverin ja satunnaisten futailijoiden kanssa tulisen höntsymatsin. Melkein tuli silmä mustaksi ja nivuset lähes repesivät, kun löysin sisäisen pikku ronaldoni (vai olisinko sittenkin naisversio söötistä Gareth Balesta?) Vastapainoksi hikoilusta saan tietenkin syödä karkkia ja juoda viiniä. Se on sitä balanssissa olemista, eikö?

Olen miettinyt kahvien keittämistä noin kaksi tuntia, joten luultavasti alan olla kypsä toiminnalle sen suhteen. Palaan taas. Luultavasti minulla tosin ei ole muuta raportoitavaa kuin että olen laiskotellut, lukenut ja lykännyt kaikkia mahdollisia velvollisuuksia ihan mahdottoman pitkälle. Toivottavasti myös kumonnut pari lasia viiniä (toistaiseksi voin raportoida vain kaksi pikkusiideriä, mikä on vähyysennätykseni ikuisuuksiin. Edit. paitsi että joinpas myös piccolo-pullon Fresitaa ja anopin tarjoaman viinilasillisen, noin niinkuin rehellisyyden nimissä).

PS. Jos kaipaatte ihanaa hyväntuulen lomalukemista, lukekaa esim. Gabrielle Zevinin 'Tuulisen saaren kirjakauppias' tai Jean-Paul Didierlaurentin 'Lukija aamujunassa'.
15 kommenttia

 1. Kuulostaa kivalta: hitaat aamut, parin tunnin kahvin keiton suunnittelut, treenit, kirjat, herkuttelut :)

  Rentoa lomaa ihanalle lukutoukalle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ihania heinäkuisia päiviä sinne myös! Muistetaan olla hötkyilemättä ;)

   Poista
 2. Hyvä alku lomalle, ilmoista viis jos asenne kohillaan ;D
  Puss ja nauttimista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienen alkukankeuden jälkeen alan ehkä löytää oikeaa loma-asennetta. Säät on mitä on, mutta saapahan rauhassa relailla (ja antaa lasten pelata pleikkaa) :D

   Poista
 3. Juuri oikealta kuullostaa loman aloitus siellä! Täällä mennään jo toisen viikon loppua ja rytmit on aika hyvin löytymässä, tosin välillä on pakko vähän pestä pyykkiä ja imuroida... Kivaa lomaa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tähtään siihen, että minäkin löydän jonkinlaisen rytmin tokan viikon aikana. Vielä menee ihan haahuilun puolelle ja ihmettelyksi tämä touhu :)
   Kivoja lomapäiviä sinne myös!

   Poista
 4. Poikien seura on intensiivisesti tarjoiltuna hengästyttävää. Se vaatii vastapainoksi hidastelua ja lojumista. Jalkkistreeneillä voi perustella oikeutensa vaikka millaisiin makunautintoihin :). Jatka samaan malliin. Toivotaan että säätkin ehtivät vielä suosia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojat ovat kyllä intensiivisyydessään ja vilkkaudessaan varsin hengästyttäviä - vanhaa alkaa väsyttää pienemmästäkin :D Toivotaan tosiaan, että sääkin hieman paranisi ja voisi vetää ale-bikinit vielä päälleen ;)
   Kivoja kesäpäiviä sinne! <3

   Poista
 5. Toivottavasti loma paranee entisestään ja ilmat myös! ☀

  VastaaPoista
 6. Toivottavasti loma paranee entisestään ja ilmat myös! ☀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmat on kyllä olleet melkoiset, ei voi muuta sanoa... Toivotaan vähän aurinkoa ja lämpöäkin!!
   Mukavaa kesäviikonloppua! <3

   Poista
 7. Hattua nostan sille, että sanot piutpaut säälle! Loma on loma silti. Tuo kaikki muu ainakin kuulostaa Erittäin siltä..
  Toivottavasti tuo kypsän näköinen kaveri on saanut jo pikkuisen hymyä huuleen :-D Ihana kuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, en tiedä mitä lie tuo pikkutyyppi mietiskeli noin vakavana :D (Ehkä tullut äitiinsä ja miettii jotain syntyjä syviä...)
   Kyllähän nämä säät kirpaisevat, kun muistissa on vielä viime kesänkin karmeus. Mutta ei auta kuin yrittää ottaa ne hyvät puolet (kirjat, viini, laiskottelu) ja unohtaa huonot.
   Puss!

   Poista
 8. Rento oleilu ja kahvin keittämisen pitkällinen suunnittelu ovat juuri sopivaa lomaohjelmaa. Itse ajattelin näillä viime viikkojen ylikierroksilla vielä vähän retkeillä ja sitten romahtaa täydelliseen tekemättömyyteen mökille :)

  VastaaPoista
 9. Toivottavasti lomasi on jatkunut yhtä ihanana kuin alku kuulosti. Paitsi, että työsähköposti kiinni nyt! Lukeminen on ihan parasta ajanviettoa lomalle ja muutoinkin. Sen huomaa, että lapset ovat riittävän isoja, kun voi ottaa kirjan esim. pihalle mukaan ja lukea kun lapset touhuavat omiaan.
  Mun lomani viimeinen päivä on tänään, joten toivottelen Sinulle ihanaa jatkoa!

  VastaaPoista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall