tiistai 23. helmikuuta 2016

Ihmisen valta hyvässä ja pahassa

Meillä ihmisillä on valtaa ja voimaa monenlaiseen. Hyvään ja pahaan. Valoon ja pimeään.

Voimme nostaa toisiamme, tsempata ja kannustaa. Auttaa eteenpäin, ojentaa auttavan käden ja silittää sielua  myöden. Voimme kulkea rinnalla, kuunnella ja ymmärtää - tai jos oma ymmärrys ei aina riitäkään, niin voimme silti hyväksyä toisen tilanteen ja tunteet. Jo pelkällä hyväksyvällä läsnäololla on valtava voima.


Voimme valitettavasti myös painaa alas, väheksyä, ilkeillä. On niin helppoa sivaltaa sanoilla, satuttaa ja käyttää valtaa. Tekonsa ja sanansa ilkeilijä oikeuttaa milloin milläkin syyllä. Mitä läheisempi ihminen on, sitä paremmin tietää toisen herkät kohdat. Jos niihin osuu ja onnistuu satuttamaan toista, voi kipu olla niin kova, että se menee syvälle sieluun ja sydämeen asti, ja jäädyttää osan ihmisen ytimestä.

Ilkeilijä saattaa selittää pahat sanansa ja tekonsa toisen "vääränlaisella" olemuksella tai käytöksellä - sä et vaan tajuu, oot aina ollut  vaan tollanen, mitäs et silloin ja silloin tehnyt niin ja näin... Tai sitten loukataan ja kuitataan asia toteamalla, että et kai sä nyt huumorista loukkaannu (mitä huumoria on loukkauksissa?) Tosiasiassa ilkeilijällä itsellään on sisimmässään jokin möykky, jota hän ei ole osannut käsitellä. Ehkä hän itse jollain tasolla tajuaa väärintekemisensä ja omat kipukohtansa, mutta ei pysty tuomaan tuota tietoa kirkkaaseen tajuntaan asti - koska se tekisi liian kipeää. Siksi tuo tieto lymyää jossain mielen syvissä ja pimeissä kerroksissa ja sieltä käsin tuo möykky satuttaa ihmistä itseään ja muita.

Meillä kaikilla on varmasti kokemusta sekä hyvän että pahan vaikutuksesta. Olemme saaneet osaksemme sekä valoa että varjoa, ja myös itse jakaneet kumpaakin. Tiedämme miltä ne kummatkin tuntuvat - saatuna ja eteenpäin jaettuna.

Miten upeaa onkaan saada osakseen kannustusta ja hyviä sanoja! Miten arvokasta onkaan, että rinnalla kulkee ihmisiä, jotka välittävät. Ja miten kammottavalta tuntuukaan, kun kohtaa ilkeyttä, epäoikeudenmukaisuutta ja silkkaa pahantahtoisuutta.

Jaetaan tänään toinen toisillemme hyvää, positiivista ja kannustavaa energiaa. Ollaan toisillemme pelastusrenkaita, tikapuita ja valonlähteitä. Hymyillään, tsempataan, autetaan eteenpäin. Se pieni hyvä, mitä annamme eteenpäin muille, saattaa saada aikaiseksi ihmeitä - meissä ja muissa ♥

Ihanaa päivää!

Ps. tätä postausta kirjoittaessa oli mielessäni yksi erityinen ihminen. Suukkoja ja valoa sinulle ♥  Olet erityislaatuinen ja tärkeä!!

kuvat: http://inunomimi.tumblr.com/post/50705620407 ja http://artpropelled.tumblr.com/image/71409631757 

15 kommenttia

 1. Voi mussu, oot ihku ja paras!

  Ei ole helppoja juttuja nuo ihmissuhteet, varsinkin, jos ihminen ei ole kosketuksessa itseensä. Silloin sitä voi oma paha olo suuntautua jonnekin ihan toisaalle kuin esim oman itsensä kohtaamiseen..

  Ensimmäinen askel kohti itsensä todellista tuntemista on tiedostaa oma pakenemisensa. Hyväksyä ja myöntää toimintatapansa, katsoa menneisyyteen omaa historiaansa, mutta pitkä ja vaikea tiehän se on.....

  Ja tää on sulle muru:

  "For it was not into my ear you whispered, but into my heart."
  - Judy Garland

  Lämmin hali.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sanoistasi, kultainen :)

   Tuo on niin totta, että itsensä ja mörköjensä kohtaaminen on pitkä ja vaikea tie. Uskon, että se on kuitenkin ainoa keino, jos haluaa loppujen lopuksi olla tasapainossa itsensä ja maailman kanssa. Uskon, että sulla ja mulla on ollut rohkeutta kohdata monta sisäistä mörköä, vaikka se ei helppoa ole ollutkaan.

   Halauksia! ♥

   Poista
 2. <3 Upea, koskettava, liikuttava kirjoitus. Itkisin nyt varmaan ihan vollona, jos ei olis ollu Elvitäti tilannetta äsken luistinradalla..

  Minä voisin kuljettaa päälläni koko ajan pelastusrengasta, pelastuliivejä ja tikapuitakin, plus joku vielä voisi pitää valolamppua yläpuolellani. Joskus mietin, että kunpa itse olisin kuitenkin enemmän se ilontuoja kuin pahantuoja, vaikka aina luulenkin että loukkaan vaan toisia. Tämä elämä... vaikeaa välillä aina. <3

  Haleja Tuula <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä olet juuri sellainen valonkantaja ja pelastusrenkaan käyttäjä, jollaisia maailmassa tarvitaan ♥ Usko pois, kun sanon, että sinulla on sisälläsi voimakas ja kirkas valo. Se säteilee ulospäin niin, ettei sitä voi olla huomaamatta :) (TAi ainakin saa olla umpisokea, jos ei sitä näe...)

   Valoa ja iloa Sinulle ♥

   Poista
  2. Tuula <3 <3 Olen häkeltynyt kauniista sanoistasi.

   Kiitos samoin siulle valoisuutta ja iloa päivään. <3

   Poista
 3. Hienosti kirjoitettu! Kannustus ja kauniit sanat kantavat niin kauas ja pitkään, ilkeät sanat ja niiden tekemät haavat kestävät kauan parantua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Toivotan sinulle kauniita ja lempeitä asioita päivääsi ♥

   Poista
 4. Hyvä kirjoitus <3

  Sekä hyvien että huonojen sanojen vaikutus kestää pitkään. Hyviä sanoja vaan kuulee ja tulee sanottua liian harvoin. Otanpa tämän asian suhteen nyt ryhtiliikkeen.

  Pahat sanat säilyvät mielessä pitkään, jollei jopa loppuelämän. Vaikka sanotaan, että pitäisi antaa anteeksi vaikkei kukaan edes pyydä anteeksi, ei se noin vain onnistu. Kun ne todella pahat asiat ei vain unohdu ja näin vaivaavat pitkään.

  Positiivista keskiviikkoa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta tosiaan. Haavoittavien sanojen/tekojen anteeksi antaminen voi viedä vuosikausia/-kymmeniä, niin kipeää ne tekevät ja viiltävät joskus liian syvältä. Sitten kun sielu/mieli on valmis päästämään irti asiasta ja haava on ehtinyt kunnolla parantua, voi antaa anteeksi...

   Kaunista ja ihanaa päivää sinulle ♥

   Poista
 5. Hieno kirjoitus! Uskon, että hyvä kantaa aina pidemmälle kuin paha. Mutta voi että miten joskus on vaikea ottaa sitä negatiivista vastaan. Positiivisuus tuo voimia, mutta kyllä se niitä vaatiikin!
  Siinä hyvän ja positiivisen itseään ruokkivassa kierteessä kannattaa yrittää pysyä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pysytään plussan puolella (vaikka naisellahan on kyllä omasta tahdostaan oikeus käydä myös siellä negatiivisten fiilisten alueella, jos siltä tuntuu :D )
   Mukavaa ja positiivista viikonloppua!

   Poista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall