maanantai 20. kesäkuuta 2016

Plan B ja onnistunut viikonloppu

Alunperin oli tarkoitus lähteä viikonlopuksi maalle, mutta viime metreillä pistimmekin jarrut pohjaan. Jäätiin sittenkin kotiin ja jätettiin väliin kaikki pakkaaminen, roudaaminen ja säätäminen. Sen sijaan oli Plan B, joka sisälsi rentoa oloa, ihan villejä aikatauluja (eli aikatauluttomuutta) ja pipon löysäilyä.


Viikonlopusta jäi viivan alle ainakin:

* kaksi juoksulenkkiä ja yksi bodypump
* yksi koko perheen kauppareissu
* yksi juotu viinipullo
* herkkuja ja törkeän hyvää raakamakkaraa, nam!
* yksi loppuunluettu kirja. Ian McEwanin Sovitus oli aikamoinen järkäle. Alkuun pääsy oli hieman työn ja tuskan takana, mutta kun teksti alkoi vetää, niin sitten se veti. Taitavasti sommiteltu tarina, jonka loppumetreillä tapahtui käänne, joka saa miettimään kirjaa vielä jokusena iltana jälkeenpäinkin.
* yksi aloitettu kirja - Didierlaurentin Lukija aamujunassa.
* paljon lasten ulkoilua
* pitkään nukuttuja aamuja (luojan kiitos pelikonsolille ja tabletille)
* levännyt mieli.

Tästä on hyvä ponnistella vajaan työviikon verran kohti juhannusta ja sen jälkeen viimeiseen työviikkoon ennen lomaa.

14 kommenttia

 1. Hyvältähän tuo plan b kuulostaa pitkään nukuttuine aamuineen 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikolla mulla tuntuu aina olevan krooninen univaje, joten on iso plussa, jos viikonloppuna pystyy nukkumaan pidempään :)

   Poista
 2. Viivan alle jäi hyvin liikuntaa, olen kateellinen. Oma liikuntani keskittyi lähinnä leukaluihin ja nielaisuun, että montako kermavaahtovohvelia pystyn syömään :) Olen lukenut Sovituksen ja pidin siitä. Plan B:tä en ole kokeillut, joten sen laitan listan kärkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Plan B oli oikein mainio, sekä tuo viini että ajanviettotapa :) Kermavaahtovohvelit kuulostaa niin hyvältä myös, namm...

   Poista
 3. Ihanan kuuloista! Juuri tuollaista ihminen tarvitsee aina silloin tällöin - todellista relaamista ja nukkumista!!! Ihanaa!!! Ehtii siellä maallakin olla ;-) ja ainakin meillä Päijät-Hämeessä satoi runsaasti sekä myrskysi oikein kunnolla, joten oma koti kullan kallis oma sänky parahin ;-D Mukavaa juhannusviikkoa!
  Toivottaa, Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin satoi viikonloppuna, tosin oli muutamia aurinkoisiakin hetkiä. Mutta kun sitä sadetta ei ikinä voi ennustaa tarkaan ja maalla on kyllä aika tylsää, jos joutuu koko ajan pakoilemaan sisätiloissa sadekuuroja... Joten hyvä valinta siltäkin kannalta :)
   Hyvää juhannusviikkoa sinnekin!

   Poista
 4. B-suunnitelma kuulosti ihan A-luokan viikonlopulta. Ihanan paljon urheilua ja "oikeaa lukemista". Tuo jälkimmäinen harrastus on meikäläisellä ihan retuperällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin oli "oikea" lukeminen pitkään poissa kuvioista. Ei vaan ollut aikaa eikä keskittymiskykyä. Nykyään se jo taas onnistuu vähän paremmin ja se tuntuu ihan huipulta. Kunhan teidän pienimmäinen vähän kasvaa ja ottaa siipiä alleen, niin äidille jää enemmän aikaa omille puuhille :)

   Poista
 5. vallan mahtava viikonloppu teillä. Mäkin olen kateellinen urheilusta ...nimimerkki sohvaperunaviikonloppuviettäjä 😀😀😀 sovinto luettu ja tykkäsin siitä, mutta olihan se ihan kauhean surullinen...suorastaan kivulias lukijalle.
  Puss ja iloa uuteen viikkoon

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, se kirja oli kyllä suorastaan repivä ja kivulias. Loppuratkaisu oli niin lohduton, että oksat pois... Ihmiskohtalot voivat olla todella riipiviä (vaikka olisivatkin vain kuvitteellisia).
   Puss sinnekin, muru! :)

   Poista
 6. Kuullostaa vallan mainiolta Plan B:ltä, ihan A-luokan suunnitelmalta :). Ja tuo urheiluosuus saa vähän kateuden poikasta aikaiseksi täälläkin, meikäläinen kun ei ole harrastanut muuta liikuntaa viikonlopun aikana kuin kävelyä (mutta sanotaanhan, että sekin on hyvää liikuntaa, eikös sanotakin????) Ja lukemista olen täällä kanssa viritellyt, jotta sitten tämän viikon jälkeen lomalla osaisin taas :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävely on oikein mainiota liikuntaa ja kasvattaa peruskuntoa :) Ja mikä tahansa liikkuminen, vaikka vain viisi minuuttia, on parempi kuin ei mitään. Mulla on nyt joku "vaihe", että liikkuminen maistuu ja olen löytänyt siihen inspiraation, jee :)

   Poista
 7. Hyvältä kuulostaa ja juurikin osittain innolla odotan Juhannuksen mökkeilyä ja toisaalta kauhulla. Ensimmäinen pv menee aina paikkojen laittoon ja myös viimeinen. Mökillä pitäisi vaan olla pidempi tovi kerrallaan, vaikka matkaan onneksi menee vain tunti ja mummin mökille 20min, mutta silti.

  Ihanaa viikkoa Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökkeily on usein just tuota, että eka ja vika päivä menevät osittain tavararumbaan. Meillä onneksi on mökillä varavaatetta kaikille, joten ihan joka sukkaa ja paitaa ei tarvitse roudata mukana. Ja kesän mittaan ruokatarpeet täydentyvät sitä mukaa, kun muistan ostaa sinne vararuokia. Lomalla sitten ollaan möksällä mahd. paljon :)

   Ihanaa viikkoa sinullekin Tiia <3

   Poista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall