tiistai 14. kesäkuuta 2016

Viikonlopun ja maalaiselon plussia ja miinuksia

Viikonloppuna olimme ensimmäistä kertaa maalla sitten hiihtoloman.

Mökkiä ja maaseutua ajatellessa mielikuvissani siintää aina tuulessa huojuvaa peltomaisemaa, lintujen loputonta visertelyä ja näkökentän poikki vilistäviä metsäkauriita ynnä muita upeuksia. Todellisuus on usein jotain ihan muuta. Seuraavaksi meidän mökkeilymme plussia ja miinuksia.

Plussia

+ Lintujen ja luonnon äänet. Hiljaisuus.
Kotona äänimaisemaan kuuluu omien lasten kiljunnan lisäksi naapurien muksujen äänitehosteet sekä liikenteen äänet.

+ Viereisellä pellolla majailevat pitkäkorvaiset rusakot ja kurkipariskunta. Kerran olemme nähneet metsäkauriita ja joskus kettuja iltahämärissä.

+ Rauhallisuuden ja hitauden tunne. Ei televisiota viemässä huomiota, ja nettiyhteyskin rajoittuu puhelimen mobiiliyhteyteen.

+ Ne pienet hetket, jotka onnistuu pyhittämään itselleen. Kuppi kahvia, naistenlehti ja katse kohti pilviä ja peltoja. Se on onnea!

+ Kun onnistuu katsomaan rumien asioiden yli, on todella viihtyisää. Silmälaput olisivat kyllä hyvä ostos. Tai että pitäisi silmät kokonaan kiinni... Valokuvauksessa tiukka rajaus on ehdoton plussa. Ai miksi? Ks. kohta miinukset...Valokuvaus on jees, mutta rajaaminen on ehdoton juttu. Tässä kuvassa alareunassa
pilkottaa p***asäiliön kansi ja vasemmassa reunassa appiukon projektia, jonka
sivutuotteena on valtavia savikasoja pellonreunassa. 

Miinuksia

- Järkyttävä ja mieltä raastava keskeneräisyys. Mökkiprojekti alkoi n. 2008 ja eteni alkuvaiheessa suht vauhdikkaasti. Koska mies ei halunnut ottaa enempää pankkilainaa, homma hidastui. Pitkällä silti ollaan, mutta oleelliset asiat kuten yläparven portaat ja kaiteet sekä keittiö puuttuvat.

- Tontti on vanhalla vesijättömaalla ja kasvaa pajukkoa, karhunputkea ja miehenkorkuista rikkaruohoa. Sanottakoon plussana, että myös paljon kauniita luonnonkukkia.

- Paikka on järven rannalla, mutta sen luokse ei pääse. Ranta on ihan toivotonta ruovikkoa, johon ei ole asiaa kuin pitkillä kumisaappailla ja silloinkaan siinä ei ole mitään järkeä. Pitäisi ruopata ja rakentaa ranta ihan alusta lähtien. Vain kaivinkoneen ajotaito puuttuu ;)  Tai se raha.

- Rakennusvaiheessa tulleita jätteitä on heitelty ympäri tonttia ja niiden perkaamiseen tarvitaan konevoimaa.

- Tarvittaisiin pari kiloa dynamiittia, jotta tontin saisi siistimmäksi. Toistaiseksi tyydymme katselemaan pilviä ja ruokkoamaan hirvityksiä hitaasti sillä kapasiteetilla, mitä on käytettävissä.


Boho chic oleskelutila ja keittiö. Eikö olekin ihanan originellia ja boheemia!
Veikkaan, että tämä on tuleva sisustustrendi nro 1.

Ekstat

* Mahdollisuudet. Kuten Matti Nykänenkin on todennut: jokainen tsäänssi on mahdollisuus. On ihan mahdollista, että vielä joskus tulee suht valmista, tai ainakin siedettävämpää.

* Viini on pelastus. Muutamien lasillisten jälkeen mökkeily on huomattavasti siedettävämpää ;)

Ja kuitenkin 

Kaikista miinuksista ja ärsyttävyyksistä huolimatta kaipaan maalle. Oma rauha ja hiljaisuus ovat niin isoja plussia, että ne peittoavat monta miinuspuolta. (Tai siis mikä hiljaisuus? Meillähän on kaksi pojanvintiötä, joten suhteutetaan se hiljaisuus sen mukaan :D )


9 kommenttia

 1. Voih, ihanaa ja... voih niitä huoh*kaisujakin. Ymmärrän niin kaiken tuon. Voi että kun olisi se TAIKASAUVA jolla saisi kaikki kuntoon hetkessä napsis. Mutta onneksi nyt ainakin on olemassa se viini ja ne pilvet.

  Mie lipittelen täällä nyt tätä omaa ihanaa 17 kilometrin Puuilon earlgrayteetä. On nimittäin ihanaa. Jätin huomiselle kaakeleiden välien jynssäyksen ja alakerran siivouksen, kuten eilenkin jätin huomiselle. On niin ihana lipitellä vain teetä, tuijottaa lampea silmä värähtämättä, vastata lapsille sujuvasti samalla äänenpainolla "joo, kyllä, kyllä se varmaan käy, kysy isiltä". Varmaan ihan myrkkyä tämä musta tee mutta kuollaan nyt sitten vaikka tähän mustaan teehen nytten.:D.

  VastaaPoista
 2. Aivan mahtava postaus ja hei pidättäydytään mahdollisuuksissa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahdollisuudet on aina erittäin iso plussa! Pidän mielen niissä (ja juon sitä viiniä) :D
   Ihanaa päivää Tiialle!

   Poista
 3. Kannattaa vaan käyttää niitä rajauksia ja sulkea silmät keskeneräisyyksiltä, kyllä ne joskus valmistuu! Tuo hiljaisuus ja lintujen laulu on juuri sitä, mitä itse mökkielämältä kaipaisin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy vaan tosiaan olla valikoiva sen suhteen, mihin kiinnittää huomionsa. Se hiljaisuus ja luonto ovat ihan parhautta, eikä niitä voi mikään muu asia pilata :) ♥

   Poista
 4. "Kun onnistuu katsomaan rumien asioiden yli, on todella viihtyisää."

  Voisiko tossa olla oivalluksen jyvänen?

  Mun mielestä mökki on/on aina oleva jatkuva työleiri tiskeineen, saunan laittoineen, pihan karsimiseen, halon hakkuuksineen, veden kantoineen .....tekeminen ei vain lopu. Jos osaisi tehdä - joka visiitillä - sen verran kuin jaksaa, ja sen jälkeen olisi kuin ellun kanat :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä toivon, että mekin päästään jossain vaiheessa siihen "normaaliin" työleirivaiheeseen. Ettei olisi asiat niin pahasti kesken ja mökki olisi asuttava. Tietty määrä hommia ja raadantaa on mun mielestä erittäin jees ja jotenkin kuuluu siihen mökkeilyyn. Siinä mielessä meillä ei ainakaan hommat lopu kesken :D

   Poista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall