maanantai 25. huhtikuuta 2016

Päivän älähdys

Juttu iltapäivälehdessä: (valitettavasti ette tässä nyt näe kuvaa, sattuneista syistä)


Oikeasti?? 

Voi kiesus! Pikkuleijonat voittavat MM-kultaa ja jonkun pimun mielestä on asianmukaista julkaista asian johdosta alusvaatekuva itsestään ja lähettää sen myötä onnittelut alle 18-vuotiaille maailmanmestareille?! 

Varmasti pikkuleijonissa jo kaikki ovat nähneet ennenkin puolialastomia naisia, että tuskinpa tässä keneltäkään menivät neitseelliset silmät pilalle. Mutta noin muuten - miten meni niinku omasta mielestä?  

Kyllä on taas roolimallia pikkutytöille: Lähettäkää toki itsestänne alusvaatekuvia onnitteluksi. Haloo nyt ihan oikeasti! 

Mikä tätä maailmaa vaivaa? Media pursuaa (puoli)alastomia pikkumissejä, tyrkkyjä povipommeja "vaate""kauppiaita", playboy-malleja, fitness-tähtösiä, viidakon tähtösiä, "täydellistä" poikamiestä jahtaavia pimuja ja muita epätoivon vimmalla itseään julkisuuteen tunkevia turhakkeita. Anteeksi vain, mutta tätä menoa voimme heittää hyvästit feminismin ja tasa-arvon aikaansaannoksille. Aika monessa tapauksessa voisi sanoa, että tyttöjen koulutus on mennyt hukkaan, jos lopputulos ja uran huipennus on (puoli)alastonkuva jossain iltapäivälehdessä tai miestenlehdessä. 

Peräänkuulutan samaa kuin Rva Kepponen (klik). Missä ovat ne roolimallit, jotka edustavat älyä, koulutusta ja sivistystä? Missä olisi reality-ohjelma, jossa kilpaillaan fiksuudella, eikä rintojen kuppikoolla tai takamuksen koostumuksella? Missä näkisi oikeasti älykkäitä, koulutettuja naisia tekemässä jotain merkityksellistä? Koska heitä kyllä on, mutta heitä ei haluta näyttää. Miksi? 

Oikea sivistys ja koulutus kestää silloinkin, kun se aikoinaan täydellinen pakaralihas on kohdannut maan vetovoiman. 

Ugh. Olen puhunut. 

Ps. kuka on Pia Lamberg..? 

15 kommenttia

 1. Loistava puheenvuoro, kaimani Tuula! Komppaan. En tiedä, kuka on Pia Lamberg? Ja hän lähetti onnittelut Pikkkuleijonille. Voi aikoja, voi tapoja!
  In every case - pirteätä maanantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin - oi aikoja, oi tapoja! En ymmärrä miksi naiset vapaaehtoisesti alentavat itsensä tuolle tasolle. Jos maailmassa ei pärjää vaatteet päällä, niin kannattaisi harkita jonkin sortin koulutusta vaikkapa...

   Joka tapauksessa, tästä se viikko lähtee käyntiin - ja ihan täysissä pukeissa :D

   Poista
 2. peukut Tuula sinulle - ja kiitos kun muistutit Kepposkan loistavasta kirjoituksesta.

  Semmoista jäin pohdiskelemaan, että pitäisikö tässä nyt laajemmassa mittakaavassa postailla pikkuleijonille alusvaatekuvia?
  Pitäisikö kaivaa vanhat kunnon puuterisloggit laarin pohjalta ja pooseerata huulet töröllään kameraan että onnea pikkuleijonat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kepposkan kirjoitus on kyllä niin asiaa ja hyvin sanottu.

   Joku käänsi asian niin päin, että jos joku äijä lähettäisi samanmoisen eroottisen kuvan naisten jääkiekkojoukkueelle, niin siinä menisi ura, maine ja kunnia. Päälle tulisi jokin rikossyyte tai vähintään epäily.

   En ymmärrä miksi pitää naisen tasa-arvoisessa yhteiskunnassa käyttäytyä kuin minkäkin - ööö, en keksi edes sopivaa sanavalintaa. Jokaisella on toki oma vapaa valinta, mutta äkkiseltään keksisin monta kymmentä parempaa ja arvokkaampaa tapaa onnitella urheilijoita kuin alusvaatekuva! ISO huokaus...

   Poista
  2. Ja joo, siinä olisikin pikkuleijonat varmaan onnensa kukkuloilla, kun lähettäisi niille kuvia tädeistä mummosloggareissa ja huulet töröllään :D

   Poista
  3. Mulle tuli kans mieleen oma kuva virttyneissä alusvaatteissa röllykkämahani kanssa... Saisin minäkin varmaan syytteen.

   Hyvä teksti, toivottavasti tämän lukisi myös ne, jotka meinaavat niitä kuvia lähetellä (tai ovat jo lähettäneet).

   Mukavaa uutta viikkoa :)

   Poista
  4. Hyvää alkanutta viikkoa! :)

   Toivotaan tosiaan, että niillä tietynlaisten kuvien julkaisijoilla olisi vielä lukutaito tallella ja osaisivat lukea tämän postauksen, jos tänne sattuvat (tuskin, koska ovat kuitenkin siellä instagramissa postaamassa nakukuvia).

   Poista
 3. Asiaa Tuula!!! Eiks Pia Lamberg ollut se missi joka erosi misseydestään ennen aikojaan (koska riitautui sen tupeepäisen missikeisarin kanssa)...ilmeisesti jotta pääsisi näyttelemään alusvaatteitaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai semmoinen tausta. Kuulostaa siltä, että hän on tähdännyt vain saamaan mahdollisimman paljon mahdollisimman helppoa julkisuutta. Onnea valitsemalleen tielle...

   Poista
 4. Minä olen niin samaa mieltä! Perään kuulutan ihan toisenlaisia roolimalleja!!

  Olen aika järkyttynyt. Tänään etsin instasta kuvia seuraavasta lomakohteestani Maltasta. Ekana tuli nuori suomalainen nainen, joka postaa pyllystään todella pornahtavia kuvia. Poseerausasento on oikein perinteistä pronografista materiaalia, tosin jalassa on pienet stringit. Päivästä toiseen nuori nainen lähettelee tälläisia kuvia itsestään, toki välillä myös kasvoistaan, ilmaiseksi materiaaliksi kaikenmaailman pervoille. Mitä tällaisesta saa itselleen?

  Pia Lambergia voin jotenkin ymmärtää. Hän tarvitsee kuvauksia elääkseen ja työkalun =kropan esittely iltapäivälehden kannessa pitää tytön nimen muistissa. Eiköhän se iltapäivälehti ole keksinyt koko jutun, kun uutisrintamalla on muuten aika hiljaista. Ketä jaksaisi kiinnostaa ikuinen sote-uudistus *huoh*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika järkkyä kyllä tosiaan tuo kuvaamasi nainen. Miksi ihmeessä postata kuvia ahteristaan?? :D :D JA miksi joitain ihmisiä kiinnostaa tuollainen??

   Voihan se olla, että tuo Lambergin juttu oli iltapäivälehtien kanssa sovittu. Hän itse oli tägännyt instagram-postaukseensa pikkuleijoniin liittyviä tägejä, joten varmaan oli arvannut, että saa sillä tavalla julkisuutta. En silti ymmärrä miksi pitää alentaa itsensä tuolla lailla. Vaikka tekisikin töitä (pinup)mallina, niin silti jokin maku voisi olla, jos välttämättä haluaa onnitella maajoukkuetason urheilijoita. Nyt tuli sellainen olo, että tyttöparka on kohta joku jääkiekkoilijoiden kiertopalkinto...

   Poista
 5. Olisi kyllä oikeasti mielenkiintoista kuulla tämän alusvaateihmisen todelliset juurisyyt juuri tällaiselle onnittelukuvalle... (joku huomionhakuisuus? -on ainakin todella onnistunut siinä,.. mallintöitä vailla? hmmm-- jokin uusi innovatiivinen lähestymistapa?, joku muu syy: mikä/mitkä?) Aika vähän päällä vaatetta huomioonottaen kylmän säätilan ulkona.- Mitähän ois tapahtunut, jos hän olis ollut alasti?? Ei oo kauhean rohkea, koska ei ollut alasti.

  Tämä Uutistoimisto nyt päättää tähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, miksei sitten ollut kokonaan alasti :D Haha. Ihme huomiohakuisuutta, ja jos olisin ilkeä - mitä tietenkään en ole - tekisi mieli sanoa, että mediahuoraamista...

   Kukkahattutäti täällä jatkaa päivittelemistä ja katselee ikkunasta sankkaa räntäsadetta. Sataa sellaisia nenäliinan kokoisia räntähiutaleita!

   Poista
 6. Mä oon varmaan kamalan ilkeä, mutta suoraa sanon, että mulla on käsitys, että sitämukaa kun sitä persiitä treenaa (sillai hullunkiilto silmissä ja elämä on pelkkää sitä) niin samaa vauhtia ne aivosolut tuntuu siirtyvän sinne samalle osastolle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, no siltä se kyllä tuntuu. Välillä tekisi hyvää jättää se ahterinsa rauhaan ja kääntää katse omasta navasta jonnekin muualle. Se voi tietysti olla vaikeaa, jos ei enää ole niitä aivosoluja jäljellä... :)

   Hyvää uutta päivää siitä huolimatta! Onneksi meillä on aivosolut siellä missä pitää (ja ahteri just sellainen niinkuin oikean elämän naisilla pitääkin olla - ja housut jalassa :D ).

   Poista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall