sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Itsenäisyyspäivä

Hyvää itsenäisyyspäivää! Hyvää 98-vuotispäivää Suomi!


Joskus sitä miettii miten itse olisi selvinnyt - tai selviäisi nyt - jos joutuisi sodan keskelle. Miten kestäisi sen, että miehet ovat rintamalla, ja koska tahansa voisi saada ne ikävimmät mahdolliset uutiset rakkaimpien poismenosta. Miten kestäisi sen, että läsnä olisi jatkuva pelko, kaaos ja tietämättömyys. Miten hirveää olisi elää kuoleman läsnäollessa jokapäiväisessä elämässä. Olisi pelko itsensä, lasten, miehen ja sukulaisten puolesta. Kotimaan ja itsenäisyyden puolesta.

Olen niin kiitollinen, että saamme elää rauhassa, itsenäisessä maassa. Isoisiemme ja -äitiemme sukupolvi teki suuren uhrauksen ja kunniateon vapaan maan puolesta! Kaikki sotilaat, lotat, kotirintaman ahkerat kädet ja jalat, isät ja äidit, villasukankutojat ja kaikki, jotka osallistuivat isoilla ja pienillä teoilla - kiitos Teille!


4 kommenttia

 1. Hyvää itsenäisyyspäivää sinnekin! Erityiskiitollisena minäkin erityisesti tänään, että saa elää itsenäisessä Suomessa. Puss! .

  VastaaPoista
 2. Hyvää itsenäisyyspäivää! Jaan kanssasi kiitollisuuden tunteen omasta maasta ja rauhasta.

  VastaaPoista
 3. Rauhallista ja tunnelmallista itsenäisyyspäivää! Minulla on sellainen täällä kotona. Toipilaana osaa paremmin rauhoittua :).
  Nyt aiempien sukupolvien uhraukset ovat jotain käsittämätöntä. Kiitos heille <3

  VastaaPoista
 4. Nykyisin, kun kaikenlaista levottomuutta on vähän joka puolella, ja hieman levoton ja pelokas fiilis valtaa aika ajoin omankin mielen, olen ERITYISEN kiitollinen kaikille, jotka ovat taistelleet maamme puolesta. Ihan uskomatonta, millainen määrä urheutta, uhrauksia ja sisua siihen on vaadittu. Mietin välillä myös sitä, miltä tuntuisi laittaa oma lapsi sodan keskelle. Enpä montaa niin järkyttävää asiaa osaa kuvitella. KIITOS koko sydämestäni kaikille isänmaamme puolesta taistelleille! ♥ Sinulle toivon mukavaa viikkoa! :)

  VastaaPoista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall