tiistai 29. joulukuuta 2015

Asioita, joihin voi luottaa

Vaikka maailmantila miten keikkuisi, niin on asioita, jotka pysyvät vakaina - halusimme tai emme. Lohdullista(ko?).

Pyykki - ja tiskikasat eivät ikinä karkaa. Yksikään koirarotu maailmassa ei pärjää uskollisuudesta näille edellä mainituille lojaaleille seuralaisille. Hyvin koulutettu pyykkivuori odottaa emäntäänsä jopa viikkoja (toivottavaa toki on, että kasan emäntä tai isäntä ehtii viettää aikaa sen seurassa vähän useammin).

Pukukoppien peilit kertovat kursailematta sen, minkä kodin pehmeästi valaistussa atmosfäärissä vielä onnistuu uskottelemaan parhain päin. (Joulusuklaita tosin on vielä jäljellä, joten itsepetoksen aika EI ole ohi.)
Ps. Ostin silti kaksi paitaa. Oikeasti piti ostaa perheelle ruokaa. Saivat silmänruokaa, ja onko se nyt niin tarkkaa..? Sitä paitsi lyön vetoa, että muotikoordinaattori Elisa peukuttaa raitoja, olenko oikeassa?


Lukeminen on aina tsiljoona kertaa puoleensavetävämpää kuin huushollaus. Ehkä juuri siksi uskolliset pyykkikasamme ovatkin niin hyvinvoipaisen muhkeita.


Lasten energisyyden aste on varsin suhteellista. Jos kotona pyytää viemään likavaatteet kylppäriin, niin yleensä lapsi kärsii hirvittävästi kasvukivuista tai ei yhtään muuten vaan jaksaisi. Sama ihmistaimi paahtaa menemään Hoplopissa tukka märkänä eikä yhtään lähtisi pois, vaikka mikä olisi.

Samaisen lasten vaiheet . Aina on jokin meneillään. Ensin oli koliikkivaihe. Hampaidentekovaiheet, vierastamiset, uhmat. Nyt on mm. näsäviisasteluvaihe ja jokin esihaistatteluvaihe (jossa sanavalinnat varsin viattomia ja tulen vielä muistelemaan tätä kaivaten). Pienemmällä on ainakin laskemisvaihe. Laskee kaiken - autot, lautaset, karkit, sanoissa olevat kirjaimet, ihan kaiken. Ja minä tulen hulluksi. Auta armias, jos hänet keskeyttää - "etkö tajua että yritän laskea, senkin äiti". Ja myös hidastelu- ja kuurousvaihe. Epäilen, että se kestää jossain määrin ikuisesti.


8 kommenttia

 1. EIkö olekin ihanan lohdullista, että ON asioita joihin voi luottaa? ;)
  Toi sun raitapaita ON ihana, ja vaadin kuvaa jossa se on sen sun ihanan Zaran dimangi kaulakorun kanssa.

  Ja lukeminen. Parhautta. Kerro muuten onko toi kirja hyvä, mullakin on se pikalainassa?

  Pusut muru. Miss you.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuva tulossa... ;)
   Mulla on se kirja vasta aika alussa. Vaikuttaa hyvältä, mutta katsotaan... :)
   Puss ja ihania hetkiä vuoden vikaan päivään!

   Poista
 2. Mä luotan juuri noihin samoihin asioihin. Ja totta puhut, pyykkivuori on kyllä uskollisempi kuin koira. Talvella pyykin huolto on niin pirullista, kun ei ole kunnon kuivatuspaikkoja, kesällä ne saa sentään ulos.
  Hyvin arvasit ja minä myös, että Elisa fanittaa raitoja. Kivannäköisiä paitoja ovat kyllä molemmat. Mä sain lahjakortin joulupukilta ja nyt pitäisi mennä sitä sitten kuluttamaan kauppaan. Jospa saisi muutaman uuden vaatteen.
  Lukeminen on kyllä aivan ihanaa. Minullakin pitkästä aikaa menossa kirja, kun välillä lueskelen lehtiä ja ah, kirja vain on niin parasta.
  Ja näin kun en juuri ole sairastellut, niin nyt on flunssa taas tuloillaan, joten kirjat sopivat kuvioon todella hyvin.
  Mukavia vuoden viimeisiä päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahjakortit on niin parhautta :) Voi itse valita jotain mieluista. Ja totta, kirjat ovat niin hyvä juttu. Lehdetkin, jos on vaikkapa sellaista aikaa, ettei kirjaan uppoutuminen onnistu.
   Ihanaa vuoden vikaa päivää!

   Poista
 3. Juu, ei ne katoa...tiskivuoretkaan. Mä olen koettanut olla iloinen siitä, että silloin kun perheessä asui vielä viisi jäsentä, OLI pyykki- ja tiskikone. Nyt kun meitä on enää vain kaksi, pärjää ilmankin (vaikka toki sekin ottaa kuuppaan toisinaan).
  Raitapaita on kiva ja mäkin tahdon nähdä Elisan mainitsemia dimangeja. Tai jonkun punaisen korun?
  Äideille suositeltavia vaiheita voisi olla mm. kuurousvaihe, suklaavaihe, lukuvaihe ja lakkovaihe ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottoman hyviä vaiheita nuo äidin kuurous, suklaa, luku- ja lakkovaiheet :D Otan ne käyttöön kyllä mahdollisimman pian!
   Puss ja ihanaa vikaa päivää vuodelle 2015!

   Poista
 4. Pyykki- ja tiskivuoriin voi kyllä aina luottaa :) Odottavat uskollisesti emäntäänsä. Minä en saa yhtään mitään tyydytystä siivoamisesta, joten yritän päästä siinä mahdollisimman helpolla ja käyttää säästetyn ajan johonkin muuhun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon vähän samanlainen siivoamisen suhteen. Ja jos siitä ei saa kiksejä, niin miksi ihmeessä pitäisi käyttää elämänsä siihen. Fiksumpaa tehdä niitä asioita, joista saa hyviä viboja :)
   Kivaa vuoden vikaa päivää!!

   Poista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall