torstai 3. syyskuuta 2015

Vähän = paljon

Olen kolmatta päivää mukana Johannan Minimoi-pelissä: blogi | facebook. Ihan loistava idea! Pelin idea on vähentää joka päivä turhaa tavaraa kotoa. Osallistua voi kahdella tavalla - vähentämällä joka päivä 2 tavaraa, tai siten, että ensimmäisenä päivänä vähentää yhden tavaran, toisena päivänä kaksi jne.

Mikään ei tietenkään estä vähentämästä enemmänkin. Itse osallistun vähentämällä (vähintään) 2 tavaraa joka päivä. Eiliseen iltaan mennessä oli kertynyt jo reilusti yli 10 turhaketta. Pyysin lapsetkin mukaan haasteeseen ja tsekkasimme lelukopasta sellaiset tavarat, joita pojat eivät enää käytä. Ko. lelut lähtevät eteenpäin SPR:lle, joka toimittaa ne eteenpäin pakolaisille. Suurin osa heistä on joutunut jättämään taakseen kaiken entisen, eikä heillä ole mitään - paitsi henkensä.

Se, mikä on minulle vähän, voi olla jollekin paljon ja tärkeää. Lelujen lisäksi laitan Spr:n kassiin muutamia lastenvaatteita. Minulla on suuri huoli niiden puolesta, joiden hätä on niin kovin loputon. Itse herään joka aamu omasta sängystäni, jääkaapissani on ruokaa, minulla on kaikki rakkaani lähelläni, eikä kukaan uhkaa henkeäni. En joudu pommitusten keskelle, kukaan ei uhkaa raiskata tai teurastaa raa'asti, ei tarvitse tehdä valintaa vaarallisen kumivenematkan tai kuoleman välillä. Saan tulla töihin ja lähettää lapseni kouluun ja tarhaan. Itselleni niin perusasioita, mutta eivät itsestäänselvyyksiä.

Auttakaa tekin. Pienikin apu merkitsee ja pienistä puroista syntyy suuria virtoja. ♥

Auttaa voi esim. lahjoittamalla itselleen sopivan summan tai vaikkapa laittamalla itselleen tarpeettomia tavaroita/vaatteita SPR:lle:

https://www.punainenristi.fi/lahjoita/syyrian-konflikti
https://www.unicef.fi/tue-tyotamme/tee-kertalahjoitus/
https://www.kirkonulkomaanapu.fi/l…/euroopan-pakolaiskriisi/ 


3 tapaa auttaa turvapaikanhakijoita 

3 kommenttia

 1. Niin samaa mieltä! <3 Aion tehdä saman tänään!

  VastaaPoista
 2. Hyvä sinä, jospa mäkin ehtisin tänään....
  Puss!!

  VastaaPoista
 3. Oon niin ylpeä pojista, jotka huolella valikoivat mm. pari pehmolelua eteenpäin laitettavaksi. "Koska jossain on lapsia, joilla ei ole yhtään mitään. Niiden koditkin on pommitettu mäsäksi ja ei ole paikkaa mihin mennä, ja niiden unilelutkin jäi sinne mäsään kotiin..."
  Pehmot ja pari muuta juttua lähtivät eteenpäin kaverin kautta SPR:lle. Ei ehkä iso apu, mutta jotain kuitenkin.

  Ja sortteeraus jatkuu muilta osin... Ohjelmassa syys- ja talvivaatteiden inventaariota ja poikien vaatekaappien järkkäilyä. Ihan loputon homma...

  VastaaPoista

Ilahdun kaikista ystävällisistä viesteistä ja pikku moikkauksista :)

© Oman katon alla
Maira Gall