maanantai 9. marraskuuta 2015

Muutto

Huhheijaa! Kahden viikon päästä saamme käteen uudet avaimet ja edessä on muutto! Niinkin pitkälle kuin pihan yli viereiseen taloon :D  Tulevassa kodissa on yksi huone enemmän, mikä tulee tarpeeseen.

Lapsiperheessä ei voi olla liikaa tilaa ja meillä pojat jo selkeästi kaipaavat omia huoneita. Varsinkin ekaluokkalainen on sen tarpeessa, että saa välillä vetäytyä omiin oloihinsa. Meillä aikuisilla oma tila on melko suhteellinen käsite, kun poikien leikit vyöryvät ihan joka paikkaan ja esikoisen läksypöytäkin on ollut toistaiseksi vanhempien makuuhuoneessa.

Lisätila tulee mainioon rakoon, sillä uudessa työssään mies työskentelee pitkälti kotoa käsin. Nykyiseen asuntoon ei kerta kaikkiaan mahtuisi enää yhtäkään härpäkettä, tietsikkaa tai työpöytää lisää. Uuteen ne varmaan saadaan jotenkin järkevästi junailtua.

Toisaalta olen miettinyt asumista ja huonejakoja siltä kannalta, että tarvitseeko sen noudattaa perinteistä mallia: lasten huone, aikuisten huone, keittiö, olkkari... Kun kuitenkin elämä leviää ympäri asuntoa, niin voisiko ollakin tiloja eri tyyppiseen oleskeluun: työtila (päivällä aikuisen käytössä, iltapäivällä koululaisilla), viihdetila, leikkihuone, syömistila, lepotila jne. Harmi vaan, että aika harva asunto venyy sen tyyppiseen ajatteluun. Asunnot on suunniteltu vanhojen kaavojen mukaan ja sen mukaan sitten mennän. Ihminen sopeutuu asuntoon eikä päin vastoin ;)

Mutta oli miten oli, seuraaviksi viikoiksi riittää touhua. Vaikka muuttomatka ei ole pitkä, niin pakata vissiin täytyy (ellen opi kahdessa viikossa leijuttamaan tavaroita ilman halki) ja karsia kaikkea ylimääräistä. Jos jotain positiivista haluaa muuttoruljanssista etsiä, niin juuri se tarpeettoman karsiminen! Hus pois turhat painolastit komeroita kuormittamasta.

Sama karsiminen pätee henkisiin lasteihin, joten muistetaanhan painaa välillä ajatusten delete-nappia ;)
10 kommenttia

 1. Onnea Muru, mahtava juttu!! Elämä on seikkailu ja hyviä juttuja tapahtuu ...:) :) Mä oon niin iloinen teidän puolesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muru :) Ja minä iloitsen ystävistä, jotka iloitsevat puolestani!!

   Poista
 2. Oo! Paljon onnea muuttoon ja uuteen kotiin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, Taru! :) Onnea tarvitaan - varsinkin muuttoon :D

   Poista
 3. Onnea muuttoon ja uuteen kotiin! Mä melkein lähtisin miettimään sisustusta tuolta tilatarve puolelta. Kyllähän lapset esim. voivat nukkua samassa huoneessa ja toinen huone olisi sitten leikkiä ja läksyjä varten. Muuttaminen on mukavaa ja olisi kyllä tosi mahtavaa, että ne tavarat saisi leijumaan sinne itsestään. Pakkaaminen on jostain syvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos toivotuksista!
   Meillä varmaan pojat nukkuvatkin vielä toistaiseksi samassa huoneessa. Varsinkin kuopus on vielä vähän sellainen levoton ja pelkäisi nukkua yksin. Muuten pikkutyypit saavat kumpikin vähän niinkuin omat huoneet, vaikka todennäköisesti leikkivätkin sitten kummassakin huoneessa yhtä lailla :)

   Poista
 4. Oi, tsemppiä pakkaamiseen, ja onnea uuteen kotiin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sitä tarvitaan :) Pakkaaminen aloitettu, wohoo. Enää noin 99% pakkaamatta :D

   Poista
 5. Onnea uuteen kotiin ja sujuvaa muuttoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kepposka! :) Onneksi on viikko siirtymäaikaa vanhasta uuteen. Silti jo nyt tiedän, että mun hermot tulevat olemaan palasina moneen kertaan... :D

   Poista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall