sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Superhelpot tonnikalapihvit

Vaiheeksi ruokavinkki. Eilen tein tonnikalapihvejä purkkitonnarista - niin helppoa ja nopeaa. Lapsetkin tykkäsivät ja söivät monta! Mietin heti, että miksi ihmeessä en ole keksinyt tehdä näitä aiemmin? Ehdottomasti pääsevät ruokalistalle toistekin.

Kokki tarvitsi palanpainikkeeksi ja hermolääkkeeksi
lasillisen punaviiniä ;)
Ainekset

2 prk öljyyn säilöttyä tonnikalaa
2 kananmunaa
0,5 dl korppujauhoja
1 dl ruokakermaa
2 rkl hienonnettua tilliä
0,5 tl suolaa
ripaus mustapippuria ja sitruunapippuria
(muita mausteita maun mukaan)
öljyä tai voita paistamiseen

Ohjeet

Valuta tonnikaloista öljy ja siirrä kala kulhoon. Murenna rakenne haarukalla ja sekoita joukkoon munat, korppujauhot, kerma ja mausteet. Muotoile seoksesta pihvejä ja paista paistinpannulla tai lettupannulla. Tarjoa lisänä salaattia sekä esim. spagettia tai perunamuusia. Ohjeella tulee n. 14 pihviä, koosta riippuen.
---
Edit. mausteita kannattaa laittaa reiluhkosti. Muuten lopputulos voi olla vähän valjun makuinen.  
 

10 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä reseptiltä. PItää joku kerta kokeilla itselleni. Minä olen perheessä ainoa, joka tykkää purkkitonnikalasta. Muu perhe jopa nyrpistelee nenäänsä sille, että täällä haisee purkkitonnikala.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, se haju ei ole maailman paras...
      Mä haaveilin, että noista olisi jäänyt mulle vaikka työevääksi maanantaille, mutta mokomat ahmivat kaiken (ja hyvä niin) :D

      Poista
  2. Kuullostaa ihan mun jutulta, mä rakastan purkkitonnikalaa - oikeasti. Kiitos vinkistä MURU!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Purkkitonnari on kätevä, hyvä ja edullinen ruoka ja venyy moneen. Ja vähänkö meistä on tulossa ihan marttoja :D

      Poista
  3. Kiva vinkki. Täytyy kokeilla. Simppeli ja erilainen. Kiitos tästä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä :) Mä ehdottomasti teen noita toistekin. Plussaa sekin, että noita voi muunnella, kun tuppaa sekaan porkkanaraastetta, raejuustoa tai mitä nyt keksiikään :)

      Poista
  4. Heh, en tiedä oliko kokissa vikaa vai onko meillä maailman nirsoimmat lapset, mutta nämä eivät kelvanneet meillä kenellekään :D :D Mies söi kiltisti, niin kuin yleensäkin, mutta kehuja ei kuulunut, joten epäilen ensimmäistä vaihtoehtoa. Täytyynee yrittää vielä uudemman kerran... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksi vaihtoehto on se, että resepti on vaan huono :D Ja kaikkihan ei tykkää tonnikalasta.
      Musta tuntuu, että ainakin noita pitää maustaa reilulla kädellä. Muuten tulee vähän valjun makuista.

      Poista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)