keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Nuukailevan martan työeväsvinkki

Pirkanmaan (sala)marttojen sivukonttorista hei!
Tunnustan olevani monien asioiden suhteen hieman pihi. En esimerkiksi heitä pois ruuanjämiä, vaan pyrin hyödyntämään ne aina jossain muodossa. Puuronrippeet voi laittaa sämpylä- tai pannaritaikinaan, ja aterialta ylijääneistä spageteista saa vaikkapa nopean evään seuraavaksi työpäiväksi.

Meillä oli eilen ruokana spagettia ja kanahärdelliä. Kaikki spagetti ei uponnut pieniin (tai isoihin) massuihin, joten pyöräytin niistä pikaisen evään seuraavaksi työpäiväksi.



Ainekset:

jämäspagettia tai muuta pastaa
1-2 porkkanaa
1-2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
(kinkkua suikaleina)
pari rkl punaista pestoa
chilimaustetta
inkiväärimaustetta
muita mausteita maun mukaan
rypsiöljyä paistamiseen

Tee näin:

Pyöräytä pilkottu sipuli ja valkosipuli kuumalla pannulla. Ripota sekaan mausteet. Tee porkkanasta suikaleita kuorimaveitsellä ja lisää pannulle. Lisää pesto. Sekoittele hetki. Porkkana saa jäädä al denteksi. Kippaa sekaan spagetit ja avot - valmista! Aikaa meni jokunen minuutti ja rahaa aika vähän.

Vain mielikuvitus on rajana. Pikapastaan voi hyödyntää suunnilleen mitä tahansa, mitä nyt jääkaapista sattuu löytymään.

Hyvää ja kirpeän raikasta syyspäivää!

8 kommenttia:

  1. Kiva ruokavinkki, namis. Huomenna meillä syödään spaghetti-porkkanaruokaa jes, tulikin ihan just tarpeeseen tää ohje. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska sattuma :) Toi oli muuten tosi hyvää. Taidankin tästä eteenpäin tunkea valkosipulia, chiliä ja inkivääriä suunnilleen kaikkeen!

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Testiin vaan :) Kerro sit mitä tykkäsit.

      Poista
    2. tänään gourmet-eväänä eilisen tomaattikeiton jämät + linssejä. Ja ruikkari jonka välissä on kylmäsavuporoa (nam!)

      Poista
  3. Tällaiset vinkit on kyllä hyödyksi itse kullekin kun eletään taloudellisesti vaikeita aikoja. Itse ajattelin tehdä jossain vaiheessa postauksen halvoista, hyvistä ruuista. On vaan pakko venyttää senttiä ja luulen, että monilla muilla sama ongelma. Mutta toi sun resepti kuulostaa kyllä hyvältä - ehkä kokeilen sitä joku päivä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka ja kiva kun kävit kommentoimassa. Seurasin jalanjälkiä sinun blogiisi - ihanan aito ja kaunis blogi :) Jään seuraamaan ja postaus hyvistä&halvoista ruuista kuulostaa kivalta ja hyödylliseltä.
      Valoisia syyspäiviä!!

      Poista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)