maanantai 11. huhtikuuta 2016

Kevätvilli

Tämä on sitä vuodenaikaa, kun rinnassa alkaa pulppuilla ja kuplia. Valo, lintujen laulu ja maan pinnan alla kytevä elinvoima puskee tajuntaani kuin betonijyrä ja tekisi mieli hyppiä ja pomppia silkasta ilosta. Toisinaan tuntuu melkein maaniselta, kun haluaisi tehdä samaan aikaan sataa asiaa ja sitten toisaalta vain istua ja tuijottaa kevätluontoa. (Tai no, kevätluonto kaupunkialueella on vielä melko harmaa ja pölyinen, mutta jos nyt leikitään, että saisi tuijotella pelkästään järvenrantamaisemaa...) 

  
Lauantaina lenkkeilin lasten fillareiden perässä ja iloitsin siitä, että nykyään tuollainen liikkuminen jo onnistuu hyvin. Vielä vuosi sitten kuopusta sai olla nostelemassa pystyyn ojanpientareilta ja tyynnyttelemässä epäonnistumisen aiheuttamia itkupotkuraivareita. Nyt tyypit mennä viilettävät ja itse täytyy vaan yrittää pysyä jotenkin perässä... 

Illalla rehkin vielä kahvakuulatreenin ja tunsin itseni sen jälkeen voittajaksi - ja erittäin hikiseksi. Loppuilta oli saunomista, herkkuja ja Wallanderia miehen kainalossa. Niin kotoisaa ja leppoisaa. 

Sunnuntaina raahasin vastahankaisen jälkikasvuni kenkäostoksille. Kukkaro keveni neljän kenkäparin verran ja äidin hermot vielä useamman sovittelukerran verran...  Melkoista vääntöä saada 5- ja 7-vuotiaat pojat kärsivällisesti istumaan aloillaan ja sovittelemaan kenkiä. 

Iltapäivällä höntsäilimme jalkapalloa koko perheen voimin. Meillä kaikilla on melko voimakas kilpailuvietti, mikä aiheuttaa toisinaan hieman draamaa ja kuumia tunteita. Krhm, itsekin taisin polkea jalkaa, kun pallo lipui harmittavasti ohi maalin monta kertaa... Pojilla on selkeä vietti palloiluun, ja ensi viikolla pääsevätkin purkamaan energiaa futiskouluun (ja vanhemmat roikkumaan kentän laidalle). 

Illalla kirmasin vielä järven rannalle kameran kanssa. Niin silmiä hivelevän kaunista! Täysin tyyni järvi, sulamista odottavia jäälauttoja ja uskomattoman kaunis ilta-aurinko. Sieluni kylpi kiitollisuudessa ja sen hetken kauneudessa ♥  
 Tästä on hyvä ponnistaa taas uuteen viikkoon!

Oletteko te kevätfaneja vai ahdistaako valo ja kevätpölyt? :)
   

14 kommenttia

 1. Voi miten kauniita kuvia. Minä tykkään keväästä ja lisääntyvästä valosta, kunhan aina ensin pääsen sen järkytyksen yli, miltä kotona talven jäljiltä näyttää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotona kyllä näkyy valitettavan hyvin kaikki pölyt, liat ja sotkut. Kevään varjopuolia... Kunhan tulee tarpeeksi lämmintä, täytyy vaan hengata mahdollisimman paljon ulkona :D

   Poista
 2. onpa teillä ollut ihana viikonloppu!
  Iloa ja valoa tähän viikkoon!

  VastaaPoista
 3. Kyllä kevät on ihanaa aikaa, vaikka juuri nyt pihamaa näyttääkin kaikkea muuta kuin kauniilta. Mutta tieto siitä, mitä sieltä on tulossa ilahduttaa. Tosin tykkään kaikista vuodenajoista, kunhan ne ovat selkeästi erilaisia (ei kiitos tasaista harmaata, märkää ja kylmää).

  Ihanaa uutta viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään siitä, että on eri vuodenajat. Ja saisivat tosiaan olla toisistaan erottuvat, eikä niin että sekä jouluna että juhannuksena sataa räntää... :/ Toivotaan ensi kesäksi lämpöä ja aurinkoa paljon!!
   Kivaa viikkoa! ♥

   Poista
 4. Selvästikin kiva viikonloppu ja ihania kuvia!
  Minä en erityisemmin pidä keväästä. Kasvava valonmäärä on ihanaa ja linnut, mutta muuten kaikki on jotenkin rujoa ja haisevaa :) Ja heti kun alkaa vihertää, niin päälle pukkaa enemmän tai vähemmän kamala koivuallergia. Mutta onhan se kevät kuitenkin lupaus kesästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän kyllä tosi hyvin tuonkin puolen keväästä... Itselläni ei ole allergiaa, mutta silti olen onnistunut jonain keväänä saamaan sen kaltaisia oireita - eikä ollut yhtään kivaa.
   Tsemppiä niiskunenään ♥

   Poista
 5. Upeat ja kauniit kuvat taas kerran :)! Sä oot niin taitava kuvaaja!

  Teillähän oli reipas ja aikaansaava viikonloppu! Loistavaa! Mulla meni rentoutumisen piikkiin ;)

  Puss ja valoisaa kevätviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muru :)
   Viikonloppu oli kyllä ihan parhaimmasta päästä. Rentoa ja kuitenkin aktiivista. Joskus kyllä se ihan silkka laiskottelu ja relaaminenkin on tarpeen.
   Ihanuutta sinne! ♥

   Poista
 6. Huikean kauniita kuvia!
  Tiedän tuon koko perheen palloiluharrastuksen. Se on takuu varma huvitus. Ei turhaan vakuuteta, että poikien äidit pysyvät vetreinä pitkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Totta - poikien kanssa sitä pakosti pysyy vetreänä. Ja oikeasti tuo touhuilu ja palloilu yms. on tosi kivaa. Joskus olen joutunut höntsypeleihin vähän isompienkin poikien kanssa (olivat varmaan jotain 3-4 -luokkalaisia) ja silloin kyllä olin jo ihan auttamattoman taitamaton köntys :D
   Mukavaa kevätviikkoa!

   Poista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall