maanantai 21. joulukuuta 2015

Joulu on jo ovella

Huh ja apua, miten nopeasti joulu tulee! Mutta pikku hiljaa alan päästä tunnelmaan. Lauantaina oli esikoisen todistusten jako, ja vaikka ajattelenkin, että on ihan sama mitä arvosanoja tulee (pääasia on oppimisen ilo ja koulussa viihtyminen), niin olin sydän sykkyrällä, kun ensimmäinen todistus oli niin hieno ♥  Sen jälkeen päivä oli sukulointia lapsuuteni juurilla ja teki hyvää nähdä isää, setää ja veljen perhettä!

 
Sunnuntaina kävin hoilaamassa sydämeni kyllyydestä Kauneimmat joululaulut -messussa. Sitten on ollut kaikenlaista tohinaa. Imuri on hurissut (joku kantaa meille puoli kiloa hiekaa päivässä sisään), uuni pöhissyt kuumana ja auton takakontti täyttynyt ruokaostoksista. Vielä olisi noin tsiljoona asiaa tehtävänä, mutta To do -lista on lyhentynyt ainakin jo lihapullien, lanttulaatikon ja taatelikakun osalta.
 
Kaiken touhotuksen lomassa olen taas muistanut, miten paljosta voin olla kiitollinen. On verhoja silitettävänä, ruokaa laitettavana ja lattioita imuroitavana. On lapsia repimässä hermojani - ja nauraa räkättämässä ja halaamassa ja sanomassa, että "olet maailman paras äiti". Voisi olla toisinkin eikä mikään ole itsestäänselvää. Jos jossain kohtaa jotain olisi mennyt toisin, olisinko nyt tässä? Vuoroin menettämässä hermojani ja vuoroin kiittämässä kaikesta tästä.
 
Senkin tiedostan, että itse teen mahdollisen (joulu)stressini. Ei kukaan ole pyytänyt kokkaamaan yhtään mitään tai laittamaan kotia nätiksi. Mutta kun tiedän, että itselleni joulu tulee juuri hyvistä ruuista ja tarpeeksi siististä kodista, niin haluan tehdä jotain niiden eteen. Olen kuitenkin suht suurpiirteinen enkä jaksa välittää pienistä sotkuista tai jonkin ruuan puuttumisesta. Kunhan on vähän sinne päin noin suunnilleen, mutta kuitenkin tarpeeksi ;) 

Nurkissa pyörii vielä epämääräisiä pussukoita ja jotkin tavarat etsivät paikkaansa. Mutta minulla on resepti niiden aiheuttamaan turhautumiseen - silmälasit veks ja vähän glögiä mukiin, niin maailma näyttää mukavan sumealta. Testatkaa vaikka! (Jos ei ole tarvetta silmälaseille omasta takaa, niin pöllikää vaikka naapurin tai sukulaisen rillit. Kyllä takuulla näyttää sumealta.) 
Ehkä palaan vielä blogiin vielä ennen joulupukin vierailua, mutta jos en, niin olen a) hukannut rillini lopullisesti, b) unohtunut glögikattilan äärelle tai c) unhoittunut automarketin loputtomille käytäville ja odottelen siellä pelastavaa vartijaa (toivottavasti löydän ennen sitä suklaa- ja siiderihyllyille). Hyvää joulun odotusta!

6 kommenttia

 1. Vaikuttaa siltä, että siellä on nyt joulufiilis oikein kohdillaan :). On tämä ihanaa aikaa kaikesta hösäämisestä huolimatta. Tai ehkä juuri sen tähden :D.
  Mukavaa joulua ja sopivasti rentoilua toivottelen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, vuoroin höösäämistä, vuoroin ihanuutta :) Ehkä enimmäkseen kuitenkin sitä jälkimmäistä.
   Mahdollisimman rentoa oloa sinne ja ihanaa joulua! <3

   Poista
 2. Ihanan näköistä teillä! Mulla on vielä kuusi varastossa....

  Mottoni on ollut jo vuosia "Hui, hai, sanoo hän ja sulkee silmänsä ja ymmärtää, että tekee sen minkä kerkeää." Suosittelen :).

  Ja silmälasien piilottaminen ja glögi kuullostavat aivan yhtä mainioilta ;)
  Puss.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä motto! Mäkin katselin ruokalistaa sillä silmällä, että tuon ja tuon jätän pois, jos iskee paniikki/väsy. Eikä kukaan takuulla edes huomaa, että jotain ns. puuttuu :)
   Puss muru! <3

   Poista
 3. Meidän perheen joulusiivous tehdään ilman silmälaseja. Koiraperheessä kuten lapsiperheessäkin hiekan ja kuran määrä näillä keleillä on vakio. Lisäksi kun koko perhe on kotona, niin ihmisiä ja tavaraa on niin, että päät yhteen kolisee. Mutta on ihana kun kaikki lapset ovat kotona joulun vietossa. Tosin yksi on 39 asteen kuumeessa ja mies kärsii aivotärähdyksestä, jonka aiheutti auton takaluukun putoava kansi, joten ei ne mitään pysty siellä kotona juurikaan tekemään. Mutta ei surra. Verhot kiinni ja kynttilöihin valoa niin siitä se joulu tulee. Kaapinovet avataan vasta joulun jälkeen! Hyvää joulua koko teidän perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottelen pikaista paranemista kuumeilijalle ja ettei pöpö tartu muihin. Ja tosiaan, verhot kiinni ja silmälasit hukassa on hyvä konsti :)
   Hyvää joulua ja mukavaa olemista! <3

   Poista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall